Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 127

Tema: ljubljenje bebe

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    ali 6 tjedana si rekla ne blizu bebe i nakon sta herpes ode?
    jel mi mozes pojasnit zasto?
    To sam mislila na dob bebe, znaci kad je beba 6, tjedana. Dok malo ne ojaca. Da zarazna je osoba dok ima ranu, mjehuric, kad koza zacjeli sve ok.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    To sam mislila na dob bebe, znaci kad je beba 6, tjedana. Dok malo ne ojaca. Da zarazna je osoba dok ima ranu, mjehuric, kad koza zacjeli sve ok.

Pa sta ne velis
    Ja guglam zasto sest tjedana kad nije poslije zarazno, lol

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sory, cure sto sam stvorila zbrku...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja sveki je obavezno oblacila cistu majicu kad bi uzela malog u ruke.zive dva kata ispod nas.nisam forsirala nikakvo pranje ruku dok nije sa 1mj zavrsio u bolnici sa urosepsom i jedva se izvukao.e kad smo doma dosli obavezno sam trazila pranje ruku antibakterijskim sapunom.iz razloga jer je bebi imunitet bio oslabljen pa eto cisto da budem mirnija nakon svih šokova.

Sad neznam kako da se postavim.na herpes cu ih upozoriti kad rodim..jer i mm i moja mama redovno imaju na ustima.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam se s vremenom pomirila s nekim stvarima jer koliko god ja trubila nema reakcije
    jedino sto sam uspjela je da je ne ljube u usta
    moja majka je ne slini al zato njegova to nadoknađuje, više uta sam rekla da ne stavlja njezine ruke u svoja usta al nije pomoglo, tako da ssam odustala, jedino kad ode joj oerem ruke i to je to
    al nevidim odakle ta potreba da se njezine ruke ližu, al eto nismo svi isti

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Respekt svima al meni nije normalno da bilo tko osim roditelja ljubi male bebe. Mislum da se na taj nacin cuva integritet bebinog tijela dok ona ne dobije vecu svijest o svom tijelu, a takva bliskost ljubljenja je rezervirana za najblize,da ne spominjem specificnu mikrobiologoju tijela (nasljedjenu od roditelja) koja se tek razvija i formira imunitet. Ako odrasla osoba,pa cak i dijete od koje 3 godine ne voli da netko plazi stalno po njemu,dira ga po glavi i cmace,od kud pretpostavka da je to bebi primarno ugodno? (To sto se smije ne znaci da joj pase svaki fiz kontskt i cmakanje,nego pozornost i toplina rijeci osobe). Jos mogu (uvjetno) razumit bake,al ostale-ne.
    Ja imam traume od toga cmakanja iz ranog djetinjstva, bilo mi je odvratno da ne svi diraju i maze po glavi i cmacu jer sam eto slatka mala trogodisnja curica.
    Svome malisanu necu priustit takve prisiljene bliskosti dok sam ne izrazi zelju imat bliskost sa odredjenim osobama,a osim toga jako je puno drugih nacina za volit bebu - nosenje,zibanje,igranje,pricanje i njima osobe koje nisu roditelji mogu pokazivati svoje afekcije.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja ljubim bebe svojih prijatelja. :D i oni ljube moje dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

obožavam nositi male bebe, obožavam im pomirisati kosicu i dati pusu.
    ali, uvijek pitam mamu mogu li uzeti bebu.
    ajd ne miješajte kruške i jabuke.
    dati pusu u nogicu ili kosicu nije isto kao stavljati bebinu ruku u svoja usta ili ljubiti bebu u usta.
    beba od 3 mjeseca nije ista kao beba od 6 mjeseci što je neusporedivo s djetetom od 3 godine.
    nema sile, ni bake ni ikog tko bi imao pravo uzeti moje dijete ako ono pokazuje i trunak nelagode zbog toga.
    a opet, zabraniti bliskim osobama kontakt s bebom?
    bilo bi pametnije da sami osvijestimo i pročistimo svoje odnose sa odraslima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aha, u plemenima u Africi i Amazoni ostali clanovi drustva koji nose dijete jako paze da ga slucajno ne poljube od dragosti , i tako naruse njegov integritet.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U nekim plemenima u Af i Az ritualno ubijaju ili pak istjeruju demone iz 'drugacijih' jer tako cuvaju integritet plemena

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iz ove sam teme naučila da kad želim poljubit nečiju bebu, prvo provjerim majčin izraz lica kad krenem u tom smjeru

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    iz ove sam teme naučila da kad želim poljubit nečiju bebu, prvo provjerim majčin izraz lica kad krenem u tom smjeru
    Posalji joj upitnik na mali prije. To je sigurnije.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tangerina, upravo to - svaka majka zna najbolje za svoje dijete ( dok ju okolina ne uvjeri u suprotno) i to treba respektirat!
    Meni slucajno zapeo topic za oko sa prvim postom , pa malo citam komentare,i bilo mi nevjerojatno da nitko nije odgovorio - slusaj svoj instinkt,ako te zivcira i nije ti drago da ti netko navlaci i ljubi dijete makar to bila i baka,ne daj dokle god ne osjetis drugacije jer ti najbolje znas sto je najbolje za tvoje dijete.
    Ok vjerujem da je zgodnije i linija manjeg otpora popustati pred zahtjevima blize okoline,al to ne znaci da je uvijek ispravno.
    Ja sam osobno pri stavu da to navlacenje,timarenje,ljubljenje i ceskanje tudjih beba i pasa je vise nasa potreba ta vliskosti i toplinom koju tako popunjavamo stisjajuci one koji se nece oduprijeti, nego sto je to ugoda za male bebe,djecu i pse da im bas svako iz socihalnog kruga roditelja to radi.
    Al respektiram one koji misle drugacije - za svoje dijete

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Instinkt je tu da zastiti dijete. Hormoni upravljaju mozgom i govore da se drzi dijete blizu sebe. Zbog davnog zivota u primitvnim zajednicama , kad je blizina znacila sugurnost i prezivljavanje.
    dakle, instinkt moze i varati u danasnje vrijeme. Sto je dijete u stvarnoj opasnosti ako ga drzi baka i povremeno poljubi?
    Ne bih rekla, ali dobro...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj renataa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam osobno pri stavu da to navlacenje,timarenje,ljubljenje i ceskanje tudjih beba i pasa je vise nasa potreba ta vliskosti i toplinom koju tako popunjavamo stisjajuci one koji se nece oduprijeti, nego sto je to ugoda za male bebe,djecu i pse da im bas svako iz socihalnog kruga roditelja to radi.
    Al respektiram one koji misle drugacije - za svoje dijete
    Zanimljiva teorija.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ah, famozni majčinski instinkt, najbolja isprika za sve

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja dobijem osip na izjavu "svaka mama zna sto je najbolje za njeno dijete".

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A ja dobijem osip na izjavu "svaka mama zna sto je najbolje za njeno dijete".
    I ja. Ja definitivno nisam znala najbolje za svoje dijete. Al' uz Rode znam puno bolje .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    I ja. Ja definitivno nisam znala najbolje za svoje dijete. Al' uz Rode znam puno bolje .
    Mislis : " svaka Roda zna najbolje za tude dijete" ?
    :D

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sirius,svaka soc ili emotiva aktivnost je igra hormona,bas kao sto je i ljubav igra hormona,to ne znaci da je primitivna( samo instinktivna) nego i intuitivna.
    Natavno da bebi ne prijeti opasnost od drzanja i bakine puse,al velka je razlika izmedju drzanja i puse i navlacenja,cmakanja i slinjenja tudje bebe jer su eto nekog pukli majcinski osjecaji il imaju potrebu za njeznosti il sl.
    Mislim da ipak treba postojat granica i razlika izmedju fiz kontakta bebe s roditeljima ( odgajateljima,skrbnicima) i fiz kontakta bebe s drugim ljudima, kolko god to moje misljenje neke u komentarima ispod i iznad iritiralo do te mjere da se imaju potrebu infantilno sprdati sa njim

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislis : " svaka Roda zna najbolje za tude dijete" ?
    :D

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    obožavam nositi male bebe, obožavam im pomirisati kosicu i dati pusu.
    ali, uvijek pitam mamu mogu li uzeti bebu.
    ajd ne miješajte kruške i jabuke.
    dati pusu u nogicu ili kosicu nije isto kao stavljati bebinu ruku u svoja usta ili ljubiti bebu u usta.
    beba od 3 mjeseca nije ista kao beba od 6 mjeseci što je neusporedivo s djetetom od 3 godine.
    nema sile, ni bake ni ikog tko bi imao pravo uzeti moje dijete ako ono pokazuje i trunak nelagode zbog toga.
    a opet, zabraniti bliskim osobama kontakt s bebom?
    bilo bi pametnije da sami osvijestimo i pročistimo svoje odnose sa odraslima.
    Potpisujem u cjelosti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Btw, ja dobijem ospice na rijec "integritet"
    Ni priorix mi ne pomogne

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Natavno da bebi ne prijeti opasnost od drzanja i bakine puse,al velka je razlika izmedju drzanja i puse i navlacenja,cmakanja i slinjenja tudje bebe jer su eto nekog pukli majcinski osjecaji il imaju potrebu za njeznosti il sl.
    a evo ja ovo ne razumijem
    šta je to navlačenje bebe, cmakanje i slinjenje, to netko liže bebu?
    početni post kaže da baka ljubi bebu, očito to svatko zamišlja na svoj način, ja sam zamislila običnu nježnu pusu, ono cmok, pa puta tisuću. I ja svoju kći nekad uspavljujem sa tisuću poljubaca u obraz i vrat, to stvarno pali, baka zna znanje

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da ipak treba postojat granica i razlika izmedju fiz kontakta bebe s roditeljima ( odgajateljima,skrbnicima) i fiz kontakta bebe s drugim ljudima..
    Naravno da postoji razlika u odnosima s bebom.. Ali striktno ova bebica jos nije izasla iz kuce, tako da je to van ove teme.. dakle, posjecuju je bliski ljudi.. Po meni, kao sto sam rekla, pravila su vecini poznata: pranje ruku, ako je netko virozan pazljivije pristupati, itsl. Jedino na to je potrebno upozoriti okolinu, ostalo nece nikako nauditi bebici.. a ne vjerujem da je itko siluje, ako vidi da joj nesto ne pase..

Pises da si ljudima objasnila gore navedeno, ali da svi imaju neke izgovore.. Mozda da se dogovoris s punicom da te podrzi oko toga, pa kada dolaze ljudi u posjetu obje pripazite da se prati gore navedeno.. sigurna sam da ce te podrzati i olaksati ti, kao sto cini do sada.. pa vodite 'borbu' udvoje jos cete se i vise zbliziti btw.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

početni post kaže da baka ljubi bebu, očito to svatko zamišlja na svoj način, ja sam zamislila običnu nježnu pusu, ono cmok, pa puta tisuću. I ja svoju kći nekad uspavljujem sa tisuću poljubaca u obraz i vrat, to stvarno pali, baka zna znanje
    Je, mora da je svakom percepcija drugacija. I ja tako, njezna pusica od bake ili prabake u glavicu .
    pa necu im puse brojati, niti dijete otimati ako predu zadani broj.
    Nitko ne lize i ne slini bebu kao macka kad pere svoju mladuncad.
    Ali dobro, svakom njegovo.
    To su hormoni, tesko je protiv toga. ( nekom vise nekom manje)

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ali ako je majci nelagodno radi toga i smeta joj,zasto ju uvjeravat u drugacije? Zar nije normalnije podrzat ju i poslusat jer ipak to je ono njeno dijete i njen instinkt i intuicija ,pa dok beba ne odraste i neke stvari i majci postanu prihvatljivije?
    Moja mama mog malog nuna,pusne u glavicu,prica i igra se,al ljubljenja i slinjenja ne dolaze u obzir i niti bi ona ikad to isla raditi i nit je njoj to normalno jer mu nije mama i nije mu tata, isti tretman bi imala i pokojna svekrva da je ziva. ( ko sto sam navela u jednom od komentara ja nemam problema u svom zivotu s tim jer se ne opterecujem htjenjima drugih ljudi,nego mi je zapeo prvi post za oko i uvjeravanja mame i stilu da su to samo glupi hormoni i sta joj ima bit nenormalno da joj svekrva stslno navlaci dijete i ljubi ga,zato sam ja napisala i svoje mislhenje i jednostavno mi nije jasno ovo obrusavanje zato sto netko radi i razmislja drugacije??!?? -- jel su to neke osobne frustracije tipa ako sprdam stav drugom moj poljuljan stav je cvrsci il sta vec votever )

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Btw, ja dobijem ospice na rijec "integritet"
    Ni priorix mi ne pomogne
    Ima nas svakakvih,zato je zivot sam po sebi izazov

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam misljenja da bebu moze cmakati samo majka i otac ali nakon nekog vremena, cisto iz razloga jer moze biti 100x baka,deda,teta ali nikad ne znas kaj tko nosi.Svoju djecu nikad nisam ljubila kada sam izvana ako nisam lice oprala.Sto starija beba,to se vise moze ljubiti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ne kuzim sto vam podrazumijeva ljubljenje bebe da je to tako lose?
    Pa nitko ju ne zvali, zabogamiloga
    Meni je ljubljenje = puse bebi
    Ne kuzim sto bi drugo moglo biti

I da, stvarno, ima nas svakakvih
    Srecom

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I da budemo jasni, ne ljubi moju djecu svatko
    Ja opcenito ne volim dodire nepoznatih ljudi (jedan od mojih problemcica, jel), al netko nepoznat mi sigurno nece ljubit dijete, zar bi to nekom palo na pamet?
    Bake, bliski prijatelji (a samo oni mi dolaze doma) mogu, samo moraju biti zdravi i oprati ruke
    Ne lize ih nitko, pa ni ja, a prabakin izlet sa lizanjem prstica prve bebe je bio jednokratan - zamolila sam je da to vise ne radi i oprala djetetu ruku (i da, digla mi se sva kosa na glavi)
    Hocu reci, nisam tako liberalna kako mozda zvuci, ne nudim okolo djecu da ih ljube
    Meni to uvijek podrazumijeva bliske ljude
    Zapravo, trenutno mi fali da netko nosa najmladju, al ona hoce samo mene

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ginger,u tom je poanta i nije mi jasno kako ti ostale zagovoenice ljubljenja ne kontate,tebi moze bit normalno da ti ljube bebu svi blizi clanovi familije ili da ti bebe ljubi cijelo selo,al to je TVOJ princip i nije da ne postoje DRUGACIJI principi i stavovi,,,odgovorila sam na ovaj topik prvenstveno radi svih onih mama kojima intuitivno nece bit normalno da im bake,dede,tete i frendice cmacu bebu, i da to nije radi hormona ( sve sta zenama dodje u glavu je radi glupih hormona jelte malo sutra ) nego da eksuli postoje ljudi kojima to nije normalno i da je to OK, i da bi to njihova okolina trebala shvatit i prihvatit,a ne ju onako jadnu izmorenu nakonporoda forsat da gleda stvari koje joj kao majci ne odgovaraju i govorit joj da su za sve 'krivi glupi hormoni' i da mora radit upravo kontra

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

mi imamo roblem baka i lizanje prstic
    proslo je toliko vremena da mi je sad vec neugodno reci iako natuknem svako malo

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

evo ja pričam kak je meni.
    da nam je onako' jadnoj izmorenoj ' nakon poroda i onako 'jadnom izmorenom' MM bila u blizini koja divna baka da nam čisti, kuha, nuna i ljubi dječicu bila bi joj uistinu zahvalna.
    da nam je onako' jadnoj izmorenoj ' nakon poroda i onako 'jadnom izmorenom' MM bila u blizini koja baka koja bi u kuću unosila negativnu energiju zamolili bi je (MM i ja zajedno) da nam prepusti brigu o našoj obitelji jer mi to želimo sami.

nije nam nitko od obitelji bio u blizini, dijelilo nas je 2000 km, nitko nam nije pretjerano ljubio dječicu i oni danas imaju bliskiji odnos sa nekim prijateljima nego sa bakama i djedovima. tako je život donio i nadam se da mi djeca time nisu previše izgubila.

osim toga, i baka je čovjek. i to u godinama kad za dodatno kuhanje i spremanje treba imati i volje i energije i ljubavi.
    svaka razumna majka postavit će svoje granice a nadam se da će isto učinti i bake.
    (jesu li nelagodu u odnosu uzrokovali hormoni, razlike u karakteru ili bijesne gliste u guzici, vrijeme će pokazati.malo strpljenja nije za baciti jer i bake imaju osjećaje a bome i pamte )

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja pričam kak je meni.
    da nam je onako' jadnoj izmorenoj ' nakon poroda i onako 'jadnom izmorenom' MM bila u blizini koja divna baka da nam čisti, kuha, nuna i ljubi dječicu bila bi joj uistinu zahvalna.
    evo, ja sam ih imala
    i beskrajno sam im zahvalna

renataa, kuzim ja
    ne kuzim kako netko ne kuzi da bake (naravno, ima iznimki) isto obozavaju svoje unuke i da je isto normalno da ih zele maziti i ljubiti
    i tu opet ne govorim o pretjerivanju, lizanju prstica i slicno
    sto je lose u tome kad baka bebu poljubi u celo, pa makar i puno puta, ako bebu ili vece dijete to ne smeta?
    mislim, ne moras mi objasnjavati, jer cemo se vrtiti u krug
    a sto se tice hormona, a jbg, ja na svom primjeru mogu reci da su me sorali kad sam rodila prvu curu
    i da sam se poslije cudila sama sebi

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja nisam jos imala prijatelja/rodbinu u posjtu koji su cmakali, ceskali, nanasali i narusavali "integritet" mog djeteta. Ni ja drugu djecu ne "natezem". Malo ih ponesem da se mama odmori na 5-10 min, i tad dobe pusicu,2. Zato valjda gledam sasvim blagonaklono.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Slazem se da su bake nezamjenjive u kuhanju,ciscenju,pranju i slaganju vesa,kupovini namirnica itd ,ja bih pukla da nisam imala svoju mamu koja je sve to radila umjesto mene dok mm radi,a mene pustila da budem majka,lezim,spavam,odmaram sa svojom bebom,nunam ga ,dojim,mazim,ljubim i timarim i povezujem se s njime - a ne obratno
    Svatko ima svoje preference,a bake bi trebale pitati sto snaha/kcer zeli i kakvu pomoc,bar cu ja tako kad budem baka ako boginja dadne da dozivim,necu se sigurno trpat i naturat svoju volju i svoje potrebe za timarenjem i cmakanjem slatke male bebe snahi i preuzimat majcinsku ulogu, '' jer ja znam kako se to radi bolje od nje'' ukoliko me ona sama ne zamoli.
    Tudju djecu obozavam,gledat ih,pricat s njima,drzat ih u krilu,al nikad ih ne ljubim osim ako mi sama ne pozele dati pusu i nastimaju se da ja njima dadnem. Tudje bebe mi nikad nije palo na pamet ljubitiuzmem ih u narucje ako me mama njihova pita da li zelim ilu mi ih uvale u narucje.
    Eto kolko ljudi tolko cudi,a ne HORMONI i okolina bi trebala imati sluha za zelje novopecene majke jer je to ispravno a ne joj spocitavat da to nije normalno, bilo kako drugacije je sebicno po meni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da si na drugoj temi pitala za AP principe roditeljstva.
    Na portalu je puno clanaka , a ovo je jedan od njih
    http://www.roda.hr/article/read/empa...djedovi-i-bake

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Fala lipa sirius,procitala,u biti ne zanimaju me clanci nego forum topik ili blog gdje se raspravlja/pomaze oko konkretnih situacija u odgoju djeteta,i osobe koje imaju konkretnog uskustva u odgoju djece po nacelima AP.
    Btw empaticno i blisko ne znaci i fiz (pre)blisko,i svakako sam misljenja da se ako je to moguce bake i dede ukljucuju u odgoj djece kako rastu,po nacelima i smjernicama koje roditelji odrede.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, i opet dolazimo do toga da ce beba vise voljeti baku/tetu/kogavec, ako je budu mazili
    Ma nece
    Mama je mama
    Taj strah da ce netko preuzeti ulogu mame je sasvim iracionalan (opet naglasavam - u normalnim okolnostima)
    Pa nece baka dojiti i nunati bebu, lezati s njom, s mama rintati po stanu
    Sasvim obratno
    A ako baka onda uzme bebu da ju malo pronosa, pa izmedju ostalog da se mama i odmori, zar joj to treba zabraniti?
    Ono, dovoljno si dobra da mi rintas, ali ne i da pomazis moje dijete
    I ne znam zasto negiras hormone - stvarni su i djeluju svakojako, cesto ne onako kako zelimo

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, i opet dolazimo do toga da ce beba vise voljeti baku/tetu/kogavec, ako je budu mazili
    Ma nece
    Mama je mama
    Taj strah da ce netko preuzeti ulogu mame je sasvim iracionalan (opet naglasavam - u normalnim okolnostima)
    Pa nece baka dojiti i nunati bebu, lezati s njom, s mama rintati po stanu
    Sasvim obratno
    A ako baka onda uzme bebu da ju malo pronosa, pa izmedju ostalog da se mama i odmori, zar joj to treba zabraniti?
    Ono, dovoljno si dobra da mi rintas, ali ne i da pomazis moje dijete
    I ne znam zasto negiras hormone - stvarni su i djeluju svakojako, cesto ne onako kako zelimo
    Pricamo o nosanju ili ljubljenju bebe?
    Ja nisam rekla da nije normalno da bliski ljudi kad je majci to ugodno nosaju bebu da mama moze na wc il oprat kosu.
    Ako je majci ispod cast pomoc svom djetetu i zeli pomoc samo pod svojim uvjetima ( sinu il kceri,a time i unuku) onda je - sebicna. Postivanje zelje majki je na 1.mjestu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Opet pitam - kakvo ljubljenje? Sto vam to znaci? Netko ju lize? Nit mislim da to itko radi, nit mislim da je normalno
    Tvoja mama ne smije dati pusu tvom djetetu? Pogladiti po glavi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Opet pitam - kakvo ljubljenje? Sto vam to znaci? Netko ju lize? Nit mislim da to itko radi, nit mislim da je normalno
    To niti meni nije jasno.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Radi, radi
    Nažalost

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ono, mami je ispod casti pomoci svom djetetu i zeli samo po svojim uvjetima? Tebi nije ispod casti primati pomoc samo pod tvojim uvjetima?
    Moram priznati da ne kuzim
    Da, zelje mame se trebaju postivati (i ja to ocekujem), i imamo svi razlicite granice
    Koje se s vremenom i mijenjaju
    Evo, ja sam s prvim djetetom bila onako, poprilicno zastitnicki nastrojena
    I pripisujem to sindromu prvog djeteta i hormonima, jer sam s vremenom skuzila da sam u nekim stvarima pretjerivala
    Al i tad su bake bile bake
    Da su mi nekad isle na zivce, jesu
    Al mojoj djeci nisu, one ih obozavaju
    A ja sam i dalje mama, jedna jedina

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Opet ponavljam,ako vi ko majke osjecate da je ok davati bakama,dedama i/ili drugima da ljube vase bebe - onda je to ok,za vas i vase dijete.
    Drugacije stavove i percepciju normalnog nemate pravo sprdat ( tj imate,al nije lijepo ) i prepisivat ih 'ludim' hormonima.
    U svemu tome je nebitno sta ja svojoj majci dozvoljavam ili ne ( makar sam vec to napisala), nego je bitno da ako osoba poput majke koja je zacela topik osjeca da to njoj ne odgovara,da joj se dadne objektivan odgovor bez obzira na vlastite preference. - jer ima nas koji to ne volimo jos od prije 'ludih' hormona jelte.
    Ne znam zasto vam je to tako tesko pojmiti?
    Isto ko sta neko ne voli piti za nekim iz case ili flase,a neko bi pio iza 10ljudi il netko ne daje djeci cokoladu drugi daju,il netko ne bi imao nikad bestiju u stanu drugima je to normalno,svijet nije uniforman i za to nisu krivi HORMONI

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    Radi, radi
    Nažalost
    Lize?
    Govorimo o prsticu? Ili po licu? Ili?
    S prsticem se i nama dogodilo s prabakom
    Jednom i nikad vise
    Pusa i to nije isto, niti priblizno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nitko se ne sprda
    Ti iznosis svoje misljenje, ja svoje
    Al hormoni stvarno svakako djeluju, iako nisu uvijek krivi za sve

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Lize?
    Govorimo o prsticu? Ili po licu? Ili?
    S prsticem se i nama dogodilo s prabakom
    Jednom i nikad vise
    Pusa i to nije isto, niti priblizno
    Stavljanje njezinih prstića u svoja usta
    Njegova mama, mojoj nije ni palo na pamet

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

I to onako redovno
    Pokušala sam na ljepo objasniti al neide, na grubo neznam

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nitko se ne sprda
    Ti iznosis svoje misljenje, ja svoje
    Al hormoni stvarno svakako djeluju, iako nisu uvijek krivi za sve
    Onda super to je i poanta foruma da ljudi koje zanima topik procitaju razlicita misljenja u nedoumici svoje situacije.
    Btw hormoni su temelj svih poznatih emocija,svaka ima svoj koktel,zasto neke vadit iz konteksta i smatrat nerazboritima (majcinske nakon poroda ) a druge smatrat normalnima? ( baka il osoba koja dobi nspadaj ljubljenja i grljenja nad slatkom bebom ima takodjer svoj koktel hormona ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •