Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: vjezbe za bebu tek od 8 mjeseci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    cure, postoji razlika između djeteta koje kasnije propuže/ prohoda i nekog tko stvarno ima problema i to se dobro vidi.
    zara sa 7 mjeseci nije samostalno sjedila, niti se podizala u četvoronožni, niti se dizala u stajaći - ONA SE NIJE NI OKRETALA. samo je ležala na leđima ili u polusjedećem položaju.
    kužite o čemu pričam?
    Draga moja, nadam se da ces videti moju poruku, mada vidim da ste odavno pisali o ovome. Moja beba apsolutno se isto ponasa kao tvoja Zara. Ne okrece se na stranu , osim kad sisa, ne ispravlja se samostalno u sedeci, ne puzi, ne stoji.... Ja sam se obratila pedijatru za misljenje, te nas je on uputio kod neurologa, na ultrazvuku glave sve je odlicno, ali je utvrdio hipotoniju. Odvela sam dete kod fizijatra, gde on nije dao nikakve vezbe, vec je dao bebi foru jos mesec ipo dana, da vidimo hoce li biti boljitka. A od cega, kad nam nije dao vezbe , ne znam, kako da mu bude bolje. Tragam na internetu za vezbicama koje bi mogla da mu nadjem, te dodjoh i do ovog foruma, Iz Srbije sam, ne znam sta cu, preduzela bi nesto a nemocna sam. Nikakve komplikacije u trudnoci, izuzetno lak porodjaj, 9 je dobio na rodjenju. Vrlo cvrsta beba, koja je sa 3 meseca pokusavala sama da sedne......i onda je nekako zatajio. Trebaju mi vezbice kako bi ga aktivirala. Sedi cvrsto od 7 , i nista vise od toga. mozes li mi pomoci???? Unapred hvala. Moja e mail adresa je vihor_m@hotmail.com i facebook profil Marija-Masa Milenovic

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj maša84 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga moja, nadam se da ces videti moju poruku, mada vidim da ste odavno pisali o ovome. Moja beba apsolutno se isto ponasa kao tvoja Zara. Ne okrece se na stranu , osim kad sisa, ne ispravlja se samostalno u sedeci, ne puzi, ne stoji.... Ja sam se obratila pedijatru za misljenje, te nas je on uputio kod neurologa, na ultrazvuku glave sve je odlicno, ali je utvrdio hipotoniju. Odvela sam dete kod fizijatra, gde on nije dao nikakve vezbe, vec je dao bebi foru jos mesec ipo dana, da vidimo hoce li biti boljitka. A od cega, kad nam nije dao vezbe , ne znam, kako da mu bude bolje. Tragam na internetu za vezbicama koje bi mogla da mu nadjem, te dodjoh i do ovog foruma, Iz Srbije sam, ne znam sta cu, preduzela bi nesto a nemocna sam. Nikakve komplikacije u trudnoci, izuzetno lak porodjaj, 9 je dobio na rodjenju. Vrlo cvrsta beba, koja je sa 3 meseca pokusavala sama da sedne......i onda je nekako zatajio. Trebaju mi vezbice kako bi ga aktivirala. Sedi cvrsto od 7 , i nista vise od toga. mozes li mi pomoci???? Unapred hvala. Moja e mail adresa je vihor_m@hotmail.com i facebook profil Marija-Masa Milenovic
    Ne znam da li si možda već dobila odgovor, ali podižem ti temu jer znam kako su kod nas pedijatri inertni po pitanju dečje motorike (čast izuzecima).
    Dok ne nađeš fizijatra, probaj da guglaš baby handling i vežbe po Bobath-u, baby handling je zapravo način na koji roditelj bebu "vežba" u toku dana samim uzimanjem i nošenjem bebe na način koji stimuliše pravilne obrasce kretanja bebinog tela, vidi na linku http://www.udruga-oko.hr/_images/doc...und_finale.pdf.
    Vežbe po Bobath-u bi trebalo da se rade samo po uputstvima i po nadzorom fizijatra, mada znam da kod nas fizijatri poznaju uglavnom samo vežbe po Vojti (možda se u međuvremenu nešto promenilo).
    Ne znam iz kog si dela Srbije, Beograd naravno nudi najširi izbor fizijatara, što privatnika, što državnih, a za Novi Sad znam da Dečja bolnica ima dnevnu bolnicu za vežbače i da obučavaju majke baby handling-u u okviru vežbi.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 21.04.2015. at 10:13

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Hvala ti puno na pomoci. Svaki vid pomoci , mi znaci. Iz centralne Srbije sam , ali smo na pregled isli u Sokobanjsku u Beogradu. Pregledao ga je nacelnik odeljenja.....trebalo bi da je dobar, on nam je i rekao da ga pustimo jos neko vreme. Ne shvatam, svugde citam da vezbe treba raditi sto pre, on ih nama nije dao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •