Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
Ima dvije složene, "vidi brm- brm" i razne varijacije toga sa uključenim pokazivanjem prstom i "mama am- am", to mu je bila među prvim "složenicama".
Nadam se da će biti još, ali najviše me muči mali broj riječi kojima se služi, jer većinom koristi neverbalnu komunikaciju, pokazivanje prstom i kimanje glavom za da i ne.
Tješi me to što razumije skoro sve što mu kažem da neki put zaboravim da se obraćam djetetu od dvije godine. Prostorno se dobro snalazi i točno detektira predmete koje mu pokažem i donese ih, a i razumije i bez pokazivanja, npr. kažem mu donesi krpu i on točno donese što sam mu rekla, bez da sam mu istodobno pokazala traženi predmet.
Ovo zvuči dobro! U ovoj dobi je bitno razumijevanje govora, a kod ovog djeteta to sasvim očito nije problem.

Ja sam svog starijeg (negovorljivog) sina znala baš tražiti da mi kaže, ne da mi pokaže nego da kaže što želi. Ponekad je uspjelo, ponekad ne.

Išli smo logopedu prvi put u dobi od 2,5 godine, pa su nam rekli što treba raditi doma. Išli smo na kontrole svakih 6 mjeseci. BUdući da se izgovor nekih glasova nije popravio, u četvrtoj godini krenuo je u Suvag na redovnu terapiju. Sve se riješilo.