Stranica 27 od 53 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi idemo na testiranja inaj idući tjedan,ovaj vikend klinac ima upalu uha

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bok! Evo da se i ja (nazalost) pridruzim diskusiji.
    Mali ima 16 mjeseci, vec smo triput bili hospitalizirani zbog otezanog disanja - bronhitisa. I to u sloveniji, posto zivimo pokraj granice i tamo nam je najbliza bolnica (sve pohvale, stvarno su super).
    Problem je u tome sto stvarno ne znam sto da po tom pitanju radim. Pedijatrica nam je koma, ona bi mu samo antibiotike davala, koji mu naravno ne pomazu. Prilikom zadnjeg bronhitisa dala nam je ventolin - da mu dajemo 2-3 puta dnevno. Ventolin mu relativno pomogne, al samo na par sati. Nakon toga opet skripi dok dise, napreze se. U bolnici mu ventolin daju svaka 3-4 sata, i ozdravi u roku par dana. Pedijatrica kaze da mu ne smijemo davati cesce od 2-3 puta dnevno, i kao posljedica opet usred noci zavrsimo u bolnici, jer jedva dise.
    Nakon zadnje hospitalizacije dobio je i Flixotid.
    Bili smo neki dan kod alergologa (alergican je na mlijeko i jaja), koji kaze da Flixotid nema veze, da sta mu to dajemo. Da bronhitisi nemaju veze s alergijom (a u bolnici tvrde da ima). Svatko ima svoju teoriju. Pedijatrica siba antibiotike, u bolnici ventolin i flixotid, alergolog kaze da je to virus, da mu je ventolin dovoljan.
    Nisam vise pametna koga da slusam, to je za poludit :D
    Evo sad mali vec 2 dana kaslje i sve strepim od trenutka kad ce pocet skripat i naprezat se. Ovo je koma

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dajte molim vas, svoje mišljenje ili savjet, ja danima razbijam glavu i ne mogu to shvatiti, kako je moguće da slika djeteta koju ja doma vidim kao roditelj( povremeni kašalj i to ne isključivo suh, disanje normalno, jelo i piće uobičajeno, dnevna aktivnost potpuno normalna, trči i trči , vozi bicikl, skače, super, super volje...) a dr. na slušalice čuje spazam, daje solumedrol, i ventolin kroz 5 dana. Što bi bilo da nisam otišla k njoj jer mi nije izgledao loše? kako se ponašati ubuduće, oslanjati se na ono što vidim ili svako malo trčati k njoj da se ova spomenuta situacija ne bi ponovila? Imam godine i godine asmatskog staža sa starijim djetetom, ali ovako nešto mi se nije nikada dogodilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Dajte molim vas, svoje mišljenje ili savjet, ja danima razbijam glavu i ne mogu to shvatiti, kako je moguće da slika djeteta koju ja doma vidim kao roditelj( povremeni kašalj i to ne isključivo suh, disanje normalno, jelo i piće uobičajeno, dnevna aktivnost potpuno normalna, trči i trči , vozi bicikl, skače, super, super volje...) a dr. na slušalice čuje spazam, daje solumedrol, i ventolin kroz 5 dana. Što bi bilo da nisam otišla k njoj jer mi nije izgledao loše? kako se ponašati ubuduće, oslanjati se na ono što vidim ili svako malo trčati k njoj da se ova spomenuta situacija ne bi ponovila? Imam godine i godine asmatskog staža sa starijim djetetom, ali ovako nešto mi se nije nikada dogodilo.
    Nemam ništ pametno za reći, samo si me podsjetila da se i meni to jednom dogodilo. Ista priča - ne s djetetom koje ima dijagnosticiranu astmu, nego s drugim djetetom koje je donekle bilo sklono bronhitisima, ali inače nije bilo ni na ventolinu, a na trajnoj terapiji (flixotide, tafen) nikad nije bio. Pedijatrica me gadno preplašila....

Srećom, nije se ponovilo. A tada sam baš slučajno imala prilike odvesti dijete rođakinji u drugom gradu (ona je liječnica). Nije čula ništa alarmantno. Teško mi je reći da li je jedan dan ventolina učinio razliku (što je moguće) ili situacija nije bila tak strašna kako sam ja zamislila i zaključila iz reakcije pedijatrice. Dijete je isto bilo dobrog općeg stanja, inače ga ne bih vukla na put od 100 km.

Eto - nadam se da sam te utješila. Od par dana ventolina djetetu neće biti ništa ako je pedijatrica malo precijenila doživljaj. A da je stvarno bila neka frka, ti bi to sigurno znala. Astmatično disanje je prepoznatljivo - znaš i sama, to fućka i zviždi.

Sretno!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama se desilo da smo dosli na kontrolu pa je ona cula a meni je izgledao predobro :/
    A najmladem te opstrukcije najteze padanu, on skoro uopce ne kaslje ali stenje,skripi, pisti i jako lose bude samo odjednom.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iva ne kuzim ako ima pozitivno na mlijeko znaci da ima alergijsku sklonost pa mi bas nije jasno nista :/

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dali je samo začepljen nos iz kojeg curi voda i samo ispuhuje prozirnu sluz znak alergije?
    J. već 10 dana ima začepljen nos onako baš jako i jako ju muči. Nema temperaturu, nema nikakvih drugih simptoma, zna tu i tamo kihnuti ali ne često. Kapamo fiziološkom i sad 3-4 dana operil, ali ne pomaže baš. Ne znam dali da ju vodim pedijatrici ali nema mi nekih drugih simptoma pa ne znam iako ju kažem dosta muči i živcira taj nos. Prije mjesec dana je vadila krajnike.
    Mene kad uhvati alergija onda i kišem sto puta i nos začepljen i oči suze, pa mi je ovo kod nje čudno.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mojo curici npr ide vodica iz nosa,kise i svrbe ju oci koje znaju biti suzne i crvene. Na aeriusu je za to.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

L. opet kašlje, curi joj nos, i svrbe je oči. Gledam u beležnici, prošle godine je uhvatilo sredinom trećeg meseca, a godina pre toga početkom petog. Svake godine joj prepišu 5 dana antihistaminik od kojeg joj prođe samo svrab oka. Jedino do sada što joj je pomoglo je kozje mleko.
    Posljednje uređivanje od cikla : 20.04.2015. at 22:48

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama curi nos i kašljemo...oboje uff

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jučer sam J. ipak odvela pedijatrici jer ju to dosta muči i dobila je Aerius i rekla je da ćemo vidjeti hoće li biti bolje do kraja tjedna, ako ne onda će joj sprej dati.
    Bili smo jučer vani 2-3 sata i iskihala se i nos je samo curio i curio.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si tražila ipak testiranja?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Curetak kise, smrca i buknuo joj je ad. Ocekujem ventolin parry uskoro. Najmladi je danas bolje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel si tražila ipak testiranja?
    Nisam, ići ćemo na testiranja, to nam je već prije najavila da treba ponoviti kompletnu alergološku obradu, ali kako je sad još slaba zbog gubitka puno krvi na operaciji i pije to željezo, malo ću pustiti da prođe vremena da se oporavi a i muka joj je još od bolnica.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 21.04.2015. at 14:03

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo da se i ja javim. Sin je nakon cca 3 tjedna uzimanja odreagirao na melarth. Kašljucanje se bitno smanjilo. Sad doma uopće ne kašlje a kad je u nekom naporu(trčanje) obično je to škola,park ili trening pa ga teško mogu imat pod kontolom no koliko ga uhvatim vidim da se malo zakašlje a i on mi sam kaže. Ali.. da slučajno kod mene nebi nešto bilo jednostavno još uvijek nismo uklonili sumnju LPR-a. Baš zadnjih 10-ak dana često mu se vraćao sadržaj želuca i kiselina, no odradio je neku laganu crijevnu virozu onako usput pa puštam još 7 dana da vidim kako će to izgledati dalje.Ako se bude ponavljalo.. morati će i na PH metriju.
    Početkom 05 mj. imamo kontrolu pa ćemo vidjeti šta kažu an srebrnjaku i držim fige kako mi se za stariju kćer upisi u srednju neće pokolopiti sa mojim planom da odem sa njim u Crikvu.
    Vama sa alergijama mogu samo preporučiti ulje crnog kima...neznam iz prve ruke al frendica svako proljeće dobro "oplače"-ove godine je u 02. mj krenula sa kimom i za sad joj je dobro.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dali treba neko vrijeme da počne djelovati Aerius ili on odmah djeluje? J. ga pije od utorka a kako smo sad vani svako popodne njoj je sve gore, sve oko očiju joj je žarko crveno, plače da ju peče, lice crveno, nos jako curi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne djeluje trenutno. Trebba vremena.
    Iva nadi nekog kom vjerujes i samo njega slusaj, u ovom slucaju ja bi samo slovence slusala
    Drzte se cure .
    Cappy i nama se to znalo desavat tako. Al vise me uzruja da kad su lose a dr tvrdi da jeok, ja dam ventolin i atrovent na svoju ruku i bude bolje. Ko je tu lud.
    Moje iskustvo je takvo da treba slusat samo svoj filing bez obzira kaj ko kaze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pozdrav cure, ja opet imam dilemu-ustvari neznam ni jel to dilema nego trebam iskustvo drugih i savjet...
    prije samog uzimanja(singular/melarth) lijeka čitala sam i informirala se da znam šta dajem djetetu. Moram priznati da nisam bila sretna kad sam naišla na komentare o nuspojavi razdražljivosti, agresive pa čak i suicidalnosti. Uzima ga oko 4 tjedna i ja nisam kod kuće primjetila neke ogromne promjene u ponašanju ali sam primjetila... i inače se on i seka svađaju i ponekad mi ima neke ispade ali sve mi je to nekako išlo u rok službe,nisam htjela pripisivati lijeku jer ipak to nisu bile neke drastične promjene a i krenuo je u 1. razred i puno je toga novoga. No, jučer sam bila na informacijama i kaže meni učiteljica da se nešto sa njime događa zadnjih tjedana.Da je jako razdražljiv, explozivan, lako se posvađa sa dečkima i da joj je baš taj dan iz čista mira došao i rekao kako je on najsretniji kad nekoga istuče . Tu je i ona bila iznenađena jer ga ne zna kao takvoga...sve ostalo u školi je ok šta se tiče učenja al ona je točno zadnjih par tjedana primjetila promjene u ponašanju.
    Ja sam joj rekla da uzima taj ljek i objasnila joj ev. nuspojave koje su prema opisu porizvođača lijeka vrlo vrlo rijetke. Sad sam ja u čudu jer jesam primjetila da je osjetljiviji ali opet...njima se stalno događaju neke promjene i u toj dobi(čujem i od drugih mama) znaju imat velike oscilacije u ponašanju... od agresije do plačljivosti. Jasno je meni da su oni sad u novom kolektivu i da se bore za svoje mjesto pod suncem i da nekako moraju ispoljiti svoje frustracije i neznaju kako.. Ja ću se svakako više angažirati oko njega da probam upratiti jel problem u ljeku ili nešto drugo no vidim da tu dosta sjece uzima taj ljek pa čisto da vidim vaša iskustva i šta bi vi napravile.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Dali treba neko vrijeme da počne djelovati Aerius ili on odmah djeluje? J. ga pije od utorka a kako smo sad vani svako popodne njoj je sve gore, sve oko očiju joj je žarko crveno, plače da ju peče, lice crveno, nos jako curi.
    mitovski, NEMOJ ići van s djetetom svaki dan u sezoni dok cvate drveće i zrak je pun peludi. Ako je peludna alergija, ne samo da nije dobro ići van nego ne bi trebalo ni zračiti kuću da pelud ne ulazi unutra. Ostanite unutra dan-dva, pa vidi hoće li biti bolje.

Moj mlađi je znao plakati da želi van, ali nismo ga puštali u sezoni lijeske i breze.

Aerius moj sin uzima i danas redovito (sad je na tabletama, kao mali je bio na sirupu - Claritine, a kasnije Aerius) u sezoni peludi na koju je alergičan. Bude to i po dva tjedna u komadu, svakodnevno, ali dobro mu je. Dajem mu i ulje crnog kima, svakodnevno 1 kapsulu. Za nos - Nasonex ili u hitnim slučajevima nešto protiv kongestije (imam Maxi Rino u kući, za djecu, a bome i za odrasle - mm je iz iste vreće).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mitovski, već sam stavljala upute sa Srebrnjaka za kontrolu okoliša kod alergijske astme, ali evo još jednom navoda koji se odnosi na pelud:

- peludi: stabala, korova, trava - upoznajte se s kalendarom cvatnje, u vrijeme cvatnje izbjegavati boravak u prirodi, pri visokim koncentracijama peludi držati prozore zatvorene u stanu i/ili automobilu, zračiti stan navečer kad je koncentracija peludi najniža, svakodnevno prati kosu, pripaziti pri uzimanju meda

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Cappy i nama se to znalo desavat tako. Al vise me uzruja da kad su lose a dr tvrdi da jeok, ja dam ventolin i atrovent na svoju ruku i bude bolje. Ko je tu lud.
    Moje iskustvo je takvo da treba slusat samo svoj filing bez obzira kaj ko kaze.

Je, je i kod nas zna biti tako, da mi dijete izgleda baš loše a dr. kaže da ništa ne čuje i da to nije za ventolin. Nekad prije sa starijim sam tak poslušala ped. i nisam davala ventolin, pa mu se stanje pogoršalo i drugi dan je morao dobiti solumedrol, tako da zaista se treba oslanjati na sebe jer ipak smo mi s našom djecom non stop, a dr. samo tih par minuta.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    mitovski, NEMOJ ići van s djetetom svaki dan u sezoni dok cvate drveće i zrak je pun peludi. Ako je peludna alergija, ne samo da nije dobro ići van nego ne bi trebalo ni zračiti kuću da pelud ne ulazi unutra. Ostanite unutra dan-dva, pa vidi hoće li biti bolje.

Moj mlađi je znao plakati da želi van, ali nismo ga puštali u sezoni lijeske i breze.

Aerius moj sin uzima i danas redovito (sad je na tabletama, kao mali je bio na sirupu - Claritine, a kasnije Aerius) u sezoni peludi na koju je alergičan. Bude to i po dva tjedna u komadu, svakodnevno, ali dobro mu je. Dajem mu i ulje crnog kima, svakodnevno 1 kapsulu. Za nos - Nasonex ili u hitnim slučajevima nešto protiv kongestije (imam Maxi Rino u kući, za djecu, a bome i za odrasle - mm je iz iste vreće).
    A tako nam je lijepo vani ...a ništa morati ćemo se prilagoditi. Ovo je prvi put da se susrećemo s peludnom alergijom kod J. , do sada je imala visoku razinu alergije na grinje ali s peludi nismo imali problema. Sutra se moramo javiti pedijatrici da vidi hoće li joj dati i sprej, a mislim da će morati jer ne može niti malo disati na nos, baš se dosta muči.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    A tako nam je lijepo vani ...a ništa morati ćemo se prilagoditi. Ovo je prvi put da se susrećemo s peludnom alergijom kod J. , do sada je imala visoku razinu alergije na grinje ali s peludi nismo imali problema. Sutra se moramo javiti pedijatrici da vidi hoće li joj dati i sprej, a mislim da će morati jer ne može niti malo disati na nos, baš se dosta muči.
    Ako nisi, probaj obavezno Rhynohorn ili neku hrvatsku varijantu istog (imaš Aquamarisov). To pomaže jer mehanički ispere pelud iz nosa i može se koristiti par puta dnevno.

Što se tiče hitnih situacija, pomaže ti pseudoefedrin i nafazolin, ali treba dooobro paziti da ne prijeđe u naviku. Ja baš nisam pretjerano gnjavila pedijatricu (bolja mi je bila doktorica sa Srebrnjaka) ali MENI dijete po noći nije spavalo, JA sam ga gledala kak se pati jer ne može disati, pa sam znala pribjegavati dekongestivima kad stvarno nismo više znali kako djetetu pomoći. Pedijatrica je vikala ne-ne-ne, a ja sam si mislila - figa, nek se bar naspava tih par dana dok cvate lijeska. Davala sam mu kapljice/sprejeve.

MaxiRino ne ide na recept, možeš ga kupiti u ljekarni.Štajaznam - pitaj magistru u ljekarni, dječja varijanta je za djecu od (mislim) 2 godine do 10 godina.

Ja svom sinu to nikada nisam davala pretjerano, tj. već godinama zna da to smije koristiti samo navečer prije spavanja i ne stalno, nego u u kritičnim situacijama. Dok je bio mali, ja sam nadzirala što i kako, da on ne bi pretjerao s tim. Dok je on bio 3 godine star, nije bilo tog Maxirino preparata, ali smo se pomagali nafazolinom (Zagrebačke ljekarne: Nafarin, ima baš za djecu). Te epizode s peludi traju par dana i onda prestanu, tako da ne trebaš kapljice stalno.

Eto, to ti nije savjet nego naše zdravoseljačko iskustvo, a ti vidi da li je što od toga primjenjivo za tvoju kuću.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja je na aeriusu trajno, simptome ima ali su pu o blazi nego kada nije na njemu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama pomazu i oni breath right flasteri za nos ( s e baya narucim , puuno je jeftinij)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja singulair ni ne dajem jer sam citala daje uopce upitna njegova korist. Raded am flixotide il seretide, to bas vidim ucinak a o d singulaira ne pa gani ne dajem al kad pita kazem da dajem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama pomazu i oni breath right flasteri za nos ( s e baya narucim , puuno je jeftinij)

kak to djeluje???

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fizicki . Mislim da nadize blago nos i tako ga otcepljuje. Probala sam i na sebi i odlicno je

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od kolko godina ide, kad se docepam kompica videcu kaj je to zapav

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

[

Posljednje uređivanje od lunahor : 23.04.2015. at 20:28

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://m.ebay.co.uk/itm/221602907740...3%26rvr_id%3D0

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://www.breatheright.com/products/lavender.html

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad to stavljate, po noci?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Navodno pomažu i kod hrkanja.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pozdrav svima, moje dijete od 1.5 godinu hropti vec dva mjeseca bez prestanka, vec smo dva puta isli kod pedijatra kaze da je to od nosića. Curenje iz nosa je skoro prestalo ali hroptanje nije, cak je jutros povratila slajm...Mislim jeli stvarno moguce da ona hropti radi nosa toliko dugo ili da ju vodim opet? vec je jedanput imala bronhitis a ima i genetske predispozicije jer smo i ja i muz kao dijeca imali jake bronhitise.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja singulair ni ne dajem jer sam citala daje uopce upitna njegova korist. Raded am flixotide il seretide, to bas vidim ucinak a o d singulaira ne pa gani ne dajem al kad pita kazem da dajem

Ma ja sam htjela vidjeti hoće li oreagirati na tu terapiju da dobijemo dijagnozu a onda bi svakako prešla na prirodne pripravke. Sad više nemam šta čekati- da ne pričam o tome da mi se počeo žaliti i na glavobolje... inače stvarno nema takvih problema a sinoć mi je već 3. put u tjedan dana rekao da ga je bolila glava .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja sam htjela vidjeti hoće li oreagirati na tu terapiju da dobijemo dijagnozu a onda bi svakako prešla na prirodne pripravke. Sad više nemam šta čekati- da ne pričam o tome da mi se počeo žaliti i na glavobolje... inače stvarno nema takvih problema a sinoć mi je već 3. put u tjedan dana rekao da ga je bolila glava .
    Ajoj... meni je teško to sve čitati . Od ovoga da se doktoru kaže da se daje, a ne daje se pa na dalje. Moguće da dijete ne reagira na singulair, zašto ne otvoreno s doktorom? Dobro, ko zna di tu komunikacija šteka...

samo par činjenica: Dodagoda, učinkovitost prirodnih pripravaka nije dokazana, a daj lijekovima šansu da "ulove" makar 14 dana (to je onako službeno), a nekih mjesec-dva bi se ja strpila barem prije nego što zaključim "medicina ne djeluje".

Tu ti je cost-benefit priče koliko će dijete umest dišni problemi (jer nije bezazleno da je loše oksigenirano, pa tako na dulji rok, ono... godinama (tipa do škole barem, dok ne "izraste" i dijagnoza ne radi toliko problema) versus nuspojave od lijekova (svaki lijek je nužno ima... a drugo je placebo ).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.04.2015. at 10:31

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

NEMOJ odustati od terapije i na svoju ruku prelaziti na prirodne pripravke. Daj djetetu lijekove do kontrole, pa ćeš imati objektivnu sliku. Ovako - nikad nećeš znati je li terapija bila učinkovita ili nije. Inače, nemaju doktori čarobni štapić pa da znaju što je za dijete najbolje. Mom sinu su više puta mijenjali terapiju, a bilo je i promašaja kad se vidjelo da terapija ne odgovara. To je tako - kronična bolest tj. stanje. Kad ti dijete dobije trajnu terapiju, toga se trebaš pridržavati barem do prve kontrole, pa onda porazgovarati s liječnikom baš kako je ina33 rekla.

Što se tiče prirodnih pripravaka, ima mnogih koje možeš koristiti uz redovnu terapiju. Kod nas je to slana soba već godinama i dobro nam se pokazalo, ali ne umjesto nego kao dopuna redovnoj terapiji za astmu / alergije.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ina33 nije on nikad imao opstrukciju ili nešto ozbiljnije. I sami liječnici su mi rekli da je "granični slučaj" a na pretrage i sve ostalo smo otišli na moju inicijativu jer je stalno kašljucao. Probali smo ovo i ne kašlje ali ima nuspojave što nije baš dobro. Probat ćemo i prorodno liječenje pa ćemo vidjeti kako će odreagirati.iako vjerujem u prirodnu medicinu naravno da sam prvo išla standardnim putem- imamo u "backapu" odličnog homeopata/travara koji nam je već jednom pomogao kad je standardna medicina bila nemoćna. Naime, imao je streptokok u brisu ali bez simptoma-postao je nosioc i vjerovatno bi mu se aktivirao čim bi pao imunitet(ljeto je bilo tada). Čak se po nalazima vidjelo da je krenuo i u krv.Pedijatrica ej bila u čudu jer na streptokok u mirovanju antibiotik ne djeluje, mogli smo samo čekati da se aktivira. Ja sam joj naravno rekla da ćemo pokušati na prirodni način s čime se ona složila-dala rok od mjesec dana da vidimo rezultate pa ćemo onda vidjeti kako dalje. Nakon 3 tjedna prirodnog lječenja streptokoka više nije bilo i svi nalazi su bili odlični.
    Nikad ne bih na svoju ruku dijete lječila samo prirodnim preparatma jer ja nisam liječnik ali vjerujem u prirodne preparate i uvijek sam za to da se pokuša. Na žalost danas ima jako puno muljatora koji samo gledaju kako da ti otmu novce na "prirodim preparatima" a rezultata nema .
    Svakako se javim sa povratnim rezultatima...

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Peterlin@Neću nikako odustati. Da sam mislila nešto brljaviti nebih ni išla na preglede sa njim. Svakako ću doktorici reći da ću pokušati prirodnim putem 06.05. imamo kontrolu-moje pravo je da pokušamo i prirodano a ako ne bude išlo vidjetii ćemo dalje.
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 24.04.2015. at 11:14

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj latika prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima, moje dijete od 1.5 godinu hropti vec dva mjeseca bez prestanka, vec smo dva puta isli kod pedijatra kaze da je to od nosića. Curenje iz nosa je skoro prestalo ali hroptanje nije, cak je jutros povratila slajm...Mislim jeli stvarno moguce da ona hropti radi nosa toliko dugo ili da ju vodim opet? vec je jedanput imala bronhitis a ima i genetske predispozicije jer smo i ja i muz kao dijeca imali jake bronhitise.
    Pa iskreno, meni nije normalno. Svakako odi da ju posluša još koji put da se ne skuha nešto.Može se dogoditi da joj nosić curi"otraga" a odnaprijed ništa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Alergija opet nula, ovaj put ni nikal se nije pokazao a zadnji put je. Bezveze mi se cine ti testovi. Dr kaze da jepeludna alergija i da niko nemre dva mj bit tak prehladen kak su one bile.
    Promjenila im terapiju umjeyto seretida u duohal koji je besplatan pa svi koji imate seretide 50, 2x2 trazite duohal jer je to isto
    Za alergiju im dala xyzol koji se placa 50 kn, da sam znala ne bi ga digla ovako 100 kn za njih dve oslo pa pa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poostreno disale obje a grlo granulirano . A bez simptoma su.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za alergiju im dala xyzol koji se placa 50 kn,
    sirup ili tablete?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tablete

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pa iskreno, meni nije normalno. Svakako odi da ju posluša još koji put da se ne skuha nešto.Može se dogoditi da joj nosić curi"otraga" a odnaprijed ništa.
    hvala ti na odg, vodila sam danas opet kod druge doktorice,,, i kao hropti od nosa,objasnila mi je kako se pravilno cisti nos ,i da tako cistimo i lupkamo je po ledjima tjedan dana pa ako ne prestane, onda raditi briseve nosa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ii opet nos...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama nos , sva sreća da sad smijem dat aerius, ovih par dana pred testiranje su živeli jedva od zraka
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.05.2015. at 20:47

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kod nas je sad mirno. Prošla leska, čekamo lipu.
    Posljednje uređivanje od cikla : 03.05.2015. at 17:47

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo digla najnormalnije recept i lijek tj pulmicort za 20 kn u apoteci . Imamo 12 i pol g. Dakle nije tocno da neide na recept za vece.

na žalost točno je, zvala ja i hzzo.
    na recept samo za djecu od 6 mj. do 6 godina.
    i nikako mi nije jasno, jer sličan lijek postoji tek za dobnu granicu od 12 ili 14 godina,
    a ovi između - šipak!

svaka čast tvojoj doktorici.
    ili ti je dala preko zabrane ili do nje još nije došla nova lista lijekova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •