Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
njemu oko bježi u stranu!"!"!!! rekli su čak na erfu da je i to možda problem kontakta očima... jer on u ovim svim igrama IMA kontakt i traži ga..ali kad treba pogledati visoko gore prema nama, kada nešto želi npr.sa police, onda ga izbjegava kao da zna da će mu oko pobjeć pa mu zasmeta! Ovaj tjedan idemo kod dr Bubaš u Monokl, jesi li mi ti Peterlin rekla da je ona ok?? on je nesuradljivo dijete po pitanju pregleda ali više nema odgađanja to jednostavno moramo obavit
Da. Ja sam rekla da je dr. Bubaš ok.

Moj L. se kod nje liječio od ambliopije (uglavnom na Rebro, ponekad u Monokl) desetak godina i dulje, ali žena je otišla u mirovinu pa na Rebru nije dostupna. Drago mi je da još radi u Monoklu.

* * *

Već smo ustanovili da tvoje dijete pokazuje jako slične simptome kakve je imao i moj stariji sin. On nije imao dijagnozu pervazivnog poremećaja (nisam ga nikad vodila na ERF) nego samo zakašnjeli razvoj neurološkog sustava dijagnosticiran u Suvagu. Zbog toga mu je kasnila i motorika i govor, imao je smetnje i sluha i vida... sve umreženo. Do pete godine nije mogao skočiti s dvije noge istovremeno. Crtanje - nula bodova. Vezanje cipela - isto. Nije sam jeo žlicom do četvrte godine jer mu je bilo teško pogoditi usta. Sva sreća da je draga teta u vrtiću to znala i imala razumijevanja . Ova tvoja priča je jako jaaaaako slična. Tko zna, da smo išli na ERF na dijagnostiku, ne bi me iznenadilo da su nam u dijagnozu napisali štogod slično.

Kako god bilo, takva djeca zahtijevaju od nas da im se prilagodimo i puno puno radimo, najprije na otkrivanju njihovih potreba, a onda na razvijanju. Dosta toga što druga djeca nauče spontano ovakvim klincima trebamo mi pokazati i sustavno ih učiti. I do škole stvarno sve stignu. Ako nešto od smetnji i ostane, s vremenom se i dijete i roditelj naviknu na to i prihvate.

Dobro si krenula - logoped + radni terapeut + rad doma = uspjeh

Sretno!