Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sad tek vidim da krećeš, aj se javi nakon prve folikulometrije nakon Elonve. Mala rezerva -ako je suditi po antralcima, baš me zanima kako će to sve skupa izgledati kod tebe. SRETNO!

orange80? ja nisam uzimala femaru nikada ali naravno da ima onih koji ne reagiraju na femaru isto kao što ne reagiraju na klomifen, kako je bilo kod tebe?
    Kakvi su ti nalazi AMH antralci?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

orange80? ja nisam uzimala femaru nikada ali naravno da ima onih koji ne reagiraju na femaru isto kao što ne reagiraju na klomifen, kako je bilo kod tebe?
    Kakvi su ti nalazi AMH antralci?
    ma mene brine što sam pred 6 - 12 mjeseci bila na femari, ali bez IVF-a i reagirala sam iz početka dobro, a onda sve lošije.
    sada sam sa 3 puta većom dozom femare dobila 1 folikul koliko imam i u priodnom ciklusu.
    AMH nisam vadila (rečeno da nema smisla, jer je ziher mali),
    a antralci su kako u kojem ciklusu, ali na strani "oskudnih". FSH šeta 9-13-9

pitam se da li je moguće da sam potrefila loš ciklus ili je to kod mene trend i da su jajnici na izdisaju.

htjela sam pitati ima li cura koje su loše reagirale na femaru i klomifen, a sa jačim (pravim) stimulacijama ipak uspjele?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku

htjela sam pitati ima li cura koje su loše reagirale na femaru i klomifen, a sa jačim (pravim) stimulacijama ipak uspjele?
    kako femara djeluje na povećanje sekrecije endogenih gonadotropina (klomifen isto, ali je drugi način djelovanja) te inducira ekspresiju folikula za FSH, lako je moguće da su FSH receptori folikula oslabljeli s vremenom pa nema niti željenog učinka (jednostavno ta količina endogenog FSH ne može mobilizirati antralac/antralce pa je potrebno unijeti FSH izvana)

iskustvo suborke s mizernim AMH (81.godište), na jedan antralac 64 ampula gonala- porast tog folikula- stanica- embrij- živorođeno dijete

ali odluka za takvu jaku stimulaciju treba biti u ovisnosti od preporuke liječnika, financija, želja para (nije isto ima li već dijete/djecu- rijeđe se odluče na to)...

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    ma mene brine što sam pred 6 - 12 mjeseci bila na femari, ali bez IVF-a i reagirala sam iz početka dobro, a onda sve lošije.
    sada sam sa 3 puta većom dozom femare dobila 1 folikul koliko imam i u priodnom ciklusu.
    AMH nisam vadila (rečeno da nema smisla, jer je ziher mali),
    a antralci su kako u kojem ciklusu, ali na strani "oskudnih". FSH šeta 9-13-9

pitam se da li je moguće da sam potrefila loš ciklus ili je to kod mene trend i da su jajnici na izdisaju.

Moze biti da si potrefila i los ciklus.
    Al ako ides kod dr. R on ce te sigurno pratit ciklus dva pa odluciti kada krenuti s Elonvom zbog antralaca.
    Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •