U subotu mi je fet, jel se smijem kupat, more je bas privlačno?
hvala vam svima od srca
ljube555 i ja sam od samog popcetka bila toliko pozitivna i eto..samo pozitivom do kraja![]()
U postupcima treba biti pozitivan. Pozitivne misli privlace pozitivna djela.
Samo sto se onda dogodi, a meni se dogodilo, da me neuspjeh jako pogodi.
Jos nisam naucila kako izaci na kraj s njime.
Ja i dalje krvarim, mirujem, pojacana mi je doza Duphastona, a u petak vadim betu.
Gin je rekao da su dva moguca scenarija - da je to implantacija ili da je menstruacija.
Beta ce nam reci sto je.
orange80, laura33 za kvalitetne jajne stanice ~~~~~~~~~~
maris 1980 za tulum u labu~~~~~~
medeja da nas tvoja beta pozitivno iznenadi~~~~~~
Darmar, hvala na dobrim zeljama!!!
Madeja, nadam se da je ipak implantacija. U svakom slucaju nadamo se ipak dobrim vijestima dalje!
Mene nekako u ovom postupku pozitivna energija napusta, sinoc sam imala totalni raspad sistema, neznam sta mi je doslo, osjecam se tako bespomocno.
Na nista ne mogu utjecati...
Imam osjecaj da nista ni od ovog postupka.
Dva gonala vec 4 dan, a ja uopce ne osjecam jajnike, imam osjecaj da folikuli stoje.
Kao da uopce ne reagiram na te Gonale, opet!!
Ne svidja mi se taj osjecaj...ali ne mogu ga se rijesiti.
Trudim se preorjentirati na pozitivno razmisljanje al ovaj put mi jednostavno ne ide.
Sve me strah uzv sutra ujutro.
Neznam kako cu preboljet drugi prekinuti postupak za redom...
Laure, drzim fige za folikule i da fm prodje u redu!
Alma, sretno na punkciji! Koliko folikula je u pitanju?
Hej cure, sada me zvala sestra iz Cita i kaže da je biolog zadovoljan, da će me sutra nazvati da javi dan ET-a..
Dal inače prvi dan ne kažu kolko se jajnih stanica oplodilo ili?????
Laura, nadam se da će biti finih folikula sutra. Mene je tek 5/6dc krenuo boliti jajnik, pola dana jedan, pa drugi....
Alma, sretno na punkciji![]()
Maris, uvijek kazu koliko ih se oplodilo. Ponekad se jos neke naknadno mogu oploditi, rijetko je, ali se dogadja (dva puta u mome slucaju).
Nazovi opet i pitaj.
Ja bih tako napravila na tvome mjestu.
Hvala vam cure!
Nista, moram se nadat najboljem, valjda ce bit bar jedan iskoristivi folikul. Ma samo jedan!
Mozda i to bude dovoljno!
Maris ma ja ne osjecam nista, cak ni onu nelagodu u trbuhu kod sjedenja, pa zato mi je to cudno...a 10 d.c je u toku.
Tebi sretno na ET i nek uslijedi sad slatko iscekivanje..
Alma sretno s punkcijom i ~~~ za lijep broj stanica!
E cure, sa kakvom anestezijom radite punkcije ili bez nje?
Ja sam bila u opcoj na prvoj aspiraciji.
E sad ako bude samo jedan folikul nebi bas opcu, mislim da to bas nije potrebno.
Ja kada sam imala punkciju mi nista nisu dali..sama punkcija me nije bolila,jedno me kasnije jako bolilo :/
Ja sam tri puta bila u opcoj anesteziji.
Uvijek sam imala minimalno 4 folikule i uredni sam trazila anesteziju.
Nema sanse da gledam onu igletinu i osjecam tu bol.
Ionako me sve poslije rastura.
Kad sve sagledas, nevjerojatno koliko je taj IVF invazivan i bolan nacin za napraviti bebu.
Oni parovi koji to ne prolaze nemaju pojma kako im je lijepo...
Nemamo svi isti prag boli. Ovaj komentar je nepotreban.
Ljube kako kaže Ginger nisu to iste stvari. Punkcija je manji kirurški zahvat i ako anestezija postoji (a koja je kod manjih zahvata rutinska ) zašto se ne bi iskoristila. Tko želi nek ju koristi, tko ne želi ne mora.
Molim te, ako nemas pametnih komentara, nemoj radije nista pisati.
To sto na VV maltretiraju zene bespotrebno punkcijom na zivo, ne komentiram.
A ako ja odaberem anesteziju uz punkciju, to je samo i iskljucivo moja stvar i nije na tebi da komentiras sto i koliko ja mogu podnijeti za svoju buducu djecu.
Ili jos bolje, zgrazati se ako netko ne zeli svjesno iskusiti bol.
Jedan spontani aplauz za tebe, ljube!
Iskustva su naravno raznolika, nismo svi isti.
Svi dozivljavamo stvari na drugaciji nacin.
Opca anestezija je 1000 kn, pa se premisljam ovaj put ipak malo sto cu, a sta ja znam, znat cu vam rec prekosutra mozda nova iskustva...:D
Laura, ti ides privatno.
To je druga stvar.
Gle, s obzirom da se radi o jednoj folikuli mozes traziti lokalnu anesteziju.
Jel cijena tome nesto niza?
Ili da se nasopas lijekovima prije pa pokusas bez ikakve anestezije?
Mislim da je ta obicna anestezija (Dolantin) uracunata u osnovnu cijenu postupka, samo opca se placa posebno!
Ako bude samo jedan folikul za punktiranje onda ce biti dosta to.
Nisam bas narocito osjetljiva pa valjda ce bit ok.
Laura, ja sam dobila u poliklinici Cito, Voltaren i "nešto za opuštanje" u guzu, te prije punkcije
nekakvu injekciju "dolje", bolilo je minimalno. Zbilja ništa strašno. Odmorila sam 20-ak min i išla u šoping.. Sretno ti
Cure zvali me danas da se od 6 jajnih stanica, oplodilo 4, dvije su bile nezrele.
Maris draga, javi sutra kaj je biolog reko..
Curke, sretno svima u postupcima.. Meni je ovo prvi, pa sam sva u strahu..
Posljednje uređivanje od perlica55 : 04.06.2015. at 20:24
Hvala ti Perlice!
Odličan rezultat odmah u prvom postupku, sretno ti dalje i neka samo nastavi sve u tom smjeru se odvijati.
Kad ti je et? Koliko mrvica ti vraćaju?
Laura, danas mi je prvi dan nakon aspiracije, tak da sam dobila info da će me biolog nazvati sutra za točan dan ET a. A kolko ih vratiti? Joj,nisam pametnaja bi jedan, MM bi dva embrija. Vidjet ćemo kaj će biolog reći
![]()
Ja sam vec ovdje spomenula da sam na vv dobila opcu anesteziju ( prvi put sam u postupku trenutno 5dt)na inzistiranje doktorice Jukic . I zahvalna sam na tome do neba ..iako sam cula komentare sestara pa kako ona misli roditi???!!! Pa valjda je to moja stvar !!!i to se nikoga ne tice.bol je zaista individulana stvar napr.meni je prosle godine puklo slijepo crijevo i 4 dana me bolio trbuh a kad sam dosla kod doktora na operaciji sam bila za 1 sat koliko je to opasno i da ne govorim bolno! A izdrzala sam bolove danima ...Al eto svatko je od nas poseban ....tu se nemozemo i raspravljati...
Perlica super rezultat !! Sretno!!
Je, kak da ne.
Ako nekog boli, ne vidim zašto ne uzeti anesteziju. Ja uzmem svaki put. Bez toga ne sudjelujem.
Ili kaj- da velim tam sestri da mi da bocu viskija i štap da zagrizem da izdržim, kao u kaubojcima?
Ne znam zašto takvo čuđenje.
Zašto bi trpile bol ako ne moramo.
Ionako je ovo sve skupa prebolno.
Perlica ista situacija i kod mene, i ja uvijek govorim da vraćam samo jedan, a muž bi dvoje. Ali i ja bi konačnu odluku prepustila mpo dr. i biologu, mislim da postoje razlozi zašto predlažu vraćanje više od jednog zametka u nekim situacijama ako to naravno nije zahtjev para u startu postupka.
Posljednje uređivanje od laura33 : 04.06.2015. at 21:29
Meni su dva puta vraćali dva embrija.
Nisam pitala zašto to preporučaju, vjerojatno jer su šanse veće.
Ali se u isto vrijeme ne bojim višeplodne trudnoće, ali isto tako ju i ne priželjkujem.
I u FET-u koji ću imati vratit će mi dva embrija.
Gospođi koja je sa mnom u sobi bila na zadnjem transferu vratili su tri blastice.
Ljube555 imas pp
Što se tiče punkcije i anestezije, slažem se da nemamo svi isti prag boli. Ja sam npr. prošla 5 punkcija, sve pod lokalnom anstezijom i nisu mi uopće bile strašne, al da su recimo rađene bez anestezije e toga bi me bilo strah i ne bi pristala na punkc. bez anestezije ako ne moram. A za bebicu se sve istrpi.
Maris u Cita ti nikead preko tel. ne kažu koliko se oplodilo, već kada dođeš na transfer onda ti dr. ili biolog kažu sve. Tako je meni uvijek bilo.
Cure sretno svima!
Sara, kao prvo, cestitam na malom princu koji uskoro dolazi!
Nego, gledala sam malo tvoj potpis pa vidim da si u nekoliko navrata prokrvarila 8dnt.
Jesi bas dobila mengu u pravom smislu ili je to bilo oskudno krvarenje?
Ja sam jos uvijek pid terapijom i krvarenje se smanjilo.
Danas mi je 11dnt, jutros vadila betu, cekam rezultate.
Jesu li ti rekli zasto je doslo do krvarenja tako rano nakon transfera?
Ja upravo dosla sa zadnje folikulometrije.
Nakraju samo jedan iskoristivi folikul od 18 mm, ima jos dva, ali oni su 13 mm, premali su.
Uglavnom stoperica Ovitrelle veceras, punkcija u nedjelju u 9 sati ujutro.
Sto se tice anestezije, mislim da ovaj put idem bez iceg.
Rekla je dr. ako se odlucim da zelim nesto, onda cu tamo dobit Dolantin.
To cu odlucit ned.
Nadam se da taj jedan valjda nece puknut prije punkcije... To mi je nova briga!
Medeja drzim fige za betu!!
Laura33 sretno na punkciji i nek taj jedan bude dobitni!! :D
Medeja, da dva puta sam prokrvarila 8 dnt, ranije nego bi trebala s obzirom da sam uvijek prokrvarila 14 ili 15-ti dan od punkcije. Ne bi to bilo odmah obilno krvarenje, već manje oskudno taj prvi dan,dva, a onda nakon toga bi počelo pravo krvarenje tj. menzes. Al ja bi uvijek napravila i test koji bi bio negativan i znala sam da ništa od T i da to dolazi menga.
A u ovom dobitnom postupku, nikakvo krvarenje ni smeđi iscjedak nisam imala, sve je bilo čisto i kad nisam prokrvarila 15 dan od ovulacije (jer je sada bio fet) nadala sam se jako, a 7dnt (točno se sjećam) sam imala bol u donjem dijelu prepona, nije neka bol nego neko neugodno probadanje i to je bila implantacija, a poslije toga više nije bilo te neugode.
Medeja, sretno danas, za pozitivnu betuJesi radila test?
iva, cekas ces betu ili ces prije test raditi????? i koji dan od transfera????
Vadila jutros betu, 11dnt i iznosi 64,9.
Ne znam, bojim se da je doslo do biokemijske jer nemam apsolutno nikakve simptome, cice ne bole, trbuh nije napuhan, bas nista.
U ponedjeljak vadim opet.
Medeja, to je super beta za taj dnt!
![]()
Posljednje uređivanje od mona22 : 05.06.2015. at 12:09