Pokazuje rezultate 1 do 50 od 282

Tema: Dojenje i prehrana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Pričala sam joj da mala bljucka često, negoduje po noći (mlataranje ručicama i laganini kmečanje, traje po par minuta pa se smiri), a onda sam je pitala za mlijeko pa mi je odgovorila da se zdravo hranim, izbacim tešku, začinjenu hranu, a ubacim jaču proteinsku (jaja, i sl.), te izbjegavam mahunarke jer napuhuju. Također, i da izbacim gaziranu vodu.

Meni je nekako teža glupost da bi mi kapsaicin iz ljute paprike dospio u mlijeko. Na koju foru?
    Na istu foru kao i češnjak...

Ovako - probaj. Ako ti dijete bude urlalo, stvarno izbjegavaj začine, iako se često pokaže da je kravlje mlijeko gore zlo. Ja sam imala jednog sina uz kojeg sam bila na strogoj makrobiotici dok sam dojila, a uz drugog sam mogla krkati luk, ćevape i odojka - ništa mu nije smetalo. Stariji je imao dojenačke grčeve, mlađi ne.

Vodi dnevnik prehrane pa ćeš brzo doznati što TVOJEM djetetu smeta. To je jedino mjerilo. Sretno!

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Na istu foru kao i češnjak...

Ovako - probaj. Ako ti dijete bude urlalo, stvarno izbjegavaj začine, iako se često pokaže da je kravlje mlijeko gore zlo. Ja sam imala jednog sina uz kojeg sam bila na strogoj makrobiotici dok sam dojila, a uz drugog sam mogla krkati luk, ćevape i odojka - ništa mu nije smetalo. Stariji je imao dojenačke grčeve, mlađi ne.

Vodi dnevnik prehrane pa ćeš brzo doznati što TVOJEM djetetu smeta. To je jedino mjerilo. Sretno!
    Da li to zapravo znači da onda djetetu može ništa ne smetati? Primjerice mahunarke koje je druga mama spomenula da je preporučeno ne jesti.
    Inače, ja obožavam jesti jaja, a nutricionistkinja koja nam je bila u bolnici je rekla da je 7 preporučeno, a max 10 na tjedan da smijem, tog mi se teško držati jer sam jela po 3 na dan :D

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Illy prvotno napisa Vidi poruku
    Da li to zapravo znači da onda djetetu može ništa ne smetati? Primjerice mahunarke koje je druga mama spomenula da je preporučeno ne jesti.
    Inače, ja obožavam jesti jaja, a nutricionistkinja koja nam je bila u bolnici je rekla da je 7 preporučeno, a max 10 na tjedan da smijem, tog mi se teško držati jer sam jela po 3 na dan :D
    To nikako nije dobro za tvoj organizam.
    4 jaja tjedno, ali ubroji i ona u kolačima, tjestenini, faširancima...je idealno, 7 tjedno je podnošljivo za zdrav organizam. Sve više od toga smeta, nevezano za dojenje, uvijek smeta jetri, krvnim žilama i svemu povezanom s time u tijelu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •