Pokazuje rezultate 1 do 50 od 454

Tema: Imunološke pretrage 2

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    INR, laički rečeno, označava razrjeđenost krvi.
    Ovaj ref.interval je za ljude na terapiji martefarinom i sl. gdje se krv treba konkretno razrijediti.
    Normalni interval za ljude koji nisu na nikakvoj terapiji je 0,8-1,2.
    Doza Clexana koju propisuju u postupcima (obično 0,2-0,4) nije terapijska nego prevencijska pa ne može djelovati na vrijednost INRa. Iako bi ti, po meni, vrijednost trebala biti više oko 1 nego baš na donjoj granici. Kontaktiraj svog hematologa ili mpo-ovca koji ti je propisao Clexan pa vidi što će ti reći.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
    u srijedu idem na kontrolu a moja doktorica na gd pa me zanima da li to može utjecati negativno na trudnoću i da li će mi onda smanjivati ili povećavati dozu pošto sam dobila u uputnicu za nove inekcije pa da pričekam tih par dana....sori nova sam u ovome jer još ih nikad nisam koristila tako dugo ....bilo bi do bete i to je to

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj mona22 prvotno napisa Vidi poruku
    u srijedu idem na kontrolu a moja doktorica na gd pa me zanima da li to može utjecati negativno na trudnoću i da li će mi onda smanjivati ili povećavati dozu pošto sam dobila u uputnicu za nove inekcije pa da pričekam tih par dana....sori nova sam u ovome jer još ih nikad nisam koristila tako dugo ....bilo bi do bete i to je to
    Kad kreneš s heparinom ne možeš samo tako prestati ili preskakati terapiju. Njega bi trebalo koristiti kontinuirano, svaki dan u dozi koja je propisana prema nalazima krvi (a INR i nije neki pokazatelj djelovanja terapije). Doza se po potrebi može povećavati ili smanjivati ali ne znam ni za jednu koja je tijekom trudnoće prestala s pikanjem pa makar i na par dana. Na koji način bi prestanak korištenja na par dana mogao djelovati na trudnoću zaista ne bih znala niti bi riskirala da saznam. Na tvome mjestu bih nastavila s dozom s kojom sam krenula i pričekala pregled pa porazgovarala s liječnikom.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Kad kreneš s heparinom ne možeš samo tako prestati ili preskakati terapiju. Njega bi trebalo koristiti kontinuirano, svaki dan u dozi koja je propisana prema nalazima krvi (a INR i nije neki pokazatelj djelovanja terapije). Doza se po potrebi može povećavati ili smanjivati ali ne znam ni za jednu koja je tijekom trudnoće prestala s pikanjem pa makar i na par dana. Na koji način bi prestanak korištenja na par dana mogao djelovati na trudnoću zaista ne bih znala niti bi riskirala da saznam. Na tvome mjestu bih nastavila s dozom s kojom sam krenula i pričekala pregled pa porazgovarala s liječnikom.
    neznam zbog čega si zaključila da bi mogla prestat sa terapijom naravno da ne...možda zato što sam napisala da nebi isla po drugu mjesecnu dozu ali ne iz razloga da bi prekinula jer još imam inekcija za par dana nego da nebi podigla lijekove a on mi promijeni dozu i onda ....

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj mona22 prvotno napisa Vidi poruku
    neznam zbog čega si zaključila da bi mogla prestat sa terapijom naravno da ne...možda zato što sam napisala da nebi isla po drugu mjesecnu dozu ali ne iz razloga da bi prekinula jer još imam inekcija za par dana nego da nebi podigla lijekove a on mi promijeni dozu i onda ....
    Da, zato sam skužila da bi prestala s terapijom. Sorry.
    Ne vjerujem da će ti mijenjati terapiju jer su ti vrijednosti protrombinskog vremena i INR-a u biti ok. Još ako su ti ostale vrijednosti koagulograma dobre mislim da možeš slobodno podići iduću dozu lijekova. Možda samo da za svaki slučaj usput pitaš u ljekarni da li je moguće napraviti zamjenu ako ti se ipak promijeni doza.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •