Nemam pojma zašto sam iščitala trudničku temu, valjda iz čiste radoznalosti , ali me baš iznenadilo u kom smeru je otišla!
Strašno mi je što se uopšte dozvoljava takvo ponašanje po laboratorijama, po meni za to je krivo upravo medicinsko osoblje i eventualno radnici obezbeđenja (kojih nema, a trebalo bi ih biti, ako je već situacija takva da se fizički treba deliti pravda.).
Ako se laboratorija ne zakazuje, a nema ni jasnog spiska o eventualnoj prednosti, onda je valjda normalno da se ide redom kojim su ljudi i došli u laboratoriju (ali tu treba imati minimum civilizovanosti ili vojničku idsciplinu med. osoblja), ne vidim zašto bi pacijentkinja (pa bila ona trudna, reumatična, umiruća, ili zdrava) koja je došla u laboratoriju vremenski prva, trebala da ikog propušta ispred sebe, osim u izuzetnim slučajevima.
Eryngium se neopravdano načekala, i opravdano je ljuta zbog toga. Ne razumem zato napad Kaae, jer ako neko dođe prvi baš u nameri da poštuje pravila, pa ispadne namagarčen, valjda je najnormalnije da oseća bes?
Ja sam se nebrojeno puta u obe trudnoće načekala po sat-dva-tri kod mog gin.-a da propustim po desetak starijih žena, sve bez smrtonosnih dijagnoza ali sa odgovarajućim paketom kafe i Milka čokolade za njihove pajtašice med. radnice, dođu posle mene a uđu pre mene na kojekakve kontrole i savete.
Ja sam bila u trudnoći totalno opštena i sa beskonačnim strpljenjem, malo šta je moglo da me iznervira, pa se ni za ovo nisam bunila, bila sam zdrava i prava, pričala sa drugim trudnicama, zabavljala se...Zato me nije bilo na ovoj temi da se žalim .
Ali da sam bila svedok nebrojenim bezobraznim ljudima i još bezobraznijem osoblju-itekako jesam. I ne vidim zašto se bezobrazna osoba ne bi opomenula, pa imala ona 6 ili 60 godina.