Pokazuje rezultate 1 do 50 od 124

Tema: Postaje kao ja...a s tim se teško boriti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evelina, ja od svog djeteta ne bih očekivala da se u toj dobi toliko čvrsto drži dogovora. Zapravo, općenito kad te čitam, imam osjećaj da te njegov karakter toliko iscrpio da te sada nervira i ono što bi te trebalo nervirati i ono što ne bi. Već sam ti iznad pisala da sam dosta karakteristika svog sina prepoznala u tvom. Ne pomaže tu neko veliko uvođenje reda i autoriteta. Nama je stvarno pomoglo to što smo se riješili tih "starinskih" viđenja odgoja koje kod mlađeg sina prolaze, ali kod starijeg ne. Puno ljubavi, maženja i slobode. Čim nanjuši da se postavljamo "iznad" njega ili da ga kočimo, kreće otpor, jamranje, svađe.. Ne znam, jednostavno smo pregrizli činjenicu da je on petogodišnje dijete i ponašamo se u skladu s njegovim stvarnim mentalnim stanjem. E sad,je li on sazrio ili je naš pristup upalio, tko će ga znati, ali činjenica je da je postao jedno divno, suradljivo dijete unatoč teškom karakteru. I da, Beti ima dobar point..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku

Ali ovo ne prihvaćam. Ja ne želim da zna da sam uvijek na njegovoj strani. Mislim da je mnogo problema unatrag zadnjih dvadeset godina u promjeni odgoja uzrokovalo to da su roditelji uvijek na strani djeteta. Ja ga mogu razumjet zašto je nešto napravio, ali sori, ak si nešto s****, s**** si, ispravi to i idemo dalje.
    Roditelj je tu da bude na djetetovoj strani. Da mu ukaže na greške, ali i da mu pomogne ispraviti ih.
    Sa takvim djetetom moraš imati oči i na leđima, stalno biti na stand by, i očekivati neočekivano. Najnevjerojatnije neočekivano.

Tko je rekao da je lako biti roditelj? Do krajnjih granica znaju neka djeca, stvarno. Da napišem što je sve moj najstariji izvodio, ah, nema veze, sve smo prebrodili. Znaj da ne bude lakše kako rastu. Pišem i brišem...

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    I da, Beti ima dobar point..
    O, Beti je to prošla. Odgojila jednog takvog. Uspješno.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.07.2015. at 21:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •