Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: obiteljsko nasilje - bez izlaza! jesmo li podbacili kao zajednica, društvo

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A prijateljica mi je divna osoba, prekrasan karakter nju naći je ko naći iglu u plastu sijena.
    Nekada ljude, uključivši i sebe same, treba promatrati kao puževe u vrtu, ne ulaziti previše u to tko je good a tko bad guy, ne govoriti o krivnji, tek o odgovornosti i njenoj raspodjeli među akterima

Nije bitno jel ta osoba divna ili nije
    Dapače, možda bi bilo bolje da je "bezobrazna", manje simpatična ljudima, "teška", "tvrdoglava", itd.

(Moja teta u vrtiću, na moje pitanje zašto me tuče, govorila mi je to zato što sam bezobrazna - trudila se slomiti me. Tad sam istinski uvidjela da je ona pogrešna, a ne ja)

Prijateljicino pitanje tebi "što bi ti učinila na mome mjestu" je pomalo bijeg od vlastite odgovornosti, čini mi se

Usput, neće je nitko sa strane postaviti na noge ako sama nije spremna
    To je proces, ne osuđujem je
    Ona treba donijeti odluku da želi psihoterapiju ili barem inicijalni razgovor s terapeutom
    Ona treba razmrsiti tu zbrku, bez obzira na to što muž ne surađuje, zapravo baš zato
    Zbog sebe prvenstveno, a onda naravno i djece itd

Oprosti ako zvučim patronizirajuće, preko weba je nekad teško prenijeti empatiju
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 15.07.2015. at 11:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •