Biste li primili, ako imate mogućnosti, migrante / obitelji s djecom u svoj dom, po uzoru na građanske akcije Dobrodošli u Njemačku i Francuskoj, o kojima piše ovdje:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/k...ma/837247.aspx
"No, Mareike se nije zaustavila na tome. Nakon toga je pokrenula internet službu "Refugees Welcome", putem koje je dosad zbrinuto 63 osoba u gradovima diljem Njemačke. Putem njezine službe moguće je organizirati da se stanarina plaća putem humanitarnog rada ili putem crowdfundinga, ukoliko izbjeglice nemaju drugih mogućnosti."

Odgovori s citatom

Shvacam zasto si to pomislila. Upravo si navela zemlje koje su 90-tih bile i ostale daleko razvijenije od Hr. Nismo mi tako jaki i veliki da bi prvo izbjeglicama pomagali bez obzira na rasu/vjeru/nacionalnost. Ovo kaj sam rekla je moje osobno misljenje. Daleko od toga da mi nije duboko zao i da nisam plakala gledajuci. Uostalom niti mogu. Zivim u 34m2, nas 5. Zivimo kako zivimo. Koristim poziciju tajnika jedne udruge pa zicam za humanitarnu pomoc za ljude tu kod nas.(za Gunju sam osobno prikupila opreme, robe, pelena i hrane u visini 7000 eura)Nitko mi nije platio troskove tog "zicanja" dajem iz svog dzepa bez obzira kaj je sluzbeno preko udruge. Aktiviram se gdje mogu i kako mogu. Smatram da trebamo prvo gledati nase.