Evo ja sebe ne mogu videti u koži te tete, jesam svakakva, ali još me pamet služi dovoljno da detetu među gomilom druge dece NIKAD ne bih dala u ruke nešto što se zove injekcija i ne saosećam sa "mukom" te tete nimalo, najbolje bi bilo da ne radi uopšte ako nije u stanju ni takvu situaciju da razreši na neki normalan način.
(Ono, ja podrazumevam da osoba normalne inteligencije sa fakultetskom diplomom zna značenje reči "injekcija" i zna da se oštri predmeti sa iglom na vrhu obično ne daju u ruke jednom od grupe petogodišnje dece? Da li je moguće da sam precenila prosečno znanje vrtićke tete?)
Žena je dovela u potencijalnu opasnost zdravlje sve dece iz grupe i šta dobije od koleginice, umesto onoga što zaslužuje - podršku, naravno!
Ja nikad neću razumeti taj vid kolegijalnosti, ono, saosećaj sa koleginicom i brani je ne znam kakva da je, pa neka je na štetu svih drugih, makar i dece.
Jedino što nije profesionalno u celoj ovoj priči je ponašanje te tete, i jednako je neprofesionalno skretati priču sa toga i prebacivati loptu na medicinske radnike.
Ono što bi zaista bilo na dobrobit dece bila bi serija psiho-testova kojima bi se na neki ozbiljan način proverila psihička sposobnost teta da obavljaju taj posao. Jer ta zamenska teta nikad neće biti dobar, čak ni prosečan radnik, pa makar uz nju sedela ne jedna, nego tri medicinske sestre.
I od srca joj želim, u ime dobrobiti sve buduće dece, da nikad ne dospe dalje od zamenske tete. Možda je njeno ponašanje rezultat nekog njenog mentalnog hendikepa, a ne nebrižljivosti, ali čak i u tom slučaju puno više mi je žao dece prepuštene njoj nego nje same.

Odgovori s citatom