Čini li mi se, ali to Srbija i Hrvatska postaju neko usko grlo?
Da
Ne, iako imam mogućnosti
Ne, jer nemam mogućnosti
Ne znam
Čini li mi se, ali to Srbija i Hrvatska postaju neko usko grlo?
Ljudi "koriste" situaciju. Priključili su se konvoju u nadi za bolje sutra.
Angie, ne bih rekla da je naglo. Rat u Siriji traje već 5 godina. 5 godina. U Turskoj ima koliko milijuna Sirijaca?
Ja se ježim od pomisli da su te ljude u Šidu uputili da ulaze u Hrvatsku mimo graničnog prijelaza. Kroz kukuruze. Kroz minska polja.
Naglo u smislu da ulazi preko tisuću izbjeglica na dan, ma i više, šta tisuću...
Kazu da je u njemackoj od izbjeglica 10tis djece bez roditelja
Imam osjecaj da su ih to muskarci pobrali tko zna od kuda, i koristili za svoje namjere.
Pa nema sanse da bih svoje dijete koristila kao zivi stit,nema sanse... a oni to puno rade.
Evo pogledala sam, iz Sirije je u Tursku, Jordan i Libanon pobjeglo 4 milijuna ljudi - jedna Hrvatska. Mislim da je u Tursku ušlo preko 2 milijuna od toga. Čini se puno da kod nas ulaze tisuće dnevno, jer je nas premalo da ih sve zbrinemo kako spada, ali to je zapravo samo mali dio onih koji bježe i nadam se da ćemo uspjeti ljudski odraditi taj užasan posao.
Pa naravno da koriste situaciju, i ja bih.
Eto to sa ilegalnim prelascima granice je ono što je čudo u ovoj priči, Evropa s jedne strane optužuje npr. Makedoniju za brutalnosti, a sa druge se "žmiri" na to da tim ljudima naplaćuju prijevoz, iskorištavaju ih, da hodaju pokraj minskih polja.
Mima, skroz se slažem s tobom. EU drži glavu u pijesku, ma što u pijesku, u guzici. I da izvuku glavu iz guzice, riješili bi stvar u tri poteza.
Jučer na početku njihova ulaska u Hrvatsku, na vijestima kažu - od 1200 izbjeglica, 800 je muškaraca, 200 žena i 180 djece...
Ma, kakve su vam to izbjeglice?!?!? A na snimkama tih izbjeglica iz Mađarske, na usporenoj snimci, klinac pokazuje rukom preko grla u kameru! Kao, sve ćemo vas poklati! I to pobjedonosno....
Nismo mi paranoični, nego realni. I svatko ima pravo na svoje mišljenje i izražavanje istoga. A vi fino nastavite razvlaciti temu i čekati "izbjeglice"...
LP!
tanja, po internetu se provlači gomila, ali gomila vrlo zlonamjernih fotografija i snimaka, tako da svaku takvu stvar treba primati sa jako velikom dozom sumnje, jer su se mnoge već dokazale kao potpune izmišljotine (npr. izbjeglice odbijaju pomoć jer je na paketima nacrtan križ itd. )
A jbga sad bas i nije isto. Secerlame poticu u ljudima empatiju i tople osjecaje. A zlonamjerno plasirane fotografije i vijesti dehumaniziraju izbjeglice. Kao sto se to svojedobno radilo o u antisemitskoj kampanji.
stavila sam ja jedan filmić s youtube negdje na prethodnoj strani, ne u svrhu raspirivanja straha, nego što mi se stvarno čini da mediji dosta ružičasto prikazuju neke situacije. U tom filmiću ima nekih snimki koje su vjerojatno snimljene ko zna kad i gdje, no konkretno, vrlo mi je problematičan dio na 2:40 gdje mediji fakat falsificiraju situaciju.
ja se ne bih složila da se u medijima stvar demonizira, upravo suprotno, i to mi je ok, apelira se na humanost.
no ajmo ovako, mi smo kvotu izbjeglica koje možemo zbrinuti već jučer ispunili. što sad?
Prema nekakvom EU izračunu (na koji nisu pristale sve članice, tako da pojma nemam jel na snazi) HR treba primiti 3200 ljudi. Ostale treba uputiti dalje. Mi ih možemo uputiti jedino prema Sloveniji. Ako Slovenci zatvore granicu, nastat će sranje ko na granici Srbije i Mađarske. I to je ta mogućnost koja mene užasava i plaši. Jer sam uvjerena da ih mozemo zbrinuti i osigurati siguran prolaz kroz Hrvatsku, ali ako ih ne puste dalje, nastat će kaos i humanitarna katastrofa. Pa će se i ovdje naći oni koji će ih za xy € voditi u Sloveniju Matanovim putevima.
ali ta nužnost je trenutno stopirana. još uvijek je na snazi taj dublinski sporazum - svi koji ne zatraže azil trebaju po tom sporazumu biti vraćeni nazad.
dakle - cijeli taj val bi trebao biti briga par država. a ovi na sjeveru su mirni. što kaže AM, maltene dijele sličice policajaca s bebama, hvale humanost, (kvazi) osuđuju nehumanost, al su i dalje daleko od svega.
što će biti kad dosegnemo, il smo već dosegnuli kvotu?
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.09.2015. at 09:46
Koja je agenda i smisao grupe "priznajem, Hrvat sam"?
da li sam nešto propustila, pa sad kod nas, kad izustiš: Hrvat sam, ideš u zatvor?
goli otok?
Ma naziv te grupe je stvarno teža budalaština.
dajte malo pohvalite hrvatske institucije. svi su popisani, nije primijenjena sila, za sad funkcioniraju pa mogu reć besprijekorno. puno je to ljudi. a vukovarsko-srijemska, najsiromašnija županija.
Sto će biti, nitko ne zna...
ovdje u novinama piše da dublinski sporazum vrijedi za hrvatsku u smislu da bi trebala osigurati granicu prema srbiji...
Posljednje uređivanje od marta : 17.09.2015. at 09:57
Ja zivim na hr slo granici, prakticki 5min pjeske je granica gdje su i do sad znali hvatati ilegalce.
Priznajem da me frka ako se puno migranata skupi tamo i ako budu problemi
Ona ruta koja se spominjala i slikala s neta, nisam skuzila na koju hr slo granicu ih salju?
Mene ne brinu ni potencijalni teroristi, ni islamisti, ni muslimani, nego me brine to što će Slovenija za koji dan zatvoriti granicu, a EU će nam reći "šta ste ih pustili, to je bilo protivno Ugovoru tomitom, sad to sami riješite", i onda ćemo bit u govnima do grla.
A slovenci će se ziher praviti pametni, u to nema sumnje.![]()
je li uopće predvidiv taj migrantski val, eto sad kad već postoje neke brojke u zadnja tri mjeseca?
do kraja godine, dok vremenski uvjeti budu izdržljivi, vjerujem da se može predvidjeti priljev i zbrinuti brojka koja uđe u europu.
što dalje?
zid ne, žica ne, šengen da, paranoja ne, azil da, kriteriji ne.
postoji li išta što u slučaju ovog izbjegličko/migrantskog vala nije prihvatljivo ili sve može, svi mogu, sve treba, ništa se ne smije, sve se smije?
samo propitujem, eto, sebe, vas, koji ste očito otvorenijeg srca, pa neka vam bude i uma, nego što sam možda ja.
nisam paranoična, daleko od toga, ali da sam cila velkam bez da se uvede neki konkretniji nadzor i kontrola nad situacijom bome nisam
cvijeto, to je tek 1. dan.
i već je poslan apel da neće moći ovako dugo. što je realno i za očekivati.
pa zato cijelo vrijeme spominjem licemjerje zapadnih zemalja - kao dijele packe mađarskoj što ne pušta izbjeglice a tko zna što joj potajno daju za to. Ko da Mađarskoj ne bi isto bilo lakše samo ih pustiti da prođu, kao što smo mi naivno mislili da će biti kod nas.