Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 10 od 55 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam, kažem da valjda je. Uvijek nađu neki zakon kojeg se drže ko pijan plota... kao onda kad su HR nogometni navijači autima prolazili kroz slo da bi išli nekuda bodriti vatrene, pa su im naplaćivali kazne zato jer su istaknuli zastavu druge države na teritoriju slo. (Nije me briga za nogomet, i odurne su mi bile te zastavice... ali ipak mislim da taj postupak nije bio ok.)
    Ma žalosno, u svakom slučaju.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jedno (možda neukusno ili glupo, sorry) pitanje - odakle tim silnim ljudima novci za to više tjedno putovanje iz turskih kampova ili odakle već dolaze?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

oprosti mozda je sad i moje neukusno. ali da se nadjes u vrtlogu rata da li bi i ti nasla negdje novce za bijeg?

i oni su nekad mirno zivjeli radili i sl. pri tome mislim na izbjeglice.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 18.09.2015. at 12:58

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ima ih po samoboru i idu prema bregani i granici. Idu busom (normalni gradski prijevoz) ili taksijima

Ja sam danas razmisljala gdje pune mobitele... malo glupo,al palo mi na pamet

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti mozda je sad i moje neukusno. ali da se nadjes u vrtlogu rata da li bi i ti nasla negdje novce za bijeg?

i oni su nekad mirno zivjeli radili i sl. pri tome mislim na izbjeglice.
    Koliko sam u toku sa događanjima, u Siriji npr. rat bjesni već jako, jako dugo.
    Kolike su šanse da su ti ljudi uspjeli u vihoru rata rasprodati svoje vlasništvo (kome su u tim okolnostima mogli išta prodati???), da bi imali po nekoliko tisuća dolara novaca za bijeg (po glavi, pa računaj da ima obitelji sa npr. 4 i više članova), odnosno za kupovinu karata za prijevoz unutar nekoliko država koje su prošli u tijeku svog bijega...?

Krećem od sebe... ja konkretno nemam niš za prodati, niti imam rodbinu koja bi mi poslala hrpu love za moju 4članu obitelj ni sada, u mirnodopsko vrijeme, a kamoli da je nedajbože ratno stanje.
    Dakle, možemo zaključiti da su se u izbjeglištvo dali jedino ljudi koji su imali zaštekano puno novaca i koji su te novce uspjeli podići iz banaka ili izvaditi iz čarapa na vrijeme (prije nego je rat u njihovoj zemlji uzeo maha) i sačuvati te (po meni silne) novce tijekom bijega od Bliskog istoka do srca Europe...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ih po samoboru i idu prema bregani i granici. Idu busom (normalni gradski prijevoz) ili taksijima

Ja sam danas razmisljala gdje pune mobitele... malo glupo,al palo mi na pamet
    I ja sam to pomislila, nisi jedina.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa ti bi ostala, ako i velika većina Sirijaca koja je morala ostati...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam to pomislila, nisi jedina.
    PO kafićima, pisalo je na nekim portalima, osim toga postoje i solarni punjači, ima ja jednog, dobila za rd... kao, trebati će mi na planinarenju.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nisu sve rasprodali ako imaju obitelji tamo za koje kazu da ce naknadno doci

A meni je zanimljivo kako je bas tocno sada tih stotine tisuca ljudi krenula bas prema (uglavnom) njemackoj... nakon toliko godina,sad idu tako masovno. I to tocno s ciljem jedne odredene drzave

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    nevezano uz njih, razmišljala sam o sebi. ne znam gdje bih našla novac za bijeg, eto vjeruj mi. uopće, kako se nalazi novac?
    edit: i to još u vrtlogu rata.
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 18.09.2015. at 13:11

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi imamo doma bateriju za punjenje mobitela. bez frke napuni dva. a njoj ne treba danima da se napuni, dapace.
    drugo moj punjac napuni mobitel u jako kratko vrijeme, a baterija mu drzi odlicno.
    ocu reci pristekas se negdje na sat dva i siguran si neko vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa razmislite samo koliko ljudi u Hrvatskoj imaju štednje u bankama, stalno se o tome piše.

Dakle to što ja ili vi nemate ušteđevinu, ne znači da nema značajan broj ljudi koji ju imaju.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa mislim da je njemacka cilj, jer ih je merkel na neki nacin "pozvala".

sto se tice novaca, meni se cini (mozda i nisam u pravu), da je njihova drustvena organizacija bazirana na velikm obiteljima (tu se racuna sva sila rodbine), koja po principu obiteljske solidarnosti i jasne hijerarhije, je u stanju skupiti novac za jednog clana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nevezano uz njih, razmišljala sam o sebi. ne znam gdje bih našla novac za bijeg, eto vjeruj mi. uopće, kako se nalazi novac?
    edit: i to još u vrtlogu rata.
    a ne znam. bila na pocetku rata i odlazila od kuce s sestrom koja je bila 3 osnovne. bome sam dobila novce. nisam pitala od kud, ali sam dobila.
    da ja sad idem naslo bi se. pa ne trosis na luksuze. osim toga dobiju svagdje neku pomoc (hrana, smjestaj, prijevoz)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A meni je zanimljivo kako je bas tocno sada tih stotine tisuca ljudi krenula bas prema (uglavnom) njemackoj... nakon toliko godina,sad idu tako masovno. I to tocno s ciljem jedne odredene drzave

Idu jer znaju da će proći. Čak je i naš premijer danas na pressici rekao, citiram

"Angela Merkel je pozvala ljude, i oni su sad nagrnuli. Hrvatska je u stanju primiti par tisuća građana."

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sirija je nekad bila razvijena, socijalna zemlja s jakom srednjom klasom i velikim brojem obrazovanih osoba. Valjda je ta srednja klasa imala i neku ušteđevinu, kao što smo je i mi nekad imali kad smo imali srednju klasu.
    Komentatori kažu da je ovaj val izbjeglica, val u kojem se u većem broju nalaze obrazovani ljudi srednje klase, ovi koji nemaju, ostali su po kampovima u Turskoj i Jordanu, ili su još uvijek u Siriji.

Mobitele pune kako stignu, a simove kupuju u zemlji u kojo se nalaze.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače, ne znam kako mislite da su ljudi izlazili iz na primjer Sarajeva nego tako da su nekome platili.
    I tu smo se mogli pitati odakle novci. Novci su neobični, nekako uvjek nađu put.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a znam, mima. takvi kao ja su ostali u turskoj, jasno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni su pricali studenti da su u vlaku za innsbruck (prije 3, 4 tjedna, dok su granice jos bile otvorene) sjedili sa izbjeglicama koji su govorili fantastican engleski i bili visoko obrazovani.
    naravno, to je premali uzorak, da bi se ista pametno moglo iz toga zakljuciti...
    ali ipak i meni se cini da u ovom valu izbjeglica ima u postotku gledano vise obrazovanih i bolje stojecih ljudi, nego inace.
    Posljednje uređivanje od seni : 18.09.2015. at 13:19

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    meni su pricali studenti da su u vlaku za innsbruck (prije 3, 4 tjedna, dok su granice jos bile otvorene) sjedili sa izbjeglicama koji su govorili fantastican engleski i bili visoko obrazovani.
    naravno, to je premali uzorak, da bi se ista pametno moglo iz toga zakljuciti...
    ali ipak i meni se cini da u ovom valu izbjeglica ima u postotku gledano vise obrazovanih i bolje stojecih ljudi, nego inace.

Meni se čini i da se radi o ljudima kojima je zapad svjetonazorski bliži nego bogate arapske zemlje.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Idu jer znaju da će proći. Čak je i naš premijer danas na pressici rekao, citiram

"Angela Merkel je pozvala ljude, i oni su sad nagrnuli. Hrvatska je u stanju primiti par tisuća građana."
    Ne znam jeste li čuli jutros snimku izjave jednog Sirijca da oni svi jako vole "mother Merkel"...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Inače, ne znam kako mislite da su ljudi izlazili iz na primjer Sarajeva nego tako da su nekome platili.
    I tu smo se mogli pitati odakle novci. Novci su neobični, nekako uvjek nađu put.
    Upravo ovako. Stvoriš ih, posudiš da spasiš glavu svog djeteta. Nađeš novca i za potplatiti čuvare iz logora da ti puste člana obitelji.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa mislim da je njemacka cilj, jer ih je merkel na neki nacin "pozvala".

sto se tice novaca, meni se cini (mozda i nisam u pravu), da je njihova drustvena organizacija bazirana na velikm obiteljima (tu se racuna sva sila rodbine), koja po principu obiteljske solidarnosti i jasne hijerarhije, je u stanju skupiti novac za jednog clana.
    OK, ali ako je to čitavo društvo zahvaćeno ratom, onda ne možemo govoriti o tome da je "netko" iz obitelji u gabuli pa će se "ostatak" familije udružit i pribavit mu novce, nego svima njima pojedinačno treba nekoliko tisuća dolara ili eura da bi pobjegli... pa sve to pomnožite sa članovima tih velikih obitelji...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mozda zvucim okrutno,al evo okupljaju se grupe skoro kod moje kuce, tipa 500m,mozda i manje. Na autobusnim stanicama, uz cestu gdje secem s malcem. I nije mi svejedno.

I prije nam se par puta dogodilo da nam netko pretrci preko dvorista,imali smo par puta potrganu ogradu ispod vrta...
    Zapravo nije me tako frka zbog mene,nego radi malca. Ne mogu objasniti,al nije mi ih ugodno tako uzivo gledati. Bas neka mjesavina osjecaja,od tuge, zaljenja,ljutnje,straha...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da sarajevo je dobar primjer.
    roditelji su skupili zadnje sto su imali, nebi li im djeca uspjela izaci.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajmo nastavit cjepidlačit...

Ako je istina što govore mediji, današnjim izbjeglicama o kojima pričamo trebalo je nekoliko tisuća dolara (cca nekoliko tisuća eura) po glavi da krenu put Europe.
    Ako je istina što se piše, ti su ljudi proveli neko vrijeme u kampovima u Turskoj, dakle i tamo su za egzistenciju moralo potrošit neku lovu.
    Pa onda put preko Grčke, Makedonije, Srbije, Mađarske... i tu je bilo majkomila troškova...

Ako je kod njih srednja klasa mogla toliko uštedjeti...
    Može li se to uspoređivati

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OK, ali ako je to čitavo društvo zahvaćeno ratom, onda ne možemo govoriti o tome da je "netko" iz obitelji u gabuli pa će se "ostatak" familije udružit i pribavit mu novce, nego svima njima pojedinačno treba nekoliko tisuća dolara ili eura da bi pobjegli... pa sve to pomnožite sa članovima tih velikih obitelji...
    pa ocito da ne ide cijela familija. mozda se nadaju da ce ako dobiju azil, poslije i dovesti ostale clanove familije. koji su mozda u nekim izbjeglickim kampovima, ili mozda u djelovima sirije u kojima je jos relativno mirno. (imali takvih djelova uopce)
    a dolaze i iz afganistana i drugih zemalja.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sa Sarajevom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa gle, ovdje su, dakle očito da su imali te novce. Sad govoriš o novcima za cijelu veliku obitelj, a s druge strane se piše o tome da dolaze uglavnom samo muškarci. Znači, eto, mnogi nisu imali za cijelu obitelj.
    Ja ne znam kakva je bila situacija u Siriji i koliko se moglo uštedjeti, slike npr. Aleppa od prije rata mi kažu da se radilo o prilično bogatom gradu.
    No, znam dobro na što ciljaš, na to da im nekakav saudijski princ financira put u Evropu ili na to da svaki dobije 5000 eura ako pređe šengensku granicu, ili koja je već danas priča u modi.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mima, u pravu si, ima svakakvih priča, i jako je teško ostati objektivan...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nisam se dosad uključivala u raspravu, ali uglavnom sam na tragu onog o čemu seni, zuska i još neke pišu.

iskreno priznajem da što više toga čitam sve mi je manje stvari jasno, ali znam da mi je onako ljudski žao svih koji moraju napuštati domove i kretati u neizvjesnost. ne vjerujem da većina njih ide iz nekih niskih pobuda.

nego, naletila sam na fejsu na ovaj link, ne znam da li ga je tko prije mene podijelio. baš me zanima kako vi komentirate ovo o čemu djevojka govori.
    ne znam da li je ovo uopće autentično ili je još jedna u nizu propaganda. više se stvarno ne snalazim u hrpi informacija i dezinformacija :/

http://www.exyugoslavija.com/vijesti...-kriju-od-nas/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Osim onih, nama bližih, racionalnijih i razumljivijih objašnjenja, da je to zemlja koja ima dobro razrađenu useljeničku politiku i veće šanse za posao (ili socijalnu skrb, kao i Švedska), ima i "onih" teorija - da nam neće otvoreno reći, ali su ozbiljno shvatili naume i prijetnje ISILA, sad Islamske države, da će ekspanzirati sve do Njemačke, po ovoj karti http://www.vecernji.hr/svijet/isil-o.../multimedia/p1 U tom crnom scenariju, ni Austrija ni ništa jugoistočno nije sigurno i mi bi, odnosno, naša djeca, u toj nekoj užasnoj budućnosti kucali na vrata iste ove djece koja sad bježe prema Njemačkoj i Skandinaviji. Naravno, te teorije zvuče nestvarno, ali evo...ima i toga.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mozda zvucim okrutno,al evo okupljaju se grupe skoro kod moje kuce, tipa 500m,mozda i manje. Na autobusnim stanicama, uz cestu gdje secem s malcem. I nije mi svejedno.

I prije nam se par puta dogodilo da nam netko pretrci preko dvorista,imali smo par puta potrganu ogradu ispod vrta...
    Zapravo nije me tako frka zbog mene,nego radi malca. Ne mogu objasniti,al nije mi ih ugodno tako uzivo gledati. Bas neka mjesavina osjecaja,od tuge, zaljenja,ljutnje,straha...
    Tako se i ja osjećam svaki put u Hrvatskoj kad se nađem u blizini nekog okupljanja desničara, npr, predizbornog skupa HDZ-a ili koncerta Thompsona. Gledam i ježim se, strah, nelagoda, žaljenje i tuga. Tako da sve ti je to relativno.

A što se tiče izbjeglica, jedan dečko iz Beograda je komentirao kako su kroz Bg prošle tisuće izbjeglica i da nije bilo nikakvih incidenata, nasilja, krađa itd. osim jedne tučnjave između jednog Kurda i jednog hm, Afhanistanca ili nekog trećeg.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mima, u pravu si, ima svakakvih priča, i jako je teško ostati objektivan...
    manje obraćati pažnje na "priče", a više čitati i pratiti relevantnije izvore pa neće bit teško. Postoje mediji i kod nas i u inozemstvu koji imaju dobre prikaze, razgovore ili reportaže, a postoje i grupe na FB na kojima volonteri svaki dan postaju informacije, od Ide, preko Tinke do Welcome refugees i slični.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kaže mi prijateljica iz Njemačke da su mediji u HR napravljeni samo da bi izludili čovjeka.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa nisu bas zapadne vlade blesave i glupe i eto potpuno naivno primaju ljude kojima je neki naftni princ platio da dodu u europu.
    nekako mi se ni merkel niti razne objavestajne sluzbe ne cine bas cjepljene od pameti.

osim toga u njemackoj, austriji, francuskoj je udio stanovnistava islamskih korjena vec dovoljno velik, tako da ako bi vlade naftnih zemalja + turska zeljele podrzavati postojece, odnosno razvijati nove radikalne islamske skupine, ona radikaliziras ljude koji su vec u zemlji.

meni to s tim princevima zvuci jako neuvjerljivo.
    Posljednje uređivanje od seni : 18.09.2015. at 14:32

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Po ovome što pročitah Sirija ima bolji standard od Hrvatske.
    http://www.novilist.hr/Komentari/Kom...znamo-o-Siriji

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve naravno ovisi o tome koje medije covjek prati i sto cita.
    znam da sam jednom naletila na neki video od lose domazeta.
    vise se uopce ne sjecam teme.
    ali se sjecam vlastite nevjerice, da je moguce da covjek prica takve besmislice, te da jos ima i publiku koja ga slusa.
    a on je valjda jos i kultiviran.
    Posljednje uređivanje od seni : 18.09.2015. at 14:35

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče izbjeglica, jedan dečko iz Beograda je komentirao kako su kroz Bg prošle tisuće izbjeglica i da nije bilo nikakvih incidenata, nasilja, krađa itd. osim jedne tučnjave između jednog Kurda i jednog hm, Afhanistanca ili nekog trećeg.
    Pa da, evo nas je i Vučić lijepo oprao.
    http://www.exyugoslavija.com/vijesti...140-000-ljudi/
    Kod nas izbjeglice u tranzitu dva dana i mi smo već sigurnosno i nacionalno ugroženi. Kroz Srbiju ih prošlo, ako ne laže, 140. 000 tisuća i eno ih još živi, zdravi, i nacionalno neugroženi.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 18.09.2015. at 14:45

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a najbolji lijek protiv straha od nekih cudnovatih teorija zavjere je bavljenje realnim problemima.
    recimo pitati predsjednicu, sto to znaci:
    humanost je divna, ali treba brinuti o sigurnosti gradana hrvatske.

fina recenica, samo ja nikako da skontam kakva je to briga?
    tko je treba provesti?
    kako je treba provesti?
    tko se to ne brine o sigurnosti gradana?

a gospodina jandrokovica, koji zaziva vojsku na granicama (jer granicni prijelazi su zatvoreni) se treba pitati:

kako da to izvedemo sa vojskom?
    koliko nam je duga granica?
    na kom razmaku trebaju stajati vojnici?
    rame uz rame, 1 metar, 3 metra, koliko?
    kako cemo ih naoruzati?
    sa pendrecima ili oruzjem?
    ako su pendreci, onda moramo stajati rame uz rame?
    granica nam je duga, nema dovoljno vojnika, da zovemo stanovnistvo?
    samo muskarce?
    sto cemo nocu?
    imamo li dovoljno reflektora?
    da li i zene?
    sto ako gradanin nece?
    sto ako hoce?

no granica je duga, mozda su puske ipak bolje.
    onda ne moramo stajati rame uz rame. moze i razmak od puskometa?
    kad se treba /smije pucati?
    kad izbjeglica/migrant tko god da je, potrci?
    ili kad dode pola metra do granice?
    da li treba pucati u noge, ili cemo direktno u glavu?
    sto ako nosi dijete?
    da pucamo ipak samo u noge?
    sto ako oni pucaju natrag?
    da ipak angaziramo i tenkove?
    mozda su avioni bolje rjesenje?
    efikasniji su?

eto, ja predlazem (valjda ima neki takav zakon) da jandrokovoca odmah imenujemo
    specijalnim provoditeljem akcije vojska na granice!

ja sam sigurna da je on vec do detalja razradio sva ona gore pitanja. a ako nije neka brzo sazove stozer svih onih pametnih glava sto posvuda anonimno komentiraju (odazvat ce se odmah, sigurna sam) i neka u dva sata jos dodatno razrade plan.
    te stanu imenom i prezimenom iza svake rijeci,
    svakog zareza,
    i iza provedbe tog izuzetno inteligentnog plana.
    i svake posljedice.

ja sam sigurna da ce to biti jedna fantasticna akcija.
    Posljednje uređivanje od seni : 18.09.2015. at 16:07

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Al nema prepisivat od Madjara

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ahahahahaahha seni, obožavam kad se uzrujaš!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ni ne mozes prepisivati od madara. za gradit zid se nema vremena (jedino ako eventualno pozovemo nesto malo kineza, oni su iskusni na tom polju. doduse zid nije spasio, ali mozda vrijedi pokusati. ako napravimo zid sa mrezom pod naponom, mozda ce i djelovati)

i jos sam jednu pametnu glavu zaboravila.
    treba obavezno pozvati i ninu raspudica.
    on ce iz vlastitog iskustva sigurno dobro znati kako sprijeciti da iz jedne zemlje predes u drugu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma nije samo jandrokovic pozivao vojsku, od sinoc je zovu iz njegove stranke.
    cak je ostoijc u otovrenom pitao "sta da radi ta vojska, za koju se nadam da misle na nenaoruzanu"..... ne sjecam se tocnih rijeci ali na tom stilu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma ko god da ja zaziva.

jos jedan haiku za sve te prepametne stratege i genijalce po raznim odborima, internetu...
    kad nemas nista ni pametno, ni konstruktivno za reci, pa onda naprosto
    suti.
    Posljednje uređivanje od seni : 18.09.2015. at 16:33

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

pa gle, ovdje su, dakle očito da su imali te novce. Sad govoriš o novcima za cijelu veliku obitelj, a s druge strane se piše o tome da dolaze uglavnom samo muškarci. Znači, eto, mnogi nisu imali za cijelu obitelj.
    Ja ne znam kakva je bila situacija u Siriji i koliko se moglo uštedjeti, slike npr. Aleppa od prije rata mi kažu da se radilo o prilično bogatom gradu.
    No, znam dobro na što ciljaš, na to da im nekakav saudijski princ financira put u Evropu ili na to da svaki dobije 5000 eura ako pređe šengensku granicu, ili koja je već danas priča u modi.
    Znam ja iz prve ruke, moja prijatelica Turkinja i njen muže dolaze sa granice Sirije, jako dobro poznaju žvot u Sirji, čitavu situaciju tamo..uglavnom špekulacija je jedna stvar, realnost sasvim druga. Po njihovoj ocijeni, itekako čitava situacija ima veze i sa politčkim igrama, ali otom potom, uvijek uzimam distancu ioako su moji prijatelji, jer nitko ne zna sve, osim onih u samom žarištu zbivanja, a ponekad ni oni.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vidim, živo ovdje :D Ja više ne znam što da mislim o cijeloj ovoj situaciji. Ako budem u prilici da pomognem tim ljudima, pomoći ću. To je jedino na što mogu utjecati. Na političke igrice i pozadinska zbivanja ne mogu, pa bolje da se ne zamaram time.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vidjela je slike izbjeglica na tv-u kod dede... Skuzila da sam i ja, koja inače ne gledam tv, zastala i gledala, pa ne pita što se zbiva.
    Objašnjavam joj da su u Zagreb stigli ljudi i djeca koji su sve izgubili u ratu, da više nemaju kuću i da traže novi dom. A ona će na to: pa možemo im mi posuditi našu kuću.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sto mislite, zasto je tako puno muskaraca, a tako malo zena?
    Jedan je spomenuo da su ga htjeli mobilizirati, pa je pobjegao.
    Dosta muskaraca prica da su zene ostale s djecom,pa ce oni poslati po njih il sto vec kad se smjeste
    To znači da žene i djeca ostaju u rukama psihopata, ratnih zločinaca.
    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini i da se radi o ljudima kojima je zapad svjetonazorski bliži nego bogate arapske zemlje.
    Mladi odrasli na američkim filmovima, serijama, glazbi, pop kulturi. Zapad ih je u neku ruku odgojio.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.09.2015. at 20:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •