Bravo za malog zmajića. Nek sve dalje ide u najboljem redu..
Bravo za malog zmajića. Nek sve dalje ide u najboljem redu..
Bravo za hrabrog zmajića!!! Tako si me beskrajno razveselila ovim postom! Prolazila sam to sve nažalost sa svojim tatom, pa znam koliko je teška svaka minuta, sekunda koju provedeš u neizvjesnosti, a sa silnom željom da sve bude kao prije... Neka vam dragi Bog bude u pomoći i čuva vas, a u mojim ste molitvama svaki dan![]()
Super, samo hrabro naprijed!
Hvala vam svima na lijepim rječima i ohrabrenjima...
Mi idemo samo naprijed i znamo da sve možemo i hoćemo..
Peterlin:Baš me je netko neki dan pitao za toplice da li idemo,pa sam se malo zamislila,to bi za njega bilo odlično.
Nitko mi jos to nije predložio od doktora,pa cu morati pitati.Samo neznam kakva je to procedura,to ti sam tražiš ili te doktor upućuje,opće prakse ili neurokirurg.?
evo kak teće postupak za to
mora ti neki specijalista napisat preporuku na papir uz nalaz, napr, preporučuje se rehabilitacija u toplicama,
onda s tim papirom ideš k njegovom doktoru koji treba napisati napiure za komisiju, uz te papire trebaš priložiti kopiju nalaza+ taj papir od specijaliste, onda ideš na Hzzo na komisiju ( ovisno gdi spadaš, ja sad idem u Jukićevu, a u proljeće sam još išla u Baštijanovu), i sad oni tak malo gruntaju i napišu rješenje. bilo bi dobro da imaš papir o njezi ( ako ti odobre)kad ideš na tu komisiju ( ali ti i njegov doktor mora napisati da ima pravo na pratnju), jer u tom slučajuimaš pravo bit s njim badava.
onda šalješ ( ovisno o ishodu komisije) u određene Toplice mejlove, i probašse dogovorit kad tebi/njima paše.
Važno!!!"!
prije puta moraš imat papire od komisije koji smiju bit stari do mjesec dana, ( u većini slučajeva ti od odobrenja do realizacije proteće dosta vremena), pa opet treba otić k pedijatru da ti ponovo napiše uputnicu za komisiju, pa opet nosiš na komisiju( prije se moglo s starim rješenjem doć i samo pretvrdit datum), onda zemeš uputnicu za bolničko liječenje ( u slučaju da tebi isto daju smještaj, onda treba ili na njegovoj uputnici pisati pratnja, ili trebaš od svojeg liječnika tražit dodatnu uputnicu-zdrava pratnja), putni nalog i put pod noge.
kak teće procedura za njegu??????
sretno !~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ak imaš kaj nejasno pitaj
kužim da,nekaj slično kao i za Crikvenicu,101 procedura.
A za njegu još nisam dobila rješenje,evo prošao mjesec,a u Tvrtkovoj se nitko ne javlja danima..
a ići tamo mi se ne da...
Je procedura je ista za sve rehabilitacije
Zovi, ne trebaš ić hodoćastit
Pitaj koga god stigneš. Budi dosadna, nema veze, to je u interesu zdravlja tvog djeteta. U bolnici će te uputiti.
Ja za to znam s druge strane, jer imam prijatelja koji radi s takvom djecom ovdje: http://www.sbkt.hr/djecja.php
I sretno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.09.2015. at 13:22
I mene zanima kako je....
Ali vibrice mu ne mogu škoditi, pa evo:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
evo još jedne doze ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Da se mi malo javimo...
Ide nam sve bolje i bolje,mali zmaj se super osjeca.otpusten je iz bolnice i vec on hoda,vraca se svemu onome sto je volio do sad(izradivati sve i svasta od papira,malo moje kreativno)
Ono što sada primjećujemo su smetnje pamćenja,i to je ono na što nas je i doktor upozorio,ali doktor se nada da ce to proći.Ici cemo kod neuropsihologice i doktor je rekao da ga do
slijedece godine mora pripremiti za školu...malo nam je to cudno,jer nismo naviknuli da tako dugo razmislja o nekoj stvari kako se zove al dobro,vjerujem da mi to mozemo prevladati.
Drugo je sve ok,nadamo se,daljnje pretrage ce sve pokazati(imamo ih za obaviti)
Bitno da ga ja vidim nasmijesenog i veselog,a dalje cemo polako..ima za sve vremena.
Nadamo se da smo prošli ono najgore..
Hvala vam puno,puno nam znace vase vibrice...
Držimo fige i dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bit će sve OK - vidjet ćete!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~ sad kad ste doma samo polako...doci ce sve to na svoje mjesto...
Sretno zmajicu! Samo hrabro i ustrajno, ti si vec pobjednik![]()
Bravo Zmajiću---ima li još novosti??mama javi se... Jeste u Klaičevoj kod dr Cvrlje ili Rebro???
Imam i ja svog zmajića koji je pobijedio u borbi...
Evo da se i ja javim...mali zmajić je super.Odlično se osjeća.
Obavili smo već svašta nešto od pregleda i svi su nalazi dosta dobri.
Kod dr.Cvrlje se kontroliramo(to je jedan predivan liječnik,jednostavno sam to morala napisati),a s obzirom na phd nalaz
koji je pokazao dobroćudan tumor netrebamo nikakvu terapiju,hvala Bogu.
EEG pokazuje promijene ali to ni nije čudno,pokazivao bi i tak i tak,zbog takve operacije.
Svi drugi nalazi su i više nego dobri.Kako nam svi doktori kažu:Imali ste jako veliku sreću,prvo zbog vrste tumora jer je to najbenigniji koji je mogao biti,a drugo što je tako velik tumor uklonjen bez nekih posljedica.
Oštećenje koje je ostalo je u vidu nominalne afazije,brka nazive stvari koje je do sada znao,ili ih se nemože sjetiti.Ali krenuli smo na vježbice i puno radimo doma tako da se nadamo da ćemo to savladati,kažu nam da se to da...
Eto,još čekamo očitanje MR da se uvjerimo da je sve otklonjeno i nadamo se da je onda sve iza nas.
Nadamo se da smo i tu bitku pobijedili...
Zato drage moje,cjenite život,zdravlje,svoju djecu,sve drugo je nevažno i sve drugo se stigne.
Nažalost neke stvari promijenimo kada se nešto desi,ne razmišljaš o tome dok je sve ok.
Misliš i vidiš,to se sve događa drugima,i teško ti je radi toga,al nisi ni svjestan koliko ti se život u sekundi može promijeniti.
Želim vam puno zdravlja,sreće i ljubavi(ona je pokretač svega).
Hvala vam svima što ste bili uz nas,puno nam je to značilo.
Bravo. Drago mi je citati svaki red.
Super, uživajte sada zaslužili ste!
Bravo za zmajića!
Super i meni je jako drago da je sve sretno završilo !!
jako mi je drago zbog ovih dobrih vijesti
![]()
Super vijesti! Bravo!
Čitam tvoj post i suze same krenu... Tako mi je beskrajno drago i tako te nažalost razumijem... Nismo niti svjesni koliko nam je lijepo dok smo zdravi i koliko su svi drugi problemi nevažni... Kada sam saznala da ću izgubiti tatu zbog tumora, cijenila sam svaki dan kojeg smo skupa dočekali i od tada nikakva briga ili problem za mene nisu nerješivi... Dok god je zdravlje tu, sve drugo znam da ću moći sama! Ljubi svog predivnog hrabricu i puno vam zdravlja, ljubavi i sreće želim u daljnjem životu!![]()
Bravo zmajiću.
Da. Dr cvrlje je duša od čovjeka. I baš zna psihički dignut čovjeka.
Bravo za vas i sretno dalje !