Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 15 od 55 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure koje ste bile na granici - skupili smo jedan mini van stvari ( zimska roba, vrece za spavanje, satori, hig.potr., bojanke, igracke, hrana ...) pa me zanima dali se isplati to vozit na granicu sa Slo ili bolje direktno u Slavoniju? Jer po fb pisu da jim na granici nista vise ne treba, a po drugoj strani opet cujemo da treba

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je na Breganu išlo najviše stvari, ali su onda slali dosta u Tovarnik. Problem je što nema gdje to stajati. Nema neko skladište, nego volonteri dežuraju tamo. Mislim da sad nema nikakvog smisla slati na Breganu dok se ne stvori opet neka gužva.
    Jučer je bilo dovoljno odjeće, hrane, netko je donirao tonu banana (to se slalo u Tovarnik), vode, al tko zna što će biti kada dođe novi val. Dolaze i veće donacije, al ima zaista puno donacija građana koji naprosto stignu tamo s dvije-tri vrećice.

Ne znam kako je u Slavoniji.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

in love - živiš u Zagrebu? stalno su akcije.

mislim da sada sve ide prema Slavoniji

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste bile na granici - skupili smo jedan mini van stvari ( zimska roba, vrece za spavanje, satori, hig.potr., bojanke, igracke, hrana ...) pa me zanima dali se isplati to vozit na granicu sa Slo ili bolje direktno u Slavoniju? Jer po fb pisu da jim na granici nista vise ne treba, a po drugoj strani opet cujemo da treba
    Direkt u Slavoniju voziti ili po punktovima u Zg donijeti gdje skupljaju pa voze u Tovarnik. S Bregane i Harmice su dio stvari smjestili u obližnju vojarnu i vadit će po potrebi, da ne stoji vani posvuda. Tamo zasad ne treba. Prenosim s grupica na Fb-u.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iz Ri bi krenuli, skupili smo stvari koje crveni kriz nije htio izet jer nisu na popisu.
    Posljednje uređivanje od In love : 21.09.2015. at 15:18

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam gdje su u Rijeci punktovi. Znam samo neke u Zagrebu - ali svakako, treba u Slavoniji. ali koliko kužim, tamo su dosta strogi oko donacija. Po fejsu ima razlićitih grupa. probaj poslati pp ivarici ili apri - ostalim curama ne znam nick. Možda će ti one moći pomoći

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A najbolje se drzati popisa, ako se moze. Ili se prikljuciti nekoj FB inicijativi i pratiti sto se dogadja.

Breganu su jucer stvarno nosili volonteri. Tako da oni imaju dosta dobar uvid u trenutnu situaciju koja se mijenja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roda ima svoju grupu na fejsu, zato sam i napisala.
    Vjerujem da ima još puno i drugih grupa, ali kako je ovo Rodin forum, možda je tao najlakše

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ljudi svasta salju, ne znas sto bi s tim kad krenes razvrstavati. Npr. U nekoliko navrata se u vrecici nalazilo pecivo. Ja trckaram okolo s vrecicom od standa s higijenskim potrebstinama, do kuhinje, do punkta s vodom, s vocem, s dvopekom i grickalicama i kamo sad s tim jednim pecivom. Na zalost u vrecu za smece. Ili jedna otvorena baterija ili jedna spangica za kosu. Naljepnice sponge bob. Nosis hitno pakete od dvadesetak kg, banane ili vodu ili nesto, sve se mora brzo istovarit, inace radis guzvu i onda gledas sto ces s tom spangicom sad. Dirljivo, al ako nema djevojcice u blizini, spangica isto zavrsi u smecu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zato sam i napisala vec prije bolje 10 konzervi ribica, nego jednu britvicu, uloske, sim karticu i sampon.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ovdje su ljudi zamoljeni da sami vec razvrstaju ono sto donose:
    dakle u jednu vrecu obucu, u drugu odjecu, u trecu hranu, u cetvrtu higijenske potrepstine...itd

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih se na ovo vratila. tvoje teze šafran nisu neka novost. i predstavljaju stav svake stranke u cijelo svijetu koja je politički desni centar pa još na desno. i to je, naravno, legitimno, i ja nemam što tu prigovoriti. mogu se, naravno, ne složiti, jer to nije moja politička opcija, ali ne u smislu osuđivanja - stav nije niti rasistički, niti nacionalistički niti huškački - to je, ponavljam, legitiman stav. svaka stranka od centra na desno na cijelom svijetu se buni da je socijala previsoka.

no, s druge strane, ajmo se smjestiti u kontekst teme. ti ljudi su ovdje. neće nikuda otići i biće ih još više. možemo reć, eto, došlo je na naplatu. velike migracije ljudi su posljedica.
    onaj tekst što je linkala mima dao mi je za misliti. na početku ove teme mi je strano djelovalo i senino mišljenje. no ona je u pravu. ne valja ni ovo moje, idealistički. može rezultirati jačanjem ekstremno desnih opcija.

moj sukus svega je, da europa mora prihvatiti te ljude. što će vjerojatno značiti i promjene u raznim politikama. pa i socijalnim politikama. pa i u politikama integracije. pa se neće više moći dozvoliti burka na ulicama europe. jer to nije europski. neće se dozvoliti da, što je seni pisala, dijete dođe u prvi razred, a ne zna jezik. neće se dozvoliti da imigranti rade samo najniže poslove. niti ovo što piše uh puh, sve to nije nemoguće. i morati će se naći rješenje. jer druga varijanta nije dobra.
    Promašila si potpuno.
    Moja stranka su oduvijek Socialdemokrati, i u Hrvatskoj i danas u Njemačkoj. Idealizmom o kojem ti govoriš ne bavi se niti jedna politčka stranka.
    Neću reći da sam previše iznenađena sa ovakvim rezonima na brojke i činjenice, ali očekivala sam možda ipak zeru više.

Ja govorim isključivo o poreznoj i socijalnoj politici koja će smanjiti nejednkaosti među građanima, a ne ih povećati. Što to ne znači omogućiti neradnicima i socijalnim profiterima da dođu na svoje, o čemu ti uopće? Takav program ne zastupa niti jedna politička stranka.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

EDIT: bez to, u rečenici što to ne znači..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

šafran, i ja mislim da što se ovog problema tiče koristiš retoriku desnog centra.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A najbolje se drzati popisa, ako se moze. Ili se prikljuciti nekoj FB inicijativi i pratiti sto se dogadja.

Breganu su jucer stvarno nosili volonteri. Tako da oni imaju dosta dobar uvid u trenutnu situaciju koja se mijenja.
    A u Ri je crveni kriz ostavio donjeg vesa, satora, vreca za spavanje i zimske robe. Nesto smo jos skupili i to bi prevezli do nekog centra od kuda ce to sigurno doc do ljudi.

Sortirat cemo pa cemo vidjet kud i kamo. Hvala na pomoci

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A gdi su zagrebacki punktovi?

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

šafran, i ja mislim da što se ovog problema tiče koristiš retoriku desnog centra.
    Ja inače uvijek naginjem više na desno, što sada tu mogu, takvi su mi stavovi i odgovaraju mi, ali bome po ovom pitanju Milanović je pet koplja ispred svih. Što pak ne znači da će na izborima dobiti moj glas, ali to je sad pak nešto drugo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ova izbjeglicka kriza i sizofrena situacija je i isto tako sizofeeno podijelila hrvatsku. Pa je tako s jedne strane merkel, milanovic, papa i gotovina. A s druge orban, koli, karamarko i...kajin lol.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Ja inače uvijek naginjem više na desno, što sada tu mogu, takvi su mi stavovi i odgovaraju mi, ali bome po ovom pitanju Milanović je pet koplja ispred svih. Što pak ne znači da će na izborima dobiti moj glas, ali to je sad pak nešto drugo

Mislim da nitko od nas bezrezervno ne podrzava lijevu ili desnu opciju. Odlucis se na temelju nekih prioriteta. S time da ni Njemacka ni Hrvatska nemaju ni lijevu ni desnu opciju, a u Njemackoj je to jos smjesnije buduci da su krscansko demokratska unija i socijaldemokratska partija u koaliciji na vlasti. Al meni CDU nije usporediv s HDZom koji tradicionalno laže i krade.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovaj Andrija je neki opak igrač.
    Cvijeta, njega si zaboravila.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Retorika desnog centra je ipak nešto drugačija. A kad već govorimo o političkim spektrima i njihovim slabim točkama, mene Jelena više brinu samozvane intelektualne elite koje samo po potrebi koketiraju sa egalitarizmom. Zbiljska intelektualna elita lijevice minorizira elitizam, nije u skladu sa lijevim razmišljanjima, ali ne bi trebala ni postojati u svojoj lijevoj suštini, ali postoji.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

a u Njemackoj je to jos smjesnije buduci da su krscansko demokratska unija i socijaldemokratska partija u koaliciji na vlasti.
    Te koalicije nisu niti najmanje smješne. Naći zlatnu sredinu je najteže. Postojeću stabilnost održavati i usto je dograđivati, još teže. Udovoljiti svima, nemoguće.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Retorika desnog centra je ipak nešto drugačija. A kad već govorimo o političkim spektrima i njihovim slabim točkama, mene Jelena više brinu samozvane intelektualne elite koje samo po potrebi koketiraju sa egalitarizmom. Zbiljska intelektualna elita lijevice minorizira elitizam, nije u skladu sa lijevim razmišljanjima, ali ne bi trebala ni postojati u svojoj lijevoj suštini, ali postoji.
    Cini mi se da sam te uvrijedila u nizu postova gdje se nisam slozila s tvojim misljenjem. Žao mi je.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Te koalicije nisu niti najmanje smješne. Naći zlatnu sredinu je najteže. Postojeću stabilnost održavati i usto je dograđivati, još teže. Udovoljiti svima, nemoguće.
    Smijesno je utoliko sto je u Bundestagu 80% clanova u koaliciji i nema oporbe.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cini mi se da sam te uvrijedila u nizu postova gdje se nisam slozila s tvojim misljenjem. Žao mi je.
    Ma nisi Jelena Ne vrijeđam se ja tako lako, pogotovo jer prilično stojim na zemji po pitanju onoga što govorim, samo mi je smješno nazivati retorikom desnog centra onu koja to nije.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Smijesno je utoliko sto je u Bundestagu 80% clanova u koaliciji i nema oporbe.
    To je ok jer Njemačka teži socijalnoj stabilnosti, koja je u odnosu na mnoge zapadne zemlje u priličnoj ravnoteži s obzirom na sve okolnosti i uvijete. Ono o ćemu ja govorim su projekcije budućnosti tj. ne govorim to ja, to su vrlo žive teme na zasjdanjima gdje i nema neke diskrepancije, otuda i to stanje u BUndestagu, samo problem je naći ono " savršeno" rjiešenje. E sad, ja osobno vjerujem njemačkoj promoćurnosti, ali činjenice i brojke ne lažu, na žalost, ljudski faktor jednostavno. Njemačka nosi jedan ogroman teren, onaj iz II. sv. rata i svojski se trudi umanjiti ili recimo platiti ućinjeno, to je očigledno u svakom pogledu, otuda i i "smijeh" o stanju u BUndestagu, a taj "smijeh" se osijeti i u svakodnevnici običnog građana. Lagala bih kada bih rekla da nije tako. Zato ih i ja volim i poštujem, osim toga i ja sam Nijemac, ali sam i Hrvat, ali najviše se osjećam građaninom svijeta.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ljudi svasta salju, ne znas sto bi s tim kad krenes razvrstavati. Npr. U nekoliko navrata se u vrecici nalazilo pecivo. Ja trckaram okolo s vrecicom od standa s higijenskim potrebstinama, do kuhinje, do punkta s vodom, s vocem, s dvopekom i grickalicama i kamo sad s tim jednim pecivom. Na zalost u vrecu za smece. Ili jedna otvorena baterija ili jedna spangica za kosu. Naljepnice sponge bob. Nosis hitno pakete od dvadesetak kg, banane ili vodu ili nesto, sve se mora brzo istovarit, inace radis guzvu i onda gledas sto ces s tom spangicom sad. Dirljivo, al ako nema djevojcice u blizini, spangica isto zavrsi u smecu.
    Kod dvopeka i grickalica?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Meni safran nije desna. Netko tko zivi u Hrvatskoj nemoze imati isti kut gledanja na situaciju kao netko tko zivi u nekoj zemlji sa puno migranata iz nizih drustvenih slojeva. To turist ne moze. Pa kad citas da je u gradu u kojem zivis djevojka ubijena jer je odbila prisilni brak, ta surovost neke druge kulture nije nimalo daleka ni egzoticna.

Moja susjeda radi na vlaku. Njen kolega govori arapski. I tako dok je hodao kroz vagone sa izbjeglicama i skupljao smece s poda, pita on jednog izbjeglicu zasto su odabrali Njemacku kao cilj. I kaze ovaj zato jer njemacka ima najbolja socijalna davanja i jer je djecji doplatak najveci. U cijelom jednom vagonu je bila jedna jedina zena. Moja susjeda je upozorila jednog tipa da baci smece u kantu, na sto je je ovaj samo prezirno pogledao.

I na stranu sa nagadjanima zasto ima toliko muskaraca, a tako malo zena- jel se itko moze sjetiti bilo kojih izbjeglica iz bilo koje zemlje ikad, da je bilo ovoliko muskaraca?
    I onda cujem na radiju o trudnoj zeni u siriji koju je pogodio srapnel i zabio se djetetu u glavu i dodju mi suze na oci. ( spasili su ih oboje)
    I prica mi ta ista susjeda ( koja ima fejs, a ja ne, pa sam neinformirana) da su bacali stvari kroz prozore hotela Porin. Njen muz je na fejsu vidimo video gdje izbjeglice iz nekog hrvatskog autobusna vicu nesto stila "dao bog da vam djeca ostala sirocad, da svi pomru" i ne sjecam se vise sta jos.
    Ne dvojim da ima i pozitivnih iskustava, al evo, ovo je bio moj dan.
    Safran se boji ove tamne strane i ne gleda na cijelu ovu situaciju samo sa humanistickog aspekta, jer bi to bila utopija, ono, svijet iz crtica za malu djecu- onaj sa nula nasilja i zecicima koji skacu po livadi. I nije da je to neka tamna strana koju jos nije vidjela, pa si ju samo zamislja. To se vidi, cuje i cita u novinama, tog vec ima tu gdje mi zivimo i sad stize pojacanje.

Ali evo, citam da Njemacka pocinje zaposljavati izbjeglice, da u DE ima preko 500 000 slobodnih radnih mjesta, da je 20% schlüsselkräfte u istocnoj DE iznad 50 godina i da trebaju mladu radnu snagu i tralala. Jedan vrlo ruzicast clanak. I 15% izbjeglica ima visoko obrazovanje. Nije lose, ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili nekom uvalis dok prodes

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Statistike pokazuju, da migranti više uplaćuju u socijalni sustav nego što dobijaju iz njega. Barem u Austriji.
    Posljednje uređivanje od seni : 22.09.2015. at 21:14

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sto se tice smeca, izbjeglice/migranti koji su odmarali oko moje ulice su svo smece skupili u vrecice i ostavili tako jer stvarno nigdje nije bilo kante. Malo dalje sam vidjela da su sve nosili u kantu. Jeli su i odmarali ispod jednog oraha,tamo su ocistili.

Tako da,ima svega. Kao i mi, neki ce pokupiti smece,neki nece. Vidi se to i na plazama,nakon izleta i slicni

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izbjeglice/migranti su kao ljudi jednako dobri/loši kao i svi mi. Jednako bezveze ih je sve smatrati kriminalcima, kao i anđelima.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lijepo cuti, vrci.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Izbjeglice/migranti su kao ljudi jednako dobri/loši kao i svi mi. Jednako bezveze ih je sve smatrati kriminalcima, kao i anđelima.
    Apsolutno. Kad stavis puno ljudi na hrpu uvijek ima svega.
    Pa sad svatko gleda iz svog kuta, pa mu je ( ovisno o kutu) casa poluprazna ili polupuna.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ili, svatko vidi ono što želi vidjeti...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I medju volonterima na Bregani je bilo cudaka. A to su kao neki entuzijasti. Al vecina je bila uredu.

Evo ja sam slagala pakete s vodom od 9kg na paletu, dolazi volonter uzme jedan paket, dva srusi i ode dalje. Ja se sagnem i ponovno ih podignem na metar i pol visine.

Na tu istu plohu na koju sam slagala vodu dvoje volontera se sjelo i caska na njemackom. Zamoli ih moja trenutna kolegica na engleskom da se maknu da mozemo dalje slagati, decko kaze curi - ma tko je ova da ti naredjuje, ostani sjediti. Ja sam ponovila na njemackom da se maknu jer treba sloziti vodu i osloboditi voće ispod hrpe vode, lagano povisenog tona. Bome su se maknuli.

Mislim, dalo bi se nabrajati kako su ovi ili oni losi. Al opcenito je vladala dobra vibra medju volonterima i ja sam se umorila, ali sam bila zadovoljna.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Statistike pokazuju, da migranti više uplaćuju u socijalni sustav nego što dobijaju iz njega. Barem u Austriji.
    U Njemačkoj se ne izdvaja u zajedničku kasu prema useljeničkoj pozadini ili statusu, već prema visini primanja.
    Već sam pisala, oni u najnižem razredu primanja su oslobođeni poreza, a u tom razredu ima i Nijemaca i migranata.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku

Ali evo, citam da Njemacka pocinje zaposljavati izbjeglice, da u DE ima preko 500 000 slobodnih radnih mjesta, da je 20% schlüsselkräfte u istocnoj DE iznad 50 godina i da trebaju mladu radnu snagu i tralala. Jedan vrlo ruzicast clanak. I 15% izbjeglica ima visoko obrazovanje. Nije lose, ili?
    Preko milion otvorenih radnih mjesta, uglavnom uslužne djelatnosti, njegovatelji, dispečeri, trgovine, medicinsko osoblje, berateri, i iz viših platovnih razreda jako su traženi arhitekti, strašno se puno gradi, sanira, popravalja vječno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Samo ono što grebe u tom članku od kuda postotak koliko je izbjeglica kako obrazovana. tko i kada je popisao tu silu ljudi? Ili se misli na izbjeglice, migrante, azilante koji su već godinama ovdje, jer bez papira se posao ovdje ne može dobiti nikako, a papiri se ne sređuju preko noći. Procedura je jako duga jer su provjere vrlo detaljne, barem pola godine dok vlasti odluče da li će netko dobiti azil ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U Njemačkoj se ne izdvaja u zajedničku kasu prema useljeničkoj pozadini ili statusu, već prema visini primanja.
    Već sam pisala, oni u najnižem razredu primanja su oslobođeni poreza, a u tom razredu ima i Nijemaca i migranata.
    Ali nije placa i doprinosi na placu jedini nacin na koji dolazi novac u kasu.
    Na svaku stvar koja se kupi dio ide u kasu. Znaci , osim poreza na dohodak postoje i drugi porezi, a drzava ( vjerojatno ) najvise novca dobija od PDV-a. Bio bogat ili siromasan jesti moras i trositi moras. Pa cak da i ljudi zive od socijalne dio te pomoci odlazi opet u zajednicku kasu.
    U Hrvatskoj uplacujes cetvrtinu svega drzavi, Njemacka ima nesto manje + oslobodenje ili manji porez na neku osnovnu hranu ( kruh i mlijeko, ako me pamcenje sluzi). U svakom slucaju , vise ljudi u drzavi, vise para u kasi od trosenja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.09.2015. at 05:54

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Naravno da ne Sirius, ali izjava kako izbjeglice i migranti uplaćuju više u socijalni sustav nego što dobijaju iz njega je paušalna i pruža jednostranu i nepotpunu sliku, ovako bez brojki, razloga i bez ostalih faktora, radi se o nepotunoj jednadžbi.

mehr einnahmen als ausgaben

streit über sozialleistungen für bürger aus anderen eu ländern.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Bio bogat ili siromasan jesti moras i trositi moras. Pa cak da i ljudi zive od socijalne dio te pomoci odlazi opet u zajednicku kasu.
    Da, ali zato ti siromašni su oslobođeni od plaćanja poreza na dohodak.
    Na primjer Hartz IV ne moraju nužno povlačiti samo nezaposleni, pošto Hartz IV nije kombinacija bišeg arbeitslosengelda i bivše socijalne pomoći, što znači da Hrtz IV može zatražiti svatko čija su primanja ispod nužne granice. Egzistencijalni minimum je trenutno za oženjene 16 954 eura godišnje, sa dvoje djece je trenutno 21 456 eu godišnje, svi ispod te granice mogu zatražiti Hartz IV.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, ali zato ti siromašni su oslobođeni od plaćanja poreza na dohodak.
    Na primjer Hartz IV ne moraju nužno povlačiti samo nezaposleni, pošto Hartz IV nije kombinacija bišeg arbeitslosengelda i bivše socijalne pomoći, što znači da Hrtz IV može zatražiti svatko čija su primanja ispod nužne granice. Egzistencijalni minimum je trenutno za oženjene 16 954 eura godišnje, sa dvoje djece je trenutno 21 456 eu godišnje, svi ispod te granice mogu zatražiti Hartz IV.
    Cuj, i ja sam oslobodena poreza na dohodak u Hrvatskoj, a daleko sam od siromasne kategorije. Samo jednostavno ne zaradujem dovoljno. Ali bez obzira na to jako puno novaca stavim u drzavnu blagajnu preko PDV-a u svakodnevnom zivotu. Cetvrtinu od sevega sto potrosim na svakodnevni zivot. Da imam vise, stavljala bih i vise. Jednostavna logika.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je napisao 15% bisoko obrazovanih medju izbjeglicama, pa to je 3 puta vise nego u Hrvatskoj, predlazem da ih sve ostavimo sebi. Mi necemo taj prosjek nikad dostici...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Naravno da ne Sirius, ali izjava kako izbjeglice i migranti uplaćuju više u socijalni sustav nego što dobijaju iz njega je paušalna i pruža jednostranu i nepotpunu sliku, ovako bez brojki, razloga i bez ostalih faktora, radi se o nepotunoj jednadžbi.

mehr einnahmen als ausgaben

streit über sozialleistungen für bürger aus anderen eu ländern.
    Sad si me zaista zbunila. Zasto si ovo linkala, da potvrdis da se njemackoj isplati uvoz izbjeglica?

Onaj dokument sa zavoda za zaposljavanje mi je predug, al isto nema drame.

Ili se nisam naspavala dobro ili uopce ne razumijem tvoj point (ili oboje )

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jelena tko govori o drami? Nema drame, samo kad već govorimo o nećemu, uključimo barem zahlen, daten, fakten
    Posljednje uređivanje od šafran : 23.09.2015. at 07:55

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo što o ovome kaže jedan kolumnist, inače živi u Americi i vrlo je cijenjen predavač i ekonomist:

Imigranti generalno mogu imati vrlo pozitivan utjecaj na društva, ali i negativan, i ne bismo se trebali bojati o tom raspravljati. Uspješnost jedne imigrantske grupe generalno je vezana za dosta čimbenika, medju njima - bliskost njihove kulture sa domicilnom kulturom, otvorenost domicilne kulture, otvorenost imigrantske kulture prema - domicilnoj kulturi, jeziku, pravnom poretku itd.

a više na http://www.pureindium.com/news/hrvat...ik-svoga-doma/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jelena tko govori o drami? Nema drame, samo kad već govorimo o nećemu, uključimo barem zahlen, daten, fakten
    Ruku na srce, za razgovarati na ovakav način, trebalo bi za svaku stavku iznijeti barem omanji elaborat. Nabaciti cijene kvadrata i još dva broja sigurno nije to.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo što o ovome kaže jedan kolumnist, inače živi u Americi i vrlo je cijenjen predavač i ekonomist:

Imigranti generalno mogu imati vrlo pozitivan utjecaj na društva, ali i negativan, i ne bismo se trebali bojati o tom raspravljati. Uspješnost jedne imigrantske grupe generalno je vezana za dosta čimbenika, medju njima - bliskost njihove kulture sa domicilnom kulturom, otvorenost domicilne kulture, otvorenost imigrantske kulture prema - domicilnoj kulturi, jeziku, pravnom poretku itd.

a više na http://www.pureindium.com/news/hrvat...ik-svoga-doma/

Dobar! Kao da sam ja pisala Inace, u Svedskoj je 48% radno sposobnih migranata nezaposleno.

Covjece, prosjecna sirijska obitelj ima min 6.3 clana!
    Posljednje uređivanje od Uh-puh : 23.09.2015. at 10:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •