Šafran, uzmi ti mene kako god hoćeš, il ozbiljno, il neozbiljno.
Nije stvarno osobno, no ako ćemo već tjerat mak na konac, ja bome u tim tvojim linkovima ne vidim baš Zahlen, Daten, Fakten.... Vidim linkove na neke institucije (a nemam ja vremena iščitavati 35 strana Arbeitsmarktstudie), vidim linkove na seriozne novine, no sto je poanta?
Mislim mogu ja sad nabrzaka nalinkati nešto iz Die Presse, Der Standard, Profil, Die Zeit.....a to još sve na njemačkom, pa nek se forumašice vesele.

Uz to, sve kad bi mi sad svi bili ekonomisti, sociolozi, Itd. oboružani sa Daten und Fakten, mislim da bi svejedno došli na to, da je istina nešto kompliciranija materija, nego puko zbrajanje činjenica.

No osnovno je da ja zapravo uopće sad vise na razumijem što je tvoj stav:
migranti iskorištavaju socijalni sustav? A onda nam daš članak iz Spiegel-a koji tvrdi upravo suprotno?

Momentalna situacija sa izbjeglicama i migrantima je teška i kompleksna?
S tim se ja potpuno slažem, pa sam pokušala kroz cijeli topik pokazati zašto je raspoloženje ljudi u zemljama kao Austrija prema izbjeglicama prilično polarizirano. Te da kad maknemo poslovične ksenofobe, radikalne desničare, te ljude koji skupljaju političke poene na tuđoj nevolji, postoje stvari vezane na migracije, s kojima se europsko društvo mora suočiti na konstruktivan i pametan način.

ili je tvoj stav nešto treće, sto još nisam razumjela?