a idu li vam uopće danas u školu, poderani, pokrpani ili čitavi?![]()
a idu li vam uopće danas u školu, poderani, pokrpani ili čitavi?![]()
pitam jer ja malu ne bih slala, uvijek podržavam prosvjetu u štrajku.
međutim razrednica je rekla da dođu, a ravnatelj je na stranicama škole poručio da je osigurana zamjena za one u štrajku.
sve mi se čini da maloj nema druge nego ići.
mojoj mlađoj je razrednica rekla da ako roditelji podržavaju štrajk, djeca ne trebaju doći u školu. podržavam.
od starijeg razrednica ne štrajka, ali ni on nije u školi
Vidis, ja ne podrzavam strajk. Iz vise razloga. Ali nije isla, snasli smo se. Kao sto cemo i u ponedjeljak. Ne zato sto podrzavam nego zato sto zbog svojih uvjerenja necu maltretirati sestogodisnje dijete koje je presretno sto ne ide u skolu nakno "cak" tri tjedna naseg skolstva.
Iskusni prijatelji (svi! s kojima sam pricala), roditelji skolaraca me "tjese" da cu s vremenom s naviknuti i otupiti. Bravo za sustav![]()
Last edited by sillyme; 26.09.2015 at 07:23.
da, to je jako licemjerna poruka
moja je išla iako ja ne podržavam štrajk, ali ne zato što ga ne podržavam, nego zato što fizički nemam gdje s njom
na kraju joj se dopalo, igra i zabava![]()
moja je bila
rekli su im dan ranije da dođu
imali su najnormalniju nastavu
samo jedne prof nije bilo, ali zato što je bila bolesna
i ide u ponedjeljak, nitko im nije rekao da ne dođu
imala je normalno i glazbenu
ide u nepokrpanoj robi![]()
Last edited by aleksandra70vanja; 26.09.2015 at 14:30.
Naš ravnatelj je obavijestio sve roditelje da nema nastave u petak
Sa zadovoljstvom sam rekla curama da ostanu doma i odmore se! Već sad su premorene![]()
Kaj budete sutra? Za srednju znam da ima nastavu ali osnovna je rečeno da ih ne šaljemo.
A sada se ovaj prijeti neopravdanima?![]()
Ma kakvi neopravdani, pa nek dobije, baš me briga. Kod nas na stranicama škole piše da djeca koja dođu u školu bit će u boravku ali neće dobiti užinu ni ručak. Muž mi radi od doma, ne pada mi na pamet da dijete šaljem u školu. Nek radije doma čita lektiru.
Zna li netko do kad će ovo trajati?
Offtopic:
Kako djeci objašnjavate štrajk?
kod nas ne da nema štrajka, već je sutra i sjednica VR
ne samo da djeca moraju doći, već i roditelji![]()
SB pa onako kako i je.profesori ucitelji traze bolje place i uvjete rada.
Ja ću ovako kako Sirius black kaže. Ima ih tko čuvati i imaju gdje biti, a bome i što raditi, tako da ne vidim razloga da ih pošaljem da tamo lutaju naokolo... Makar, na našoj školi nema nikakvih obavijesti i baš svi se prave "grbavi"...
nama javili da neki profaći štrajkaju, neki ne, ali da je nastava organizirana ... (u petak su nam javili da nema nastave)
dakle, šaljem ih u školu
I ja svojem tumačim onako kako je, a to je da sindikalisti vode političku igru pred izbore, i to preko leđa nastavnika i učenika. Drugi povod ovom štrajku ne vidim. Plaće će ionako uvijek biti kamen spoticaja, a štrajkom će se samo pogoršati ionako loša slika prosvjete u javnostio. I krivac za to nisu niske plaće, kako neki naivno misle, nego kronično loš odnos vladajućih struktura prema obrazovanju koje je u pravilu deveta rupa na svirali.
Vidim inače opet oprečne informacije iz medija. Moj sin je samoinicijativno izjavio da on sutra ide u školu. Vjerojatno će se vratiti doma, kao što je bilo i u petak. Glazbena ne štrajka, kod njih se radilo i u petak i u subotu.
Kod nas profesori strajkaju tako da moja ni sutra nema skole. Organizirano je cuvanje i prehrana za one koji se hrane. U glazbenoj samo dio strajka tako da je imala u petak sat, a i sutra.
Ja zbilja poštujem svaku profesiju i pre malo znam o problemima i stanju u školstvu da bih mogla ikome suditi, ali jako me smeta što se sve odvija preko leđa naše djece, što se daju izrazito oprečne izjave sa obje strane, a mi roditelji i djeca našli smo se između svega toga... Baš žalosno...
Ja ne znam sto su ovi strajkasi odlucili ali moja ide sutra u skolu. Spakirat ce knjige pa sto bude. Rekla je da se odmorila od odlaska u skolu, i da joj fale prijateljice. Pa cemo vidjeti kako je to organizirano...
Last edited by sillyme; 28.09.2015 at 18:58.
Ja prošetala danas do škole, obavijest na vratima "Prekida se štrajk". Znači, od sutra smo opet u akciji...
Piše na vratima naše škole i u potpisu je ravnatelj. Znači, službeno je za našu školu.
ja sam sviooje danas poslala u školu - i vratili su se doma jer nastave nema :8 Moram, priznati da više nit podražavam nit sam tolerantna prema tome što se događa
naša škola srećom najnormalnije radi sve ove dane štrajka.
I moji su se vratili iz škole... Ma ne mogu reći da ne podržavam učitelje u ovome. Fakat su uvijek zadnji na listi. Sjećam se da im je Milanović skinuo plaće čim je došao na vlast i rekao da mu je zbog toga žao i da će biti prvi na redu kad se pronađu neke pare, pa očito da to ipak nisudok su za zdravstvo vrlo lako ipak našli neku lovu. I sve bi to bilo ok da se ne trubi stalno da želimo postati zemlja znanja. I to je zapravo temelj svega.
Ja sam uvijek za štrajk i radnička prava, ali mislim da stvarno nije u redu način na koji se tretiraju učenici, moja je npr. jučer u zadnji čas preko Vibera saznala da će ipak većinom djeca ići u školu, i imali su najnormalniju nastavu - a desetak njih nije došlo u školu.
I kod nas ovako.
Učitelje uvijek podržavam, ali ne podržavam sindikaliste, a ovaj štrajk i način kako se provodi je njihovo maslo. Vidim na webu da dosta škola danas normalno radi, što znači da je ljudima koji zaista rade u školama već pomalo dosta. Ovo inzistiranje na štrajku do ispunjenja zahtjeva je čisto tjeranje inata.
iskreno i ja podržavam učitelje i mislim da su podplačeni - ali ipak mislim da je sada zbrka. Toplo se nadam da će dobiti što traže (iako ne znam kako) i da će dalje nastava ići po rasporedu
Ma mislim da je i njima koma (učiteljima), zamislite koliko se moraju opravdavati i roditeljima i djeci... Sigurno nisu oni smislili štrajk, jer će sve ionako morati nadoknaditi.
Ali sindikati su ih očito uvjerili da je to jedini način![]()
kod nas na web stranici piše da su prekinuli štrajk i da je nastava redovna
često čujem nešto u ovom stilu - podržavam učitelje i njihove zahtjeve ali neka ih ostvaruju na neki drugi način, "ne preko mog djeteta". ok, pomislim onda - a kako bi oni to trebali učiniti? koji su to drugi, učinkoviti mehanizmi koje bi mogli/trebali koristiti? štrajk sigurno nije nešto na što se odlučuju jer im se povratak sa, po percepciji većine, predugog godišnjeg odmora, pokazao šokantnim. da pišu pisma ministru i premijeru? što?
Ja ne mislim da ne trebaju preko mog djeteta, neka oni samo lijepo štrajkaju, ali neka onda to jasno i glasno kažu, a ne da djeca saznaju okolnim kanalima u jedan popodne da u jedan i deset ipak imaju školu.
Dakle - jasna i otvorena obavijest, na školi i/ili na webu škole.
to da, bolja organizacija i informiranje, naravno.
naša škola ima na webu obavijesti. stvarno ne znam što se roditeljima tako teško solidarizirati s prosvjetarima. neki dan mi dobra prijateljica kaže da kakav je to argument da zaostaju u plaćama, a imaju visoko obrazovanje, da neka idu vidjeti koliko žena s visokim obrazovanjem radi na blagajnama supermarketa. dakle, zaključak je da bi i učitelji trebali imati plaće usporedive s blagajnicama, jer eto, puno blagajnica ima visoku školsku spremu. nisam imala snage za rasprave, ali zaista sam se iznenadila.
Potpis pod ovo. Sindikalci se bore oko svojih fotelja, a raji kako bude... Ufff...
Moj mlađi sin ima 5 min pješice do škole, ali druga djeca (pa i moj stariji) putuju dugo - pa zar nije onda u redu da barem znaju da li ima ili nema nastave? Ja svoje šaljem (i dobro da jesam) ali ne sviđa mi se cijela priča. Uostalom, da ne izazovem vraga - zar druge struke imaju bolje uvjete? Pa svi smo u istom loncu.
Problem je što su i oni međusobno u nesuglasju, nisu svi za štrajk, pa ne mogu dati ni jasne informacije![]()
Reći ću ti zašto - jer traže 4% svima. Bez ikakvog kriterija kvalitete obavljanja svog posla.
Dok se ne uvedu kriteriji vrednovanja kvalitete posla koji imaju ikakvog smisla nama korisnicima tog sustava - znači, da mi roditelji i (starija) djeca možemo dati neki feedback koji ima ikakav utjecaj, i dok se ne postave objektivni kriteriji rezultata njihovog rada - pri čemu ne mislim da je jedini kriterij "uspjeh na natjecanjima" i sl. nego i zadovoljstvo time kako je organizirana nastava, komunikacija, i sve ostalo - onda ću podržati da oni koji su kvalitetni dobiju i puno više od 4%. A ne da svi dobiju isto, za to neću biti nikada.
Uostalom, kad sam ja doživjela u nekoj od firmi da smo svi rekli "dajte nam 4% povišicu jer tako želimo"? Nikad. A kad sam doživjela da su svima srezali plaće? Evo pred 6 mjeseci. Tko nije bio zadovoljan - nije potpisao novi ugovor, već je sreću potražio negdje drugdje. Ne vidim razlog zbog čega ja egzistiram u paralelnom svemiru gdje vrijede sasvim neka druga pravila, i trebam podržavati sustav koji je u svojoj biti organiziran krivo i da još pružam podršku da se tako nastavi i dalje...