Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 216

Tema: Djeca u oblaku duhanskog dima

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, iz ekonomskih razloga. vlasnici kafića su lobirali. pušači su smanjili odlazak u kafić na kavu ili su jamrali konobaru, ne znam što je bilo.
    a osim toga, nisam stvarno u tijeku, ali koliko znam neki su se prostori morali urediti na način da ispunjavaju uvjete (ventilacija, kvadratura i sl.)
    oni koji to nisu uspjeli do nekog zakonskog roka, ostali su nepušački.
    tko ne radi svoj posao i gdje se puši unatoč tome što se ne ispunjavaju određeni uvjeti - ne znam.
    pušači puše gdje im je to dozvoljeno, osim onih koji bi se tukli.
    i opet ne vidim poveznicu sa pušačkom bešćutnosti i netolerancijom, divljim i domaćim po mjestima gdje je pušenje dozvoljeno.
    dakle, pušači su problem kao zadnja karika u lancu, koliko ja mogu izvući zaključak.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, pa sad, čini mi se da je baš i tema ovog topica što puše gdje im je dozvoljeno, bez obzira na druge.
    Tj. nekad je bilo dozvoljeno pušiti na radnom mjestu - pa da li je bilo lijepo, pristojno i obzirno pušiti u sobi ako sa tobom sjedi nepušač (ili pušač kojemu to smeta)? Nije. Pa ne mora ti valjda to netko zabraniti zakonom, znaš i sam da to nije OK.
    Tako i sada, ne može ti nitko zabraniti da pušiš u svojoj kući, ali ako pozoveš goste sa malom djecom valjda je pristojno i obzirno ne pušiti pred njima tih par sati.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jasno, mima.
    privatno se sve možemo dogovoriti, ljudi smo.
    ali na nivou birtije mi se ne da dogovarati i mislim da ni nemam zašto.
    takve odluke i tako nisu pod mojoj ingerencijom, a i ja trebam svoj prostor ponekad, slažeš se?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

inače, specijalci koji u vašem prostoru zapale cigaretu iako im je više puta napomenuto da to nije prihvatljivo su lako rješivi i to u četiri jednostavna koraka:

1. specijalac zapali cigaretu unatoč zabrani
    2. vi razvučete osmijeh od uha do uha
    3. odete u kuhinju po čašu vode
    4. s još većim osmijehom krenete kao da ćete mu dati tu čašu punu vode, ali ju u zadnji tren skrenete i izlijete svu vodu po čiku, poželjno je da što više završi i po toj osobi
    izraz lica - neprocjenjivo

prokušana metoda, odlično funkcionira.

inače, kao pušač, moram reći da lijepa riječ sva vrata otvara. dakle - lijepo me zamoli da ne pušim u tvojoj blizini i naravno da ću pristati na to. ali to je stvar kulture.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam bila strastveni pušač dok nisam prvi put ostala trudna i dok sam dojila. Onda sam opet počela pušiti i sad opet ne pušim mjesec i pol. U mojoj kući se ne puši, prvenstveno radi djeteta ali i zato što ne podnosim miris cigareta u kući. Svi znaju da se kod nas ne puši pa kad imamo neka druženja s prijateljima, svi izađu van zapaliti. I tako je kod svih prijatelja koji imaju djecu. A u kafić ne vodim dijete.
    Dok sam bila trudna, baš mi je smetao miris cigarete pa sam i kafiće izbjegavala i tada sam zapravo shvatila koliko su nepušači "ugroženi". Ono, sjedim vani na terasi nekog kafića, uživam u lijepom vremenu i ćakuli, a stol ispred mene sjedne pušač, zapali, a meni vjetrić nosi dim baš u lice. Mislim, odvratno! I niš, maknem se jer mu nemam šta reć, vani je ipak dozvoljeno pušenje. A pušenje u parku gdje se djeca igraju mi je baš ružno.
    Ali ja nikad nisam zapalila pred svojim djetetom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ... nena, ima nade i za tvog muža. makar da malo smanji tu žestoku navezanost na cigaretu, jer ne radi se tu samo o fizičkoj ovisnosti.
    hvala na lijepim željama, ali teško...taj će se švercati s cigaretom i kad bude na onkološkom odjelu Jordanovca.

A kako i neće kad puši još iz faze embrija (thanks to sveki i njezinoj pameti i obrazu, kako nekad, tako i dan danas)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mitovski nema tu dileme velike razumijem da ne želiš dijete voditi po zadimljenim stanovima i mjestima, ali ti to niti ne moraš... meni osobno ne smeta da ponekad moje dijete bude u zadimljenom prostoru neko kratko vrijeme. ne opterećujem se tim uopće. ne zato što sam glupa i neuka pa ne znam što je dim i koliko ima u njemu štetnih sastojaka već zato jer ne mislim da joj može išta biti ako recimo jednom mjesečno provede sat vremena kraj nekog ko je zapalio 2 ćike... mislim, i ulicom šeta svakodnevno i udiše ispušne plinove pa ne mogu ni to spriječiti...
    sad neka me niko ne napada i ne secira kako mogu usporediti to dvoje. zapravo, nudim odgovor odmah, mogu jer oboje šteti ljudskom zdravlju i oboje ne mogu izbjegavati i kontrolirati u svakom trenu svakoga dana. kod mene kući se ne puši, dakle ona ne boravi u zadimljenom, a ovi sporadični slučajevi su samo iznimke.
    i još nešto, pušenje uopće nije komocija, bar ne u većini slučajeva. to može tvrditi samo netko tko nije na svojoj koži iskusio kakva je to prljava, ozbiljna i teška ovisnost dakle bolest . tako da, ne radi se uvijek i isključivo o sebičnosti, to zna biti užasno teško kontrolirati,tijelo šalje signal da mu treba još! i pušači to ne percipiraju nikako drugačije nego tako, trebami jedna baš sad! ne opravdavam pušenje, ne osporavam njegovu štetnost, mislim da pušač treba bar pokušati odgoditi taj impuls kad su oko njega djeca, al nemojte ljude kategorizirati kao loše samo zato jer puše. i definitivno u ovoj zemlji treba dizati svijest o štetnosti pušenja i ljude educirati. ma još od vrtića.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    jasno, mima.
    privatno se sve možemo dogovoriti, ljudi smo.
    ali na nivou birtije mi se ne da dogovarati i mislim da ni nemam zašto.
    takve odluke i tako nisu pod mojoj ingerencijom, a i ja trebam svoj prostor ponekad, slažeš se?
    Nisam Mima ali se slazem.
    I meni je malo tu mac ovo zgrazavanje nad onima koji puse tamo gde je dozvoljeno, kao i na otvorenom. Ja npr. nikad nisam dozivela da na otvorenom (ulici, stanici) neko duva bas u mene, uvek se pomerim ili se taj neko pomeri.
    Moja zakukavanja nad pusacima vise idu u smeru tacno odredjenih osoba koje bi se i druzile sa mnom i pusile, pa kad ne moze i jedno i drugo onda povremeno dobijam telefonske pozive: pa kakvi ste vi, nikad necete da dodjete kod nas.... Ali to je vise za medjuljudske odnose tema...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čuj, i na poslu je bilo dozvoljeno do pred koju godinu. Ja sam malo starija gđa pa se dobro sjećam pušenja na poslu i kakve su ljudi imali probleme sa kolegama koji su pušili po sobama, čak i kad je to već bilo formalno zabranjeno.
    Npr. sastanak, direktor stavlja na stol crveni Marlboro, a kraj mene sjedi trudna kolegica.
    Za desetak godina ćemo se vjerojatno ovako sjećati pušenja na otvorenome - evo u New Yorku, koji je čini mi se prvi zabranio pušenje u barovima, sada kreće inicijativa da se zabrani pušenje na otvorenome na mjestima gdje ima puno ljudi, kao što je npr. autobusna stanica.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj nije u NY vec zabranjeno pusenje na takvim prostorima? reko mi je frend na times square i u parkovima, kolko se sjecam. super. jbg, mene smeta i kad sam vani. prolazim cesto ispred frizerske skole u savskoj, od milja ju zovem "dimna avenija" jer svi izadu na odmor i puse. opcije izbjegavanja su mi da idem po tramvajskoj pruzi ili da prelazim kod cibone na drugu stranu, znaci ustvari opcije su nepostojece

ili ista stvar, hocu popit kavu i sjednem na terasu, i onda dode netko i dim ide u mene. pa ne bum se premjestala 10 puta.

danas mi prica stari kak je neki dan zenska sjela na terasu i pusi, kaze taman tak da dim ide u facu njenom djetetu u kolicima. i sad si on misli dal da joj veli ili ne, pa sam ga ja podsjetila da je on pusio ko cifut kad smo mi bili klinci i da mi se od toga povracalo, pogotovo u autu, ali ne da se on, kaze neeee, ja sam uvijek pazio da vama ne smeta, hahaha. razvio je selektivno pamcenje u meduvremenu, pamti samo ono sto ide njemu u prilog

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku

danas mi prica stari kak je neki dan zenska sjela na terasu i pusi, kaze taman tak da dim ide u facu njenom djetetu u kolicima. i sad si on misli dal da joj veli ili ne, pa sam ga ja podsjetila da je on pusio ko cifut kad smo mi bili klinci i da mi se od toga povracalo, pogotovo u autu, ali ne da se on, kaze neeee, ja sam uvijek pazio da vama ne smeta, hahaha. razvio je selektivno pamcenje u meduvremenu, pamti samo ono sto ide njemu u prilog
    Eh da i moj je takav...Ne znam kaj se tim ljudima desi s vremenom!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam čitala da je zabranjeno u NY.
    A dobro meni isto smeta kad sjednem na terasu na sunce popiti kavu a ono neko pored puši i dim mi ide u lice. Ne smeta mi što taj netko sad tu puši pored mene nego mi baš onako fizički smeta.
    Neću nikada zaboraviti kad sam bila u jednom kafiću dok još nije bilo ove zabrane pušenja i uđe unutra društvo njih desetak i mama s bebom od 4-5mj i svi zapalili cigarete a mama u jednoj ruci drži bebača u drugoj cigaretu. Siroto dijete se nadimilo ko šunkica i to stvarno ne mogu razumijeti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko ja kužim to uskoro stupa na snagu

http://www.guardian.co.uk/world/2011...g-ban-outdoors

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi ti pasivni žderonja ako netko natrpa 20 hamburgera u sebe?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    A dobro meni isto smeta kad sjednem na terasu na sunce popiti kavu a ono neko pored puši i dim mi ide u lice. .
    ovo me podsjetilo na onog vlasnika kafića u splitu, prekrasan dan, počela zabrana pušenja u kafićima, a on na terasu stavio natpis - zabranjeno za nepušače

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mm i ja bili žestoki pušači. Kad smo krenuli po bebicu prestali smo. I nije bilo lako. Kod nas se ne puši ali i dalje nam društvo normalno dolazi i puši vani. Prijatelji koji neće doći jer ne mogu zapaliti i nisu neki prijatelji.
    Kad idemo nekuda ponekad smo u društvu pušača ali to je rijetko i kratko traje pa mi ne smeta. I naravno, nitko nikada ne pita jel smeta djetetu. Ali kod kumova ja sama otvorim prozor i kažem da se malo izluftamo. Nikad nisu zamjerili, ali su nastavili pušiti.
    Jedino je moj šogi super, opaki pušač, kada mu dođe mala nećakinja miče pepeljaru i ide iz svoje kući van zapalit i to po najvećoj zimi
    Živjela sam u Sisku, i nasreću odselila se, više se bojim kada idemo u posjete što će tamo disati cijeli dan, nego pola sata kave kod prijatelja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj lavica7601 prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino je moj šogi super, opaki pušač, kada mu dođe mala nećakinja miče pepeljaru i ide iz svoje kući van zapalit i to po najvećoj zimi
    Tooo je čovjek, svaka mu čast!! Ljubni ga u moje ime! E da je više takvih savjesnih pušača! A ne te "fore" kako su to ovisnici pa da se ne mogu niti pred djetetom suzdržati. Da im je vlastito zadovoljstvo ispred djeteta!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ana.m nisu to nikakve " fore" kako ti posprdno kažeš. to je samo razgovor o mogućim motivima pojedinih ljudi koji se ponašaju neuviđajno prema drugima. ponekad ovisnička izmaglica popije sve obzire. što ne znači da je to onda opravdano i u redu.
    ali ti se srećom ne susrećeš s takvima, pa tvoja djeca mogu nesmetano disati i stvarno mi je drago zbog tebe.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    kaj nije u NY vec zabranjeno pusenje na takvim prostorima? reko mi je frend na times square i u parkovima, kolko se sjecam. super. jbg, mene smeta i kad sam vani.
    X

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dečko i nj starci su pušači. Kada dijete ide kod njih pretpostavljam da se ne ostavljaju cigarete.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jesi li nesto rekla, a kak je kod vas jel on puši
    Meni to osobno jako smeta, uvijek origovorim, čak sam jedno vrijeme ne išla kod nekih ljudi kojima je to brzveze

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dečko i nj starci su pušači. Kada dijete ide kod njih pretpostavljam da se ne ostavljaju cigarete.
    Pa.. pitaj?
    U krajnem slucaju, morala bi moci osjetiti je li dijete bilo u zadimljenom prostoru ili ne.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zuta puna si pitanja koja te zderu. Ako ne znas pitas.
    Pretpostavljati je drek znati.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam se sjetila pitati. Budem kada dođe s posla, ili sutra.
    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa.. pitaj?
    U krajnem slucaju, morala bi moci osjetiti je li dijete bilo u zadimljenom prostoru ili ne.
    Ne mogu osjetiti jer mi je nos začepljen već danima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jel se doma uzdržava da ne puši
    U svakom slučaju trebaš s njime poraditi na više polja, reči strikno kaj da kaj ne

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, ne znam samo kako ću to.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Neka se nitko ne uvrijedi, znam da ima puno pušača i nije u redu nikoga osuđivati, ali za mene je zločin tjerati dijete (pogotovo maleno) da boravi u istoj prostoriji u kojoj se puši i tu nebih pristajala na nikakve kompromise. Osobi koja čuva moje dijete rekla bih - Ako moraš zapaliti - učiniti to vani ili u drugoj prostoriji. Moja mama je pušač i tata je bio i nikada nisu pušili u kuhinji, a sačuvaj Bože u spavaćim sobama... Nepojmljivo mi je zamisliti dijete koje se igra na podu i baku, djeda,tatu,mamu, kako ga pazi u oblaku dima... Grozno mi je to...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je baš tako leirman

zuta skupi hrabrost, ak treba i ucjenom, ja osobno ne bi dala da vodi dete a da ne znam kud ni u kakvu okolinu ide. svima odreda bi dala napomene kak ne želim da se odnose s detetom. već s time kad znaš da i on puši, a baš ga briga ( ako ga je, jer iz svega sam zaključila da ne znaš ni dal on puši kad je sam s njom), uz sve još vidi šetnju po birtijama.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bila sam cijelo vrijeme uvjerena da su dovoljno razumni da ne pale, a onda mi se danas popodne uključila bubica u glavi da možda ipak nisu i da bih trebala pitati ga jesu li pauzirali cigarete tih 2-3 sata jučer.

Ne puši on dok je s njom, to mu vjerujem. Ne ide po birtijama s njom, ako si na to mislila?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.10.2015. at 19:22

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitaj ako slučajno ipak nije kak si mislila obradi ga u svoju korist
    Ak može jedna anegdota
    Moj svekar strastveni pušać jedva čekao da me ne vidi da može tapaluti, živjelu smo jedno vrijeme s njima, ja uvijek skužila kad bi došal u napast da otiđem van s klincem, i takkad bi ko došel odma bi pital jel ko za cugaretlina, rjetko ko bi pristao, naši frendovi nikad nisu pušili tak, tak da je kasnije kad bi mi najavili da bi tko došel on otišo s ženom u šetnju ili kod bratića.
    U mojem stanu je zabranjeno pušenje svima, a u gostima tamolim da se ne puši .tt

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da ću pokušati sa slikama karcinoma jer na zabranu neće reagirati. Rekla sam mu već par puta želi li da mu dijete ostane bez oca s deset godina, da treba mislit na nju ak ne misli na sebe, ali ništa. U glavi promaja.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zasto mislis da bi ga se dojmile slike karcinoma? Pa vjerojatno zna da pusenje moze izazvati rak.

Reci mu sto te smeta, zasto te smeta i sto zelis.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jedna stvar je pušenje u zatvorenom prostoru s djetetom, a sasvim druga pušenje kao takvo.
    na ovom prvom kao roditelj možeš (i trebaš) inzistirati, boravak u zadimljenom ne samo da povećava rizik od raka kasnije, nego i rizik od bolesti dišnog sustava u djetinjstvu, kaže moja pedica

ali nema ti smisla njega tjerat da prestane pušit. to je jako teška odluka koju mora donijet netko sam kad mu klikne iz nekog razloga. nema ništa novo i revolucionarno što mu možeš reći a da već ne zna, a mislim da ni ucjene i pritisak nisu dobar put, jer za prestat pušit, po primjerima koje sam ja vidila, treba ti emocionalni mir i da je sve kolko tolko dobro oko tebe.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

potpis na tang. Pušač mora sam odlučiti o prestanku pušenja i tu nikakvo natjeravanje ne pomaže. Ali pušiti kraj djeteta, to možeš zabraniti svima i mislim da će velika većina razumjeti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    jedna stvar je pušenje u zatvorenom prostoru s djetetom, a sasvim druga pušenje kao takvo.
    na ovom prvom kao roditelj možeš (i trebaš) inzistirati, boravak u zadimljenom ne samo da povećava rizik od raka kasnije, nego i rizik od bolesti dišnog sustava u djetinjstvu, kaže moja pedica

ali nema ti smisla njega tjerat da prestane pušit. to je jako teška odluka koju mora donijet netko sam kad mu klikne iz nekog razloga. nema ništa novo i revolucionarno što mu možeš reći a da već ne zna, a mislim da ni ucjene i pritisak nisu dobar put, jer za prestat pušit, po primjerima koje sam ja vidila, treba ti emocionalni mir i da je sve kolko tolko dobro oko tebe.
    Tako je. I može se.

Moji roditelji su pušili od mladosti, goooodinama, tata je prestao negdje dok sam ja bila u osnovnoj školi, a mama je pušila sve dok se nije rodio moj L.

Ja nisam dozvoljavala pušenje kod nas u stanu, ni na balkonu gdje su se sušile pelene, nego samo na drugom balkonu. Ne znam kojim čudom je moja mama u svojoj 60+ godini ostavila cigarete, ali uspjela je i danas je sretna zbog toga.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto mislis da bi ga se dojmile slike karcinoma? Pa vjerojatno zna da pusenje moze izazvati rak.

Reci mu sto te smeta, zasto te smeta i sto zelis.
    Slika govori tisuću riječi?

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku

Morat ću. Nemamo balkon na koji bih ga mogla poslati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da bi te slike bile vrlo pasivno agresivne. Nije na temu, nego Žutaminuto, meni se čini da ti imaš malo problema s komunikacijom. Možda je to forumski, dvodimenzionalni dojam ali uvijek se pitaš kako sad da ti nešto nekome kažeš. Taj problem je česta pojava, nije ti to ništa novo, tako su generacije "komunicirale" u stilu "ako ti ne naš šta mi je, ja ti to sigurno neću reći"... Uglavnom, prvo razmisli što je tebi važno, što ti možeš napraviti da to postigneš i onda to reci, jasno i jednostavno, bez kompliciranja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Slika govori tisuću riječi?

Morat ću. Nemamo balkon na koji bih ga mogla poslati.
    ne treba na balkon, dost je da otiđe iz stana

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi te slike bile vrlo pasivno agresivne. Nije na temu, nego Žutaminuto, meni se čini da ti imaš malo problema s komunikacijom. Možda je to forumski, dvodimenzionalni dojam ali uvijek se pitaš kako sad da ti nešto nekome kažeš. Taj problem je česta pojava, nije ti to ništa novo, tako su generacije "komunicirale" u stilu "ako ti ne naš šta mi je, ja ti to sigurno neću reći"... Uglavnom, prvo razmisli što je tebi važno, što ti možeš napraviti da to postigneš i onda to reci, jasno i jednostavno, bez kompliciranja.
    Toga se nisam sjetila, ali u pravu si.
    Da, imam problem s komunikacijom. Forsiram ju (čak mi se čini agresivno), a umjesto da je ostvarim dođe do svađe jer on redovito neće komunicirati, već se isključi i hoće da mu pogađam misli. Grozno. Upravo smo sada imali takvu sesiju.
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne treba na balkon, dost je da otiđe iz stana
    Neće. Trebao bi sići pet katova dolje, na hladno, nakon cjelodnevnog posla. I tako valjda pet puta za redom.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 26.10.2015. at 10:59

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žuta, radi na komunikaciji sa svoje strane. ta agresivna kampanja ti svakog odbija, a ponajviše onoga kojeg bi se trebala najviše ticati. bah, kako da to jeddnostavno objasnim. ako netko nešto vid zeleno, a ti agresivno nastupiš i tvrdiš mu da je to crveno i gotovo, komunikacije ti je momentalno gotova, šta god bilo u igri. ako govoriš smao u svoje ime, a ne u ime univerzalne istine rezervirane za direktora svemira, onda se komunicirati uglavnom može.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daleko od toga da je to jednostavno postići i dostići. nije, ali vrijedi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Razumijem, ali tako je teško protiv sebe. Moja majka je imala identičan pristup. To je obrazac koji poznajem najbolje. Naravno, isto joj je bilo jako teško ostvariti neki dogovor, kompromis. Javljao se samo inat, bunt ili potpuno ignoriranje, a ono je najgore.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razumijem, ali tako je teško protiv sebe. Moja majka je imala identičan pristup. To je obrazac koji poznajem najbolje. Naravno, isto joj je bilo jako teško ostvariti neki dogovor, kompromis. Javljao se samo inat, bunt ili potpuno ignoriranje, a ono je najgore.
    Puno naših roditelja je imalo sličan pristup, u tome i jeste najveći problem, teško je odbaciti te obrasce. Ali kad ih osvijestiš, onda ti više manje postane jasno i kakve posljedice izazivaju. Sigurno ti mater nije imala nekog uspjeha s tim pristupom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a mislim da tu, bez obzira na način komunikacije, treba malo i kompromisa. tjerat čovjeka nakon posla pet puta da izlazi van iz stana pet katova niže, isto mi je malo previše. uz otvoreni prozor nek podimi tu cigaretu, negdje gdje nema djeteta, pusti nek se malo prozrači, šta sad.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Puno naših roditelja je imalo sličan pristup, u tome i jeste najveći problem, teško je odbaciti te obrasce. Ali kad ih osvijestiš, onda ti više manje postane jasno i kakve posljedice izazivaju. Sigurno ti mater nije imala nekog uspjeha s tim pristupom.
    Ne, nije. Bila sam izrazito neposlušno dijete. Gledala sam samo kako da se obranim od nje (njenog cjelodnevnog verglanja). Sada vidim da radim potpuno isto, ali nemam kontrolu nad svojim ponašanjem. Kao da postrance gledam svoju majku kako govori iz mene. Nevjerojatno.
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a mislim da tu, bez obzira na način komunikacije, treba malo i kompromisa. tjerat čovjeka nakon posla pet puta da izlazi van iz stana pet katova niže, isto mi je malo previše. uz otvoreni prozor nek podimi tu cigaretu, negdje gdje nema djeteta, pusti nek se malo prozrači, šta sad.
    Da, to i radim. Ali mala će porast i moći će sama u kuhinju. Što će onda? Gledat oca kak puši cigarete, i onda kasnije i sama u tinejđerskoj dobi palit cigarete jer je imala takvo okruženje doma. Spalit si pluća prije 30-e zbog njega jer ne može na kraj sa svojom slabošću. Uh, kako me to ljuti.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dijete sam pusaca. Mogu ti samo reci da sam u zivotu jednom zapalila cigaretu. Roditelji su uspjesno odradili posao tako da su mi cigarete fuj.
    Mm pobekad zapali u drustvu.
    A roditelji su prestali pusiti prije cca 20tak godina.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što su odradili? Govorili su ti da ne pušiš, dok su sami pušili?
    Kod mene obratno, iako sam odrasla u dimu, i sama sam provela sedam godina daveći se svojevoljno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Toga se nisam sjetila, ali u pravu si.
    Da, imam problem s komunikacijom. Forsiram ju (čak mi se čini agresivno), a umjesto da je ostvarim dođe do svađe jer on redovito neće komunicirati, već se isključi i hoće da mu pogađam misli. Grozno. Upravo smo sada imali takvu sesiju.

Neće. Trebao bi sići pet katova dolje, na hladno, nakon cjelodnevnog posla. I tako valjda pet puta za redom.
    u tom slučaju svejedno jel balkon ili otić iz kuće, ako kužiš.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj tata je pusio cijeli zivot,valjda poceo u srednjoj. I pusilo se u kuci veci dio mog zivota,u svim sobama.
    Nisam nikad ni imala zelju ni probala cigaretu. Ne znam jesu li mi govorili protiv pusenja il ne,al to mi nikad nije bilo privlacno.

Kasnije je pusenje bilo ograniceno na radnu sobu (lakse je u kucama s vise prostorija), a onda je imao srcani udar i morao je prestati,milom ili silom

Da i dalje pusi,ne bih dala da se dimi uz maloga direkt al u posebnoj sobi il na dvoristu ne bih branila
    Posljednje uređivanje od Vrci : 26.10.2015. at 12:54

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zutaminuta znam da pojedinačna iskustva ne znače puno, ali i ja sam dete pušača koje nije nikad zapalilo
    uglavnom, to što on puši... mislim da vam je to trenutno najmanji problem, tvoja tiha agresija i njegovo ignorisanje je mnogo veći problem u kući u kojoj raste dete, od jednog pušača
    deca kad odrastu donose neke odluke koje nam se ne sviđaju, a koje se tiču njihovog života i zdravlja
    te odluke nam se ponekad ne dopadaju, kao što se našim roditeljima nisu dopadale naše
    neko će pušiti, neko će voziti motor, neko će se tešiti hranom
    tu nekad ne možeš puno da utičeš
    i nema svrhe 10 ili 15 godina unapred brinuti o tome...

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •