Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dodatna nastava u višim razredima

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da javim "rješenje" situacije - razgovarala sam jučer s nastavnicom hrvatskog i ona kaže da dosad nikad nisu imali problema s preklapanjima jer u pravilu učenici koji su išli na dodatnu matematiku nisu bili zainteresirani i za hrvatski, i obrnuto Ove godine im je ovo prvi put da imaju dvoje djece koja žele ići na obje dodatne. Kako je preklapanje samo u jednom tjednu (u drugom tjednu su dodatne odvojene), dogovorili smo tako da će na matematiku ići redovito, a na hrvatski svaki drugi tjedan. Pa ćemo vidjeti, koliko ga interes bude držao... ja ne želim ništa forsirati, ali glupo mi je i odgovarati ga od školskog sadržaja koji ga veseli.
    Super da ste to riješili. Svojevremeno moj L. nije mogao ići na novinarsku grupu zbog preklapanja s informatikom, ali njemu je to bio spas. Stvar se rješavala tako da je dobivao zadatke za članke doma, pa je profesor hj koji je vodio/vodila novinarsku to korigirao i davao upute kako se pišu članci. ALi moj stariji nikad nije posebno uživao u tome, nego je to smatrao obvezom koju treba odraditi pa nije bilo u pitanju čega će se odreći. Uvijek je novinarska bila na drugom mjestu, a informatika na prvom, he he he... Moj mlađi je puno zainteresiraniji za novinarstvo i dodatni hrvatski, ali ni on ne bi žrtvovao informatiku za to. Matematiku bi.

Nije to sve skupa loše - to djecu u jednom trenutku primora da naprave neke izbore. S godinama toga bude sve više, ovako kako Elly piše. Moji su godinama usklađivali nastavu izbornih predmeta s glazbenom školom i dobro da jesu, jer njima je recimo engleski bio izborni predmet, a njemački redovni. Kad je L. upisao željenu srednju školu, prvi strani jezik je ispao engleski (za cijelu školu), pa je i te kako dobro došla izborna nastava iz tog predmeta.

* * *
    Sad vidim da sam malo fulala s tim stranim jezicima jer tema je DODATNA a ne izborna nastava. Sorry!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.10.2015. at 12:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •