Stranica 78 od 105 PrviPrvi ... 2868767778798088 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam nakon Murakamijeve ovce ostala totalno zblejana. Ni prije ovce mi nije bio po ćeifu.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ostala mi je zadnja prica od osmice, to cu danas. Svidjela mi se dosta.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, mogu preporučiti (ako već nisam) i njezin roman "A onda je Božo krenuo ispočetka". Originalan zaplet, ostavlja dosta toga čitatelju na razmišljanje, dobro je pisano. Moj jedini problem s tom knjigom bio je taj da mi je Božo strašno išao na živce od početka do kraja
    I meni je išao na živce I namijenila sam mu ne tako dobru sudbinu.
    Ali mi je knjiga dobra.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mene često tako obuzimaju knjige.
    Eo mene (ob)uzeo Roki Raketa.
    Nobelovke Lagerlof i njezinih bajki sam se zasitila, pa rekoh da vidim malo tog Malkoca.
    I tako sve misleci, jos cu samo jedno poglavlje, procitala vec pola romana.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Išla sam kod mame uzeti Rat i mir za čitanje, ali nisam našla pa sam uzela Baskervilskog psa.

Bome ću ga završiti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

E da, evo još jedan popis s idejama za čitanje: http://citajme.com/30-knjiga-objavlj...ali-procitati/

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Gledam i ja sad taj popis, je li netko od vas čitao Chimamandu Ngozi Adichie? Vidim da se dvaput smjestila na listu.
    Ja sam čitala Purple Hibiscus i odlična mi je knjiga, divno mi žena piše, s tim da je za one koji se ne boje teških i mučnih scena
    Vidim sad: prevedena je i Amerikana (VBZ).

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pročitah ovdje dosta hvaljenu Novu finsku gramatiku, Diega Maranija.
    Svidjela mi se jako.
    Međutim, cijela je knjiga jako intonirana u moje vrijeme dosta popularnim kasparhauserovskm ozračjem, pa mi je to donekle smetalo u doživljaju.
    Inače tema traženja identiteta je uvijek zanimljiva, a u Novoj finskoj gramatici je još dodatno i sjajno obrađena, tako da sam uživala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Procitala Say you're one of them, Uwema Akpana. Africki pisac, 5 prica iz razlicitih africkih zemalja, glavni protagonisti su djeca razlicitih uzrasta.
    Jako lijep i poseban stil pisanja, ali price su strasne i prestrasne. Tesko je za komentirati isto kao sto je tesko komentirati roman o holokaustu. Samo sto se ovaj holokaust dogadja sada.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Išla sam kod mame uzeti Rat i mir za čitanje, ali nisam našla pa sam uzela Baskervilskog psa.

Bome ću ga završiti.
    Obožavam Baskervilskog psa, pročitala ga nekoliko puta Jako napeto i zanimljivo!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E. uci ovaj period, pa mi je bilo zanimljivo obnoviti gradivo, stoga sam procitala knjigu "La bastarda degli Sforza" autorice Carle Marie Russo, nisam sigurna da li je prevedena - o Caterini Sforza. To bi zapravo trebao biti prvi dio, knjiga zavrsava tamo gdje ona ostaje udovica.

Za one koji vole povijesne romane, nije lose.

Sad nastavljam sa knjigom o istoj osobi, medjutim autori su Graziani - Venturelli.

Prosli tjedan sam procitala Sophie Kinsella, Finding Audrey. Pise da je target YA, 16-19 godina, medjutim i za roditelje je vrlo zanimljiva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ariana Franklin: Gospodarica smrti

http://mozaik-knjiga.hr/knjige/gospodarica-smrti/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pročitala zadnju Karin Slaughter :Duboki pad
    http://znanje.hr/oznaka-proizvoda/karin-slaughter/
    meni jako dobra
    najbolja do sada
    totalno neočekivan rasplet

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pročitala zadnju Karin Slaughter :Duboki pad
    http://znanje.hr/oznaka-proizvoda/karin-slaughter/
    meni jako dobra
    najbolja do sada
    totalno neočekivan rasplet
    Dobra je. Slažem se.

Ima toga još, paz' vamo: http://www.karinslaughter.com/all-bo...ries/criminal/

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ponovo gustam u Rushdieju, The Ground Beneath Her Feet. Zadnji put sam je citala prije 15 godina, kad je tek izasla.

Ceka me Eugenides, Srednji spol i Nevina samoubojstva.
    Za Bozic mi je muz obecao Luminare, Purity i novi Mitchellov roman ; kako se veselim!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Procitala Camilla L. Ledena princeza...mislim da mi je švedskih krimića dosta...skuzila sam tko je kriv prije polovice knjige. Malo sam zabrinuta za samu sebe buduci da je dosta uvrnuto.
    Nego, netko je spomenuo sjajne zeznute godine, eto ja ne djelim entuzijazam prema toj knjizi pa je iz tog razloga udomljujem ili mjenjam

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala Camilla L. Ledena princeza...mislim da mi je švedskih krimića dosta...skuzila sam tko je kriv prije polovice knjige. Malo sam zabrinuta za samu sebe buduci da je dosta uvrnuto.
    Nego, netko je spomenuo sjajne zeznute godine, eto ja ne djelim entuzijazam prema toj knjizi pa je iz tog razloga udomljujem ili mjenjam

ja bih Sjajne zeznute godine
    reci kakve knjige voliš, možda imam nešto za tebe.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja citam Kunderu, Zivot je drugdje. Ali stalno sam u nekoj strci i stignem citati samo u tramvaju. No tad me uvijek mama sms-a na whatsupu pa mi prodje vrijeme

Danas sam si kupila predebelu knjigu no taj toman vec duze vremena zelim procitati: Zivot i sudbina. Tematika nije za opustanje. Za razliku od ovog Kundere
    Nije mi los, ali nisam nesto ocarana njime
    Posljednje uređivanje od Anci : 13.11.2015. at 23:13

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih Sjajne zeznute godine
    reci kakve knjige voliš, možda imam nešto za tebe.
    Vise manje sve osim ljubica. Volim dobar krimic iako me je sve teze iznenaditi. Posalji mi koje bi naslove bila spremna mjenjati pa se dogovorimo, mozes i ovdje.
    Eh i da...udomljujem i pedeset nijansi sive dio prvi pa ako je netko zainteresiran, nije u savrsenom stanju...nadena je nakon godinu dana ispod kreveta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku

Danas sam si kupila predebelu knjigu no taj toman vec duze vremena zelim procitati: Zivot i sudbina. Tematika nije za opustanje. Za razliku od ovog Kundere
    Život i sudbina je genijalna knjiga! Ali imaš pravo, nije za opuštanje, baš suprotno, vrlo je teška.
    Dok sam je čitala, sanjala sam pojedine scene, što mi se inače vrlo rijetko događa.
    Ali stvarno je vrhunska, jedna od onih knjiga koje te potresu iz temelja.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Roki Raketa je pri sredini izgubio magiju pocetka, ali me nije izgubio do kraja.
    Dobra je to knjiga, pisana sa strascu, sirova, ali po mom sudu to joj je ponekad i mana. Da se mene pitalo, Brdo bi lako odnjelo pobjedu.

Procitala sam i Ljubavni roman, Ivane Sajko, sto mi je bila odlicna knjiga. U njoj je vise gorcine nego ljubavi, ali je rijec o prozi koja izaziva na suocavanje s nasim vlastitim demonima.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Srednji spol osvaja već prvim rečenicama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku

Divna knjiga. Zavidim ti sto je prvi put citas.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Divna knjiga. Zavidim ti sto je prvi put citas.
    možeš i meni

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pročitala Zeruyu Shalev, Kasnu obitelj. U početku mi se bilo teško nositi s njenim dugim rečenicama, ali me knjiga uskoro skroz skroz zaokupila i držala do kraja. Moja preporuka.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je Kasna obitelj jedna od boljih knjiga koje sam pročitala
    ispočetka su me nekako umarale njene rečenice, no što sam dalje išla bila mi je sve bolja I bolja...

još sam na Sjajnim zeznutim godinama
    ne mogu se oteti dojmu da gledam tipični češki film
    onako, prilično plastično mogu zamisliti sve likove i atmosferu, odlično!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala Zeruyu Shalev, Kasnu obitelj. U početku mi se bilo teško nositi s njenim dugim rečenicama, ali me knjiga uskoro skroz skroz zaokupila i držala do kraja. Moja preporuka.

predobra knjiga. teško da se može napisati bolja knjiga o patchwork obiteljima.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja citam Kunderu, Zivot je drugdje. Ali stalno sam u nekoj strci i stignem citati samo u tramvaju. No tad me uvijek mama sms-a na whatsupu pa mi prodje vrijeme

Od Kundere sam odustala, iako mi je Šala bila predivna. Ali onda Nepodnošljiva lakoća postojanja već manje, pa neke druge knjige još manje... I onda sam rekla neću više, sve su mi postale iste, nekako cinične.
    Inače je to prvi pisac za kojeg sam skužila što znači ono da ne voli svoje likove. Osim u Šali.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam prije par dana dovršila Novu finsku gramatiku
    baš je divna knjiga, super napisana, možeš opipat atmosferu straha i usamljenost glavnog lika

sad gledam u policu i moram odlučit koju ću sljedeću; imam Svjetionik i Mcewanov Amsterdam, Svimbi koju ću prvu?

Inače, ja sam Kasnu obitelj vratila u knjižnicu do četvrtine pročitanu
    imala sam silno podvojene osjećaje prema njoj, bila mi je super i živcirala me. Na kraju sam zaključila da nisam taj čas u tom raspoloženju (bila sam trudna i mislim da sam bila previše blažena ) i da bolje da je ostavim za neki drugi trenutak kad ćemo se bolje razumjeti. Onda sam čitala Signature of all things od Liz Gilbert i ta mi je super legla

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Od Kundere sam odustala, iako mi je Šala bila predivna.
    Ja se sjećam da mi je svaka njegova knjiga bila super dok sam je čitala (čitala sam ih na faxu), ali danas se samo Šale sjećam, za ostale da me ubiješ pojma nemam šta se unutra događalo.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tang, ako si raspoložena za depresiju, onda Amsterdam.
    Inače Svjetionik.
    Ma, uvijek Svjetionik

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    J

Inače, ja sam Kasnu obitelj vratila u knjižnicu do četvrtine pročitanu
    imala sam silno podvojene osjećaje prema njoj, bila mi je super i živcirala me. Na kraju sam zaključila da nisam taj čas u tom raspoloženju (bila sam trudna i mislim da sam bila previše blažena ) i da bolje da je ostavim za neki drugi trenutak kad ćemo se bolje razumjeti.
    Tako sam ja u trudnoći odustala od Rushdieve Djece ponoći, i dobro sam napravila

Tang, i ti si dobro napravila
    ali obavezno je pročitaj sad, uz djecu ćeš je i puno bolje shvatiti! Izvrsna knjiga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zeruya je teška za čitati, jako teška. Ako ne ide, bolje je ostaviti jer za druga vremena
    Meni je trebalo tridesetak stranica da me uvuče u te svoje lude unutarnje monologe, no kad me obuzela, obuzela me skroz i danas mi je to jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala. Odlično i bez imalo romantike pokazuje njezine izbore. Koji i nisu lijepi. I baš zato mi je jako jako dobra.
    Druge Zeruyine knjige su mi isto dobre, no Kasna obitelj mi je najbolja.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

uh, meni je Zeruya super citljiva. Doslovno cujem svoj glas dok citam njene litanije :lastane,ajajaj:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je Zeruya bila jako, jako teška za čitanje.
    Pročitala sam samo jednu njezinu knjigu, "Muž i žena", osim što joj je stil težak, bilo mi je mučno doslovno cijelo vrijeme dok sam je čitala. Od "Kasne obitelji" sam svojedobno odustala jer naprosto nisam bila psihički dovoljno spremna za još jedno probijanje kroz njezine rečenice. Ali vidim da je i kritike i čitatelji jako hvale, možda ću jednom ponovo pokušati, ako ulovim pravo stanje duha za nju

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    uh, meni je Zeruya super citljiva. Doslovno cujem svoj glas dok citam njene litanije :lastane,ajajaj:

ja sam također sklona burnim unutarnjim monolozima, možda je zato toliko volim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, Zeruya je mucna, no Kasna obitelj mi je jedna od najboljih knjiga. Ona bas ogoljulje svoje likove do srzi, a opet, ima i toliko univerzalnoga u njenim knjigama. I svidja mi se stil, lako je citam.
    Meni je najmucnija njena knjiga Muz i zena.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon toliko hvalospjeva ranije, pa sada toliko mucnine, ja sam skroz izgubila volju uopce pokusati citati Zeruyu Shalev

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    nakon toliko hvalospjeva ranije, pa sada toliko mucnine, ja sam skroz izgubila volju uopce pokusati citati Zeruyu Shalev
    Ali još nitko nije javio da povraća od njezinih knjiga, a malo mučnine se može presjeći i paralelnim čitanjem neke laganije knjige

Nego, ja se jučer neočekivano primila Maupassantovih novela.
    U srednjoj školi me nije pretjerano fascinirao, pa ga kasnije nisam ni čitala, ali sad mi je nekako došao u ruke, pa hajde. I baš mi je bilo ugodno čitati ga. Ne zovu se klasici bez razloga klasicima. Književnost s dubinom, pouzdana, ne strahujem hoće li pisac negdje zabrljati i razočarati me... baš mi je dobro sjeo, kao svojevrsna terapija

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ali još nitko nije javio da povraća od njezinih knjiga, a malo mučnine se može presjeći i paralelnim čitanjem neke laganije knjige

Nego, ja se jučer neočekivano primila Maupassantovih novela.
    U srednjoj školi me nije pretjerano fascinirao, pa ga kasnije nisam ni čitala, ali sad mi je nekako došao u ruke, pa hajde. I baš mi je bilo ugodno čitati ga. Ne zovu se klasici bez razloga klasicima. Književnost s dubinom, pouzdana, ne strahujem hoće li pisac negdje zabrljati i razočarati me... baš mi je dobro sjeo, kao svojevrsna terapija
    Joooj, stara vremena.... Ja sam imala neku bakinu ili tetinu knjigu u mladosti i baš mi se dopadala. Fala na podsjećanju, kad odem u rodni grad moram pretražiti maminu biblioteku. Možda to još postoji.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije to terapija za mene
    nikad ne citam paralelno
    kad uzmem - odvalim do kraja, ili pustim

a i ne da mi se muciti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije to terapija za mene
    nikad ne citam paralelno

a i ne da mi se muciti
    Ni ja ne volim citati vise knjiga paralelno.

Emily, daj sansu Zeruyi, stvarno je odlicna.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nije to terapija za mene
    nikad ne citam paralelno

a i ne da mi se muciti
    Ja isto baš ne volim čitati dvije knjige s radnjom istovremeno, ali me ne smeta tako čitati roman i publicistiku. To mi se ne tuče.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja uvijek čitam dvije knjige paralelno. Nekad i tri, ako imam vremena (npr. godišnji i slične prigode). Ali tako sam navikla još iz djetinjstva, i ništa mi se ne tuče.
    S tim da u nekom trenutku obično jedna od te dvije knjige prevagne, pa dobije prednost dok je ne dovršim.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ni ja ne citam paralelno, osim price. Cim me povuce na paralelku, to kod mene znaci da knjiga nije dobra, ali kad sam ju vec zapocela, zao mi ju je ne procitati. Osim ako je stvarno tlaka, onda ni paralelka ne pomaze.

Ne znam sto mi bi, ali nedavno sam procitala onaj Salkovicev Valcer. Preskocite. Zaobidjite. Ne uzimajte.
    Toliko prozirnosti i plitkosti ni od njega nisam ocekivala.
    Iskliseizirano od pocetka do kraja.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam također sklona burnim unutarnjim monolozima, možda je zato toliko volim
    Ako je suditi po tome, odmah ju idem rezervirati

suma avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Citam Krava koja je plakala i super je. Hvala na preporuci!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesam se nasmijala ovome u Srednjem spolu: "…do velikih otkrića, bez obzira na to je li posrijedi svila ili sila teža, uvijek se dolazi pukim sretnim slučajem. Događaju se ljudima koji ljenčare pod stablima."

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Posudila dvije : Nebo boje koze i adio, kauboju. Pocela sa prvom...za sada ok

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Posudila dvije : Nebo boje koze i adio, kauboju. Pocela sa prvom...za sada ok

Uuuu, Adio, kauboju je meni bila sjajna!
    Baš me zanima hoće li se i tebi svidjeti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •