Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 253

Tema: pedijatrica nije htjela primiti dijete plus promjena pedijatra

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dijete se isto tako može probuditi u takvom stanju da je roditelj u tom trenutku siguran da treba doktoru, a prije pola sata je mislio da možda i ne treba. Poanta je da uopće nije bitno što je roditeljica mislila, to ne može utjecati na odluku da doktor ne pogleda bolesno dijete od 7.5 mjeseci.
    I to još za vrijeme radnog vremena.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A da li pedica prima pacijente do pola 2?

Nasa radi od 7 do mislim 1. Ali pacijente primaju od pola 8 do pola 1, tako je navedeno i na ordinaciji. Ne znam jel popodnevni dio tocan. A tako i moja ginekogica. Znaci prvih i zadnjih pola sata ne primaju pacijente.

Mozda zato pedica iz price ima pravilo "knjizice do 1"
    Posljednje uređivanje od Vrci : 14.11.2015. at 20:02

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete se isto tako može probuditi u takvom stanju da je roditelj u tom trenutku siguran da treba doktoru, a prije pola sata je mislio da možda i ne treba. Poanta je da uopće nije bitno što je roditeljica mislila, to ne može utjecati na odluku da doktor ne pogleda bolesno dijete od 7.5 mjeseci.

Iskreno, valjda je pedijatrica mislila da je mama zaje.... Jer kao, dijete treba hitan pregled, ali ga nije htjela buditi 15min prije. I ja bi isto mislila. E sad, to sto bi s obzirom da je odabrala tu struku, radi humanosti trebala to pregristi, recimo da je stvar osobnog gledista.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Temu nisam otvorila da bi se propitkivalo zasto nisam otisla u sedam ujutro i u kojem je stanju dijete i da li promuklo kaslje ili ne. A vidim jedva se docekalo napraviti cijelu analizu i drvljem i kamenjem i trazit dodatne razloge da se pljucne na mamu.

Cinjenica je da je dr u toku svog radnog vremena odbila pregledati dijete jer knjizica nije bila predana do jedan. Pacijente primaju do pola dva. Doktorica je sa svog radnog mjesta otisla pet minuta ranije (ako ne i koju minutu vise)
    Ja smatram da to nije ok.
    Drugi se ocito krizaju i smatraju da je to ok.

Ocito stvarno zivim s rozim cvikama na glavi i mislim kako jos postoje ljudi koji uvazavaju druge u komunikaciji.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije u redu da je ranije otišla s posla

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nije u redu da je ranije otišla s posla
    Ne postoji opravdani razlog za raniji odlazak s posla? Sumnjam. Jedino ne znam mora li se to objasniti svakome tko te sretne putem. Ako je stvarno otisla bezveze, cisto zato sto joj je tako doslo, onda to nikako nije ok.

Enivej, tu kod nas se uopce ne vodi dijete odabranom pedijatru bez najave, ni za redovne preglede, ni zbog bolesti. Zove se medicinska sestra, educirana za trijazu i opcenito laksu dijagnostiku (RN iliti registered nurse obavlja sve sto i lijecnik s kojim radi u praksi, osim invazivnih zahvata - znaci ne smije operirati). Ako postoji opravdani razlog da dijete bude pregledano taj dan, naci ce termin. Ili sutradan, ako moze cekati. Pozvala bi i hitnu da zakljuci da je nesto tako lose, a da roditelj nije primijetio.

Ako netko ne zeli zvati ili cekati, moze otici dezurnom pedijatru na par lokacija u gradu.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kao sto je receno jos prije mozda je zurila u kucni posjet...mozda se nesto neocekivano dogodilo i sl.

Meni neugodno doci u ducan 5min.prije zatvaranja da uzmem samo sok a kamoli da dolazim doktorici iako mi je receno do kada primaju...

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne nego je ovdje kod nas na nekim radnim mjestima pod normalno izaci ranije s posla ako nema nikoga. Ili doci kasnije na posao.
    Tako da i ako dr nekoga sretne nikom nis.
    A ova mama koja je dosla s djetetom pet min pred kraj radnog vremena nije normalna.

Ja se slazem da reda mora biti i stvarno moglo nas je tako pet banut u pet do pola. Ali nije. Nije bilo apsolutno nikoga.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 14.11.2015. at 23:03

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kao sto je njoj normalno izaci 5 minuta ranije, tebi je ocito normalno ocekivati da ostane iza svog radnog vremena.
    Sto zapravo ne ni bilo nista neobicno, tj. bilo bi i super normalno da je u pitanju nepredvidivo ili hitno stanje.
    Ali ti si planski odlucila njoj produziti radni dan zbog vlastite komocije, a ona je ocito isto prilicno tvrdoglava pa te je poslala u dezurstvo tj. drugu smjenu.
    Da je bilo hitno stanje u pitanju ne bih rijec rekla , ali kako nije ne znam da li je tvoja pedijatrica super sigurna ili smo vrlo lezerna obzirom da te je vrlo glatko poslala dalje .
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.11.2015. at 23:05

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa to i mislim.
    Ma.mislim opce mi se ne da prepucavat sad tu sa svakim ponaosob kaj sam mogla kaj nisam.
    Sta je tu je.
    Trazit cu novog pedijatra i nadam se da cemo nac nekog normalnog.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cuj, pedijatara je ozbiljan manjak, tako da sretno u potrazi.
    Mozes djecu prebaciti i obiteljskom ako ih zeli ili ne nades pedijatra.
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.11.2015. at 23:10

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Odgovarala sam na Dankin post koj je nestao.

Ja si i dalje ne mogu zamisliti da svog pacijenta posaljem nekom drugom, al to sam ja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Ja si i dalje ne mogu zamisliti da svog pacijenta posaljem nekom drugom, al to sam ja.
    Hahah, ja sam se jednom prilikom vrlo žučno posvađala sa dr. opšte prakse na zameni koji je krenuo da mi čita bukvicu zašto nisam došla dan ranije, šta sam čekala njega, dan ranije je ped. još radila, a eto tog dana je otvorila bolovanje i sad on ima posla preko glave (meni je trebalo samo izdati recept za nastavak antibiotske terapije za dete, i došla sam onog dana kada sam se prethodno i dogovorila sa ped.).

Ja ne znam šta je čoveku uopšte bilo da tako nešto kaže, ali je meni taj dan isto nešto naopako išao i razgovor sa njim sam završila vrlo glasno mu nabrajajući moja prava kao pacijenta i njegove dužnosti kao lekara, mislim da sam se čula i van DZ-a...
    Tu smo se resetovali i on i ja, pa smo nekako izgladili situaciju, ali znam da sam još dugo bila vrlo ozlojeđena, ono, pa nisam ja došla da prosim niti da kradem, niti on čini meni milost time što će da me primi kao pacijenta...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako mu kolegica često ide na bolovanje - vjerojatno mu dojadilo
    ne znam što je Danka napisala, ali da, ulazi u oči da je mrtva hladna uvalila svog pacijenta suprotnoj smjeni. Ja sam mislila da se ni to ne smije (osim bolovanja, godišnjeg).

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Temu nisam otvorila da bi se propitkivalo zasto nisam otisla u sedam ujutro i u kojem je stanju dijete i da li promuklo kaslje ili ne. A vidim jedva se docekalo napraviti cijelu analizu i drvljem i kamenjem i trazit dodatne razloge da se pljucne na mamu.

Cinjenica je da je dr u toku svog radnog vremena odbila pregledati dijete jer knjizica nije bila predana do jedan. Pacijente primaju do pola dva. Doktorica je sa svog radnog mjesta otisla pet minuta ranije (ako ne i koju minutu vise)
    Ja smatram da to nije ok.
    Drugi se ocito krizaju i smatraju da je to ok.

Ocito stvarno zivim s rozim cvikama na glavi i mislim kako jos postoje ljudi koji uvazavaju druge u komunikaciji.
    kao sto si ti uvažavala doktoricu kad si joj svašta izgovorila.
    ne znamo zašto je odlazila i ja bih u tom času vjerojatno o isto bila ljuta, ali nisi ostala bez skrbi. dočekala si drugu smjenu koja je pregledala dijete

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I našem pedijatrijskom odjelu, knjižica se primaju do 1. Meni je to sasvim razumljivo i opravdano. Svaki dan naša pedijatrica primi duplo više djece nego što smije. U njeno radno vrijeme ulazi i pisanje nalaza, ispisivanje kartona, kojekakvih papira, itd. Pregledavaju se bolesna djeca, ali i zdrava djeca, djeca sa teškoćama u razvoju (što oduzima puno više vremena nego pregled djece s gnojnom anginom). Poslije 1 stižu laboratorijski nalazi koje ona mora pregledati i potpisati. Razumijem da je svakom roditelju njegovo dijete najvažnije, ali mislim da je u interesu djeteta i suradnja s pedijatrom, te poštivanje i razumijevanje pedijatra.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mima, problem je u tome što takvih roditelja dnevno bude koliko hoćeš. I to onda više nije samo jedno dijete, nego više njih. U radno vrijeme ulazi i sve ostalo što sam napisala. Kad se remeti red i procedura, posao pati. I naše pedijatrice su tako radile, dok odjel nije dobio veliku novčanu kaznu od strane inspekcije, jer naprosto nisu stizale sve popisati i odraditi prema proceduri. Postoji razlog zašto su takva pravila. Da je dijete bilo životno ugroženo, sigurno bi ga primila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se vrlo lako mogu prepoznati u ulozi roditelja koji, bez neke stvarne potrebe, zadnji čas dolazi pedijatrici, u vrijeme kad više ne primaju knjižice. mogu se zamisliti i da sam ljuta jer me odbila pregledati s djetetom. možda bih joj nešto i rekla u toj ljutnji.
    no, onda bih se ohladila i vidjela da sam u principu ja ta koja je pogriješila.
    ispričala bih se, a sigurno radi toga ne bih mijenjala pedijatra.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se dogodilo, davno, da sam došla k pedijatrici u suprotnu smjenu da samo presluša malu jer je hroptavo kašljala i bojala sam se bronhitisa i tako dočekati noć.
    Na pregled smo došle u 18, 45h i to pouzdano znam jer je sat bio iznad doktorice koja je značajno pogledala na sat i duboko uzdahnula uz komentar kako je njoj radno vrijeme gotovo.
    Na to sam ju pitala do kada je njoj radno vrijeme ako na vratima piše do 21h i zašto je to sad problem?
    Ona je odignorirala moje pitanje, preslušala malu, rekla da je ok i mi smo otišle.
    Kad sam sljedeći put došla kod naše doktorice, rekla mi je da joj se doktorica iz suprotne smjene žalila da sam joj došla iza sedam, dakle poslije radnog vremena, ali da me ona svejedno primila i nek mi kaže da to više ne radim.
    Tu sam pošizila jer nije istina da sam došla iza sedam, no moja je doktorica zaključila da to sve skupa nije važno i ja sam tako i prihvatila.
    I sad, čitam ovaj topik i tu se cijelo vrijeme spominje da je doktorica otišla 5 minuta ranije, a nitko nije postavio pitanje jesu li baš satovi i vremenske procjene precizni?
    Ne branim i ne kudim nikog, ali eto, meni je baš palo na pamet ovo što se meni dogodilo i kako smo se tada ta doktorica i ja razilazile u vremenu.
    Ne kažem da je ona namjerno izmislila da sam došla iza sedam, možda se njoj tako činilo.
    Možda je i sada slično bilo, a dokaza nema.
    Ni za jednu stranu.
    Inače, poslije sam saznala da ta doktorica kod koje sam ja bila radi u još jednoj ambulanti u Bistri i da zato nikad nije puno radno vrijeme u Zaprešiću što je i nemoguće kad radi na dvije lokacije, a ovako na prvu, bez te informacije je ispadalo da bježi ranije s posla i ne odradi svoje radno vrijeme koje je dužna i koje joj piše na vratima.
    Tako da, sve je moguće...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se vrlo lako mogu prepoznati u ulozi roditelja koji, bez neke stvarne potrebe, zadnji čas dolazi pedijatrici, u vrijeme kad više ne primaju knjižice. mogu se zamisliti i da sam ljuta jer me odbila pregledati s djetetom. možda bih joj nešto i rekla u toj ljutnji.
    no, onda bih se ohladila i vidjela da sam u principu ja ta koja je pogriješila.
    ispričala bih se, a sigurno radi toga ne bih mijenjala pedijatra.
    Ne bi mjenjala SAMO zbog toga.
    Ali ako opcenito nemas povjerenja , tada to bas i nije dobar odnos niti za jednu stranu ( niti za roditelja, niti za dijete, niti za lijecnika). Onda je bolje traziti dalje. Jer ima svakakvih lijecnika, a ima i svakakvih pacijenata. Tko ce ga ovako preko foruma znati koja je ovo kategorija. Nekad se cak i nije kategorija nego ljudi ne " kliknu", a su slobodni traziti dalje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Smije li se pedijatrima & sestrama nositi bombonjere?
    Ako da, ja bih stvarno otišla ženi ispričala se i dala simboličnu bombonjericu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavezno neka bude u obliku srca

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozes nositi sto god hoces. Samo im nemoj gurati novcanicu od 20 kn u ruke pred drugim pacijentima u cekaoni. Da si kavicu kupe. :dozivljenoupetak:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

obavezno neka bude u obliku srca

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dajte ljudi. Imaju duplo više pacijenata nego bi trebali. Malo stanite na loptu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dajte ljudi. Imaju duplo više pacijenata nego bi trebali. Malo stanite na loptu.
    Pa da. Kad bi barem pola od njih koju cokoladicu ponekad kupili zato sto su zadovoljni.

moji doktori i medicinsko osoblje dobivaju za praznike i ( meni) vazne godisnjice male znakove paznje. Cak i oni sa kojima nisam bila super zadovoljna. Zelim ih poboljsati dobrotom.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tako i ja razmišljam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo "ne bih ga budila" ne moze biti izgovor. Ako je dijete bolesno i procijenila si da je za liječnika, onda si ga trebala dovesti unutar predviđenog radnog vremena kako ti je rečeno ili pričekati suprotnu smjenu.
    X

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma dajte, dijete se cijelu noć i jutro davilo u kašlju i napokon je zaspalo. Tih blaženih 15 minuta bez kašlja, bez mučenja i plača. A znamo svi koliko je za oporavak organizma potrebno to malo odmora. Ja bih ga isto pustila da odspava.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da se vratim na ono sto je zena izasla 5min.ranije...

Nasa pedijatrica nikada ne koristi pauzu (u vise navrata sam cekala u to doba pa znam) vjerujem da vecina pedijatra ne koristi tu pauzu jer primaju bolesne male pacijente da ne cekaju dugo...

Ponekad mozda pedijatri/sestre i znaju biti otresiti bas iz toga razloga sto neki roditelji nemaju nimalo kulture...rade se pametni i sl.

Zbilja ne vidim nista lose sto je izasla koju min.ranije...ponvaljam tko zna koji joj je razlog...

mozda se samo zurila kuci svom djetetu...
    sada i sama imas dijete i vjerujem da bi ti sada bio problem sto moras ostati duze na poslu a dijete te ceka doma....

Zbilja OHLADI!!!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma dajte, dijete se cijelu noć i jutro davilo u kašlju i napokon je zaspalo. Tih blaženih 15 minuta bez kašlja, bez mučenja i plača. A znamo svi koliko je za oporavak organizma potrebno to malo odmora. Ja bih ga isto pustila da odspava.

znaci da.. ali nebi cekala da cijelo jutro prode pa da vodim doktoru...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema sanse da bi mi spaveanje bio prioritet ako smatram da dijete stvarno treba pregled.
    Da je u pitanju neka kontrola nakon antibiotika ili da dvojim da li bi vodila ili ne ( jer stanje nije zabrinjavajuce), tada bih pustila dijete da spava. I otisla drugi dan.
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.11.2015. at 11:30

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

U biti mislim da je mama jednostavno htjela biti gotova u roku odmah pa zasto bi cekala po nekoliko sati radije otic na kraj radnog vremena ...no kako nije dobila sto je htjela okrivila pedijatricu...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moguce. Ali i pedijatrica je dosta hrabra sto nije htjela pogledati dijete iako je radno vrijeme jos trajalo.
    mislim, mama je ocito znala da nije u pitanju nista ozbiljno jer bi inace vec ranije dosla. Ali pedijatrica to nije mogla znati.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ak mi se dijete gusi od kaslja, vodim ga odmah

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma čak nije ni hrabra
    jer vidi mamu koja je prije toga zvala u podne i natezala se sa sestrom da ne može doći jer joj dijete spava
    sigurno je sestra rekla dr o čemu se radi
    znači znala je zašto dolazi
    nije mama utrčala u dz s klonulim djetetom u rukama govoreći da mu se naglo pogršalo
    nego došla s istom pričom koju je imala u podne za sestru na telefonu
    vidjela je da je dijete pri svjesti, uredne boje i da diše
    to se vidi u trenu
    bila bi hrabra da radi negdje na otoku
    ili čak da je u sred zagreba
    ali da nema kontra smjenu
    znači ona odlazi, u kontra smjeni je druga dr koja će primiti dijete
    ako je mama mogla s djetetom čekati od 13.25
    onda može pričekati još koju minutu da je primi druga smjena

ali istina da je napravila krivu procjenu
    jer si je radi 15 minuta (jer dok se vrati, uđe opet u program, pregleda dijete, treba više od 5 minuta)
    upropastila cijeli vikend
    mislite da je ta žena mirna otišla kući?
    nakon što su je žestoko izvrijeđali

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nije. To je što naši liječnici trpe. I onda odu van raditi gdje su uvjeti rada bolji. A nama ostaje još manje liječnika, koji dobiju još više pacijenata, i budu frustriraniji. I kad se stvarno jednom na sto desi hitna situacija, dijete klonulo itd. onda naprave grešku jer su premoreni. I onda drvlje i kamenje na liječnike. Koje smo maltretirali jer i nas maltretiraju na našim poslovima.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

ma čak nije ni hrabra
    jer vidi mamu koja je prije toga zvala u podne i natezala se sa sestrom da ne može doći jer joj dijete spava
    sigurno je sestra rekla dr o čemu se radi
    znači znala je zašto dolazi
    nije mama utrčala u dz s klonulim djetetom u rukama govoreći da mu se naglo pogršalo
    nego došla s istom pričom koju je imala u podne za sestru na telefonu
    vidjela je da je dijete pri svjesti, uredne boje i da diše
    to se vidi u trenu
    bila bi hrabra da radi negdje na otoku
    ili čak da je u sred zagreba
    ali da nema kontra smjenu
    znači ona odlazi, u kontra smjeni je druga dr koja će primiti dijete
    ako je mama mogla s djetetom čekati od 13.25
    onda može pričekati još koju minutu da je primi druga smjena

ali istina da je napravila krivu procjenu
    jer si je radi 15 minuta (jer dok se vrati, uđe opet u program, pregleda dijete, treba više od 5 minuta)
    upropastila cijeli vikend
    I još jedan veliki potpis! Pitanje je kako bi doktorica postupila da je majka došla pred kraj POPODNEVNE smjene. Sumnjam da nebi barem pogledala dijete. Ovako je znala da uskoro dolazi nova smjena i da će dijete biti zbrinuto. Meni osobno je jedino užasavajuće u cijeloj priči način na koji je reagirala majka. Ne znam o kakvom tipu uvreda se radi, ali ako su išle imalo u smjeru na kojeg sumnjam, ja bih na mjestu doktorice tražila da si majka nađe drugog pedijatra. Nasilje, napadi i vrijeđanje nikada nikome nisu ništa dobro donijeli.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Radno vrijeme jedne pedijatrice u N.Zagrebu je:jedan dan ujutro od 8:00 do 13.30, drugi dan poslijepodne od 14:30 do19:30.Pola smjene prima bolesne,pola zdrave.Ima pauzu od pola sata.I da,(malo off topic) to je to, nema drugog pedijatra.Samo ona.Da bi dosao na red, ekipa ostavlja knjizice cim se otvore vrata ambulante (poslije dovode djecu).Tako da ona u 8 vec ima gro knjizica.Ako slucajno niste ostavljaci knjizice, ceka vas visesatno cekanje na pregled.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam sigurna da su se vecini od vas desile situacije da ste planuli i da vam je kasnije bilo zao. Ili mozda nije? Blago vam se.
    Meni je jako brzo bilo itekako zao sto sam planula na dr.
    Kronicna neispavanost cini cuda.

Pedijatricu zelim promijeniti jer ranije nisam bila zadovoljna s njenim pristupom.

Dijete se u niti jednom momentu nije davilo od kaslja. Pretpostavljam da se tu noc ustvari budio radi zubica. Izbijaju mu gornje jedinice i dvojke i sve se spojilo s prehladom.

Ako vam je svima skupa bio cilj da mi ova tema bude mucna uspjelo vam je i puno hvala. Cast iznimkama koje su se pokusale poistovijetiti s mamom.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Malo je offtopic, ali ću ipak navesti - kada mi je curica imala niti dvije godine pobrala je gadnu rotu. Curilo je iz nje na sve strane i imala je visoku temperaturu. U čekaonici zarazne kaos i gužva. Ali ipak sam zamijetila tko je bio prije mene, a tko iza. Zaista smo dugo čekali i stalno zapitkivali sestru zašto nas dr.ne zove jer je dijete zaista lošeg općeg stanja. Svaki put me otkantala i rekla da čekam svoj red. Kada su i dvije mame koje su (sasvim sam sigurna) došle NAKON mene i mog djeteta, više nisam izdržala... Digla sam se, dijete ostavila suprugu i na silu ušla u pripremnu sobu i zaprijetila da iz ovih stopa zovem ravnatelja i brata koji je novinar (što on naravno nije) ako moje dijete ne dođe na red. Izgovorila sam još neke sheme toga tipa, ali sam ih već zaboravila. Uglavnom, dogodilo se to da je sestra nehotice zametnula papire moje curice... Primljeni smo odmah uz riječi isprike svih sudionika propusta. To je zapravo prvi i jedini put da sam nekog liječnika napala. Jesi li se možda ti pokušala poistovjetiti sa svojom pedijatricom?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam sigurna da su se vecini od vas desile situacije da ste planuli i da vam je kasnije bilo zao. Ili mozda nije? Blago vam se.
    Meni je jako brzo bilo itekako zao sto sam planula na dr.
    Kronicna neispavanost cini cuda.

Pedijatricu zelim promijeniti jer ranije nisam bila zadovoljna s njenim pristupom.

Dijete se u niti jednom momentu nije davilo od kaslja. Pretpostavljam da se tu noc ustvari budio radi zubica. Izbijaju mu gornje jedinice i dvojke i sve se spojilo s prehladom.

Ako vam je svima skupa bio cilj da mi ova tema bude mucna uspjelo vam je i puno hvala. Cast iznimkama koje su se pokusale poistovijetiti s mamom.
    Meni je jasno da si neispavana i umorna, a jasno je i tebi da si pogriješila takvom debelo pretjeranom reakcijom . U prvom postu zazivaš udrugu pedijatara i ravnatelja DZ te tražiš podršku za dopis, a što očekuješ da ti napišemo? Da, samo naprijed, tuži je?

Znaš i sama da se liječnik mijenja tek kad nađeš novog koji ti potvrdi da će te primiti.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 15.11.2015. at 16:08

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svakako da nisu trebala planuti, planuti je uvijek loše, ali nekad je shvatljivo, no ti baš i nisi imala neki valjan razlog kad sama kažeš da si bila svjesna da ti dijete nije ozbiljno bolesno. Ali opet to što si ti planula ne znači da je doktorica postupila kako treba, jer nije, to je loš postupak prema pacijentu. Dakle ako joj je to upropastilo vikend, dobro da je, jer će drugi puta onda možda bolje raditi svoj posao.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo (nazalost ) Mima odlazak 5 minuta prije kraja radnog vremena ne znaci da lose obavlja posao za vrijeme radnog vremena. Isto kao sto i ne znaci da dobro obavlja posao ako ostaje iza radnog vremena.
    i ti i ja znamo da dobar rad ( posebno i osjetljivim strukama kao zdravstvo) znaci i puno drugih stvari.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne ne ocekujem. Kasnije sam u jednom od postova i napisala da mi je drago da sam cula i vasa misljenja te da promotrim siru sliku. Nakon toga rasprava je po meni otisla malo predaleko.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odlazak prije kraja radnog vremena ako imaš pacijenta pred vratima svakako znači da loše radi posao.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ali Mima rekla je telefonski ženi da se knjižice primaju do jedan. Onda do jedan i treba donijeti knjižicu. Ne vidim u čemu je problem. Hitno nije bilo ništa, druga smjena je počinjala za manje od pola sata (ili sat, nisam shvatila). Pravila su takva kakva jesu i sestra je lijepo telefonski mamu obavijestila o tome. Druga je stvar kako doktorica obavlja svoj posao ZA VRIJEME svog radnog vremena, tu se već može pronaći razlog za zamjenu pedijatra. Ne i za vrijeđanje. Osobno sam također jako nezadovoljna radom svoje pedijatrice i od kada me nazvala "internet mama", jer sam joj skrenula pažnju na propust koji je učinila kod mog sina nismo si baš na "ti". Nažalost, doktorica iz druge smjene je prepuna pacijenata, pa trpim ovu koju imam i nadam se boljem...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odlazak prije kraja radnog vremena ako imaš pacijenta pred vratima svakako znači da loše radi posao.
    Zar stvarno, najstvarnije, ne postoji opravdan razlog zbog kojeg je mogla/smjela otici prije kraja radnog vremena?

Mozda je otisla jer joj se islo, ali mozda je stvarno morala nekamo ici?

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ne ne ocekujem. Kasnije sam u jednom od postova i napisala da mi je drago da sam cula i vasa misljenja te da promotrim siru sliku. Nakon toga rasprava je po meni otisla malo predaleko.
    To ti je normalno ovdje. Pitas jedno dobis svasta. Ako zelis kod nase pedijatrice u Runjaninovoj javi se. Prima pacjente i zbilja je vrlo draga. Nama uopce nije na ruku indosta nam.je daleko? Ali sto je zapravo daleko kad ides zbog djeteta. A postoji i taxi.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •