Moj sin je isto jako sitan bio. Al gle, sta ti imas od tog straha? Ja uvijek idem konstruktivno prema takvim potencijalnim problemima. Radis s djetetom na njegovom stavu i rjesavanju konflikta. Jedino to mozes, nista drugo. Jerna kraju krajeva dijete moras pripremiti za zivot. Mog sina recimo jako gnjave da je ko curica. I to njega boli vise nego da ga tuku. Al ja uvijek s njim razgovaram o tome, ko mu to kaze, sta on misli o tome, pa na kraju krajeva jel to njemu lose sjeda ili je to nesto objektivno lose. Za vikend smo ga osisali i naravno opet zezanje, pa je na kraju sam zakljucio sto se taj njegov jedan brine kak on izgleda, a ne brine se za to sta je dobio 1 iz engleskog. I gotova prica. Mislim, ak je neko sitan il izgleda ko curica takav je i bit ce takav cijeli zivot. Neka to prihvati i nade alternativne nacine prezivljavanja. Tako je mm s njim razgovarao kad je bilo aktualno da dva deckica roma stalno nekog tuku. On mu.lijepo objasnio da oni drugacije ne znaju i da je to njima nacin komunikacije. Pa moj sin jedini nema s njima problema. Svi ostali pune djeci glavu da su to zlocesti cigani itd...

Ne znam, ne zelim umanjivat ozbiljne nasilnike, al to su djeca i nekad je nama to veci problem nego sto je uistinu. Treba biti stvarno oprezan. I ska bi u stvari trebala biti odgovorna za ono sto se u skoli dogada. Nisu uspjeli stvorit pozitivnu atmosferu i osjecaj zajednistva, a to im je uloga i posao. Skola nije samo tu zbog prenosenja znanja nego i faktor socijalizacije, stalno se s tim busaju u prsa. Zato i ne odobravaju homeschooling. Nes ti gradiva u prva cetri razreda, stane u jedno popodne.