Da ljudska prava svih ljudi, da pravna i efikasna zaštita svih ljudi od nasilja i diskriminacije, ali izdvajanje jednih u "štićenu kategoriju" pa zatim idealiziranje i nametanje iste kao centra svemira mi je čista demagogija. Dok sam radila i pisala uvijek mi je bio tako ponižavajuće kad bi mene ili kolegicu trpali u "žensko pismo" kao sad bi mi trebale zastupati žene svijeta jer smo žene. To je takva glupa objektivizacija žena i izmicanjem poštovanja muškarcima feministice zapravo i sve žene trpaju u isti koš, a da bi stale treba ih sve ukalupiti prema njihovim stereotipima.
Ma ja se zapravo sve slažem sa sirius i bilo bi najbolje da samo nju potpisujem i šutim.Ovako gutam stvarno blesave udice.
I stvarno za temu nije bitno radiš li izvan kuće ili ne ima milion vrsta poslova, radnog vremena, naših sposobnosti, odgoja, podrške i pomoći. Bitno ja da svaki par nađe s puno ljubavi i međusobnog uvažavanja svoju jedinstvenu matematiku kako jedan drugome učiniti život ljepšim, a ne samo preživjeti. To ne ide na silu niti nekom tehnikom. I ta matematika se mijenja sa svakom životnom fazom i svaki dan se nadopunjava. MM radi po kući više i više se bavi djecom sad kad sam ja doma nego kad sam radila jer je to u našem slučaju značilo da sam ja izabrala ono što je imalo smisla umjesto posla koji nam nije donosio financijsku niti ikakvu drugu realnu korist osim moje autoaktualizacije pa sam ja sama odlučila riskirati. Uopće mi nije bilo lako ne raditi i skidati taj amazonski identitet pogotovo što to nitko od mene nije tražio, ali jad je Mm dobio sto posto mene u brak i obitelj dao se i on sto posto i ne pita više ništa nego radi sve apsolutno sve što možecda nas sve usreći. Glupo je to nabrajati i brojati, ali da objesi veš jer sam ja zaspala s cicavicom iako se on diže ujutro, spremi suđe i pospremi kuhinju ako ja radim plakat za školu s curkom... sve ono što bi nekad zahtjevalo natezanje. Ne zato što ja ne radim nego zato što sam umjesto sebičnosti napravila ono što se moralo da svima bude bolje i riskirala da mi bude grozno i bilo mi je grozno neko vrijeme, a onda sam se sabrala i dobila zauzvrat stostruko, ne saml od muža, nego i od djece, od života. Bitno je izaći iz ja, ja, ja priče i dati se bez računice, e onda matematika profunkcionira, a posljedica mirne savjesti je veselje koje se onda širi i teško ga je zaustaviti. Ili možeš vječno čekati da onaj drugi napravi prvi korak.