Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 45 od 55 PrviPrvi ... 354344454647 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma zapravo malo je boljih analiza situacije sudara kultura od filma "Gegen die Wand" (kod nas preveden "Glavom u zid", čini mi se). Pogledajte svakako. Odličan je i roman "Karte za izgubljene ljubavnike" od Nadeem Aslam.
    pa "Istok je istočno", također genijalan...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Prijedlog je prije svega arogantan, samim time što se promatra kao prijedlog, jer je jednoj tangerini iz Hrvatske palo na pamet da Njemačka država instano nije povukla potrebne poteze, pa će eno ona dati prijedlog..
    jel se i s njemicama ovako razgovaraš ili samo s tangerinama iz hrvatske?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa sugovornici Nijemci bi na ovaj njen istup reagriali puno tvrđe, s obzrirom da se u Njemačkoj takav nivo komunikacije smatra nepristojnim.
    Otprilike kao kada netko ispriča događaj vezan uz svoje dijete bez da traži savijet, samo ga ispirča, pa njih pet sa strane koje niti poznaju dijete, niti majku počnu joj uskakati sa prijedlozima i naputcima za odgoj njenog vlastitog djeteta.
    Posljednje uređivanje od šafran : 22.01.2016. at 09:22

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ima nešto vjerojatno i u pomodarstvu, no to su sve normalne anomalije, dok suština ostaje suština, a kako nju promjeniti ili čak iskorijeniti je već nešto složenija formula.
    A što bi vi to iskorijenjivale? Katoličanstvo?
    Iskreno se nadam da sam krivo razumijela.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jesi.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Objašnjenje molim. Što to treba iskorijeniti?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja isto ne razumijem.
    i uopće odakle ideja da meni kao ateisti smetaju vjernici.
    al iskreno, ne zanima me ni objašnjenje :D

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pikula ništa, jer nije niti moguće.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeto, ideja dolazi iz kvotane rečenice. Nisam je ja izmislila.
    Ili misliš da jesam?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

šafran, nije moguće iskorijeniti niti ovisnosti o narkoticima pa se svejedno da jako lijepo objasniti zašto bi to bilo dobro.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A što bi vi to iskorijenjivale? Katoličanstvo?
    Iskreno se nadam da sam krivo razumijela.
    Ja nista ne bi iskorjenjivala. Samo sam napisala da u drustvu (najvjerojatnije) nema 90% vjernika, iako ih se toliko izjasnjava u popisu stanovnistva. Kao kontraargument šafran, da zasto ne bi bilo vjeronauka u skolama kad su 90% vjernici. A nisu. Samo su "Katolici". Vjernika je manje.

Mislim da bi safran iskorjenila pomodarstvo u izjasnjavanju Katolikom ako nisi svaku nedjelju na misi.

Ja kao ne-vjernik isto nemam nista protiv vjere i vjernika, cudnog li cuda... Zulja me samo vjeronauk u javnoj skoli u sekularnoj drzavi... No, ima tema o tome.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zapravo bih ipak nesto iskorijenila .
    Vjeronauk u skoli je l te.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 22.01.2016. at 09:57

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi safran iskorjenila pomodarstvo u izjasnjavanju Katolikom ako nisi svaku nedjelju na misi.
    Apslutno netočno. Da si pročitala članak koji sam linkala, shvatila bi da se moje spominjanje pomodarstva odnosilo na ateiste.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zapravo mi je interesantno kako najdenom ne možete dokučiti gdje sam i zašto povukla paralelu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne, ne smetaju vas vjernici, samo mind setup i dogma koja iz vjere proizlazi, i njihovo prakticiranje u svakodnevnom životu, posebno javnom. Barem što se tiče katoličanstva.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bas si nesto razmisljam...ovdje gdje ja zivim ima jako puno imigranata sa svih strana svijeta, i gotovo svi se krecu uglavnom unutar svojih etnickih skupina.

Ima recimo dosta Kineza, koji se uglavnom drze za sebe, u svojim zajednicama, imaju svoje radnje i ducane, i zaposljavaju samo Kineze, jezik govore samo koliko je nuzno za posao... Nisu dobro integrirani u drustvo, nisu katolici, ali ne cujem da to itko smatra problemom...ne poteze se to pitanje. Mozda zato sto svi rade? Sto nemaju puno djece? Stvarno ne znam...sto vi mislite?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sugovornici Nijemci bi na ovaj njen istup reagriali puno tvrđe, s obzrirom da se u Njemačkoj takav nivo komunikacije smatra nepristojnim.
    ma zaista?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A sa druge strane se želi vjerovati da se mind setup koji proizlazi iz islama, posebice radikalnog koji uzima maha svuda u svijetu, može uz malo više truda moderirati, ublažiti i preodgojiti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne radi se o tvrdom pristupu, nego samo o nepristojnom i nekulturnom.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nadam se da je sad nešto jasnije što je bila poanta mojih nekoliko prethodnih postova.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mozda zato sto svi rade? Sto nemaju puno djece? Stvarno ne znam...sto vi mislite?
    Pa sve to, da, a valjda najviše zbog činjenice što prijetnja i akti terorizma dolaze isključivo iz islamskih zajednica..
    Posljednje uređivanje od Dijana : 22.01.2016. at 10:07

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Bas si nesto razmisljam...ovdje gdje ja zivim ima jako puno imigranata sa svih strana svijeta, i gotovo svi se krecu uglavnom unutar svojih etnickih skupina.

Ima recimo dosta Kineza, koji se uglavnom drze za sebe, u svojim zajednicama, imaju svoje radnje i ducane, i zaposljavaju samo Kineze, jezik govore samo koliko je nuzno za posao... Nisu dobro integrirani u drustvo, nisu katolici, ali ne cujem da to itko smatra problemom...ne poteze se to pitanje. Mozda zato sto svi rade? Sto nemaju puno djece? Stvarno ne znam...sto vi mislite?
    Dokel god ne zatraže Budu na Trgu Jelačića sve pet

Šalim se, iako u šali ima malo i istine.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zanimljiv tok rasprave, stvarno.
    šafran, ja se nisam pravila glupa. Možda mi treba još jedna kava.
    Sad razumijem. To i ja govorim. Samo s druge pozicije.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mašala! Već sam se zabrinula da ne kužiš što govorim.

NIsam ni pomislila da se praviš glupom, u svakom slučaju ne za tebe.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Apslutno netočno. Da si pročitala članak koji sam linkala, shvatila bi da se moje spominjanje pomodarstva odnosilo na ateiste.
    Ateisti su pomodarstvo? Ne znam kad sam zadnji put cula ovako nesto suludo.

U moje ime... Ne smetaju me vjernici i njihovo prakticiranje vjere u svakodnevnom PRIVATNOM zivotu.
    Ako te bas zanima, muz mi je vjernik, imam kriz na sred dnevnog boravka, muz ide nedeljom na misu, moli se i kriza prije spavanja. Jako volim svog muza. Udala sam se u crkvi (kao nevjernik), krstili smo djecu, dala sam (sad znam) tesko odrzivo obecanje da cu odgajati djecu u vjeri... Kasnije sam shvatila, da ce to samo tata raditi, mama ce govoriti sto je vec mami na srcu i dusi, a oni ce svatko sam za sebe odluciti sto im je blize u zivotu.

Dakle, sto bi mi smetali vjernici i kriz, imam ih i doma.

Smetaju me vjera i kriz u sluzbenim prostorima koji nisu crkveni prostori. I znas sto? Mojem muzu takoder. I on misli da vjeronauku nije mjesto u skoli. Ali on nije pravi vjernik kad je ozenio nevjernicu?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ateisti su pomodarstvo? Ne znam kad sam zadnji put cula ovako nesto suludo.
    Pa eto, tako stoji u linkanom članku, mislim iz 2013.
    Čemu svrha linkanja zapravo uopće nije bila ta. A ni postovima koji su slijedili nakon
    Posljednje uređivanje od šafran : 22.01.2016. at 10:26

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne, pardon, iz 2012.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moram dodat, od 3-4 najblize frendice / kume... jedna je vjernik ono samo takav, zornice, nedjeljna misa uvijek i stalno, bez izuzetka (respect), a jedna je ne mogu vam opisati koliki bezboznik i anarholjevicar. Sto cete, tolerantna.
    I pustam Janjevce u kucu. I djeca mi se u parku igraju sa neitegriranim Romima nezavidnog higijenskog stanja. I imam cijelu jednu granu rodbine vjernika muslimana (svekar Hrvat Katolik je imao prvi brak s muslimsnkom, i djeca iz tog braka su stupali u brakove s muslimanima, i njihova djeca... I ujna sam gomili slatkih malih muslimana... Buuuuuuu.... A svekrov brat je zamislite ozenio Srpkinju, i svi potomci tog braka su se zenili srbima, i ujna sam gomili malih Srba.... Jeeee! A znate sto se dogodilo ocu mog svekra i njegovog brata? Ubili su ga na Blajburgu!!!
    I imam gej frendicu. Koja je sklopila zivotno partnestvo.

POLUDIT CU OD VAS!!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a svega u tebe moja bubilo

u mene svi partizani lol

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Taman sam ju htijela pitat za kućnog pedera kad je izvukla iz rukava gay frendicu

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moram dodat, od 3-4 najblize frendice / kume... jedna je vjernik ono samo takav, zornice, nedjeljna misa uvijek i stalno, bez izuzetka (respect), a jedna je ne mogu vam opisati koliki bezboznik i anarholjevicar. Sto cete, tolerantna.
    I pustam Janjevce u kucu. I djeca mi se u parku igraju sa neitegriranim Romima nezavidnog higijenskog stanja. I imam cijelu jednu granu rodbine vjernika muslimana (svekar Hrvat Katolik je imao prvi brak s muslimsnkom, i djeca iz tog braka su stupali u brakove s muslimanima, i njihova djeca... I ujna sam gomili slatkih malih muslimana... Buuuuuuu.... A svekrov brat je zamislite ozenio Srpkinju, i svi potomci tog braka su se zenili srbima, i ujna sam gomili malih Srba.... Jeeee! A znate sto se dogodilo ocu mog svekra i njegovog brata? Ubili su ga na Blajburgu!!!
    I imam gej frendicu. Koja je sklopila zivotno partnestvo.

POLUDIT CU OD VAS!!!
    I onda kažu EX yu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bubilo moja da ne znam šta više napišeš, ništa ti ne bi zamjerila

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam stigla spomenuti, da je taj muzev djed imao brata. On je imao 3 sina, ali su sva trojca ozenili Hrvatice, Katolkinje i vjernice. I sve 3 su rodile po troje Hrvata, Katolika, vjernika i vjencali se za takve. Jedan od tih potomaka je clan HDZ-a i prica kako mu je pradjed poginuo na Blajburgu.
    A vidimo se svi barem jednom godisnje za istim stolom. I ljudi iz prethodnog i ovog posta. A na vjencanju je bila i gej frendica . Nazalost bez cure jer je bila na sluzbenom putu .

Sve imam .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A jos nisam ni spomenula moju stranu . Bilo bi i partizana .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I ustaša

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mozda bi i nekog četnika iskopala.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok. nisi rekla ono najvažnije: "i, šta mi fali?"

ama ništa, sve imaš. i sve je dobro dok je pameti i gledanja u vlastita posla.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uh, dosta .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    bubilo moja da ne znam šta više napišeš, ništa ti ne bi zamjeril:
    ako mislite da je bubili teško, a šta reć za njenog svekra?
    otac mu se biće od bleiburga nije prestao prevrtat u grobu od tih silnih unuka što muslimana što srba. jel bar ima još kojeg sina koji je oženio hrvaticu katolkinju

joj, sori, smijeh me uvatio bubilo, ne zamjeri

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pisala istovremeno s tobom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, zaboravila sam napisati, da me to cini nevjerojatni bogatom, jer svaki dan zivim sa razlicitostima oko sebe. A u svemu tome prihvacam sve te druge, a gradim svoje vlastito autenticno ja.
    Pusa!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Eto, ima praunuke hrvate, polukatolike

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja mislim da sam ipak ja veća faca
    100% etnički čita, hrvatska, katolička obitelj, s domobranima s jedne, a partizanima s druge strane.
    I gledaj me sad
    Šteta što mi se ne može spočitavati da sam npr. kći UDBA-ša, ali ja ionako nisam medijski eksponirana ni važna ličnost.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Šteta što mi se ne može spočitavati da sam npr. kći UDBA-ša, ali ja ionako nisam medijski eksponirana ni važna ličnost.

Draga, da jesi, to bi ti bila samo prednost..optužbe da je udbaš su štetile samo karamarku..što je drugome prednost, njemu je bila mana..od tih istih..ajd ga ti znaj..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Štajaznam, zašto npr. Hrvate u Njemačkoj nitko nije trebao motivirati/prisiljavati da daju djecu u vrtiće..druga generacija više maltene ni ne zna da su Hrvati..Mislim da je puno više u mindsetu, nego što je do države..
    ovo je tvoj odgovor na post od tang i moj post, a vezano uz integraciju roma i kako ne mogu sami biti krivi za neuspjeh integracije. zato što imaju takav mindset. jer neće. neće ništa. ni učiti jezik, ni ići u školu ni raditi. i romskim ženama je super udavati se s 15 i trpiti obiteljsko nasilje od muža pijance i nasilnika.
    http://www.jutarnji.hr/parag--selo-u...-njih/1499136/
    kako to ovdje nije nemoguće?
    preporučam i pogledati odličan dokumentarni film "Razred".

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta, to ti je već pomikaki linkala.
    nažalost, jedna lasta ne čini proljeće, a razloga zašto nema više lasta definitivno ima na obje strane..po meni više na mindsetu, a po tebi na državi..s tim da moram napomenuti da su romi u hr vjerojatno u težoj poziciji nego useljenici u njemačkoj jer je ovdje nezaposlenost i ovako visoka, i sigurno ima više šovinizma nego u njemačkoj, pa je time i romima teže se zaposliti.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali ne mogu se ljudi sami iz tog majdseta aktivirati... Trebaju im mjere aktivacije. Pa i dugotrajno nezaposleni prijavljeni na burzi godinama prolaze u zavodu kroz mjere aktivacije ne bi li se sami javili na oglas za posao, neracunajuci one rijetke oglase na koje ih burza posalje. Kako ces promijeniti majdset ni iz cega? Treba ti neko osnazivanje, neka socijalna politika da ti otvori mogucnost iskoraka.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Riskiram s pisanjem o Njemackoj , al eto...

Da se nadovezem na podatak da mozes zivjeti godinama i desetljecima u zemlji bez drzavljanstva, imas pravo dobivati neke socijalne naknade, a nemas nikakve obveze, u smislu zadovoljavanja nekih uvjeta za dobivanje drzavljanstva, polaganja znanja domicilnog jezika barem, sto ocekivati od ljudi. Tko bi ih trebao trgnuti iz majndseta ako imaju sve osnovne uvjete za zivot? Je l mozes u SAD-u legalno prezivjet 3 desetljeca bez znanja engleskog? Mislim, mozes, u podzemlju...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali ne mogu se ljudi sami iz tog majdseta aktivirati... Trebaju im mjere aktivacije. Pa i dugotrajno nezaposleni prijavljeni na burzi godinama prolaze u zavodu kroz mjere aktivacije ne bi li se sami javili na oglas za posao, neracunajuci one rijetke oglase na koje ih burza posalje. Kako ces promijeniti majdset ni iz cega? Treba ti neko osnazivanje, neka socijalna politika da ti otvori mogucnost iskoraka.
    Ovo je loša postavka. Zašto bi itko bio dužan nekoga vući za rukav, moliti i kumiti da promijeni svoj mind setup čak i da je to mouguće, kao prvo, kao drugo pretpostavke od kojih polazite su pogrešne. Oni ne žele biti spašeni niti izvučeni, ono žele živjeti ovdje ali pod svojim uvijetima, ne našim , osim vrlo malobrojne manjine.

A kao treće, zbog čega mi ja to sve bila dužna financirati. AKo mene nitko ne mora vući za rukav, zašto bi ja kao samoincijativno integrirani stranac to bila dužna činiti za drugogo stranca čiji mind setup je onaj od Silan koja me neće pozdravit na cesti jer sam jučer obukla mini suknju.

I kao četvrto, usprkos mom pisanju gore, Njemačka država ulaže u suporedbi sa ostatkom svijeta, uz izuzetak Švedske, Amerike i Kanade napore i svote (tu su Švedska i Njemačka usamljene) da tim ljudima osigura koliko toliko dostojanstven život, a te napore upravo ti ljudi vrlo često vuku po blatu. I to jest realnost, ne nek, rekla kazala priča, ili bajka o zlodusima. Nekad ti se želudac okrene kada čuješ što misle o nama, ali svejedno ostaju ovdje.

Vi i dalje ne kužite ili ne želite kužiti u čemu je problem, možda da tema ne bi zamrla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •