Stranica 25 od 78 PrviPrvi ... 1523242526273575 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Citiraj Lajka prvotno napisa Vidi poruku
    Eto! Meni ih nikad nisu davali!
    Niti spominjali. Koji je uopce njihov ucinak?
    Bubuci da mi je dok.rekao da samo dodem 9.-10. dan u 3.mj na folikulometriju, znaci da ih ni sad necu dobiti.

Super, aurora; ide to prilicno brzo kad jednom udes u stos.
    Nego, muci me sad to sto me nakon ove aspiracije grudi uzasno bole,krece mi m, a jutros sam napipala kvrzicu; i taj dio me jako peče.
    meni klomifeni nisu pomogli jer nisam nikako reagirala na njih a i ja imam endometriozu pa je rizik uzimanja klomića velik..
    što se tiče krvžice sačekaj koji dan ja vjerujem da će proći, hormoni su luda stvar..

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Bok cure, može pomoć?
    Gdje ste radile Rtg HSG ako ste radile preko HZZO? Koliko znam Petrova to ne radi, a dobivam odbijenice iz drugih bolnica jer nisam njihov pacijent.
    Što mi savjetujete osim privatno?

LemonK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

ej pisala sam ti na već nekoj temi pa ne znam jesi vidjela, ugl. tvoj ginekolog ti daje uputnicu i ne moras reći da ti uopce treba za mpo samo nazovi bolnicu koja to radi da se naručis za hsg i gotovo, ako bas pitaju reci da te salje tvoj ginekolog (ima slucajeva kad ginekolozi salju na tu pretragu i prije nego dodje do mpo)

ema 1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozdrav
    Dali netko zna od kada točno neradi labos u Petrovoj ?ima možda neko u postupku pa da ima svježe info?

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ne razumijem bas... Onaj labos iza da ne radi?
    Ja bila u petak 26.2., sve je normalno radilo.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Bok curke, trebam vaditi spolne hormone, da li Petrove vadi sve?
    Znate li išta o stranici EPRUVETA? Nedavno su se reklamirali na radiju, kao dolaze kući vaditi krv pa ju nose u bolnicu (obavezna uputnica). To mi se čini baš zgodno jer nebi morala uzimati godišnji za odlazak u bolnicu.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zna li netko koja je procedura za Fet u petrovoj?
    Ima li čekanja?
    Trebam li dolaziti na pregled prije ciklusa u kojem je postupak?
    Koji dan ciklusa obično bude prvi uzv?
    Treba li vaditi briseve, hiv i ostalo?
    Hormone?
    Radi li prof Vrcic postupke ili je još upravitelj?

Kakav je ostatak ekipe doktora?

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko koja je procedura za Fet u petrovoj?
    Ima li čekanja?
    Trebam li dolaziti na pregled prije ciklusa u kojem je postupak?
    Koji dan ciklusa obično bude prvi uzv?
    Treba li vaditi briseve, hiv i ostalo?
    Hormone?
    Radi li prof Vrcic postupke ili je još upravitelj?

Kakav je ostatak ekipe doktora?
    Vrčić radi i ima ambulantu četvrtkom.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Draga Optimistice,
    ovako se i ja osjećam, ako išta znači.. Prošla gotovo iste tegobe o kojima mi je teško i misliti i pisati. Pa se odlučila javiti za podršku. Imam 38 g. i idem ponovo na mpo, nadam se u 5.mj.
    Sretno tebi i naravno, svim curkama <3

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    NelaR, imamo isto godina, ja nešto bolji AMH, prvi (i jedini) postupak prošla sam u Petrovoj. Stimulirana sam Puregonom 200 IU kroz 6 dana + štoperica. U početku je bilo vidljivo 5 js, rasle 4, dovoljno narasle 2, od kojih jedna oplođena icsi metodom, vraćena savršena morula, prva beta niža, koja se ipak savršeno duplala i kraj. Spontani.
    Meni su rekli da je to za moj AMH bilo za očekivati (takav broj js). Bilo je nevjerojatno što se jedna jedina mrvica primila. Bar na kratko. Ne znamo gdje je pošlo krivo. Još se oporavljamo od tog šoka.
    Malo sam pod emocijama, jer smo prije godinu dana ugledali naš prvi plus iz spontane, jako željene trudnoće. Nažalost, završila je kiretažom.
    Godine lupaju na vrata, hormoni vrište, ali za sada psiha ne da. Ostavilo je to traga na meni i uz moje druge dijagnoze, bojim se krenuti dalje.
    Mislim da me je beta dokrajčila, to iščekivanje hoće-neće, grozno nešto. Tresla sam se k'o prut. Nakon početne niske bete, doživjeli smo njeno pravilno duplanje i za sat vremena sam prokrvarila. Često se pitam je li taj stres mogao dovesti do spontanog. Do sada to pitanje nisam imala snage otipkati na forumu.

Ponovila sam AMH na VV i veći mi je nego lani Očito to nije baš tako jako precizna pretraga. Dok god imaš js, imaš šansu ostati trudna. Pa koliko god ona mala bila.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

sori, smjalić je trebao biti u istoj poruci. Optimistice, javi kako ide, pozz svima!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Ovo je pre-prestrašno i znam da nije tema, ali ljudi smo - mislim da mi se tsh upravo još malo povisio!!

I sama sam nezaposlena, posljednje 4 god tražim posao pa zbog stresa i hormoni lude i izostaje trudnoća - jedno veže drugo jel.

Netko je bio napisao kako mu je tsh bio 4 u stresnom razdoblju pa se kasnije spustio, a moj se mislim, 4 godine ni ne spušta s četvorke! A kad me k tome, vrli poslodavci pitaju - imate li djece i bez srama mi počnu brojati godine, počela sam odgovarati - a zašto me to pitate?!! Da im barem donekle ukažem u koliko me neugodnu poziciju dovode - znajući da je s intervjuom gotovo ma kako kvalificirana bila!

Tako da je sada pauza s poslodavcima, a fokus na hormonima, balansu i mpo.

Sretno svima i hvala puno na svim korisnim informacijama i iskustvu.

Citiraj NelaR prvotno napisa Vidi poruku
    MonaLi

Meni je joga otkriće!! Nisam inače za sportove uopče, ali ovo mi je zakon, sad več preko godinu dana idem. :D

Za bolovanje je to nekih tjedan dana za folikulometrije, otprilike i onda jedan dan za transfer, dakle oko desetak dana trebaš, a valjalo bi i do bete ta dva tjedna.

Vjeruj mi NITKO se ne brine za tebe tamo na poslu i nije ih briga hočeš li ti imati dijete ili ne.
    Sutra če ti možda dati pedalu zbog viška ili zato što treba zaposliti nekog 'podobnijeg', i tko če onda plakati za tobomi misliti kako češ ti živjeti!!?

Meni je tako sranje napravila kuma, koja me molila da joj dođem raditi iako je bila upućena u sve što prolazimo, dogovorile smo se da tih deset dana kad sam u ZG nije problem, ona če uskoćiti.
    Da bi me na drugi put kad sam otišla odjavila dfok sam bila u postupku, naravno nije mi rekla, tako da sam ja ostala bez OSNOVNOG zdravstvenog osiguranja dok sam bila na postupku od preko 15000kn.
    Sve to sam saznala kad sam se vratila i kad mi dr. nije mogla poslati recept za utrogestan.
    Dvoje djece sam joj držala na krštenju a ona meni kaže da šta ja toliko to forsiram, ko da mi je bitno!!

Na kraju ne pričamo više, ona je zatvorila za par mjeseci jer joj nije išlo, a ja sam se nervirala i živčanila i dvije loptice se nisu primile...
    Jel to vrijedno svega!!
    Posljednje uređivanje od glow : 13.04.2016. at 23:43

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Drage cure,
    možete li napisati iskustva o tome koliko se čeka na postupak nakon prikupljenih nalaza.
    Hvala!

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Inesz ja sam sada čekala oko mjesec dana,imala sve spremne nalaze, dok se prije čekao red na lijekove i po 6 mj.. Ide na bolje!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Inesz ja sam bila krajem 11mj prosle godine na konzultacijama i vec krajem prvog mj u stimuliranom postupku. Bilo bi ranije al sam morala raditi pretrage na trombo.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pozdrav cure, kakva je procedura kod inseminacije? Da li se može svaki mjesec ići ili isto rade pauze između? Ja bi trebala krenuti idući ciklus ukoliko sam se riješila ureaplasme i ako hsg bude ok.
    I kakvo je stanje sa bolovanjima, da li se i za to dobiva 2 tjedna nakon postupka?
    Ako netko ima iskustva bila bi zahvalna

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj MonaLi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure, kakva je procedura kod inseminacije? Da li se može svaki mjesec ići ili isto rade pauze između? Ja bi trebala krenuti idući ciklus ukoliko sam se riješila ureaplasme i ako hsg bude ok.
    I kakvo je stanje sa bolovanjima, da li se i za to dobiva 2 tjedna nakon postupka?
    Ako netko ima iskustva bila bi zahvalna
    Ja sam išla par mjeseci za redom. Dobiva se bolovanje isto kao za IVF, 14 dana.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Hvala Varnica, čula sam da su male šanse za trudnoću tim putem pa si mislim barem onda da se radi svaki mjesec bez problema...

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala Varnica, čula sam da su male šanse za trudnoću tim putem pa si mislim barem onda da se radi svaki mjesec bez problema...
    Nije baš tako, ako dobro tempiraju, može uspjeti. Meni je jedna upalila.
    Mislim da se općenito premalo trude oko AIH...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo kopiram post ako vam je promaklo. Cure dvije minute vam treba

Pomozite Mirni da napiše diplomski rad

Dragi svi,
    naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
    Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
    Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
    Mirna vam zahvaljuje!

http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Pozdrav svima!!
    Nova na ovom odjelu, no objasnila vec svoj slucaj na drugoj potpomognutoj....nisam znala gdje cu i evo ispala je Petrova.
    Iduci tjedan konzultacije, pa vam se prijavljujem.
    Pozdrav!!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure ide li koja kod dr Banović Maje? Kakva je kao dr?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ja sam danas bila bas kod nje. Prvi put. Zbog sumnje na polip radila uzv uz konzultacije, potvrđen polip i moram ga maknuti. U 8.mj, a u 7.mj vaditi hormone u idućem ciklusu. Bojim se svega, ne znam kakvi ce biti nalazi tih pretraga i koliko ce me usporiti operacija sto se tiče postupka!
    I imam pitanje koje tamo nisam pitala od soka zbog polipa.
    Trebam li za hormone sad novu uputnicu, ako sam donijela d1 ili ide pod to?
    Inace mi se dr čini jako draga, mlada je, blaga i nježna.

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mislim da d1 pokriva sve tako da ce ti sestra napisati internu uputnicu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hvala!! I ja mislim da je tako. Nadam se da ce brzo proći to iščekivanje i op te ulazak u postupak

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Cure dali znate dali se u ovom ljetnom periodu za markere narucuje u petrovoj ili se i dalje moze doci kad hoces?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hej, evo malo se javljam..obavila micanje polipa, pronašli mi i septum pa su mi i to prerezali i sad čekam kontrolu. Nadam se folikulometriji sad u idućem ciklusu.
    Može li se isti ciklus obaviti folikulometriju i ići u postupak ili tek onaj idući mjesec, ili kako to ide? Nadam se da netko zna da me malo prosvijetli?
    Hvala
    Pozdrav!

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj ZagrebZagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, evo malo se javljam..obavila micanje polipa, pronašli mi i septum pa su mi i to prerezali i sad čekam kontrolu. Nadam se folikulometriji sad u idućem ciklusu.
    Može li se isti ciklus obaviti folikulometriju i ići u postupak ili tek onaj idući mjesec, ili kako to ide? Nadam se da netko zna da me malo prosvijetli?
    Hvala
    Pozdrav!
    Može, prirodnjak, ali to ovisi o doktoru.
    Meni su se jedne konzultacije pretvorile u postupak, prirodni.
    Bitna je volja doktora i naravno stanje tvojih folikula.
    Stimulirani ne može jer ti na prvu folikulometriju dolaziš kad se već počneš pikati. Znači trebaš dobiti lijekove ranije.

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hvala na brzom odgovoru!!
    Vidjet ću sad na kontroli, bas me zanima sto će mi reci.
    Nadam se!!
    Gotovi su mi i nalazi (oni sto se vade 3.dan ciklusa), ali ne znam kakvi su, nisam ih vidjela.
    Nadam se i da su mi jajne stanice ok, da nisu prestare...

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure kako funkcionira to s lijekovima u Petrovoj? Naime ja sam obavila sve nalaze koje je tražila i 31.8. idem na dogovor, s time da bi 1.9. trebala dobit mengu. Ima li šanse dobit lijekove odmah? Inače, prebacila sam se sa sv duha, ovo će mi biti 4. ivf.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure imate lib prijedlog kojeg dr da izaberem za postupak, u prijasnjem sam bila kod Simunica, a sad nisam u toku, neznam jeli on jos radi, e I koliko se ceka za konzultacije.?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ja sam ipak odabrala Dr Tomičić, nadam se da će biti ok, nemam nikakvih iskustava. Čini mi se dobar.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ZagrebZagreb ja sam bila kod njega i mogu ti reci da smo bili jako zadovoljni.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Super, hvala
    Lijepo je čuti dobro mišljenje!
    Zbilja mi se tako činio na prvu
    Nadam se da neće duuugo trajati.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

I ja se nadam. Da nije bilo njega mi bi se jos mucili bez veze u nasim klinikama. On nam je pomogao da dobijemo preporuku za lijecenje vani a ne kod nas s obzirom na moju dijagnozu i godine. I savjetujem ti da ga pitas sta god ti padne na misli sve ce ti objasniti. Sretno.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Joj jesam, došla sam s natuknicama prošli put
    I opet nisam sve pitala, al budem
    Imam sad uzv AVF 4.dan pa folikulometriju 8,9. Čekam dobiti i to obaviti
    Ne znam poslati privatnu poruku, inače bih
    Hvala

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pozdrav cure,

ja sam kod dr. Šprem i trebala bih opet na konzultacije jer sam rješavala hormone zadnjih 4mj. Zanima me da li prilikom naručivanja trebam imati uputnicu? Znam da sam prvi put trebala ali sad sam na GO pa ne mogu po uputnicu a voljela bi se naručiti jer se čeka pa onda po uputnicu, da li netko možda zna?

I imam nalaze iz 3-4mj, hoću li ih sve trebati ponavljati ili kod njih vrijede godinu dana?

Puno hvala

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Monali samo se naruci pa uputnicu uzmes prije pregleda ili konzultacija. Nalazi hormona ti vejede godinu dana tako su bar meni. Sretno.

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

MonaLi, probaj tražiti ginića D1 uputnicu za preglede i postupak, ona vrijedi godinu dana.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Znaci mogu se naruciti bez uputnice prvo? Ajde super bas cu probati
    I tražit cu D1 ako mi da... Prošli put nije :/
    Hvala curke... Valjda bu srece
    Posljednje uređivanje od MonaLi : 02.09.2016. at 15:23

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Bok, imam pitanje
    Trebam li obaviti psiho i pravno savjetovanje prije postupka? Na papiru mi piše, ali mi nije nitko spomenuo.
    Ako trebam, gdje da to najbrže obavim? Ima li privatno i koliko košta ili možda ima negdje brzo, a državno-na uputnicu?
    Gdje ste vi obavljali u zadnje vrijeme, ako netko je?
    Hvala!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ZagrebZagreb mi to nismo morali. Neznam dal ti je to podcrtano da to morate. Nama nije bilo. Najbolje ti je da ih pitas.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ok, hvala puno
    Nije mi ništa podcrtano, nego da proučim papir i donesemo sto još nemamo, (a u razgovoru o tom jedino nije bilo spomena)
    Pitat cu u ponedjeljak.
    Gledala sam malo i vidim da je prije (oko 2012., u starijim postovima) bilo pod obavezno, ne znam kako je sad, možda onda i ne treba.
    Hvala na brzom odgovoru.
    Zna li netko i koliko se čekaju nalazi hepatitis, HIV...?
    Trebam to obaviti ovaj tjedan sve

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Čini mi se 10 dana

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Mi smo ih postom iz petrove dobili za tjedan dana. U 11mj smo to rjesavali na frisko.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Uh, moramo se požuriti s tim...pon ili utorak ćemo...
    Hvala vam cure!!

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pozdrav cure, da li netko zna da li za AIH u Petrovoj treba nalaz AMH, hepatitis i HIV ili je to samo potrebno za IVF?
    Na konzultacijama mi to nije spominjala da odradim, samo hormone, bris,hsg... Ali skoro svugdje se to traži pa sam malo zbunjena...
    Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

MonaLi i za Petrovu ti trebaju za aih ti nalazi. Ne stariji od godinu dana.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Thanks... Pa ne vjerujem zakaj mi to nije odmah rekla. Sad bi dosla opet na kontrolu pa bi mi rekla da to moram jos i bezveze gubim vrijeme. Da li znas da li to sve rade u Petrovoj i treba li se naruciti?

A ova moja soc gin ne da uputnicu ako nemam napisano iz bolnice da to trebam. Za poluditi !

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pozdrav cure, da li netko zna da li za AIH u Petrovoj treba nalaz AMH, hepatitis i HIV ili je to samo potrebno za IVF?
    Na konzultacijama mi to nije spominjala da odradim, samo hormone, bris,hsg... Ali skoro svugdje se to traži pa sam malo zbunjena...
    Hvala unaprijed
    Markere na spolne bolesti treba prije bilo kojeg postupka potpomognute- dakle i AIH i IVF, a vrijede dvije godine.
    AMH samo ako je liječnik tražio. Ja nikad nisam vadila AMH.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •