Stranica 50 od 123 PrviPrvi ... 40484950515260100 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jadan Fred i na roštilj je morao kod svojih logorskih čuvara http://www.jutarnji.hr/u-vikendici-j...atic-/1512423/
    Prekrasno. Ali to uvijek tako ispadne - svi su oni isti, isto misle, za iste se guzice bore. Sve ostalo je predstava za narod.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bas tako prekrasno, prvo je mucenik vec danima, a onda sa svojim muciteljima odlazi na tulum.
    jel to ono neki sindrom? stockholmski?
    Nemam nista protiv ikakve pomirbe i tih fraza, ali.....
    i jos zanimljivost ispod svake slike pise privatna arhiva. nase novisnarsto posatlo je puno nekih privatnih uradaka, koje postaju vijest.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je stvarno dobar clanak. I moja preporuka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, da bude veselo, i zapjevalo se malo.
    da se razumijemo, njihovo pravo je da pjevaju, i da svoj stav izraze kroz angažiranu pjesmu.
    a moje pravo je da mi beskrajno idu na živce. al beskrajno.
    s onim svojim sretnim facama, uvjerene u svoju ispravnost, s jeftinim emotivnim trikovima.
    majke mi moje, u cijeloj ovoj priči samo su još i one falile da mi se dodatno smuči.
    i još kad kaže kako nema to ama baš nikakve veze s politikom, mojneme zahebavati, a pa nije vam loš tajming, koji nema ama baš nikakve veze s politikom.
    ijao.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    eto, da bude veselo, i zapjevalo se malo.
    da se razumijemo, njihovo pravo je da pjevaju, i da svoj stav izraze kroz angažiranu pjesmu.
    a moje pravo je da mi beskrajno idu na živce. al beskrajno.
    s onim svojim sretnim facama, uvjerene u svoju ispravnost, s jeftinim emotivnim trikovima.
    majke mi moje, u cijeloj ovoj priči samo su još i one falile da mi se dodatno smuči.
    i još kad kaže kako nema to ama baš nikakve veze s politikom, mojneme zahebavati, a pa nije vam loš tajming, koji nema ama baš nikakve veze s politikom.
    ijao.
    Ti mislis na ovo:

'U Hrvatskoj se trenutno događa nešto prekrasno. Vjera je konačno dobila važniju ulogu nakon što je duhovnost dugo bila u drugom planu - ljudi se bude, promjene dolaze. Trebamo pružiti podršku ljudima koji su došli na vlast. Trenutak je savršen, a ne pogrešan', smatra Hržica. Iako ne osuđuje žene koje se odluče za abortus, on je, kaže, protiv pobačaja.

Ili ima jos toga?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, na to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da, na to.
    Ufff...

Ne možemo birati vremena u kojima živimo , ali ja se iskreno trudim naći u svemu dobru stranu. Dobra strana ovih vremena je (recimo) to što će sve blato isplivati na površinu, da ljudi ZAISTA vide što je to, pa da pokušaju bolje na idućim izborima (naivno, ali što se tu može...)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pred 20+ godina u traženju odgovora, jutro jedne nedjelje ušla sam u Gospe od zdravlja u Splitu, taman je počela misa. Stajala sam neko vrijeme i slušala, upijala... a svakog trena postajalo mi je sve teže biti tu... u glavi mi je tutnjalo "licemjerje, licemjerje!" Izjurila sam iz crkve i trčala niz Marmontovu do Rive... udahnula zrak i sunce, polako došla sebi...
    Nikad mi se taj osjećaj nije ponovno javio. Sve do sad.

Istina, pomalo mi je zlo svaki put kad vidim Ninu Badrić koja, zanimljivo, nosi sunčane naočale. U jednoj tako sugestivnoj pjesmi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tu je tema o ovoj "pjesmi", a već sam mislila kako se nitko na Rodi toga nije dohvatio https://www.youtube.com/watch?v=eS3i70xQzEc

Mislim da im to ( tj. ta pjesma) nije trebalo. Abortus nije nešto što bi trebalo propagirati, ali nije ni nešto protiv čega se treba pjevati. Ono što je potrebno je edukacija o tome da abortus nije kontracepcija, trebalo bi pomoći ženama u jednoj od najtežih odluka u životu, pomoći da bude sigurna da je pobačaj baš jedino moguće rješenje, i pomoći da psihički prevlada posljedice koje su često i neočekivane, bez obzira na pomirenost sa odlukom, svjesnost da je abortus jedino što je mogla u tom trenutku učiniti.

Bilo bi idealno da nikad ni jedna žena ne mora ni uzeti u obzir mogućnost, a kamoli učiniti abortus. No, svaki čovjek zna da to nije moguće uvijek. Ali, nije u redu stavljati teret krivnje na ženu koja ga je učinila. A ova pjesma to radi.

Možda krivo razmišljam. Možda ova pjesma pomogne nekoj ženi da ipak rodi dijete koje je mislila pobaciti. Ili, njenom muškarcu da ju prestane nagovarati na pobačaj. Ako bude tako, onda neka se vrti "Želim živjeti".

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam skužila ima li topic ili ne, pa kratko ovdje, strašno kakav je ta pjesma guilt trip.
    A da, sunčane naočale nevjerojatno za komentirati. Nisam vidjela prije, ali baš mi je neodgovarajuća u tom spotu :vjenčalaseucrkviparazvela: .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam skužila ima li topic ili ne, pa kratko ovdje, strašno kakav je ta pjesma guilt trip.
    A da, sunčane naočale nevjerojatno za komentirati. Nisam vidjela prije, ali baš mi je neodgovarajuća u tom spotu :vjenčalaseucrkviparazvela: .
    Ovo zadnje je i meni prozujalo kroz glavu... ali s druge strane, ako su je neki određeni krugovi pitali da li bi to pjevala, možda si je ženska mislila da je to dobar poslovni potez. A s treće strane, tko zna kolika je tim pjevačicama sloboda... nije to baš divan i krasan posao. Da se razumijemo, sve skupa je odurno i licemjerno, ali nadam se da će to i publika prepoznati. Nismo veslo sisali.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne mogu vjerovati da pišem o karijeri Nine Badric, ali ako to nije napravila iz osobnog uvjerenja (a onda bi valjda skinula naocale ), zbilja nemam pojma tko bi joj kao poslovni potez savjetovao svrstavanje u tako usku nisu, tj. vjerujem da mnogim njezinim fanovima to nije leglo.

Zapravo bi htjela pisati ontopic, al drugi put, bolje da ja legnem .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 04.02.2016. at 02:09

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ću samo reći da mi je ta pjesma grozna.
    I spot je grozan.
    I neke, nekad popularne pjevačice su mi u tom spotu grozne.
    Kaj to ona Markićka naručila?
    Ili Karamarkov Ćorišić?!?
    ...
    A inače, srela sam prekjučer Petrova u Konzumu na Britancu.
    Kak su njega ljudi s gnjušanjem gledali...
    Samo sam čekala kad će mu netko nešto reći ili ga počet cipelarit.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    vjenčala pa razvela, akrstila tjedan dana prije vjenčanja

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Danijela Dvornik komentira pjesmu http://www.index.hr/black/clanak/dan...ja/872485.aspx

Osobno, nisam pjesmu niti poslušala, nemam želudac još i za to...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Tu je tema o ovoj "pjesmi", a već sam mislila kako se nitko na Rodi toga nije dohvatio https://www.youtube.com/watch?v=eS3i70xQzEc

Mislim da im to ( tj. ta pjesma) nije trebalo. Abortus nije nešto što bi trebalo propagirati, ali nije ni nešto protiv čega se treba pjevati. Ono što je potrebno je edukacija o tome da abortus nije kontracepcija, trebalo bi pomoći ženama u jednoj od najtežih odluka u životu, pomoći da bude sigurna da je pobačaj baš jedino moguće rješenje, i pomoći da psihički prevlada posljedice koje su često i neočekivane, bez obzira na pomirenost sa odlukom, svjesnost da je abortus jedino što je mogla u tom trenutku učiniti.

Bilo bi idealno da nikad ni jedna žena ne mora ni uzeti u obzir mogućnost, a kamoli učiniti abortus. No, svaki čovjek zna da to nije moguće uvijek. Ali, nije u redu stavljati teret krivnje na ženu koja ga je učinila. A ova pjesma to radi.

Možda krivo razmišljam. Možda ova pjesma pomogne nekoj ženi da ipak rodi dijete koje je mislila pobaciti. Ili, njenom muškarcu da ju prestane nagovarati na pobačaj. Ako bude tako, onda neka se vrti "Želim živjeti".
    Potpisujem sve osim zadnjeg paragrafa.
    Posljednje uređivanje od laumi : 04.02.2016. at 09:15

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bože mili, da mi je netko rekao da ću sve više voljeti Jadranku Kosor
    ali samo pročitajte ovaj njezin tekst na blogu https://jadrankakosorblog.wordpress....sne-i-necasne/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo jedan tekst koji jako dobro opisuje i moj pogled na situaciju u našem društvu: Potpisat ću za smjenu Hasanbegovića, ali nešto me koči...

Stvarno mislim da nam kritično nedostaje introspekcije i samokritičnosti, da se hranimo sukobom (ponekad i ogorčenjem) i da samodopadno uživamo u svojoj ispravnosti. Pri tome ne damo činjenicama da nas ometu. Držim da je tako na svim stranama (a uglavnom se jako trudimo da budu samo dvije, i da bude ili/ili).
    Posljednje uređivanje od vertex : 04.02.2016. at 10:52

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam citala taj tekst i osim evidentne netrpeljivosti prema Mimi Simic nisam nista pohvatala. Ako ona ima jasne argumente i dokaze o sukobu interesa clanova povjerenstva neka ih i kaze. Nemam ja nikakvih problema s time da uvidim da i ljevicari imaju putra na glavi- ali muka mi je vise od povjerenstva i smjene i argumenata o sukobu interesa. Ja jos nisam ni jedan cula. Ni od Markicke, a bome ni od Hrgovicke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vertex, jutros sam čitala ovaj tekst i lajkala sam ga, potpuno podržavam da se, neovisno o svjetonazoru, progovara kritički.
    I treba stvari popravljati i stremiti da budu bolje. Nema tu naši i vaši kad je riječ o kršenju principa, barem što se mene tiče.

Samo razlika je stvarno htjeti da stvari budu bolje (kao što se čini da je riječ u ovome tekstu) ili pod krinkom poboljšavanja zapravo rušiti nešto što ima smisla (potpora neprofitnim medijima) ne bi li se ugušilo društvance koje kritički piše (i pisalo je kritički i o vlasti od koje su dobili sredstva, to se ovi plaše).
    I nekako ta kritika i samokritika, koliko god je ima malo, ipak češće dolazi s ljevice. Znamo zašto, da ne duljim.

Tako da tih 50 nijansi sive u društvu ima smisla kritički sagledavati i uspoređivati, zato što nije ista siva i nije nevažno kakva je podloga.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko sam ja shvatila, članovi povjerenstva sami sebi dodjeljuju sredstva, s obzirom da su ujedno ili vlasnici ili pišu za portale/medije kojima se dodjeljuje novac.
    Ali ništa neobično za Hrvatsku, nažalost.
    I lijevi i desni su mi katastrofa. Stalno se nadam nečem novom, valjda ću doživjeti ako budem dugovječna.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sasa, ovaj tekst ide puno dalje od povjerenstva i neprofitnih, govori o tome da u kulturi postoji klika, nepotizam i sukob interesa i da o tome malo tko piše. Mislim da je tema relevantna.
    Što se tiče samih kritika na povjerenstvo oko neprofitnih medija, stvar je jednostavna - oni koji nisu dobili su nezadovoljni i bijesni. Da su dobili, ne bi se žalili. Žalili bi se neki drugi.
    Zato takve stvari treba predvidjeti i kod sastavljanja povjerenstva treba pažljivo hendlati potencijalne sukobe interesa (malo smo društvo, svi se znamo, sukoba interesa će uvijek biti, samo je pitanje kako njime upravljamo).

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Angie to uopce nije tocno sto si rekla.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sasa, ne znam na koji dio misliš. možda stvarno nisam dobro shvatila ovo oko povjerenstva?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa osim argumenta Zeljke Markic da je djevojka Mime Simic radila za Crol koji je dobio sredstva- a nije, nikad nije radila za Crol niti dobila novac od Crola, ja nisam cula nista drugo. To su ozbiljne optuzbe- da je netko samom sebi i svom portalu isplacivao lovu, pa me eto zanima tko je to radio iz povjerenstva?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A btw Zeljka Markic za koju je na izborima glasala njena mama je preko nove vlade dosla do moci- pa se cizmom ide na neprofitne medije kad ona posalje pismo i ona daje izjave na HRTu. Kakva podvala. :jer svjetonazor nije bitan:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja definitivno nisam ufurana u svijet neprofitabilnih medija, ali prema onome malo što sam pročitala ovih dana po portalima naišla sam na nekolicinu primjera da su članovi povjerenstva na neli način vezani uz medije kojima su dali sredstva, naravno nemam dovoljno znanja da bih mogla znati je li to istina ili nije. Gledala sam čak i zid MS na faceu pa vidim da joj se tamo javljaju ljudi koje definitivno ne bih svrstala u tabor ministra H. i jako su joj kritizirali to povjerenstvo. Naravno da me čudi i to što jedan portal kao što je arteist ne dobije potporu ministarstva kulture itd. No, mislim da je to sve nebitno i da je sporan moment naprasnog raspuštanja Povjerenstva - loše je kad se takve stvari događaju kod promjene vlasti jer ostavljaju dojam revolucije. (opet, s druge strane, nemam pojma što jedno takvo Povjerenstvo uopće ima raditi i zašto bi postojalo ako je već podijelilo sredstva). Ali mislim da stvari treba raditi i mijenjati po proceduri, a ne naprasito kad se preuzme vlast; i svakako da je novi ministar ovo napravio sa namjerom i kao demonstraciju promjena koje misli napraviti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

htjela sam gledati vijesti u 10, pa je bilo sa sjednice Vlade
    i kaže novinar da, navodno, ministri neće sami birati svoje suradnike
    nego će dobiti popis kandidata
    kao povjerenstvo to demantira, ono će imati "samo savjetodavni karakter"

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zuska, nemam što puno dodati, slažem se.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa osim argumenta Zeljke Markic da je djevojka Mime Simic radila za Crol koji je dobio sredstva- a nije, nikad nije radila za Crol niti dobila novac od Crola, ja nisam cula nista drugo. To su ozbiljne optuzbe- da je netko samom sebi i svom portalu isplacivao lovu, pa me eto zanima tko je to radio iz povjerenstva?
    Čula sam na Dnevniku, Maja Hrgović je govorila o tome http://m.tportal.hr/vijesti/414576/M...nbegovica.html

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Demantirane su sve tvrdnje Maje Hrgović. Ona se ljuti što Arteist nije dobio potporu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam to vidjela... Ali sam kroz dosta rasprava na fejsu vidjela da su dobili oni koji imaju vezu s povjerenstvom ili su u njemu, uglavnom javnosti nepoznata imena.
    Ma nije ni bitno. Ja nisam za to da se prestanu financirati "nezavisni" mediji, samo je bitno kontrolirati koliko su stvarno "nezavisni"...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da smo svi ovdje za to- ali me smeta nabacivanje blatom bez provjere ikakvih činjenica.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Sasa, ovaj tekst ide puno dalje od povjerenstva i neprofitnih, govori o tome da u kulturi postoji klika, nepotizam i sukob interesa i da o tome malo tko piše. Mislim da je tema relevantna.
    Što se tiče samih kritika na povjerenstvo oko neprofitnih medija, stvar je jednostavna - oni koji nisu dobili su nezadovoljni i bijesni. Da su dobili, ne bi se žalili. Žalili bi se neki drugi.
    Zato takve stvari treba predvidjeti i kod sastavljanja povjerenstva treba pažljivo hendlati potencijalne sukobe interesa (malo smo društvo, svi se znamo, sukoba interesa će uvijek biti, samo je pitanje kako njime upravljamo).
    ok, naravno da se treba pričati o nepotizmu i bratstvima u kulturi. ali ovaj tekst o tome ne priča- autorica navodi neke šogore nekih ljudi, neke književnike čije se knjige nisu objavile jer su antipatični, neka bračna putovanja... pa bogati ako je već upoznata sa scenom do te mjere pa nek onda kaže. ili nek šuti. a ne argumentirati da ima nepotizma u kulturi jer ona zna da su neki ljudi bili nepošteni, a i ove cure ne pjevaju baš nešto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koje tvrdnje Maje Hrgović su demantirane? Ja nisam vidjela da je ona spomenula ikakva imena, pa ne kužim koje činjenice su demantirane.

Inače iz površnog pogleda na medije koji su dobili potporu je ona prilično razvidno da se radi o lijevo orijentiranim medijima, kao što i meni neupućenoj na prvu u oči upadaju dva-tri portala koja bi kolokvijalno nazvala LGBT portalima, a u povjerenstvu imamo jako poznatu LGBT aktivisticu. S druge strane, mala smo zemlja, teško je da kod ovakvih natječaja ne dođe do sukoba interesa, kako ćeš očekivati da LGBT aktivistica koja se bavi pisanjem nikad ništa nije pisala za neki "LGBT" portal - skoro pa nemoguće.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

članovi povjerenstva su nakon istupa Maje H. naveli da su svi debelo provjeravani da li su u sukobu interesa prilikom odabira u to povjerenstvo- na to sam mislila, jer nitko nije, uključujući ni Maju H. naveo ijedno ime.
    Ovo oko LGBTa i MS i lijevih medija- ja razumijem što želiš reći, ali bez obzira mislim da je preodvratan način na koji je Hasanbegović rasppustio povjerenstvo još mi je gore kad se kulturnjaci nabacuju blatom iz sujete i privatnih interesa i ocrne ljude bez da su ponudili i jedan argument.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kad sam malo prosurfala vidim da je MH u debelom sukobu sa tim povjerenstvom odavno, debelo prije promjene vlasti i ministra Hasanbegovića, i da su se tu itekako spominjala imena a i prijetilo se tužbama, pa me i ne čudi da nema više spominjanja imena. A taj sukob interesa je kao što rekoh vrlo diskutabilna stvar u ovako maloj zemljici.

Ja se slažem da je najveći problem u ovoj priči način na koji je povjerenstvo raspušteno (iako ja osobno ne razumijem niti zašto bi postojalo nakon što podijeli novce, ali to stvarno nema veze).

Važno je poštovati proceduru i ne raditi stvari u ovako komesarskom stilu, jer inače stalno imamo osjećaj da živimo u nekakvom revanšističkom dobu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sasa, ali tekst Julijane Adamović nije nikakvo nabacivanje blatom. Govori o pojavama, a ne o tome da je eto baš taj i taj nešto napravio pa ona prilaže dokaze.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa ja nisam stekla takav dojam nego da baš priča o određenim ljudima (koji su išli na prekoocenska putovanja, šogorima, kumovima etc.)- pa mi nije jasno, pošto su navedene dosta ozbiljne stvari što je ona htjela s tim tekstom. Navedi imena ako su ti ljudi to stvarno učinili i ti to pouzdano znaš.
    Recimo, ministar Hasanbegović je bio član HČSP i na toj je stranici pisalo da je došao u HČSP iz HOPa. Evo.
    A ne, medju ministrima ima jedan koji je došao iz jedne stranke koja propagira fašizam.
    Ili ima jedan koji navodno živi u svojoj štalici.
    Posljednje uređivanje od sasa : 04.02.2016. at 13:49

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene previse nervira ona mantra svi su isti.. s kojom se nikako ne slažem.
    tako da, ponoviti ću zuskino:
    Tako da tih 50 nijansi sive u društvu ima smisla kritički sagledavati i uspoređivati, zato što nije ista siva i nije nevažno kakva je podloga.
    a i tajming nije nevažan.
    dakle, maja hrgović već duže govori protiv povjerenstva, kriterijima, sastavu, ne znam.
    a i gđa julijana nije trebala čekati.
    ovako mi je njen tekst brkanje krušaka i jabuka.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo, Nataša Škaričić na svom FB objavila FAQ s pitanjima oko ove teme i svoje odgovore.
    S tim da je ona korisnica dvije potpore za istraživačke teme koje je u pismu ministru kulture prije nekoliko dana rekla vratiti.

O tome kako je Ministarstvo kulture dodjeljivalo sredstva neprofitnim medijima. Je li tu stvarno bilo muljaže?
    Ministarstvo kulture je po meni potpuno nesuvislo dodjeljivalo sredstva neprofitnim medjima, iza toga nije stajao ni ozbiljan novac, ni ozbiljna strategija koju netko danas može braniti. Rezultat toga je opstanak nekih najjeftinijih varijanti internetskih portala koji su primali taman toliko novaca da skromno nahrane jednog ili dva svoja urednika i plate 300 kuna bruto za autorski komentar, dok za news proizvodnju i proizvodnju istraživanja nisu imali skoro niti lipe. Ne samo to – ako novinar/ka na takvim portalima objavi bilo kakvu informaciju koja može biti povod za tužbu (a sve može biti povod za tužbu, uključivši izvještaje s policijskih konferencija za novinare), ozbiljno riskira jer portali nemaju novaca ni za odvjetnike, a kamoli za plaćanje odštete u slučaju gubitka parnice. Budući da naši sudovi prihvaćaju odštetne tužbe protiv novinara, iako Zakon o medijima priznaje samo odštetnu odgovornost nakladnika, novinar mora anticipirati mogućnost da bude osuđen i da mu nakladnik ne refundira trošak dosuđene odštete.
    Ukratko, ozbiljan rad za takve medije ne samo da je nemoguć zbog nedostojno malih honorara, već je i opasan jer novinar (inače nezaposlen, čim radi za takav portal) može ostati s gaćama na štapu.
    U ovome je i moj odgovor na pitanje je li u natječajima bilo muljaže – financiranje novinskih medija koji ne mogu plaćati novinarski rad je muljaža po sebi, sve ostalo su nijanse. Jedino suvislo i smisleno je bilo projektno financiranje pojedinačnih novinarskih istraživanja koje svakako treba nastaviti, ali uvjetovati da se takva istraživanja objavljuju u medijima koji zadovoljavaju osnovne kriterije održivosti, naročito u smislu da garantiraju pravnu i financijsku zaštitu novinara u služaju sudskih parnica.
    Ovo je samo djelić mog stava prema tzv. medijskoj strategiji Vlade lijevog centra. Kad su vladali, govorila sam mnogo više i neću se ponavljati.

O tome zašto sam onda branila neprofitne medije od ministra Hasanbegovića
    Pa, valjda zato što nakon lošeg rješenja dolazi tragično! Zato što ministar Hasanbegović nema pojma o novinarstvu, niti o strategijama za novinske medije. Zato što je predvodnik neformalne ideološke komisije HDZ-a koja ima zadatak da uništi sve medijske punktove koji mogu stvarati probleme vladajućoj garnituri, s naglaskom na uništavanje medijskih kanala koji promoviraju zaštitu svih manjina, koji se bore protiv svih oblika nacionalizma, neoustaštva i klerikalizacije Hrvatske. Uopće ne shvaćam, svega mi na svijetu, kako se Hasanbegovićev križarski pohod može braniti, a da se istodobno brane načela stručnosti i transparentnosti upravljanja novcima namijenjenim novinskim medijima.
    Pored toga, njegov udar na neprofitne medije obavezno treba gledati u kontekstu njegovih ostalih svjetonazorskih i političkih angažmana, poput članstva u HČSP-u, obrani Huseina Đoze, imama 28. Regimente 13. SS Vafen "Handžar divizije" i sličnim svinjarijama. Uostalom, sam Hasanbegović stalno lupa da mu se nešto vadi iz konteksta, pa zašto mu to radite – uzmite ga cijelog kad se već sam nudi! Razdvajanje ministrovog pohoda na neprofitne medije od njegovih svjetonazorskih defekata, u smislu da je prvo nesporno za razliku od drugog, je – ne znam kako da ovo pristojno kažem – nevjerojatno tupavo i namjerno kratkovidno. Tim više što je izvršio udar na Povjerenstvo za neprofitne medije onaj tren kad je ugazio nogom u Ministarstvo kulture, i to bez ikakve rasprave, analize i novog plana. Jedino što smo mogli čuti je da MK nije dodjeljivalo novce desnim medijima i da je to dovoljan razlog da se odmah izvrši odmazda. Nedemokratske metode samo po sebi razotkrivaju nedemokratske ciljeve. Ideja da se podupiru neprofitni mediji je odlična ideja, samo je treba razraditi, osmisliti i poboljšati.

O tome je li neravnoteža u dodjeli lijevima i desnima sasvim dovoljan argument za revanšizam
    Jest, za one koji nemaju pojma što govore. Ako je ideja bivšeg sastava Ministarstva kulture bila da financira medijski sadržaj koji sam ne može opstati na tržištu, onda konzervativizam tu doista nema što tražiti jer on uživa potporu svih centara moći u Hrvatskoj. To stoji bez obzira što MK to nije znalo artikulirati. Nadalje, zašto bi npr. Ministarstvo kulture pomagalo katoličke medijske sadržaje? Nije dovoljno što katolički svjetzonazor dominira svim područjima života u Hrvatskoj i što je ušao u institucije države koja je samo formalno sekularna, nego bi im trebalo dodijeliti i dio od onih 1 posto od ukupnog budžeta Ministarstva kulture, samo zbog ravnoteže? Kakve ravnoteže, pobogu, imaju sve novce i svu moć ovoga svijeta; ušli su u školstvo, zdravstvo, proračun, sve živo i mrtvo, ali za ravnotežu im fali 10 tisuća kuna? Uostalom, na europskoj razini su potpisani brojni dokumenti koji isključuju vjerske sadržaje iz definicije community medija. Deklaracija Vijeća Ministara o ulozi community medija u promociji društvene kohezije i međukulturalnog dijaloga iz 2009. godine kaže da mediji moraju biti „nezavisni od državnih, komercijalnih i vjerskih institucija i političkih stranaka“.
    Da je bivši sastav Ministarstva kulture bio dovoljno pametan i neklijentelistički nastrojen da jasno definira okvir za financiranje neprofitnih medija i da u tom okviru stoji da se neće pomagati sadržaji i stavovi koji ionako dominiraju, u financiranju vjerskih sadržaja bi došli u obzir samo oni mediji koji preispituju dominantan stav katoličkih institucija, poput mostarskog Križa života. I to bi bilo sasvim u redu.

O tome je li ipak dugoročno u redu da loše postavljeni mediji propadnu...
    Kakve to ima veze s ovom temom? Sigurno nije u redu da propadnu na ovaj način. Propast će, uostalom, zato što nisu održivi. I drugo, razmišljajmo praktično i aktualno. Javni interes, uostalom, mijenja svoje manifestacije. Ovaj tren na medijskoj sceni treba održati sve što promovira antifašizam, sekularizam i ljudska prava, jer je s novom Vladom sve to na udaru. Neprofitni mediji su prva linija obrane, a poslije njih na red dolazi HRT. Ako se sve to začepi u novoj kulturnoj revoluciji HDZ-a, jednim ćemo se potezom pera vratiti u 90-e. A to je najdugoročnija katastrofa.

O izjavama tipa „potpisao/la bih protiv Hasanbegovića, ali...“
    Samo ću ih preformulirati: Potpisao/la bih protiv ustašluka, ali me više muči što je ljevica digla tri milijuna kuna na netransparentnim natječajima Ministarstva kulture.

O tome da to nije točno da će nas opustošiti gašenje neprofitnih medija, jer će ostati komercijalni mediji poput Jutarnjeg ili Indexa koji promoviraju liberalne ideje
    Točno, ostat će nam mediji koji će se zalagati za prava homoseksualaca, ali ne i za transparentnu i pravedno provedenu promjenu zdravstvenih zakona. Eto vam takvi mediji.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svi nisu isti. Nikako.
    No ta nas je tvrdnja i dovela tu gdje jesmo.

Ja uopće ne ulazim u cijelu priču o povjerenstvima.
    Čovjek koji stavlja u pitanje antifašizam, je za mene potpuno i kristalno jasno nepodoban za ministarsko mjesto.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne bi se čudila da se uskoro pojavi netko s željom da izađemo iz UN.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Bože mili, da mi je netko rekao da ću sve više voljeti Jadranku Kosor
    ali samo pročitajte ovaj njezin tekst na blogu https://jadrankakosorblog.wordpress....sne-i-necasne/
    Ovaj tekst je odličan!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I meni se Jadranka počela sve više sviđati. Teška srca priznajem da mi se i objave Živog zida u zadnje vrijeme sviđaju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj tekst je odličan!

Je, stvarno je odličan i tako prokleto istinit.
    Nažalost.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nevezano uz ideologiju, financiranje "nezavisnih" medija od strane države je potpuna ludost.
    Kad sam čula da se raspušta to povjerenstvo mislila sam da će samo zamijeniti članove pa da će se sad malo financirati dnevno.hr i narod.hr i baš mi je drago da nije tako.
    Ideja da se podupiru neprofitni mediji je očajna, a ne odlična ideja.
    Ako ti portali imaju svoje čitateljstvo, super, neka se financiraju oglašavanjem i donacijama kao i drugi, a ako ih nitko ne čita, onda je njihovo financiranje ionako bacanje novca u vjetar.
    Nije stvar u tome da ih je trebalo raspustiti zbog nekakve neravnoteže između lijevog i desnog sadržaja, nego u tome da država nema što financirati medije. Niti televiziju. Evo baš me zanima tko će zamijeniti Radmana.
    To je cirkus, zbog takvog intervencionizma se svake 4 godine mijenjaju ravnatelji televizija, muzeja, bolnica, škola...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gospodja Kosor zbilja ima dobre komentare na politicka zbivanja u zemlji, ali ono sto je zalosno bila je na vlasti, s nemalim utjecajem, a toda vucemo velike afere.
    Drugo na predzadnjim izborima ukljucila je stranku od g. Keruma, sto je bilo van svake pameti. i stim potezima meni se jos vise udaljila iz kruga osoaba kojim bi trebala vjerovati. cini mi se da joj je zelja ostati u politici, no da li ce meni vratiti ikakvo povjerenje u sebe dobrim clancima ne vjerujem, jer eto njoj za peh imam pamcenje malo bolje od zlatne ribice, no isto tako stoji da je sama i nisam neki faktor.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.02.2016. at 15:03

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ali neprofitni mediji se ne mogu financirati oglašavanjem, onda više nisu neprofitni. I gubi se sva njihova svrha, a to nije veliki broj čitatelja, nego postojanje uopće određenih vrsta informacija.
    Ako ideš za masom čitatelja i zainteresiranim oglašivačima, a to ide ruku po ruku, dobiješ u najboljem slučaju jedan index, koji se, istina ne libi otkrit neke stvari o političarima, ali u šumi tekstova i naslova koji su potpuno retardirani i/ili užasno seksistički.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Gospodja Kosor zbilja ima dobre komentare na politicka zbivanja u zemlji, ali ono sto je zalosno bila je na vlasti, s nemalim utjecajem, a toda vucemo velike afere.
    Drugo na predzadnjim izborima ukljucila je stranku od g. Keruma, sto je bilo van svake pameti. i stim potezima meni se jos vise udaljila iz kruga osoaba kojim bi trebala vjerovati. cini mi se da joj je zelja ostati u politici, no da li ce meni vratiti ikakvo povjerenje u sebe dobrim clancima ne vjerujem, jer eto njoj za peh imam pamcenje malo bolje od zlatne ribice, no isto tako stoji da je sama i nisam neki faktor.
    Ja mislim da je Kosor jedna prilično pametna žena, pa nije problem sada kad je sa strane napisat pametan tekst. Ali da je na vlasti, pričala bi itekako drugačije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •