marta, ja te kužim i mislim kao i ti. ako želi doći doma s curom, može. ali to u praksi sigurno ne izgleda ovako kako neki zamišljaju, mi piljimo u njih i značajno im namigujemo kad mogu poć u drugu sobu![]()
ali definitivno trebaju znati da ako ih se i zatekne iznenada u kući jer nas nije obavijestio da mu taj i taj dan dolazi cura nego se samo oslonio na to da mi idemo od kuće, e, pa želim da zna da se neće dogoditi nikakva neugodnost s moje strane niti sramoćenje niti prodika niti poprijeko pogledi niti moje uvrijeđeno neodobravanje.
Pa tko kaže da imam nešto protiv? Niti se vrijeđam ili neodobravam, ako žele i nije im neugodno, izvolite.
Meni sigurno nije neugodno, niti mi smeta. Samo kažem- ja sa 18- ne bi. Moja sad već + 20 udomljena djeca- ne bi, koliko god imamo otvoreni odnos. (Moja biološka- nisu još u tome- vidjet ćemo.)
Da, jer nikada nitko nije zivio s roditeljima do 25 npr i imao partnera. I nikad se nitko nije sexao na klupi/u autu/na plazi/u hotelskoj sobi... Ako zivimo zajedno, naravno da cu se pokupiti van s muzem kako bi omogucila njima malo privatnosti a i imala svoju. Nikada ali nikada nisam cula od frendova koji su sada 30god da su se sexali dok su im roditelji bili u kuci. Iznimka je jedan jer mu je mater na katu. I to jedino nocuA opet, nikada ne reci nikad. Pitaj me za 10godina
Svasta je meni prihvatljivo za ljubav. Ali to ne ukljucuje osiguravanje mjesta za klince da se drpaju.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
pa tko kaže da sam mislila da ti imaš nešto protiv?
kažem samo, ti svoje, ja svoje.
cuj, sto da ti kazem , sa 20 sam dovela decka kuci i ostavila ga slijedeca 4 mjeseca da stanuje u mojoj sobi. Dok mu podstanari ne izadu iz stana. Tad smo se preselili i zivjeli sami. Nakon par godina sam tog istog decka i registrirala kao muza. Dok smo zivjeli u mojoj sobi ( srecom veca kuca je u pitanju) povremeno smo se ( gle cuda!) seksali.
Strasno!
Eto, sad znas nekog.![]()
Pa većini ljudi je to relativno neugodno. Mi smo to radili samo kad nije bilo druge mogućnosti (npr. nemaš javni prijevoz da odeš doma, on isto) ako smo bili na kakvom koncertu, dočeku ng ili slično. Za seks, a pogotovo za drpanje, nije uopće nužno negdje prespavati.
S druge strane - ja sam bila u Zagrebu, a moji roditelji u mom rodnom gradu, pa se nismo baš često sudarali. Kako će moji sinovi - nemam pojma, ali obojica vole našu vikendicu koja nije na kraj svijeta. Pa ako mogu tamo farbati ogradu i slično, što ne bi uzeli ključeve po potrebi? Samo neka kažu, da se dogovorimo - tko će vikendicu, a tko regularni dom, da se baš previše ne sudaramo. Jer ne samo da je odrasloj djeci neugodno prikazivati pred roditeljima svoj spolni život, nego im je neugodno i zamišljati vlastite roditelje kao spolna bića koja imaju isto takve potrebe...
Inače, moji su sad u teen godinama - ni traga zanimanju za cure! Više ih zanima smartphone. A dokle će tako - ne znam. Vidim da sazrijevaju samo po tome što su im ti razgovori s roditeljima postali neugodni (sva sreća da smo informativni dio već odradili davno, pa sad samo ponavljamo gradivo). Koristim razne trikove da iz razgovora naokolo doznam koliko su osviješteni i informirani o nekim stvarima koje smatram bitnim (neki etički aspekti, ali i odgovorno spolno ponašanje, bolesti i slično).
Tja, vidjet ćemo. Svi smo to prošli u skladu s mogućnostima i prilikama, pa će i naši klinci. A ženidba djece mi (ont) je na tako dugačkom štapu da je i ne vidim kao temu.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2016. at 11:54
ajme problema, moj nema kud dovest curu. Spava u sobi s malom sestrom i to se neće promijeniti do njegove punoljetnosti. a stan mali i premali.
umirem od smijeha na ove neke fantazije
moj je scenarij ovako nekako ko sirius, samo s malo više godina. sreća da moji nisu imali čedne primjedbe jer danas ne bi imali tako krasnog unuka
moji su roditelji prohodali kao studenti, i nakon nekog vremena, mama ostala trudna. priopćili su sretnu vijest obitelji, pričekali dok im se smiri tahikardija, a onda je mama dovela mog tatu na upoznavanje. budući da se radilo o drugom kraju države,nije ga dovela na kavicu nego da bude kod njih nekoliko dana. dan danas spominju kako im je bilo smiješno, došli tamo, mama već trudna, a sad moraju spavat u odvojenim sobama dok se ne vjenčaju
eto ja na to mislim. kad sam sa 22 godine dovela dečka u St, da on mora spavat na kauču ili u hostelu jer ne daj bože da mi spavamo u istoj sobi. pa naravno da ako si par, spavate skupa, a hoćete li se seksat ili ne je vaša stvar
Bubica, možda kod cure bude više mjesta
ako ne, nek idu lipo studirat u drugi grad
a jesta li ga zakomlicirale, bozetebe
sve treba gledati u kontekstu. ako su djeca i roditelji normalni, sve se to da normalno hendlati. najvaznije je povjerenje i komuniciranje.
naravno da je u pocetku svima malo hmm, hmm...
evo prica mi prijateljica, 18godisnji sin. i eto cura par puta prespavala kod njih. stan na srecu velik, soba roditelja i sina, svaka na svojoj strani stana, sa svojim kupaonicama... dakle nije soba do sobe.
i kaze ona, onako ujutro piju kavu, dodu sin i cura za stol, naravno da je malo neobicno... i tako to.
ali kad su svi normalni i suvisli, sve se to da organizirati.
Čitajući zadnjih par stranica sam se uvjerila da sam puno veća konzerva nego što sam mislila.![]()
Ja se nadam da cu dozvoljavati dovodjenje decka, bolje da su tu nego okolo...
Moji su nas odgajali sa totalno otvorenim stavovima o sexu, znaci sex je pozeljan i to. Ali bome i sestra i ja nismo dale do dvadesetikoje...
I normalno da je svima bilo cudno kad sam dovela sadasnjeg muza tadasnjeg decka doma, ali prezivjeli smo svi. I bolje da su dozvolili da ga dovedem jer tko zna kamo bi se smucali...
Mene je sram napisati kad sam ja prvi put prespavala kod dečka (i naravno, nismo tada samo spavali)...i zato se grozim šta me čeka za koju godinu, ako će se ugledati na mamu.![]()
Moja pokojna svekrva je bila divna žena, idem sad do groblja da joj sveću upalim - i ne šalim se.
I da skuvam sebi kafu za sećanje na sve jutarnje kafe koje je sa mnom grešnom rado pila od mojih studentskih dana pa dok ne kupismo ja i njen sin sebi kuću...
Nadam se da ću i ja imati njenu pamet kad mi deca dođu u neke godine.
vjerujem ti
ono sto hocu reci jest: nema puno vajde od nekog teoretskog filozofiranja. kad dode, doci ce i onda cu se time baviti.
globalno gledajuci, nemam nikakv problem s tim, da ce decka dovesti doma, ona je moje ljubljeno dijete, nasa kuca je njena kuca i tako to...
ali eto, outati cu se: ne znam da li se taj rodio, koji ce u mojim ocima biti dovoljno dobar za moje zlato.
naravno da se salim, ali ima u tome i malo zrnce istine.
nisam ja nikakva posesivna i luda mama, ali sva ta mjesavina osjecaja je i legitimna i normalna. poanta je u tome, da kontroliras i osjecaje i misli i da djelujes i ponasas se normalno.
hocu reci, jasno je da sve to nije jednostavno, naravno da cu tog buduceg premjeravati metaforicki receno od glave do pete, naravno da ce to, kad god dode, doci malcice prebrzo i neocekivano, naravno da ce cura vjerojatno u pocetku gledati da nas nema kuci, da smo otisli na kakav put.
a logicno je, da ce jednom doci i ta jutarnja kavica...i stas sad?
nista, udahni, izdahni, smjeskas se, vodis nekakav small talk i prezivis. prezivjeli su nasi roditelji, pa cemo i mi.
ja definitivno trebam veeellllliiiiiku kuću, kako bi se mojih troje mogli sa svojim partnerima u miru i komoditetu svog doma družiti, a da to isto možemo i MM i ja (pod pretpostavkom da ćemo to i dalje raditi kad najmlađa krene u akciju....)
da me jednom MM nije oteo kad me kasno u noć sačekao na autobusnoj stanici pri povratku s mog puta i umjesto kući odvezao sebi kući, kada sam i prvi put prespavala kod njega (a to nisu znali njegovi jer su već spavali kad smo mi došli), tko zna kako bi se naša veza dalje razvijala. ujutro se njegova majka baš ono iznenadila kad je vidjela da spavamo u njegovoj sobi (ne znam kome je bilo neugodnije od nas troje). nakon tog prvog i kratkog šoka ja sam jednostavno sve više ostajala prespavati i kod njega imala sve više i više stvari, zapravo se nisam nikad službeno doselila, već sam sve rjeđe odlazila kući sve dok u jednom trenutku nismo skužili da ja zapravo živim kod njega (i njegovih). a što će jadni oni, odlučili se ubrzo povući na selo, da mi u miru budemo, kad su vidjeli da se mi seliti ne mislimo. i zato...pazite se žene moje, da ne biste i vi na selu završile...ako vam se neprimjetno useli neka kao ja.
Nego...Onako, malo retoričko pitanje...Nije baš ni da me ozbiljno zanima odgovor ali evo:
Sve uspevate da se seksate samo dok deca nisu kod kuće? Svaka čast na organizaciji.
Priznajem da sam oduševljana smjerom u koji je tema krenula.
A ovo o uspijevanju seksanja sa troje djece jako različite dobi, auuu! Morali smo biti jako maštoviti. Ili jako brzi
Svaki naš auto je kupljen sa dovoljno prostora za obaviti bračne dužnosti, hihi.
Imamo i barku, gdje je itekako prostrano i udobno.
Pa, dođi mi oprati leđa (iako to se ne može izvesti kada starije već kuži zašto bi mi tata prao leđa.)
A noću treba biti tiho, zidovi su tanki, nema smisla buditi maleno, ili, možda i gore, veliko dijete.
Ali, kad se nešto hoće, nađe se i vremena i snage, i prostora. Tako da je mladima to vjerojatno manji problem nego roditeljimaNašima, uz more, je izbor daleko veći plaže, barke...