Stranica 14 od 28 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    D: zobene s jabukom,
    MO (međuobrok): malkoc crvene naranče
    R & V: teletina s povrćem. Nažalost, ne sviđa joj se.
    Negdje sam pročitala da ti je curica izgubila na težini. Zašto joj ne daješ kaloričniju hranu?
    Tjestenina je super za dobiti kalorije.
    I krumpir. I kruh.
    I, naravno, kutije sa žitaricama za djecu. Lijepo joj napravi zdjelicu kašice sa mlijekom, da vidiš kako će joj se sviđati.
    I keksi isto tako. Daj joj u ruku plazma keks ili napravi sa mlijekom ili kakaom. Možeš i bananu sa keksom, evo ti zdravih kalorija.
    Ili puding.
    I nećeš morati misliti da gubi na težini.

Svo to povrće i malkoc naranče, neće učiniti da dobije tako neophodne grame.
    Bebe jednostavno moraju napredovati na težini. To je znak da im se cijeli organizam razvija kako treba. naročito mozak. Što je izuzetno bitno.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislila sam da su meso i sir kalorični.
    Juče navečer je dobila pire s žlicom milerama.
    Ne bih joj davala kupovne pahuljice jer imaju dodano i šećera i soli.
    Banane sam izbacila jer poslije njih ne jede ništa drugo. Isto bi bilo i sa zašećerenim keksima.

Budem radila više griza na mlijeku. To dođe ko puding. I kuhane riže sa mesom i vrhnjem/mileramom.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko puta dojis ?
    Sto se tice kalorija, u svakom obroku imaj ugljikohidrate i masnoce. Npr. i u griz na mlijeku dodaj zlicicu maslaca. Povrce sa zitaricama i maslinovim uljem.
    I doji izmedu i nakon obroka , majcino mlijeko je kaloricno.
    Moguce da se smanjio broj podojai uz povracanje je to uzrokovalo pad na tezini.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Dodajes li ulje (hladno presano) u obroke?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nemoj nuditi samo voce za meduobrok. Ako nudis samo voce , ponudi i podoj nakon toga.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad više ne pratim preko dana. Ono svaki put kad zaspi i kad malo jače cendra, ali to se onda uglavnom igra s cicom. Preko noći zato visi na cici dosta.

Dodajem maslinovo obično. Kad stavim sir ili mileram onda ne stavim. Imam i bučino, ali to ponekad, rijetko ubacim. Jako je i promjeni okus jelu.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da li je to maslinovo hladno presano?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, Ol Istria.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Super. Ako joj dosadi okus mozes promjeniti sa uljem repice. Imas u bio&bio. Masnoce su vazne za razvoj mozga.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mislila sam da su meso i sir kalorični.
    Juče navečer je dobila pire s žlicom milerama.
    Ne bih joj davala kupovne pahuljice jer imaju dodano i šećera i soli.
    Banane sam izbacila jer poslije njih ne jede ništa drugo. Isto bi bilo i sa zašećerenim keksima.

Budem radila više griza na mlijeku. To dođe ko puding. I kuhane riže sa mesom i vrhnjem/mileramom.
    Kupovne pahuljice za djecu nemaju dodano ništa više od onoga što djeci te dobi treba. I nećeš joj stalno davati. Jednom do dva puta tjedno je taman.

Zašto bi trebala nešto jesti nakon banane? Banana i keks je dovoljna količina za jedan obrok. Dobit će kalij kojeg će teško nadoknaditi bilo kojom drugom hranom. Banana je super hrana ( ja ju moram jesti kao lijek svaki dan jednu, umjesto tablete )

Pa speci sama kekse. naravno da moraš staviti razumnu količinu šećera. I mnoge kolače mogu djeca jesti. Zašto i njima ne bi bilo fino?

Meni griz i puding nikako nisu isto Griz ne bih stavila u usta, a puding volim, ali deblja, pa pazim Možeš i sama napraviti puding za bebe. Zakuhaš obično mlijeko, dodaš dvije žlice razmućenog Gustina i 2 žličice šećera na pola litre mlijeka, malo vanilije ( kupi mahunu da budeš sigurna da je zdravo), prokuhaš i stavi hladiti. Možeš staviti kakao ( ako nije još prerano ) umjesto vanilije.

Od riže se neće udebljati, riža je dijetalna ishrana, iako jako fina.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 03.03.2016. at 19:12

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Neće mi jesti slj obrok. Traži slatko. Npr. ako ujutro dobije zobene s bananom onda je popodne teška za recimo ovo što sam danas pravila, junetina i povrće (krumpir, mrkva). Ali ako je par dana na manje slatkom voću, kruška/jabuka onda će već nekako pojesti i manje ukusne ne voćne obroke. Možda samo zabrijavam. Kako god, teško je izbaciti bananu jer recimo ako kasnim s obrokom, bilo da se još uvijek hladi ili tek kuha, a ona nestrpljiva, cendra, najlakše je dati malo banane.

Nda, ništa s dodanim šećerom do iza godine dana. A i tad sumnjam.

Budem vaniliju. To već duže vrijeme planiram, ali nikako odvući lijenu guzicu.
    I ove pahuljice ću pogledati. A to je mješavina pahuljica tipa kukuruzne-zobene-rižine ili?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Recimo u Italiji sam kupovala ovakve. Ima miješane i pojedinačne. http://www.amazon.com/Gerber-Multigr.../dp/B00BPESKSO

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pretjeruju,daj žgance, rižu, krumpir, meso, sir na sve stavi malo ulja, moj klinac ne smije jest 2/3 klope koju si ti već počela davati klinki , jedno vrijeme je bio na nižoj centili, sad je skoro na 50 posto, a jede skoro isto čak i manje namirnica nek a 8-12 mjeseci. Nikad vidio ni čuo za pahuljice , pudinge, gris na mlijeku......

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

zutaminuta,

super ti je i maslac od badema, imaš za kupiti u dućanima zdrave hrane..
    Ja sam često radila (i još uvijek mu radim ) kaše od voća..
    Banana, jabuka, kruška (i marelice i breskve kada budu) sa par žlica dukatosa ili kiselog vrhnja, dodam dvije tri žlice mljevenih zobenih (ranije sam neke mixeve za bebe, imaš ih puno vrsta bez šećera i soli, nije istina da ga sve sadrže) i žličicu maslaca od badema.
    Jako fino, zdravo i kalorično

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nadam se da me neces poslati u krasnu, ali meni se po svemu ispisanom cini da si ti malo previse zabrijala na hranjenje 8/mjesecne bebe umjesto na dohranu.

Znaci, krenule ste sa dohranom koja treba biti jednostavna, zanimljiva i zabavna. I tebi i njoj.
    Ovo ti je, zlato, jabukica. Mrkva. Tikva. Riza. Banana. Kruska. ...... A ne, ovo ti je bebo tikva sa korabicom i kruskom i zlicnjacima od pira i kokosovog mlijeka (karikiram ).
    A izmedu, i prije, i poslije cica.
    Jer je cica glavna hrana.
    A ovo ostalo dohrana.

I neka papa vise ono sto joj se vise svida, a samo zlicicu neceg novog, jer to je normalna reakcija.
    A ti to novo ponudi sutra i opet da joj das priliku da zavoli.

Razmisljaj vise o tome da ju upoznajes sa izvornim okusima namirnica.
    Nije ona ziri Masterchefa pa da ju trebas impresionirati

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moja slabo dobiva na tezini i zeza s jelom oduvijek,a sad ce 2god.Ocito je takva.Brat je sve jeo.
    Podebljaj obroke zitaricama,masnocama.
    Imas pahuljica bez dodanog secera(nesto milupinih i u bio bio).
    Ja ju nebi filala nepotrebnim secerom tipa plazma keksa,pudinga i sl.
    Vaznije da je zdrava,pa makar i manje dobivala.
    Najest ce se gluposti u zivotu.Sa 8mj.nisu joj ni potrebna 3obroka,plus meduobroci.Cica ili ad su tad jos uvijek glavna hrana.
    Po meni imas ionako previse namirnica za tu dob.....
    Polako i ne mora joj se sve svidjeti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slažem se s macom skroz.
    Moj ima 10 mjeseci i jede najviše majčino mlijeko, voće i povrće, malo riže, malo žitarica.
    Mlijeko i mliječne proizvode ću tek uvest polako.
    Žumanjak voli, malo mesa, malo ribe. Sve pomalo i polako.
    Sol i šećer ću, kao i s prvim, do druge godine izbjegavat.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ju nebi filala nepotrebnim secerom tipa plazma keksa,pudinga i sl.
    X

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

D: griz na mlijeku,
    R: juha od crvene leće sa prosom, i maslinovim
    V: sir sa žgancima
    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Recimo u Italiji sam kupovala ovakve. Ima miješane i pojedinačne. http://www.amazon.com/Gerber-Multigr.../dp/B00BPESKSO
    Sumnjam da ću takvo što naći ovdje. Možda DM.

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad vidio ni čuo za pahuljice , pudinge, gris na mlijeku......
    Meni je mama radila griz povremeno. Ostao mi u pamćenju. Ona je stavljala cimet, ali ja si ga danas radim sa čokoladom. Probaj. Nije loša stvar.
    Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo tek devet mjeseci.
    Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    I neka papa vise ono sto joj se vise svida, a samo zlicicu neceg novog, jer to je normalna reakcija.
    A ti to novo ponudi sutra i opet da joj das priliku da zavoli.
    &
    Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Podebljaj obroke zitaricama,masnocama.
    Tako će i biti. Sada ću šaltati između svega što je već jela. Dobro, tog je dosta. Između svega kaloričnog što je jela.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S devet mjeseci jos uvijek mozes, da ne kazem trebas, nuditi prvo podoj, a onda dohranu. Cijeli zivot je ispred nje, jest ce kasnije (na nacin na koji si to zamislila). Ako gubi na tezini, dodaj zdrave masnoce u sve sto joj nudis, ali pazi da imate neki zdrav broj podoja u 24h. Nema te kolicine hrane koje ce pojesti s 9 mjeseci, a da u potpunosti zamijene kalorije koje bi dobila iz tvog mlijeka.

Kekse zaboravi, kupovne, kakve god. Bebi stvarno ne treba dodani secer. Daj bananu, mozes je ispeci onako sa zobi (stavljala sam recept na nekoj od stranica). Daj joj to u ruku pa nek gricka za medjuobrok.

Kutije a pahuljicama su takodjer, pardon my french, drek na sibici. Ima nekih u kojima stvarno nema nista (barem ovdje) osim recimo procesirane rize i dodanog zeljeza, ali sto ce ikome to kad mozes uzeti obicnu rizu?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da budem preciznija, oko 5-6 se ona budi, uz cicanje, onda je prebacim na pod, kad se pokenja počne tuliti, obrišem je, opet na cicu, pa odčori. Oko 10 ide obrok, ili još malo čorenja, pa oko 11 obrok. Onda na cici spava od 12.30 - 13, ili 13-13.30, pa ide na pod, malo se igra, oko tri radim kašicu, papa malo, nekad oko 16 opet odčori na cici, a nekad samo cica bez spanja, i opet na pod, pokušam je izmoriti nekom vježbom, do 17:30 kada ide još jedna kašica, pa pospremanje sobe i zujanje (slikovnice, ležanje na lopti i žvakanje igračke, i sl.). U 18 ili 19, kako kad, cicanje do besvijesti. Moje. To je oko 4-5 podoja u danu, osim ako nije cendravija, onda je malo malo stavim na cicu.

Ovo ostalo sve stoji. Baš ako nađem neke dobre pahuljice u DM-u onda će to biti brzinski obrok ujutro uz voće. Za sada imam još zobenih. A uletio je griz na mlijeku koji vrlo voli, i također palentu uz sir voli. Ugljikohidrati zadovoljeni. Masti zadovoljene. Jedino možda željezo. Ali krvna slika je dobra, pa valjda se ne moram brinuti.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 04.03.2016. at 14:45

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Premalo je podoja. Povecaj broj podoja. MM je vrlo kaloricno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko puta doji nocu?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad ću otprilike jer baš ne pratim. Ide oko 7, dakle kad zaspi. Onda se nekad probudi oko 10. Zatim oko 12. Oko 2-3. Oko 4-5. Ovisi. Nekad se ne budi u 10, već samo u 12. Nekad se ne budi u 12, već samo u 10. Ali mislim da je oko četiri puta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je mama radila griz povremeno. Ostao mi u pamćenju. Ona je stavljala cimet, ali ja si ga danas radim sa čokoladom. Probaj. Nije loša stvar.
    nisi shvatila moj jede od žitarica samo rižu, kukuruz, proso, heljdu, amaratan i qvinoju ( povremeno), klasičan gris koji ti kuhaš ne postoji kod nas, napose ne s čokoladom , a ni sa mlijekom, mi sve kuhamo u pravim oblicima i na vodi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesi li pokušala na biljnim "mlijecima" kuhati? To isto bude fino.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to pijemo, bezveze mi je to prekuhavat jer jede samo rižino mlijeko

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Zuta, dobre masnoce vrijede i za tebe. Pazi i na sebe.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Žao mi je kuhati na skupom djevičanskom ulju. Meni je dobar Omegol. Piše da ima zdrave omega kiseline.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam danas uvela drugi obrok, ujutro jabuka i kvinoja a popodne blitva i batat....i dalje neće da pije..nudim samo vodu na kljunašicu..pretpostavljam da to nije bed jer su mu pelene turbo popisane (imamo još uvijek cca.10 podoja u 24 sata). Bili bilo mudro ponudit vodu u kojoj se kuhala jabuka ?? Da li žitarice tipa proso,kvinoja i sl. nadražuju crijeva ??? Da li ih je pametno davati svaki dan ???
    Kaae baš ću probat ispeć bananu po tvome receptu, A. je obožava ali ga stisne pa možda pećena neće...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mojoj nisu. Kaki uredno. Ne bi trebale ako su dobro prokuhane.
    Proso kuham dok se baš onako fino ne "rascvate".
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 04.03.2016. at 21:26

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Žao mi je kuhati na skupom djevičanskom ulju. Meni je dobar Omegol. Piše da ima zdrave omega kiseline.
    Ne znas razliku izmedu rafiniranih i hladno presanih ulja?ako je tebi dobro, meni je isto.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znam da se neka ne griju jer se gubi vrijednost. To su valjda hladno prešana. Logično jer čemu postupak hladnog ako će se kasnije grijati. A onda ako se toplo prešana koriste za grijanje onda takva već nemaju sve vrijednosti i isto mi je uzmem li za tu primjenu hladno prešano kada je rezultat isti. A da mi se ide kupovati još jedan tip maslinovog ulja samo da si popržim luk, ne da mi se. Vjerojatno su jeftinija, ali ipak.

Ako nešto krivo govorim ispravi me.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Znam da se neka ne griju jer se gubi vrijednost. To su valjda hladno prešana. Logično jer čemu postupak hladnog ako će se kasnije grijati. A onda ako se toplo prešana koriste za grijanje onda takva već nemaju sve vrijednosti i isto mi je uzmem li za tu primjenu hladno prešano kada je rezultat isti. A da mi se ide kupovati još jedan tip maslinovog ulja samo da si popržim luk, ne da mi se. Vjerojatno su jeftinija, ali ipak.

Ako nešto krivo govorim ispravi me.
    Sry, ja sam fan hladno presanih, kokosovog, gheeja kaj vec godinama radim kuci pa se zanesem oko toga
    Jednostavno rafinirana ulja smatram smecem, kao i vegetu itd. Ne bih ih ja jela pa ih ne bi niti djeci dala. Izuzetak je kada jedemo vani ili kod roditelja sto redovito i ispastamo(probava nas sve redom muci iduca dva dana) pa pokusavamo minimalizirati. Eto, no hard feelings

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U trgovini ne piše na ulju je li ono rafinirano ili nije. Ili sam čorava pa ne gledam. Piše samo djevičansko ili takvo što, i onda sitnim slovima negdje iza je li hladno prešano. Stoga imam poteškoća s raspoznavanjem kvalitetnih od nekvalitetnih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa sva su rafinirana, osim ako ne pise suprotno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak gheee može bit nerafiniran, kad se dobiva toplim postupkom?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koja su ona maslinova ulja koja chefovi na 24kitchen koriste za prženje? Vjerojatno se ne radi o nekom jeftinom šrotu.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pardon, ja pod rafinirana ulja smatram zvjezdino itd. Evo jednog objasnjenja:
    Po procesu proizvodnje ulja dijelimo nahladno i toplo prešana. U procesu hladnog prešanja ulja masa zdrobljenih sjemenki ili plodova preša se bez dodataka toplinske energije na maksimalno 40-50 °C, te se odmah kroz sito grubo filtrira i sprema u boce. Intenzivnija su po okusu i dobiva ih se manje iz iste količine smjese nego toplo prešana ulja. Nakon prvog hladnog prešanja dobiva se ulje nativ i sadrži maksimalno 2% nezasićenih kiselina. Ako je taj postotak još niži, maksimalno 0,8%, govorimo o extra nativ ulju, koje je prirodno, dobiveno direktno iz biljke, te najbolje kvalitete.

Industrijska ulja su iznimno manje kvalitete od ekoloških hladno prešanih ulja. Nije strano da se za proizvodnju navedenih koriste i genetski modificirane biljke, a pri ekstrakciji ulja koriste se previsoke temperature. Dio procesa uključuje korištenje otrovnih kemikalija kao što je heksan, naftni derivat, radi izvlačenja sve većih količina ulja. Osim što je kancerogen, kod čovjeka može izazvati i ovisnost.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ghee
    Evo malo o ghee.
    U mojoj kuhinji dobre masnoce se koriste obilno, iako ja imam problem s kilama od prije ne stedim na njima u procesu skidanja, ne klonim ih se i kile idu dolje a nisam gladna. Mm je los kolesterol (ldl) 0.30 dok mu je hdl 3.9. Za dorucak svi jedemo ghee na kruhu.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Evo o kokosovom:
    http://istineilaziohrani.blogspot.hr...icina.html?m=1

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I evo malo o rafiniranju i jladnom presanju
    http://www.plantagea.hr/dev/dobivanje-biljnih-ulja

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A na kojem maslinovom ulju prže ove Ugarkovićke, Oliveri, i ini?

Nego, sinoć nismo imali sir jer je leća stigla prekasno.
    Zato, danas..
    D: sir i žganci
    R: saft od tikvica s pireom od batata, i puretinom (valjda ću uspjeti to napraviti prije četiri)
    V: sir i žganci, osim ako ne ostane od ručka dosta

Jučer sam u pekarnici kod Rudolfa vidjela divan recept. Ide bešamel, tikvice, šunka, i makaroni, i gore sir i to se sve zapeče. Šteta da nisu stavili recept na stranicu jer ja ću zabrljaviti negdje s omjerima.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.03.2016. at 11:24

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Neka ulja su pogodna za kratkotrajna przenja, neka za duža a neka za dinstanje samo. Obicno pise na etiketi. Za maslinovo kazu da se moze prziti ali ja ga koristim(ponekada ako bas nemam u kuci nesto zgodnije) bas za kratkotrajno na ne bas visokim temp. Finije mi je kada se dinsta. Cesce dinstam luk na malo vode pa onda dodam ulje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo tek devet mjeseci.
    Čini se da ipak ne treba čekati.
    http://www.bbc.com/news/health-35727244

Novo istraživanje navodi da ako je dijete jelo kikiriki u prvih 11 mjeseci života, ono će u dobi od pet godina moći prestati jesti kikiriki cijelu godinu, a da ne razvije alergiju (kada opet krene jesti).
    Vodeći autor prof. Gideon Lack kaže: "Istraživanje jasno pokazuje da je većina dojenčadi zapravo ostala zaštićena i da je ta zaštita bila dugog trajanja."
    Dodao je da bi dio problema moglo biti to što ljudi žive u "kulturi straha od hrane".
    "Smatram da je strah od alergija postao samoispunjujuće proročanstvo, jer hrana je izbačena iz prehrane, a za rezultat dojenče ne uspije razviti toleranciju.", rekao je za BBC.
    Istraživači su proveli istraživanje na istoj djeci koja su sudjelovala u istraživanju 2015.-e, pola ih je dobivalo kikiriki grickalice dok su bili bebe, a pola ih je hranjeno samo na majčinom mlijeku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

budi oprezna, neki razviju puno više od intolerancije i alergija bez i da kušaju gro klope ( evo recimo i moji)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A što još može biti gore od intolerancije i alergije?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

astma,plavljenje ( to je posljedica alergija), gušenja ..... ( valjda je i to dost)

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

O svemu sam pisala samo nisam navela nas primjer menija. Znaci mala ima 15mj.
    D:nakon jutarnje bočice, snita kruha od kiselog tijesta sa sjemenkama+abc sir ili ghee ili zobene. Meduobrok: banana i pol, voce ili vocna kasica.
    Rno kaj mi jedemo(variva, gulas, umaci i tijesto, pite, krem juhe)ukoliko spremam jelo koje je slanije/paprenije, odvojim. Kaj se zacina tice voli sve kaj koristimrigano, korijander, kim, mazuran, kurkumu itd.
    MO:kefir, jogurt, svj.sir sa vocem/vrhnjem
    Vecera: bezkvasna pizza(rajcica,sir,povrce)smoothie od zitarica+voce ili sto god spremim ako nije ostalo od rucka.
    Bocica nakon svega
    Ponekada se zezamo da je njoj dan jedan veliiiki obrok jer izmedu sve ovoga uvijek dobije neki keksic, dodatnu jabuku itd...ispada da dijete citav dan jede ima jedva 11kg. Nije niti utrostucila porodajnu.Puno se krece, susjedi su nam jako zahvalni

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I nisam navela da bez obzira ako je sita ako ja idem jesti nakon nje, mora i ona barem malo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •