Ovo samo uvjetno ima veze s naslovom teme, ali moja je dvojba prebanalna za otvaranje zasebne teme.

Moja mama je mom sinu kupila ovakve hlače. One su još čudnije nego na slici. Radi se o mekom, vrlo rastezljivom jeansu koji je pripijen uz noge, umjesto pasice i šlica ima gumicu i nogavice su na dnu dosta stegnute. Uz to ima isprani izgled koji smo mi u osamdesetima zvali špricani.
On je hlačama oduševljen jer su vrlo udobne i lako se navlače. Iz ovog je vidljivo koliko ga ne zanima moda i da ne uopće primjećuje što drugi nose. Nije se on ni za njih nešto vezao, ali me je pitao dvaput jesam li ih oprala da ih počne nositi.

Moj je problem s njima što mislim da će mu se druga djeca rugati. Još prošle bi ga godine bez problema poslala u njima u školu, ali sad je 5. razred i drugačiji su odnosi u razredu i počeli su se više razlikovati u ocjenama pa ima nešto i zavisti.

Dakle: hoće li mu se rugati ili su ovo sasvim obične hlače, a ja nemam pojma

Da mu otvoreno kažem čega se bojim ili da ih i dalje ne perem? To mi je malo onako pasivno-agresivno rješenje, ali njemu ništa oko izgleda dosad nije bilo važno pa da ga još malo ostavim u toj njegovoj naivnosti.