Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Čitanje-speling.....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo ovako ispitivala sam ga malo ...i uglavnom do 4 rijeci mu ide iako se neke znao i zbuniti ali nakon 4 se uglavnom gubio. Znaci ja sam ga pitala P-A-S..rekao je pas...M-A-M-A...rekao mama. Zbunio se recimo boca i dida to nije znao. A nisam ga sad pitala za prvo i zadnje slovo budem malo propitivala ovih dana da vidim. Pa jsvim. E da a ta sincica medu slovima gdje se to moze kupiti...ili jel se moze skinuti na netu. A motorika mu je ok i pamcenje je ok mislim jako brzo pamti i ima dobru logiku...matematiku rastura...zbraja i oduzima ko od sale do 1000 zna tablicu mnozenja. Ali jedino mu nekako to steka. I pisati slova uglavnom sva zna mislim da mu je teze g i s a ostalo ok iako nije tip od olovke pa mu ni crtanje nije jaca strana. Ali dobro do prije godinu dana nije htio uzeti olovku u ruke bas je imao otpor prema tome...tako da sam zadovoljna sto se tice toga. Ok ju drzi i cak i pise solidno pa i crta za svoju dob. Nego bojim se da mu nece doci taj klik za citanje i da ce imati problema sa disleksijom...ili samo panicarim...ma ne znam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ovako ispitivala sam ga malo ...i uglavnom do 4 rijeci mu ide iako se neke znao i zbuniti ali nakon 4 se uglavnom gubio. Znaci ja sam ga pitala P-A-S..rekao je pas...M-A-M-A...rekao mama. Zbunio se recimo boca i dida to nije znao. A nisam ga sad pitala za prvo i zadnje slovo budem malo propitivala ovih dana da vidim. Pa jsvim. E da a ta sincica medu slovima gdje se to moze kupiti...ili jel se moze skinuti na netu. A motorika mu je ok i pamcenje je ok mislim jako brzo pamti i ima dobru logiku...matematiku rastura...zbraja i oduzima ko od sale do 1000 zna tablicu mnozenja. Ali jedino mu nekako to steka. I pisati slova uglavnom sva zna mislim da mu je teze g i s a ostalo ok iako nije tip od olovke pa mu ni crtanje nije jaca strana. Ali dobro do prije godinu dana nije htio uzeti olovku u ruke bas je imao otpor prema tome...tako da sam zadovoljna sto se tice toga. Ok ju drzi i cak i pise solidno pa i crta za svoju dob. Nego bojim se da mu nece doci taj klik za citanje i da ce imati problema sa disleksijom...ili samo panicarim...ma ne znam
    Ja ti imam ABC Hlapića, ako hoćeš mogu ti poslati poštom, ne ide to e-mailom. Pošalji mi adresu privatnom porukom. Sunčicu smo davno poklonili u vrtić, ali moram pretražiti doma, možda se nađe još tih softvera za početno čitanje.

Što se tiče (ne)crtanja, moj stariji je to mrzio i u vrtiću i u osnovnoj školi i uvijek, a eno ga u miocu i s velikim veseljem crta tijelo na kosini, he he he...

Za finu motoriku su ti ok i bojanke. Ja sam djeci kupila Boba graditelja, jer su njega voljeli pa su ga i bojali - mlađi sin s velikim guštom, a stariji jaaaako preko volje. Bojanke nisu nešto kreativno, ali su dobre za ovakvu djecu koja ne vole crtati. To im daje mogućnost da vježbaju bojenje do crte, a ne moraju se sami zezati s crtanjem. Kad uvježbaju ruku, obično počnu i sami crtati. Većina djece crta samostalno, ali ima i ovakvih kao moj stariji, koji cijeli život crtaju "po šabloni" - kućica, božićno drvce i slično. Nema veze. Bitno je da nauči kontrolirati olovku. Morat ćeš malo istraživati što mu najbolje odgovara. Kad dođe toplije vrijeme, daj mu krede u boji i nek crta vani po pločnicima. Za doma - prvo mu daj debele voštane boje, pa onda debele TROKUTASTE boje, pa obične trokutaste - ovakve: http://musicbox.hr/index.php?route=p...product_id=379

Trokutasti presjek bojice i olovke puno pomaže djeci s lošijom motorikom da nauče pravilan hvat. Imaš sad tih bojica u svim knjižarama, samo pazi da nisu kineske (jer su te obično tvrde i ostavljaju jako svijetli trag) nego neke europske.

Moji dečki godinama koriste olovke Faber Castell Grip olovke, obično 2B (mekše) da ne moraju jako pritiskati. Ako ti je dijete tehničar i voli tehničku olovku, uzmi neku od ovih (pazi, ima za ljevake i dešnjake, pa odaberi što mu treba): http://www.delfi.rs/gift/60310_stabi..._knjizare.html

Evo razloga za cijelu filozofiju oko ovoga - to je bitno zato jer je dijete obično bolje motivirano ako ima pribor za pisanje koji mu se sviđa, koji je drugačiji od onoga što imaju druga djeca i koji mu odgovara. Povedi sina u kupovinu - nek proba što mu najbolje odgovara. To trajeeee, ali se isplati. Moj stariji ima traljavu finu motoriku, a mlađi je ljevak - puno sam se trudila oko toga. Danas su oba ok.

Sigurno sam nešto i propustila, ali teško mi je sve to strpati u jedan post jer smo doslovce godinama tražili najbolje metode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •