Wow ninci cestitam od srca!
Javi nam svoj recept (pozu, doba dana, dan ciklusa)
Wow ninci cestitam od srca!
Javi nam svoj recept (pozu, doba dana, dan ciklusa)
Da ja sam napisala. Jer sam razmisljala o onim cajevima vrkuta, maca i tak! I onda citam u biti da su zene sretne jer se uhvati ali poslje spontani. Ispada da ak se trudnoca sama po sebi nebi trebala uhvatiti a ipak se uhvati zbog raznih cajeva i kapi, da su male sanse da ce se odrzati. Jer mi smo tako slozeni da postoji razlog zasto se ne uhvati.
Ives sam ti zezaj! Hahaha! Htela sam pitati i kolko cesto su se al ajde necu hahaha
Posljednje uređivanje od Jagodicabobica : 30.03.2016. at 12:04
Jagodice, ja cu se uvijek radije odluciti za prirodne nego farmaceut. lijekove, a cajevi koje navodis su prirodni lijek, kao i FEmisan kapi (ekstrakt raznih trava) jer svaka travka/biljka na zemlji ima svoju ulogu i za nesto je dobra.. A sve znamo koliko je ljudi uspjelo izlijeciti i najteze bolesti gdje je savremena medicina zakazala...
Posljednje uređivanje od Limeta : 30.03.2016. at 12:14
O Bože.. još i to!!!! Nisam to znala za Femisan kapi..![]()
Ma i ja sam za prirodno ne pricam ja opce o tome nego da ima puno slucajeva di su zene zacele nakon puno vremena taman nakon koristenja cajeva i onda spontani. Ne znam dal je slucajnost il ne. Mislim da prirodno ili ne se moze desiti da se T "nasili" pa se zato ne odrzi. Al to nema veze s mojim misljenjem o ljekovima itd. Prenosim kaj sam ja procitala i zasto sam ja odustala
hvala na cestitkama
lunch time i malo brljanja po netu.
daklem: rekla bih da mi je O bila na 15-16DC, test sam radila na 16DPO, onak drugi stupic (iliti prvi, prije kontrolnog) se je pojavio u valjda 10sec ogroman i razmrljan (valjda vec ima puno bHCGa) i onda se je lijepo formirao kad je sve proslo (2 min), i to na nekom mini testicu od 15ak kuna, kojem btw. istice rok trajanja SUTRA (ostalo od one biokemijske T prije godinu i kusur dana) pa rekoh ajd da pisnem da onda ne sumnjam da mi je 1.4. kada sam planirala pisnut istekao rok trajanja pa pokazuje krivo.
haha, mislim da je kljuc bio u tome sto mi je O bila u sredini godsnjeg, pa je sve bilo easy lazy. Inace sam naspanana 100 na sat i stalno letim na sve strane, tako da sam zapravo jako jako zacudjena da je upalilo, sto iz prve (onak, osjecam se pomalo krivo i znam da je to glupo, ali ima vas koje se trudite i trudite mjesecima), a jos vise to kaj mi je dr.specijalist prije nekoliko mj. rekao da cu vjerojatno imati problema s ostvarivanjem T, i da se javim odmah nakon pol godine pokusaja i da ne cekam bezveze godinu dana, sve to na na temelju morfologije antralnih folikula i njihovom jako malom broju za moju dob, kolicine ovarijske rezerve i razine AMH, obiteljske anamneze, tak da ono - kaj se je ovdje dogodilo?? ja presretna
ali da nisam ocekivala, nisam ni u najludjoj kombinaciji nego je vise bilo, ajmo ispucati tih pol godine da se onda primimo ozbiljnog posla. ne znam kaj da vam kazem.
sto se tice simptoma (ako ih sada ne budem objasnjavala vanjskim faktorima), primijetila sam sljedece: bilo mi je stalno netipicno hladno (i u toploj prostoriji), curio mi je noc (prozirno kao alergijski, a nemam ni alergiju niti mi ikada curi nos, ako ikaj, onda je zacepljen), i evo, ono sto sam stvarno bila sumnjala na onu implantacijsku bol - sad je potvrdjeno, ocito je bila implantacija 8 DPO (grcevi kao da trebam dobiti M 1-2h i onda odjednom prodje, to je sada bilo 2. put, prvi je bila biokemijska T). I jos mi je bilo sumnjivo koliko sam zijevala ko idiot na treninzima i po cijeli dan, iako nisam osjecala fizicki umor, vise sam mislila da mi nedostaje kisika...
Uživaj u svakom danu svoje trudnoće sada. I nemaš se zašto osjećati krivom. Pa imaš pravo na svoju trudnoću jednako kao
i svaka od nas, bez obzira koliko ti je vremena trebalo da do nje dodješ. Zahvali Bogu da je tako dobro ispalo. A mi smo ovdje
da se veselimo s tobom. Sad se probaj opustiti što više možeš.. jer bebica je na putu.![]()
Ninci drago mi je sto je dr. bio u krivu!!!
Fino si nam napisala simptome, a mene zanima slijedeće (izvini ak sam dosadna)
koliko je trajala impl. bol jel samo jednokratno 1-2h ili vise dana? I jel kao menstrualna bol ili slabija??
ma sve 5! imat cu i ja brdo pitanja nekom drugom - ako mogu pomoci nekim iskustvom, tu sam!
svaki put je bilo tih 1-2h u jednom danu, intenzivno gotovo kao menstrualna bol (subjektivni intenzitet 7-8/10), ali nikad nisam vidjela ikakvo krvarenje ni sukrvicu. Bas frkanje i probadanje, ali kako pocne, tako zavrsi i nema vise nikaj. Zadnjih dana me stalno dole nekaj bolucka, ali mozda 1-2 intenzitet, pa ni ne dozivljavam, to mi se cini logicnim.
Ninci cestitam od srca!
Ja planiram uzet te kapi pa pokusat s tim makar da skratim cikluse ako nista drugo. Ja imam jedan gadan problem od upale mjehura u 9 mj i silnih antibiotika napala me candida i sad se vraca svaka 2-3mj poludit cu vise.
Ninci - ČESTITAMSamo kaj nam se nisi ispričala kaj si ugledala plusek, hehe Ja pokušavam relativno dugo ali svejedno mi je lijepo pročitati sve što si napisala, kako ti je doktor rekao jedno, a desilo se suprotno, vrhunski.
To mi je samo dokaz da se sve može dogoditiŽelim ti laganu i lijepu trudnoću
Ja danas smazala 3 vrste tableta i magnezij vitamine, plus mažem neku kremu jer mi je nešto izbilo na usnici, fuj. Znači sva sam ovih dana nikakva...
Jedva čekam da se opet mogu sexati, pa makar i bez ovulacija, i tada se potajno nadam
PS osjećam se jako staro kad gledam ovu našu listu!!
Posljednje uređivanje od MonaLi : 30.03.2016. at 18:26
Mona, stvarno ti se ci(r)klus oduzio.
Ninci, nisi nam pozu nspisala :D Vrlo bitna stavka. I jel te bole cicke? I kak?
Curke, lijepi pozdrav nakon malo duzeg vremena. Cestitke novim trudnicama.
Prije par mj. sam na jednoj od tema citala u vezi 'utvrdivanja' spola bebica,
sa sodom bikarbonom. U kojem tjednu trudnoce se taj test radi i kakva je procedura? Koliko se sode stavlja i piski li se po sodi ili se prvo piski u casu pa se onda stavlja soda?![]()
Ninci čestitam!
ninci cestitam!
stvarno ste brzo dosli do trudnoce!
da je bar svakoj od nas tako
ja sam s manjim po bolnicama, bili prvo u klaicevoj, pa na hitnoj u DZ, pa jucer i danas na zaraznoj
nitko ne zan o cemu se radi, nesto virusno, ali misle da bi mogla biti mononukleoza
vidjet cemo, ona nije strasna za male bebe
uglavnom, nakon 5 dana na meni, danas je bolje
vracamo se u kolotecinu, danas smo pokrili ovulaciju
![]()
baš za nasmijati se. to mora da je neka šala. soda bikarbona i određivanje spola djeteta? pa, bilo bi zbilja zanimljivo pretražiti baze znanstvenih podataka u vezi ovog.
ajde da su sodom bikarbonom pokušavale pogoditi spol djeteta naše čukunbabe, ali da danas netko u to zbilja vjeruje?! ccc...
*sunshine* ja znam o ćemu prićaš i
U pravu si.. dosta se o tome pisalo na starim odbrojavanjima..i ja se sad najbolje ne sjećam kako je to išlo.. ali mislim da je išlo ovako: pomokriš se na malo sode bikarbone u posudicu i ako se zapjeni je cura, a ako se ne zapjeni dečko.
Piški se od 9tt -12tt ako sam dobro zapamtila.
Inesz,
Nema potrebe ismijavati nečiji post. Neke stvari
I metode mogu poslužiti i za zabavu. Ne moramo nužno u njih vjerovati. Mnogo žena uz svu današnju tehnologiju ne može saznati spol svoje bebe pa se rado okreću starinskim metodama. Treba ostaviti svakome na izbor da vjeruje u što želi.
Posljednje uređivanje od Ives000 : 31.03.2016. at 09:52
Vubs nadam se da bu sve oke
Ives, novosti?
Tanita kad se piski?
Pozdrav svim curama
Da, o piškenju na sodu bikarbonu u cilju određivanja spola djeteta i previše se je pisalo na temama odbrojavanja na podforumu Prije začeća. Moguće da je nekome takav sadržaj služio za zabavu, moguće je i da je neko zbilja bio uvjeren u djelotvornost određivanja spola zametka i ploda.
U svakom slučaju, sukladno pravilima korištenja, koje su pretpostavljam pročitali svi registrirani korisnici, ovaj forum nije namijenjen zabavi.
http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma
Korisnicima foruma nitko ne brani da vjeruju u što godi žele. Eto, mogu vjerovati i da rode donose djecu.
"Svrha ovog foruma je informirati i educirati korisnike o važnim aspektima roditeljstva.", pa u cilju informiranja i educiranja korisnika, potrebno je ukazati na nepoželjnost sadržaja koji se protive navedenoj svrsi foruma.
Jagodice...štrajkam do 15dpo, a obda kad se uvjerim da je negaivan test odmah krećem s duphastonima da si skratim muke..
I ako osjećam gaduru da dolazi, možda dodje i bez duphastona![]()
Inesz, drago mi je što si nas o tome informirala..
A sad nas pusti da i dalje bezbiržno piskaramo na odbrojavanju koje je po pravilima namjenjeno svima onima koji žele biti na listi ovog odbrojavanja. Tebe ne vidim nigdje na listi, a i nisi pokazala želju da budeš ovdje. Pa te molim da ne unosiš nemir, jer ovdje zbilja to nikom nije potrebno!!!
Posljednje uređivanje od Ives000 : 31.03.2016. at 11:29
Necemo dizati nikakve tenzije..tu smo da se zabavimo i pomognemo jedna drugoj.. mene je nasmijalo kad sam procitala ovo o sodi bikarboni ali vjerujem cim se pricalo o tome da ima neki fol u tomevalja probati ak bude prilike
Nego Ives svaka cast na strpljenju ja bih vec pisnula jedan onak cisto rekreativno![]()
Ma pišnula sam ja tri onak rekreativno.. i minus je da nemre bit veći što je i normalno jel, kad idem pišati 10,11,12 dpo![]()
Čekam sad 15dpo i onda definitivno ne piškam više.
Do idućeg ciklusa![]()
Ives - ako si ulovila ovulaciju i sigurna da je bila onda bi ti trebala doći M na vrijeme što ne? Mislim 14 dana nakon ovulacije cca?
MonaLi, tako je. Ali ja računam da će kasniti pa ću pišniti s jednim danom zakašnjenja..15dpo![]()
Ak me 14dpo ne "iznenadi" menga.![]()
Aha, a misla sam možda nećeš morati uzimati Duphaston jer ako je bila O, trebala bi i M doći na vrijeme jel? Hmmm
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 31.3.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~53.dc
tanita14 ~~~~~~~~~~~~~ 35.dc
Ninci ~~~~~~~~~~~~~~~ 32.dc ll
anka91~~~~~~~~~~~~~~ 30.dc
Ives000 ~~~~~~~~~~~~~ 29.dc
Odbrojavalice:
Limeta~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
Narancica000 ~~~~~~~~~~17.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
vjerujem u bolje sutra~~~~~14.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
zola ~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
Cheerilee~~~~~~~~~~~~~~7.dc
jagodicabobica~~~~~~~~~~ 4.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
bok curke,
da se javim u pauzibila sam u nabavi vitamina/minerala, issss koji izbor i rasopn cijena
zao mi je kaj neke moram razocarati, ali na godisnjem se ne pamte poze, tak da pojma nemamznam da je bilo puno (bar 1/dnevno), tak da su mozda babske price o padu kvalitete.. ako to nekoga tjesi
u iščekivanju sam pregleda, za ravno 2 tjedna sam naručena.
tko ce to docekati??![]()
Ninci, super, sad odbrojavamo do pregleda![]()
MonaLi ma ako mi ne dodje menga, a test bude negativan, onda može značiti i da
do ovulacije nije došlo, bez obzira što sam ja vidjela ''lh pik'' doktor mi je radio fm i rekao je da
ne može potvrditi sa sigurnoću da je do ''O'' došlo, folikul je bio ''rastvoren'' ali ne može jamčiti
da je je iz njega izašla i jajna stanica. Pa ćemo vidjeti za tri dana
Ali nema veze, klomifeni su već spremni, sad samo čekam..![]()
Mona i Mami kaj smo samo mi stare ostale??
Sad sam skicnula listu..
Tanita nadam se da M nebu dosla! Drzi se draga! Jace smo mi od tih minusa! (vidi moj najnoviji potpis)
Ives nadan se da nebu dosla M nego drugi stupic!
Nives, kak se ono veli, stara koka masna juha?(morala sam)
Inesz valjda su i moji savjeti o halterima i vezanju partnera onda isto tu za usavrsavanje roditeljstva. Isto ko i dizanje nogu u zrak i biranje koja jastucnica bu isla na jastuk "za-ispod-guze"
Tanita bas gledam listu i ocekujem tvoj izvjestaj a kad ono brdo minusa.bit ce nesto valjda...
Ives imas li kakvih simptoma???
Ja sam danas 17dc i prvi put mi mi je jasno vidljiva druga crtica na LH trakici. Nije ista kao kontrolna al vidiii se. :D hoce to sad tamnit i dalje? Da sad piskam cesce? Ja kad sam vidjela da se pokazala druga crtica bila sam sretna kao da sam test za T radila hahahhah
Sunshine, ma nema na ćemu, drago mi je ako sam pomogla.Ima još para caka.. tipa, potrebne su dvije stolice na jednu polegneš nož (dečko) ,a na drugu škare(cura) prekriješ jastucima.. i pozoveš trudnicu da sjedne na jednu od te dvije stolice..
Ja sam tu metodu isprobala, i meni je točno pokazalo
dok recimo mojoj prjateljici nije. Naravno da je to isključivo za zabavu![]()
Ja koje sam srece nebi saznala spol al bi se upikla u guzicu na neku foru hahahah!
Mislim da ce mi spol biti najmanje bitan.... A do tad svaki mjeces imam novu metodu. Ovak je samo se keksati i opce ne pratiti koji dc je.
Jagodice, ti se onda drž' sode, tu se ne možeš ozljediti![]()
Diana, fakat ti je dobra konstatacija za cure![]()
ima tu nešto hahah
Narancica, sad mozes piskiti dvije dnevno, ne znam kad piskis inace, ali druga neka bude od 17 do 19 sati otprilike.
Ives, ak nista drugo, bumo terminuse po simptomima. Mene cijeli dan trbuh reze full dolje nisko, iscjedak pojacan, cice opet bolne, ali brijem da je prekasno za plus. Samo nek M vise dođe, da zavrsim ovo ludilo.
Ninci, odbrojavat cemo zajedno do pregleda, sad pa sad bu to proslo.
I Narancica, zaboravih ze pitati, tebi su ciklusi oko 32-35 dana?
Jagodice moja, vec sam se toliko minusa nagledala, da mi je vec to pod normalno. Plus je ono sto izaziva cuđenje
Vubs, sam ti hvataj O, pa nas iznenadi za 15ak dana.
Ma sa pesekima si mirna... nemoraš se bojati ''boleština''...Nabavi si psa, nema bolje terapije za jednu trudnicu od psa.
Dobro i tebi i njemu. Jako opuštaju i čine te sretnim. Ja ne mogu zamisliti život bez svog malca.
I u trudnoći ne trebaš na ništa posebno paziti nego inače. Ne moraš ga testirati, samo pripazi
da ti ne hoda baš svugdje jer počinje sezona krpelja.
Ives, hahahaha! Ja sam cijele dane to guglala do danas. Cak sam mislila kupiti neke druge testove jer su ovi moji "pokvareni". Danas me prebrikalo, pa pletem :D
Jagodice, redovno cijepljenje i to je to. Nemas brige. A meni je predivno kad djeca odrastaju uz zivotinjice.
Tanita da, ciklusi su mi od 32-35 dana. Samo mi je prosli bio skracen na 15 dana, vjerojatno zbog klimatoloske promjene!
Nara, imamo slican ciklus. Onda ce ti sad potamniti. Ja se volim posexati cim pocne tamniti da spermici budu na bojistu prije no sto gospodicna jajna stanica odluci izaci na bojno polje da ju opkole dok ne skuzi kaj ju je snaslo :D