Mama bill gatsu nije navijala budilicu, no da se bill gates sam ustajao u to vrijeme je jako vezano na to tko su njegovi roditelji bili, čime su se bavili i kakav im stav prema životu bio.
upravo sam pročitala jednu bas zanimljivu knjigu od Malcolm Gladwell "Ueberfliger", mislim da je original Outlieres, The story od success.
knjiga nije nikakv self help priručnik o tome kako uspjeti u životu,
nego bas skup interesantnih razmišljanja o tome koliko zapravo mnogi drugi faktori uključujući i slučajnosti na koje uopće ne možemo utjecati, puno vise od klasičnih predispozicija (talent i slično, koje su nužne ali ne i dovoljne) utječu na uspjeh u najširem smislu.
jedna od tih slučajnosti je i da su roditelji učenika privatne osnovne škole koju je gates pohađao 1968 školi donirali kompjuter sa ASR-33 teletypom u vrijeme kada je mozda pet fakulteta u Americi uključujući MIT uopce imalo bilo kakav kompjuter, a kamoli taj kakav je dobila ta osnovna škola.
Prica ide dalje... Vrlo interesantno i skroz drukčije od uobičajene legende - eto čovjek napustio Harvard i sto mu fali, ali ne bih dalje davila.
I tek da napomenem, nije poanta niti u Gatesa, niti u tome, da bi svatko trebao imati isti životni san.
naravno nisam prijateljica gatesovih roditelja, ali sumnjam da su oni, kao i drugi roditelji taj kompjuter donirali školi planirajući i želeći da njihov sin, odnosno njihova djeca postane jedan od glavnih igrača kompjutorske ere.