Stranica 60 od 110 PrviPrvi ... 1050585960616270 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,951 do 3,000 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    voljela bih da se javi bilo koja zena koja je razmisljala o pobacaju,koja ga nije napravila i zbog toga požalila.

koja glupost.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala tih "faljen Isus - sloboda narodu" epizoda.
    Jos fali samo: ljubim ruke milostiva

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadajmo se samo, da nikada ni neće biti uvršten u službeni plan.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ja ne znam koji je to poriv da se vrijeđa ljude koji u nešto vjeruju ( mislim na index i ovog zeku). sta to ,objektivno, nije spdanje omalovazavanje i vrijeđanje u stilu koje ste vi budale pa vjerujete u gluposti? Ako ne zelis raspravljati jel istina u to sto vjerujem onda otkaci. Mislim ok, ne slazemo se ali zasto te zulja sto ja vjerujem pa treba izrugivati, ne kuzim. ajde mi molim vas pojasnite. i argument da se to namece u HR po meni ne stoji jer se vecinsko stanovnistvo izjasnilo kao vjenici. da smo mi vecinski ateisti pa je u dnevniku prva vijest vjerska onda bih shvatila.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

koji genijalac

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Elor, reći ću samo ovo. Index je privatni portal. HRT je nacionalna tv.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja ne znam koji je to poriv da se vrijeđa ljude koji u nešto vjeruju ( mislim na index i ovog zeku). sta to ,objektivno, nije spdanje omalovazavanje i vrijeđanje u stilu koje ste vi budale pa vjerujete u gluposti? Ako ne zelis raspravljati jel istina u to sto vjerujem onda otkaci. Mislim ok, ne slazemo se ali zasto te zulja sto ja vjerujem pa treba izrugivati, ne kuzim. ajde mi molim vas pojasnite. i argument da se to namece u HR po meni ne stoji jer se vecinsko stanovnistvo izjasnilo kao vjenici. da smo mi vecinski ateisti pa je u dnevniku prva vijest vjerska onda bih shvatila.
    Nameće se. Nameće se nevjernicima. Na HRT koji novac uzima i od manjine.
    Kad bude novac uzimao samo od vjernika, nek prenosi i kad bakice ujutro krunicu mole.
    A dokle god uzima i moj novac, neka i prema meni ima obzira.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni na prvu izgleda kao voštana rukotvorina madame Tussauds. Što me ne bi čudilo niti da jeste, jer nije prvi put da Crkva prikazuje neke lažnjake, predstavljajući ih kao svete relikvije.
    Posljednje uređivanje od Diana72 : 20.04.2016. at 11:53

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma po meni to nema nikakve veze ni sa porezom ni sa manjinama i većinama, očekujem da se HRT bavi i manjinama, očekujem da se bavi i vjerom i duhovnim svijetom, ali kada makne sa prvog programa vrlo gledanu informativnu emisiju da bi prenosio direktan prijenos te leopold priče, a da u tom trenutku se događa neki npr veliki sportski događaj to bi stavili na HRT 4, to je po meni isforsirano kao i ovaj ministrov hvaljen isus. I nemoguće je to ne interpretirat kao svojevrsnu poruku, s obzirom da se događa nakon određenih otkaza, nakon određenih najava o čišćenjima itd, to nije događaj u vakuumu.
    inače stvarno nemam ništa protiv toga da ljudi hodočaste komu i čemu žele sa svojim osobnim osjećajima i vjerovanjima, ako pritom ne rade drugima nažao i ne pozivaju na tako nešto

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

nitko nije odgovorio na pitanje, a ja ne znam na koju svojevrsnu poruku misliš?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

poanta humora, satire robija k nije nikako da hrvatska nekome nije dobro sjela,
    nego da jugoslavija u prenesenom smislu nije umrla - sto se slusajuci i gledajuci nasu dnevnu politiku jako dobro da zakljuciti:

naime, tu sve vrvi od umjetnih baba-roga "jugoslavena", komunista, jugonostalgicara, itd... koje ova vlast nuzno i prenuzno treba, ne bi li se prikrilo da je car jednostavno gol.
    kroz njihovo djelovanje, verbalne izljeve razne vrste, jugoslavija je zivlja nego ikada.

a gledajuci argumentaciju, te odnos prema civilnom, gradanskom i civilizacijskom, sto vladajucih, sto onih koji ih podrzavaju, mozes samo reci:
    izasli su oni iz jugoslavije, ali jugoslavija iz njih nije. i ne zna se kad ce.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    a gledajuci argumentaciju, te odnos prema civilnom, gradanskom i civilizacijskom, sto vladajucih, sto onih koji ih podrzavaju, mozes samo reci:
    izasli su oni iz jugoslavije, ali jugoslavija iz njih nije. i ne zna se kad ce.
    poseban ironični momenat je taj da HDZ koji stalno priča o tome kako smo mi "demokracija a ne ko onaj režim", održava unutarstranačke "izbore" sa samo jednim kandidatom. Sam podatak mi nije toliko zazvonio dok nisam na Di su pare vidila baš kako izgleda listić, stvarno urnebes, još se hvale velikom izlaznošću

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ovo gore mi se cini da vise vrijedi za proslu vlast, zanimljivo

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa kada ljudi satiru, humor, kriticko promisljanje smatraju antihrvatstvom,
    onda diskurs jugoslavije kao nedemokracije u njima zivi i zivi. kao sto rece robi: raspala se, ali nije mrtva.

a dezulovic je vrlo lijepo komparirao te dvije stvari.
    http://hr.n1info.com/a118531/Kolumne...a-Pythona.html

kod cega ja kao i tang nemam nikakvih problema da ljudi hodocasce cemu i komu hoce. dok je to njihova privatna stvar.
    Posljednje uređivanje od seni : 20.04.2016. at 13:03

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nitko nije odgovorio na pitanje, a ja ne znam na koju svojevrsnu poruku misliš?
    na koje pitanje?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ja na vjeronauku ne bi pustila film, dokle god nije uvrsten u sluzbeni plan i program nastave. u onom zeki je tocna samo polovica zadnje recenice, sve ostalo je posljedica (iako sam se dugo suprotstavljala tome ali stvarno ispada da se juga nije raspala i da je mnogima hrvatska nelijepo sjela). a sto se tice prava zene na pobacaj, voljela bih da se javi bilo koja zena koja je razmisljala o pobacaju,koja ga nije napravila i zbog toga požalila.
    Tako je, reci nam, poduči nas kako se voli domovina. I kako je pobačaj loš jer, osim što ga redovito prakticiramo, nagovaramo i ostale žene na taj kul zahvat. Ne samo da ga treba dozvoliti, nego i učiniti obaveznim! Jer samo tako će odumrijeti Juga u i oko nas.
    Živjela Hrvacka.
    Zemlja u kojoj argumenti uvijek pobjeđuju argumente.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    na koje pitanje?
    Ni ja ne kuzim koje je konkretno pitanje.

Prva vijest na nacionalnoj televiziji bi morala biti najvaznija, a ne najžuća. Osim za kaptolsku turisticko-gospodarsku djelatnost, ne vidim od kakvog je to znacaja za Hrvatsku. Da je spomenuto na kraju dnevnika, pa hajde. Ovako je skandalozno. Potpuni nedostatak osjecaja sto je bitno.

Zuska, ne znam sto bih rekla na Škaricickinu prognozu. Osim da se nadam da ima pravo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Elor, nadam se da razlikujes HRT od ostalih kuća. Serije koje navodis da vidis kad upalis TV su vecinom na žućkastim privatnim televizijama. Mislim da Poirot bude na HRTu. Al csijevi i kosti bome nisu.

Sad se nadam da ce navratit emsa i zamolit za pristojnost na ireligioznom topicu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

evo, to je to, potpis na svaku rečenicu:
    Kako-je-hnd-izdao-novinarstvo-i-postao-vjerska-policija

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pretpostavljam da je ovo pitanje -

ja ne znam koji je to poriv da se vrijeđa ljude koji u nešto vjeruju ( mislim na index i ovog zeku). sta to ,objektivno, nije spdanje omalovazavanje i vrijeđanje u stilu koje ste vi budale pa vjerujete u gluposti?
    a moj odgovor - da. je. sprdanje je. baš sprdanje.

a vrijeđanje - teško je to sad reć. ja moju mamu sprdam jer je 8 sati čekala u redu da prođe pored titovog groba.
    a moja djeca smatraju isto to sigurnim činom ludosti i posve im je neobjašnjivo.

tako da ne znam, a jel vrijeđanje kad ti netko kaže da ti hrvatska nije sjela, da ne voliš svoju domovinu, jer ti je ivančić smiješan?
    jel bi to trebala biti neka uvreda, šta?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

zasto netko ima potrebu javno sprdati vjernike? zasto? to mi nije jasno. a sto se tice pricice o zeki , autor u cijelom tekstu sprda , omalovazava i ismijava vjernike, i na kraju poentia da juga nije umrla. ja sam to protumacila da se samo nastavilo izivljavanje na vjernicima koje je trajalo za vrijeme juge , i da bi onaj tko tako misli , volio da je ostalo kako je bilo. jer tada vjernici nisu mogli javno istupati i nisu nikom "dosađivali i napetali" svoje, bili su kuco i bojali se za vlastitit zivot.i nadam se da sam krivo pokopcala, nadam se....a sto se tice domoljublja, ja ga uopce nisam spomenula.
    i jos nesto, zuska, prvo forum nije mjesto za poucavanje nego iznosenje stavova i dijalog, sto ja radim u duhu u kojem mi je odgovoreno kada sam pitala smiju li vjernici pisati ovdje. nadam se da nisam nikoga uvrijedila i da niti necu jer mi nije namjera. a drugo sve i da forum je mjesto za poucavanje, ja tebe nemam cemu pouciti vidim da ti vec sve znas. ali ja ne znam pa pitam : bi li vam smetalo da je papa dosao u hrvatsku i da je prijenos na htv, ili npr. da je prijenos beatifikacije nekog sveca ?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

moram i ministra komentirati. misim da je pogrijesio. tako moze pozdraviti kad dođe u neki samostan ili u svoj ured ako ne smeta onima koji su tamo. on je ministar svih građana i tako se treba ponašati. ovo mu je po mom sudu autogol. tako i hasanbegovic moze pozdraviti po svom....to nije ok

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja se ne sjecam da sam se u Jugi bojala za svoj zivot. A jos sam i na faksu išla na vjeronauk.
    Isto kao sto se i ne sjecam da su mi nedostajali nedeljni prijenosi misa na tv-u. Na misu se ide u crkvu.
    Vjerojatno me ne bi smetao ni Papa ni beatifikacija kad bi to bilo nešto izvarendno i sporadicno.
    Al u situaciji kad na hktv duhovna glazba, mise, svećenici, sveci iskaču i iz pasteta, smetalo bi me.
    Smeta me napadno pokatolicivanje hrvatskog javnog prostora. I skola.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 20.04.2016. at 17:02

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

elor, baš i index u svojoj obrani spominje kako je sloboda izražavanja sloboda kritiziranja ili ismijavanja bilo koje - ideje. tako da, ne sprda se tu s ljudima, ljudi su ti koji se nađu uvrijeđeni
    ja mislim da je zabrinjavajuće kad neku ideju ne smiješ kritizirat ili ismijavat, i mislim da je odgovor na pitanje zašto ljudi imaju potrebu to ismijavat: zato što neki ljudi to doživljavaju previše ozbiljno.
    a to silno vrijeđanje, kako je cvijeta spomenula ranije, nema nikakvog smisla.
    ako netko napiše da mu je joga dosadna ili glupa, a ja jako volim jogu, zašto bih se ja tu našla uvrijeđena? ako meni nešto znači sv. Leopold ili Gospa iz Međugorja, a nekom drugom je to glupo, šta to mene briga što je on rekao da mu je to glupo? On ne razumije šta to meni znači, pa šta?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

vjera je ozbiljna stvar, za mene najozbiljnija od koje potjecu sve ostale ozbiljne stvari i stavovi. ja pitam zasto ljudi imaju potrebu ismijavati nesto sto nije njihovo a ne ignorirati ili se argumentirano tome suprostaviti. navela si jogu, a ja cu ti reci da nikada niti jogu niti ljude koji na to idu nisam ismijavala. niti izrugivala, dapace mozemo jednom opalit kvalitetnu raspravu i o jogi. a nece vjernika pokolebati cinični članak nevjernika, nije u tome stvar, nego to nije put, naprosto nije put, nije nacin da nam bude jednima sa drugima dobro.
    cubana jesam li ja dobro razumjela, ti si vjernik i smeta te prijenos mise na htv. to nema sanse da skuzim...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam vjernik. Bila sam.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

aha, onda ok. a zasto vise nisi? ako nije preosobno? misim, mene to interesira. ne ti kao ti, nego taj proces kao pojava. gdje je puklo?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isto kao i mojim klincima s Djedom Mrazom.
    S vremenom shvatis da ne postoji. Ako odlucis o tome razmisljati.
    S DM to ide brze jer ti prvom prilikom to neki frend iz skole objavi, a vjeru se ne dira. Pa ti to nitko ne kaze.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

sad ispada da si ti razmislljala a ja odlucila ne razmisljati....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ti ne razmisljas (valjda) o tome postoji li bog ili ne.
    Odlucila si vjerovati da postoji.
    Nije li to poanta vjere, vjerujes bez dokaza. Ne trebaju ti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nije u tome stvar, nego to nije put, naprosto nije put, nije nacin da nam bude jednima sa drugima dobro.
    .
    prilicno je tesko razumijeti sto je put ili bi trebao biti put, ako se ne zele razumijeti osnovni principi sekularne drzave, sto hrvatska na papiru jest.
    nego se sva argumentacija svodi na to da se 90 ili koliko vec % hrvatskih gradana izjasnjavaju kao vjernici.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

pristojnost je put. to nije tesko. pristojno iznosenje svojih stavova.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i da je mnogima hrvatska nelijepo sjela). .
    mislis na ovu gore vrstu pristojnosti, ili na boznaicev uskrsni govor u kojem "pristojno" napada novinare.
    ili na onu pristojnost po kojoj su "djeca stvar, a ne dar"

u pristojnosti je puno, ali ne sve. ne cini mi se da je krleza bio nesto puno pristojan u svom pisanju. bome ni oscar wilde.
    i mnogi drugi.
    satira, humor i ironija prirodom stvari u svom izricaju napustaju "klasicnu pristojnost". iz sasvim logickih razloga.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

taj proces kao pojava. gdje je puklo?
    Nisam mogla objasniti jezivu šutnju boga na užase u svijetu. Priču koja je nekoherentna. Vjernike koji su nedosljedni. Naposlijetku, činjenicu da su se kroz povijest izmijenile tisuće božanstava i da vjeroispovijest ovisi o mjestu i vremenu u kojem si rođen.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.04.2016. at 18:09

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Elor, je l bi ti onda i satiricka kazalista zatvorila? Da te parafraziram - zasto ljudi imaju potrebu sprdat se iz Bosanaca? Pa i Bosanci pricaju viceve o Bosancima. Jer imaju duha. I ne vrijedjaju se na svaki vic.

Vjera dijela vjernika je za mene siri pojam od njihove vjere u Boga. Dio vjernika vjeruje i da nas 10% njih ugrozava. Pa je l to nije apsurdno? Nije li to logika kojom se argumentiralo zasto su Židovi loši? Gottesfeinde. Nismo li i mi Gottesfeinde u retorici crkve, premda nas Gott uopce ne zanima? Sama sklonost da se bez ikakvog preispitivanja vjeruje u nesto je meni strana.

I da, takodjer sam na vjeronauk isla negdje ranih 80tih. Od crkve se udaljila kad su mi prvi put rekli da glasam za HDZ. Nesto kasnije mi je religija postala besmislenom, a prezirat sam ju pocela kad me prvi puta nazivala svakodnevno ubojicom u svoj mojoj nesreci i kad su napravili par odvratno ljigavih poteza vezanih uz Milinovicev zakon. Sad bih jednostavno bila sretna da ne gledam svo to licemjerje. Ma ni ne gledam, al eto prisililo me da se povucem u svoj mikrokozmos.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

knjizevna-kritika-kuran, kad smo kod Bosanaca

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

što se tice bozanica ne mogu biti odgovorna za njegove propovijedi, ali mogu reci svoje mislljenje o propovijedi za uskrs, samo molim te parafraziraj sto je rekao jer ga ja nisam slusala.odgovorna sam za ono sto ja kazem i napisem.
    prepisat cu cijelu recenicu koja je po tebi nepristojna pa ako mi mozes reci sta je tu nepristojno...
    u onom zeki je tocna samo polovica zadnje recenice, sve ostalo je posljedica (iako sam se dugo suprotstavljala tome ali stvarno ispada da se juga nije raspala i da je mnogima hrvatska nelijepo sjela).

a sto se tice satire ironije i humora u umjetnosti dapače...nisam rekla da bi ista zabranila, nikakvo zabranjivanje nije spominjanjo a najmanje kazalista. ja sam pricala o potrebi javnog ismijavanja vjerskih uvjerenja s kojima se ne slazes i pristojnosti dijaloga.

jelena, ja vjerujem da se ravnam po HDZ-u ili nekim vjernicima ne bi ni mene bilo u Crkvi. To meni nema veze jedno s drugim. Ko sto mi nema niti stav SDP-a, kao sto niti ne biram prijateljstva prema vjerskom uvjerenju, a kako se vidi niti teme na forumu. dapače upravo suprotno. Na koji Milinovicev zakon mislis, ne znam, pa ne znam ni tko te prozivao. ali tko te optuzivao da optuzivao ja vjerujem u Boga koji je Bog ljubavi, milosrđa, utjehe, slobode...
    Posljednje uređivanje od elor : 20.04.2016. at 22:13

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    knjizevna-kritika-kuran, kad smo kod Bosanaca
    Odličan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovdje se ismijava događaj. Ne čak niti uvjerenje, jer kao bivši katolik ovo bih prokomentirala da nije u duhu vjere. Mogu Bozanić i ostali svećenici to voditi, ali kao nekadašnji katolik tvrdim da toliki fokus na materijalno, ovozemaljsko nije u duhu kršćanstva. Dogma je, i Isus je u Novom Zavjetu to više puta naglašavao, da je fokus na onozemaljskom, duhovnom. Ovdje su se sjatili oko trupla mrtvog čovjeka, cijela stvar je svojesvrsno idolopoklonstvo. Smatram ovo grijehom i uvredom za nekoga tko se ozbiljno posvetio životu u vjeri. Da sam danas vjernik kritizirala bih to iz ovog ugla koji sam upravo opisala. Kako nisam vjernik, mogu to samo kritizirati iz racionalnog ugla. S obzirom na biologiju čovjeka, i činjenicu da ovakve stvari nisu moguće, a ne postoje dokazi da se ljudsko tijelo izvrgnuto utjecaju okoliša ne bi raspadalo samo od sebe, ako već nije dobro konzervirano i mumificirano, riječ je očito u muljaži. Kao što je i Međugorje muljaža, i to sada vidimo, čak odbačeno i od Vatikana.

Dakle, ja tu ne vidim ismijavanje uvjerenja, ni iz pozicije katolika, ni iz pozicije ateista.

Ono što me vrijeđa u tekstu, a taj tekst je s Peščanika, ne s Indexa, je da je žena, majka, supruga po tko zna koji put stavljena u ulogu glavne naivice, one koja nekritički promatra okolinu. Ona koja u nastojanju da bude ispravni vjernik, ne vidi apsurd, i ide u konflikt sa familijom, ali i zdravim razumom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa evo elor, najjednostavnije ce biti, da te ljude koji po tebi ismijavaju religijska uvjerenja, pitaš zašto to rade.
    ja osim toga nisam sasvim razumijela, tko su ti ljudi, koji po tebi religijska uvjerenja ismijavaju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zapravo, ne vrijeđa me. To je samo stereotip.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

zutaminuta hvala. hvala ti. eto tvoj post je (po meni) vrh vrhova u odnosu na ona sa dva portala. ne slazem se s pola navedenog ali mi nije mucno nakon citanja. jedino koliko ja znam Vatikan nije jos rekao misljenje o Medugorju. A sto se tice zene slazem se da je uglavnom ona nositelj blesavosti, zapravo nedostajala je baba koja u kutu moli i koju svi sprdaju.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

što se tice bozanica ne mogu biti odgovorna za njegove propovijedi, ali mogu reci svoje mislljenje o propovijedi za uskrs, samo molim te parafraziraj sto je rekao jer ga ja nisam slusala.odgovorna sam za ono sto ja kazem i napisem.
    prepisat cu cijelu recenicu koja je po tebi nepristojna pa ako mi mozes reci sta je tu nepristojno...
    u onom zeki je tocna samo polovica zadnje recenice, sve ostalo je posljedica (iako sam se dugo suprotstavljala tome ali stvarno ispada da se juga nije raspala i da je mnogima hrvatska nelijepo sjela).

a sto se tice satire ironije i humora u umjetnosti dapače...nisam rekla da bi ista zabranila, nikakvo zabranjivanje nije spominjanjo a najmanje kazalista. ja sam pricala o potrebi javnog ismijavanja vjerskih uvjerenja s kojima se ne slazes i pristojnosti dijaloga.

jelena, ja vjerujem da se ravnam po HDZ-u ili nekim vjernicima ne bi ni mene bilo u Crkvi. To meni nema veze jedno s drugim. Ko sto mi nema niti stav SDP-a, kao sto niti ne biram prijateljstva prema vjerskom uvjerenju, a kako se vidi niti teme na forumu. dapače upravo suprotno. Na koji Milinovicev zakon mislis, ne znam, pa ne znam ni tko te prozivao. ali tko te optuzivao da optuzivao ja vjerujem u Boga koji je Bog ljubavi, milosrđa, utjehe, slobode...
    Ne mozemo mi onda ni raspravljati s tobom ako ti filtriraš zlodjela s Kaptola u svom mozgu. Naravno da ti nije jasno kako se osjeća zlostavljana manjina kojoj Kaptol kroji sudbinu.

Milinović je bivsi ministar zdravstva u HDZovoj vladi. Bit ce da i medju konzervativcima ne vole svi jednako hrvatsku državu i vladu. Dakle radi se o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Buduci da ne pratis politiku iz kaptolske kleti, odlucivalo se o pravu na lijecenje SVIH neplodnih parova. Dakle famozni zakon donesen je na temelju laznih svjedocanstava, ministra Milinovica, njegovog zamjenika Golema i sluzbenog Kaptola, a u backstageu su mi se lijecnici ispricavali sto sam ja diskriminirana tim zakonom. Vec sam milijun puta pisala o tome na ovom forumu pa cu bit uvidjavna i ne ponavljat vise. Tko je zelio vidjeti realnu sliku, mogao je. Ti nisi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jest. Kongregacija za doktrinu je odbacila čuda Međugorja. Dopuštaju da ostane mjesto molitve.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dakle, ne radi se o tome je li me netko uvrijedio, vec je donio zakon koji mi smanjuje vjerojatnost zaceca na minimum. A budi realna i priznaj da je to neusporedivo s osjecajem kojeg ima vjernik kad prolazi pored majke bozje na plakatu kazalista.

(Je l se u satirickom kazalistu smije ismijavati samo politika ili i religija?)

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Aha na to mislis. Dobro. Detalje ne znam iz dva razloga. Prvi je sebican, nije mi trebalo, a drugi zato sto znam katolicki nauk o medicinski potpomognutoj oplodnji pa nisam isla u detalje. ali mogu reci nacelno: prema katolickom nauku, svako petljanje trece osobe u bračni čin nije dozvoljeno. ako je kaptol krojio zakon to bi bilo licemjerno jer se njihov stav zna. ovo govorim nacelno, jer stvarno ne znam detalje.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

sto se tice međugorja, kongregacija daje misljenje, ovo je vec drugo ili trece, a papa odlucuje sto ce biti. ne bi bilo mjesto molitve da su se odlucili da je to sve laz.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

oprosti ali ja necu usporedivat osobu sa plakatima. to nema veze jedno s drugim. zao mi je. nemam ja pravo tebi govoriti sa pozicije majke, niti znam kako ti je. ALI te muljaze nemaju veze s cinjenicom (u koju vjerujem) da je mene i tebe stvorio Bog. I to bas u trenutku zaceca bas tada je rekao neka bude Jelena tocno takva kakva jesi, takva mi treba na Zemlji. Isto tako, moj Bog radi cuda, ja u to vjerujem. Cuda se dogodaju i od malih sansi on radi 100%

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mjesto molitve može biti bilo koje gdje se ljudi dobro osjećaju - moliti. Uvjeti stvarno ne moraju biti više od toga.
    Mislim da je to sasvim jasno. On je rekao da su donijeli odluku i da će ga ta kongregacija izreći, što su napravili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •