manje je više biljke su moj tip biljaka!
baš sam jučer skužila da tatina dracena koju sam izmasakrirala prije mjesec dana čini se da je bacila novi pup. sad mogu bez straha s pilom na sve ostale
zhabice, ovo ti je moje iskustvo s tom biljkom, esejskog tipa
to je bio prvi sukulent koji sam kupila u cvjećarni. listovi su joj bili svijetlozeleni i položeni prema dolje, kako ona izgleda kad je unutra i nema dovoljno svjetla (začas se deformira). donila je kući i brzo bolje stavila na sunce da se jadna oporavi, ja nestrpljiva da dobije oblik koji treba imat. bio je 10. mjesec i računala sam da je to blago sunce i da joj neće smetat.
krivo. sutradan ona jadna puna opekotina. ko da sam joj upaljačem prošla po listovima. siroče malo. onda ju je tang sirotu opečenu išla spašavat redovitim zalijevanjem. zaboravila da sukulente treba presadit nakon kupnje, jer ih često drže u nekoj zemlji koja previše za njihov gušt zadržava vodu.
dođem sutradan, ona istrulila. ma u nekoliko sati je istrulila, izgledala sam doslovno ovako![]()
makla sam sve trule dijelove, i gronjih 6 malenih listića mi se učinilo da nisu još toliko truli, pa sam ih položila na suhu zemlju i nisam ih dirala mjesecima. Svaki od tih 6 listića pustio je prvo korijen prema dolje, a onda se pojavila i sićušna rozetica na proljeće, iz jednog lista su čak narasle blizanke. u 3 ljetna mjeseca izrasle su u rozete promjera 10ak cm, ako ne i veće, sljedeće proljeće cvjetale.
vjerojatno da skineš sve te ljubičaste i smeđe listove i samo zeleni dio položiš na zemlju, bi ti preživila. ne nužno. ali ako ovo dolje nije trulo, ostavi je zasad tako, na sunčanom mjestu i ne miči ako temperatura ne padne na nula baš.

i to je jedina biljka koja je opstala u mom domu više od dvadeset godina, vjerovali ili ne.

Odgovori s citatom