Ne znam zasto meni se cini da kod Amondi nije talo bsnalam razlog zasto dijete zeli promjenu imena.
Mislim da on jako dobra ZNA razlog za promjenu.
Ja bih ga poslusala.
Ne znam zasto meni se cini da kod Amondi nije talo bsnalam razlog zasto dijete zeli promjenu imena.
Mislim da on jako dobra ZNA razlog za promjenu.
Ja bih ga poslusala.
Iznijela sam svoje iskustvo da Amondi ima usporedbu sa djecom koja nisu posvojena. Apsolutno se ne smatram dovoljno stručnom da je savjetujem u takoj delikatnoj stvari, za to ipak postoje stručne službe. Vjerojatno je išla u školicu za posvojitelje i tamo se susrela sa obrazloženjem psihološkog aspetka promjene (brisanjem) identiteta za takvo dijete- što u kratkim crtama može rezultirati neprihvaćanjem svog porijekla ili samog sebe. Zato nije na nama da odlučujemo što je za konkretno dijete i situaciju bolje, koliko god nama bilo praktičnije da se dijete zove Ivan a ne Mujo, nego na samoj Amondi koja ima bolji uvid u situaciju a pogotovo službe koje su nadležne za dijete.
Lili, ti bi znači svom dijetetu dopustila da promijeni ime u Elzu da te, kao od Sirius, godinu dana samouvjereno u to ubjeđuje? Jer mislim, godinu dana, valjda onda dijete ZNA…