Nije to bas tako. Niti je to promjena koju je neko pokupljen s ulice napravio u pet minuta - samo zato da se napravi promjena. Na tome je tim strucnih ljudi radio godinu, godinu i pol. Donijeli su dokumente koje se moze prouciti. Ono sto sam ja cula u javnosti kad su predstavljali taj dokument mi je djelovalo vise-manje ok. S druge strane ovo opstruriranje koje se sad provodi, mi djeluje jako ideoloski obojeno. Prvo, sto dobrim dijelom dolazi od strane stranke s cijih se 90 posto stavova ne slazem. Drugo, sto sam gledala dio emisije Otvoreno i slusala sam primjedbe od Ante Nazora (mislim da se tako zove) i Slobodana Prospera Novaka. Prvi je otprilike rekao (nisam sve gledala, mozda je jos nesto govorio) da reforma ne valja jer domovinski rat nije adekvatno predstavljen i djeca nece znati ko je agresor, a tko zrtva, a drugi je rekao da ne valja jer je dokument dosadno napisan, ima previse tablica koje nikoga ne zanimaju. Ni jedno ni drugo mi nisu argumenti za prekidanje reforme. Ako neka tema i je lose obradjena (sto ne znam je li je) onda se moze trazit promjena toga, a ne sve rusit... a ovo da je dokument dosadno napisan, mislim da je Novaku odgovorila profesorica Vuk, da to nije cijeli dokument, nego samo dio koji skenira postojece stanje... Al malo sam povrsno slusala, pa moguce i da sam nesto krivo pohvatala.