zaboravih citirati Kris
zaboravih citirati Kris
Posljednje uređivanje od Ginger : 20.05.2016. at 14:50
Na godisnjem sam. Zderem. Super mi je. Kupila sam u hm sve kaj je broj 42 i 44.
Uspjela sam izaći iz trgovine, a da ništa slatko nisam uzela. jej
http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/za...ti-od-slatkog/
Ne znam kako mu je pošlo za rukom da se ne izbljuje.
Eto tema se zove ljecenje ovisnosti o slatkom pa ja mogu reci da sam u recidivu. Nakon mjeseci da je slatko moglo biti pored mene a da ga niti ne primjetim bila je svadba pa medeni dan i svaki dan sam nesto slatko pojela. I tako 7 dana. Alarm mi se upalio sinoc kada sam se pospana dignula i trazila zivotinjsko carstvo. To je to,trazi me sve vise. Ide opet detox naravno od sutra. Danas se pojelo sto se pojelo.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
To je istina, sto ga vise jedes, vise te trazi.
Tesko da bi se ovo moglo nazvati vise. Vise od nista mozda. Tipa: tanka snita torte, pola cokoladnog kolaca, red cokse, par cokoladnih crispija, kugla sladoleda dva dana zaredom. To sve u tjedan dana. Neki to pojedu u jednom danu, kao mm npr.
Joj Kris..pa to je stvarno nis. To ja smazem u jednom danu. Ali ako osjecas da bi moglo otici dalje, dobro je stati.
Ja sam se doduse pocela drugacije osjecati. Bila sam u hm i gledam druge punije zene, sredjene i shvatim da stvarno mogu kombinirati odjecu tako da i dalje izgledam ok i da konačno i zelim izgledati dobro. Zelim se urediti. Zelim si biti lijepa iako sam debela. Jer do sada sam cekala da smrsavim pa ce zivot poceti. Nema nista od cekanja.
To nisam 2 godine osjetila.
Meni ovo ne bi predstavljalo problem. Moj problem je kruh i tjestenina, ne slatko nego škrob. Toga se moram riješiti.... I općenito smanjiti količine hrane + povećati količine tjelesne aktivnosti.
Uglavnom, često jedem od čiste dosade (ako imam pametnijeg posla, ne jedem toliko) i zato jer imam priliku, a u kući kraj tri muška uvijek ima hrane i to ne bilo kakve....
Kaže neka na Dobro jutro Hrvatska "Samo sam počela mahnito raditi torte. Svaki dan jednu.", nakon što je dala otkaz na dobrom poslu.
Ja treniram svakodnevno i tako vec 8mj.Mala ima 18mj.20kg sam laksa nego kada sam isla roditi.Imam kila koliko i lavko na 165. Naravno, nije sve salo vec imam ozbiljne misice. U kondiciji sam neusporediva sa prije. Nosim broj 40-42. Da nemam trbuh bila bih prezadovoljna. Ovo sto sam navela da jedem je meni puno, jer direktno osjecam posljedice(tezina kod treniranja, zatvor, zapuhanost)
Po mjesec dana cekam na jednu kilu da padne. Kod nekih djeluje da maknu stetnu namirnicu i samo padaju. Ja se posteno pomucim za svaku kilu.
kaj si opljačkala kuhinju??? pa bar tam ključeve spreme na tebi nedostupna mjesta
Pa daj lavko! Ne bi ti pisala ovo da nisi nesretna u ovoj poziciji. Sto kanis uciniti u vezi toga? Imas kakav plan?
ajme lavko...pada mi na pamet hipnoza...
mene isto u zadnje lovi da ordiniram po špajzi i to baš navečer i čitala sam da su takvi napadi gladi i čežnje za slatkim često od dehidriranosti a ja stvarno malo unosim tekućine...pada mi na pamet da možda stiže prva menga poslije poroda pa zato...odo oprat jednu jabuku....
(ja nemam problema sa kilima ali imam sa probavom,nadutosti i zatvorom ako jedem šećer i škrob, LCHF/PALEO me preporodio)
Pa nesretna sam totalno.
A planovi svi propadaju.
Mjesec dana sam se drzala nesto tipa dijabeticke prehrane i snrsavila 4 kile al dalje nista.
Ne znam što mislim napravit.
Pretvaram se u tebe Lavko. Cijeli dan čekam večer da si namažem palačinke uz GOT.
Zuta pretvaras sve u svaku od nas koja ima dijete
Sve mi cekamo taj trenutak gdje cemo se prepustiti necemu kada smo free
Tako da relax...
Lavko, super da ti idu kile samo mjenjanjem prehrane. Zamisli sto bi postigla nekom aktivnoscu. Naravno da vaga ne mrda nakon 4kg jer se tijelo sada mora naviknuti na novu kilazu. I naravno da mu me pomazes ovime ali nije nista prestrasno. Jesi li ikada cula za cheat day?
Što je cheat day?
Ja sam bila 3 mj na dijeti i svaki 10. dan sam jela što sam htjela.
To je to?
Moj dragi to zove "dan za punjenje"on je na keto-dijeti (vise manje samo proteini). I stvarno je smrsavio 5-6 kila u 2-3 tjedna... al totalno ga iscripilo.
Meni je bilo zanimljivo da mi nakon nekog vremena taj cheat day nije bio zanimljiv.
Jutros mi je mm odrzao vaspitni govor da se necim drugim tjesim a ne hranom. Hm..alkohol? Haha.
Šalu na stranu, bila sam na lchf. Zgadilomi se. Meso i ppovrće. Svaki dan.
Ali dobro. Meni najviše fali energije da se uhvatim s tim u koštac.
Je je. To je to. Ali ne ide svaki 10. Vec 1 dan u tjednu. Mnogima koji imaju problem sa hranom pomogne a caka je kaj i samim cheat dayom ubrzavas metabolizam.
Lavko autodestruktivna si. Za tebe nije niti da pogledas alkohol. Energiju neces naci pod svim utjrcajem slatkog kaj potrpas u sebe. Prestani traziti brza rješenja, otkaci brze dijete/nacine prehrane koji ti ne pasu i promjeni nacin zivota.Jedino te to moze izvuci zauvijek. Nakon ovih brzopoteznih svaki put ces jos nize pasti.To su promjene koje traju po godinu dvije pa i vise. Ne vjerujem da u tebi koja si se tako borila za svoje dijete, prezivjela sve ono a pratim te vec duze, nema snage za to!
Cigarete nemaju kalorija. Cuga deblja.
lavko, mislim da ti je jedino rješenje fizički se pokrenut, onda bi endorfin već napravio svoje..e sad kako postići motivaciju za fizičko pokretanje, drugo je pitanje..
sirius, to se ti tješiš?![]()
zutaminuta je pogodila bit - muž bi ti trebao biti podrška, a ne gurati te dublje u očaj.
Ja mislim da se previše opterećuješ, ali tko sam ja da sudim - ja sam isto u potrazi za dobrim nutricionistom, jer LCHF nije za mene (masnoće bi mi se brzo digle iznad granice, a s mesom ne smijem pretjerivati jer odmah mi se digne urična kiselina i eto gihta). Ja isto ne bih smjela škrob (slatko mi je manji problem) ali ako izbacim i to, ostaje mi mlačna voda, he he he...
S druge strane, mm je meni uvijek super. On kaže "ja imam puno žene" i primi me onak, za stegno, pa kaže "imam pune ruke posla, treba to sve obrađivati".
Stanje duha je važna stvar. Sjećam se prije puno godina priče moje kolegice. Otišla je žena s mužem na more, na nekakav stručni skup (nebitno) i odsjeli u hotelu. Kad se ugledala u velikom špiglu kakav nema doma, samo mu je rekla "Hvala ti, Vlado, da me još uvijek hoćeš ovakvu..." I drugi tjedan je otišla na dijetu, ne toliko zbog izgleda koliko zbog zdravlja.
I tako - ja često svom mužu znam reći "Hvala ti, Vlado..." jer me voli baš ovakvu kakva jesam. Ja se borim s kilama isto zbog zdravlja, a izgled se popravi posljedično. Kad smo kod toga - tako bi mi dobro došla neka batina da me opali po prstima kad posegnem za kruhom i pecivom, he he he.... A kako odoljeti? Imali smo obiteljsku proslavu ovaj vikend, a ono klopeeeee mrrrr mmmm.... Ja sam samo hedonist, volim jesti, a ne treba mi. Bilo bi bolje da kopam motikom svaki dan umjesto što sjedim, ali štaš, tak mi je pao grah.
Možda se nismo skužile.
I ja imam 20 kg viška, ali ne bi mi palo na pamet da budem zahvalna MD-u da me i dalje hoće takvu.
Prodika koju je lavko dobila mi nije tako strašna, iako bi se i on trebao zapisati zašto joj uopće treba utjeha... no to je već druga tema.
Strašno mi je da se žene osjećaju dužnima biti lijepe, mršave... i ispričavaju se muževima ako nisu.
Nisam ja to shvatila kao ispričavanje mužu, nije to radi muža da netko želi smršavit...nego radi sebe..a usput će i mužu biti drago, opet radi nas samih..
Ma za alkohol sam se salila, ajme jos mi samo to fali...
Zuta ima pravo-u muzu je dio problema, odnos nam je svasta prosao, sto mog maltretiranja njega, sto njegovog maltretiranha mene. Ne fizičkog, naravno. Sad tu vise ne znas tko je za sto kriv a ja se, istina, previse opterecujem. Opterecujem se ja i roditeljstvom. Meni se to cini ko zivot pod stalnim stresom...to cu bas ba Anksioznima pisati.
Dosta nade polazem u psihoterapiju jer mi zasad pomaze. To je stvarno rad na duge staze.
Upravo sam na 20.godina mature i čisto me tješi činjenica da je pola žena debelo ko ja il jos deblje. Cista zloba.
A usput, sad su vec svi toliko pijani da su muskima i one najdeblje zgodne.
To uopće nema veze s temom al nemrem na fejs napisat.
Znate koji je najgori dio cijele te predstave s godišnjicom mature? Vidjeti se na slikama. Prvo što pomislim je - TENK.
Kris, tako si to dobro rekla, baš kao i moja mama - preživjela i izdržala i neplodnosti i trudnoću i ludilo a sad ne mogu prestat jest puter štangice...Ne može to tako.
Znate koji je najgori dio cijele te predstave s godišnjicom mature? Vidjeti se na slikama. Prvo što pomislim je - TENK.
Kris, tako si to dobro rekla, baš kao i moja mama - preživjela i izdržala i neplodnosti i trudnoću i ludilo a sad ne mogu prestat jest puter štangice...Ne može to tako.
Mislim da ne moze. Sustiglo ju je sve. Skupit ces opet snagu ne brigaj. Idi na blef, kao ja. Donesi odluku.Natjeraj se dok ne ude u naviku. Nadi mrvu ljubavi prema sebi koja ti nece dati da zeznes samu sebe. Kako sam sredivala zaostala sra*a tako je to postajao nacin zivota.
Ti si trebala biti psiholog...baš je tako kako kažeš, sve me sustiglo, zadnjih 5 godina ludila.