Meni je vodenjak spontano puknuo, mrvu je zaboljelo nakratko, tocno iznad pubicne kosti. Nije strasna bol, bas sam osjetila da je nesto popustilo. I osjetila sam kako curi iz mene.
Ni ja nisam osjetila neku bol prilikom prokidanja. Osjetila sam samo toplu tekucinu koja curi. Valjda su me trudovi ubijali jace od te boli. Iako sad gledajuci porod je predivno iskustvo. Je da boli ali ta bol prodje isti sekund kad beba dodje na svijet. Zato Radoznalice nemoj se bojati poroda vec vjeruj sebi i svom tijelu. Mi smo zene snazne.
Vodenjak nema receptora za bol. Ne moze se osjetiti da boli.
Bol moze biti od okolnog tkiva.
Beti meni su rekli cak da uzmam 2x magnezij direkt zbog tih jakih grceva nekad brzo prodje a nekas muz zna 10min da masira misic i prste mi savija da popusti ne mogu da vjerujem da tako moze boliti i da citav dan imam posljedicu toga...bas se zapitam kad toliko me grc zaboli ukoci se totalno noga pri cemu trpam jastuk usta da prigusim krikove i bol sta ce tek biti na porodu...nekad imam osjecaj da mi se "dole"rasteze sve i zaboli me kao da me bode neko ostrim predmetom...bas sam izgleda cudak neki
Radoznalice, ovo je naravno samo moje iskustvo, al grc koji traje, boli vise od trudova.
Probaj ovo s oslanjanjem na nogu cim gec pocme, ma cim osjetis da ce pocet. Nemoj mu dopustit da pocne.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.07.2016. at 06:33
Pri spontanom puknucu vodenjaka nisam ni ja osjetila bol
Bol je uslijedila nakon njegovog puknuca - jer su poceli trudovi (do tad ih nisam imala)
Pri busenju vodenjaka sam i te kako osjetila bol, jer je doktorica rovarila unutra
I sasvim mi je bilo nebitno je li to boli vodenjak ili okolno tkivo, jer je bolilo gadno
A trebalo joj je vremena da da probusi
Mene je. I boli jako. Ne čini rađanje ugodnijim.
Srećom je sestra odmah ispravila prst prema koljenu, baš kako si opisala.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.07.2016. at 10:52
Nego, ... spavala sam dugo i dobro. Sanjala sam relativno ugodne snove. Očekivala bih da ću skakutati kao zvrk. Međutim, ustala sam se kao pijana. Hvatala ravnotežu prvih pet minuta. I sada, tri sata non buđenja kad se ustanem lagano kao da me hvata vrtoglavica. Stvarno čudno. Ima li još netko ovakav slučaj?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.07.2016. at 11:54
Mene danas bas prozigne bol "dole" uh na momente zaboli da poludis nisam do sad osjetila bas tako i ovoliko puta, i nekakav mi cudan osjecaj dole nekako tesko mi pritisak neki kao da osjecam, ali bebu osjetim i grci mi se stomak, ne znam kaj bi cinila da li da idem u dezuru kad muz dodje s posla bas me zaboli kad mi se to "ziganje" desi ili djaba panicim
Meni je vodenjak isto spontano puko sam i nisam osjetila nikakvu bol..
Mene ovo ziganje ne popusta sve cesce i cesce se javlja, i cesto idem u wc..bas ne znam sta bi da li je lazna uzbuna ili ne..
A sto te briga sto je... mislim, skuzit ces ako ti krene porod. A inace, super, seci u WC i uzivaj. Da te inace bol nesto ne smeta, rekla bih ti da pratis vremenski sto se dogadja. Ali s obzirom na to kakve te boli bacaju iz takta, rekla bih da si mirna skroz do daljnjeg, ako tu tipkas.
Meni su htjeli prokinuti vodenjak u drugom porodu u samom izgonu, prakticki je prijecio bebu da izadje. No prsnuo je sam - osjetila sam kako se izlio, nista vise. U prvom porodu nije uopce pukao; izasao je sin u njemu. A i dalje tvrdim da porod bas nesto ne boli. Tu i tamo je nesto intenzivno, ali na dobar nacin.
Ni mene porodi bas i nisu nesto boljeli. Dobro, par trudova pri kraju dodju da ti pokazu da znaju kako. Bol poroda je samo znak da rodilja tesko radi. Pa ni maraton ne mozes istrcati bez boli, rad boli.
Ionako, sve zaboravis kad beba izadje.
Čestitam od srca cure na bebicama!
zutaminuta,kakav ti je tlak? Tak je meni bilo od niskoga.
radoznalice,kako je?
Aj ti malo poprati te bolove i grčenje sa satom.
Nemam pojma za danas jer nemam ništa čim bi očitala, ali kod ginice kad mjerim uvijek je ok. Napravila sam si kave popodne i uhvatio me nalet energije, valjda što se akumuliralo od noći i mlitavog jutra, pa se dala u energično riljanje kupatila. :D Dobar osjećaj.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.07.2016. at 22:17
Pratila sam grceve i te bolove u vidu ziganja dole i kad su biki na svako 10min zadnji sat otisla sam u dezuru, ali su me vratili kazu ne otvaram se da dodjem ujutro...jedino ako se pojave bolovi na svako 5 min toliki da ludim onda da dodjem u toku noci...et sad za sad su opet povremeni..kazu da je normalno sve to s obzirom da se trebam poroditi i da je samo pitanje vremena kad ce krenuti...
A zasto da se vratis ujutro?
Na kraju ces, zbog nestrpljivosti, zavrsiti s bespotrebnom indukcijom i tko zna cim drugim.
Da, inducirat ćete ako im dođeš prije reda.
Meni evo počelo, kao prošle godine, trnjenje dupeta čim malo posednem. Dok ležim isto hoće trnut udovi, i kad se naslonim na prozor onda ruke. Ne znam je li to do anemije ili debljine.
Ovo da je to normalno smo ti vec u nekoliko navrata napisale.
Meni i dalje nije jasno zašto se toliko čudiš bolovima s obzirom da se tijelo priprema na porod. Velik dio nas je to prošao ili će proći, normalno je to.
Ali ne znam kako će to kod tebe biti jer grč u nozi opisuješ kao nešto užasno. Trud boli puno jače. U nebrojeno navrata. S raznim intenzitetima i duljinama.
Mislim da bi se trebala malo sabrati. A ako će ti biti lakše, moj ti je savjet da tražiš da te zaprime u bolnicu jer te strah svih tih bolova i ne znaš hoćeš li prepoznati porod kada krene.
S ovim se mogu složiti. Grč u nozi na kojem se ne radi, masira ili takvo što, boli skoro kao trud. Jednom sam iz znatiželje pustila grč da boli da vidim što će se desiti. Polagano prelazi u sve goru i goru bol. Kod truda je element užasa to gori što bol dolazi iz same sredine tijela.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 06.07.2016. at 13:27
Grč u nozi da boli kao i trud? E, sad sam sve pročitala.
Mene su trudovi rasturali, ne bih skužila pedeset grčeva zaredom u nogama da su bili prisutni.
Isla sam opet danas ne otvaram se ali eto kazu da sam puno natekla i da pratin bebine pokrete na uzv je bila skroz mirna pa su se zabrinuli ali kasnije je ctg pokazao da je sve ok. Za bolove su mi rekli da je to sve individualno da ih neko cim osjeti krene porod a nekome znaju danima trajati pa tek onda da krene. Evo danas sam bolje rijetko kad se javi bol dok juce i sinoc je bilo bas intezivno.
Mene grc kad uhvati u listu bas zaboli toliko da jastuk 'guram" u usta da ukucani ne cuju a muz za to vrijeme masira ne bi li popusio, i evo drugi dan kako se to desilo ja jos uvijek ne mogu normala hodati osjetim ostatak bola od grca tj."sepam". Jedni mi sqvjetuju da lezim i odmaram da mi otok spada a drugi govore da sto vise hodam uz stepenice ako hocu da se otvorim...
Ja bih radije radjala non stop, nego da me hvata grc u nozi. Najiskrenije. Mislim, ne samo zbog toga sto radjanje donosi bebu pa je to nesto lijepo, vec zato sto me trudovi ne bole na nacin na koji boli grc u nozi. Brrr.
Joj radoznalice. Covjek stvarno vise ne zna sto bi ti rekao.
Koliko si trudna? Zasto je bitno da se otvaras? Otvorit ces se kad beba postane spremna za izlazak. Ni prije, ni poslije. Osim ako ne dogovoris indukciju ili carski rez.
Kae ni ja vise ne znam ni sta da mislim pocinje me sve zivcirati ovo psihicki iscrpi..non stop nesto nigdje srece ni uzitka nekog pa ni da se covjek raduje kad je sve zategnuto...eto meni niko ne vjeruje da grc moze toliko boliti govore il sam bas "slaba"pa ne podnosim malo boli ili panicim bez razloga..al et muz se uvjeri koliko se zgrci i bude tvrdo a i potraje...
Neznam kako bole trudovi jer nisam radala nikada ali znam da me grcevi u nozi jakoo bole .. I cesto mi se javljaju! A sto se tice trnjenja udova zadnjih par dana mi jako trnu noge i ruke i mislim da je definitivno povezano sa anemijom jer se uz to koma osijecam danima kao krepana kokoš ! Inace sam na Heferolu 1 u jutro ali zadnjih dana je koma.. Mislim da je zeljezo uz nizi tlak .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Viki znam taj osjecaj trnjena cak mi utrnu kad sam na stolu kad me pregledaju, ali kod mene je razlog kazu tezina za sve.
Pa koliko imaš i na koju visinu? Ne moraš odgovoriti ako ti je neugodno pitanje.
Da ali kod mene nije razlog tezina pa trne.. Ako imam prekrizene noge 2-3 min vec pocne trnuti.. Znam se probuditi po noci noga sva utrnuta a spavam kao i obicno inace nikad mi noga nije trnula samo ruka i to ako na njoj spavam
Koliko dugo ga uzimaš? Ja sam na 350 mg nekih tjedan i po. Nije više da mi ispadaju stvari i usta pucaju, ali isto sam bezenergična većinu vremena i trne mi sve.
Pa ja ga uzimam od pocetka trudnoce dakle nekih 4 mj mozda mrvicu manje. Bilo je dobro jednovrijeme sad u zadnjih mozda tj dana sam koma opet
Mislim da definitivno trebamohranom jos nadomjestiti zeljezo osim sa tbl. Ja cu si sutraciklu kupiti i sok od nje napraviti a i sad ce nam kupine uskoro sazrijeti pa cu punoo papati
Pa jedem ga ali ne u tolikoj kolicini da bi mogla nadoknaditi zeljezo neznam 1-2 puta tj
Nemam vremena proučavati što će mi donijeti najviše željeza. Mislim, zar ne bi zdrav organizam izvukao dovoljne količine iz obične, svakodnevne hrane? Hrpa ljudi je na paštetama i brzoj hrani pa ne pate od anemije.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.07.2016. at 16:16
Ma da ali sad smo u drugom stanju i meni od pocetka trudnoce fali zeljeza dr je rekao da mi moze samo jos vise faliti i moram kao do kraja trudnoce biti na heferolu