Pa ja mislim da uopće nije umjetonst, a ni krajnji cilj zadiviti muškarce, problem izgleda nastaje kako zadiviti drugu ženu![]()
Od malena sam bila vise u muskom drustvu nego u zenskom. Uvijek sam radije birala penjanje na drvo/pjesak/potok nego igru sa lutkama.Nije mi pasao taj sklop. Mozda zato jer sam odrasla u pretezno muškoj obitelji. Teska sam za odrzati dijalog o kozmetici ili modi, pa vecini žena nisam interesantna na tom polju. Kasnim sa trendovima po par godina i nosim ono kaj mi se svidja.Gedgeti/sport itd je drugi fah. Sa muskarcima je to druga prica, dobro se snalazim na tim poljima a ako nesto ne znam o temi, onda samo slusam i ucim.Ili se pravim da slusam. Dobro se snalazim sa vjezbacicamaCijenim žensku snagu mentalnu i fizicku i brigu o sebi pa su mi automatski vise simpaticne te osobnosti sto ne znaci da mi ke netko manje vrijedan vec da pase mom karakteru. Ali eto mic po mic uvidjeh danas da mi nije toliko nevazno kako izgledam jer od djevojke koja je mogla otputovati bilo gdje sa jednim ruksakom sada vecinu prtljage za 5 dana mi zauzima torbica sa sminkom.Izgleda da je mater bila u krivu. Biti ce i zensko od mene jednoga dana.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Evo ovo ko da sam ja pisala. Osim dijela sa šminkom. Do prije nekoliko godina nisam koristila ništa, danas mogu skupiti jedan neseser šminke. A mater mi je grozna po tom pitanju, ne posjeduje obuću bez pete bar 10 cm visoke (ni papuče, n i š t a), nikad u životu nije izašla bez šminke, mislim da je ni ja nikad nisam vidila bez šminke, otkad znam za sebe za izaći iz kuće joj treba bar pola sata (za otići u dućan ili nešto tako bezveze). Tako da sam jako dugo odbijala išta što bi ličilo na nju, jer sam skroz istraumatizirana takvim postupcima. Do moje 35-e, jedina obuća su mi bile starke, posjedovala sam samo maskaru i depilirala sam se i farbala i to je to. Kad sam štikle obula prvi put u životu lani, nitko nije bio ponosniji od nje i isto tako nešto mi je rekla, ko tvoja tebi Kris. Sad mi djeca znaju reći da odrastem jer nije fer da se oblačim isto ko njihovi vršnjaci. Ali ko ih šiša
Ma sav taj izgled padne u drugi plan nakon sto nekoga bolje upoznas.
Ja na poslu sjedim u sobi sa samim muškarcima, njih 11. I samo s jednim mi je muka raditi, a taj ima najisklesanije tijelo, vježba, pazi što jede, najviše pazi na vanjski izgled.
Posljednje uređivanje od larmama : 04.08.2016. at 22:32
Naravno da kad nekog upoznas... Ali ostaje prvi dojam za koji smo skloni misliti da je naš, autohtoni... A zapravo je pod snažnim utjecajem društva u kojem živimo. I nasim ponasanjem oblikujemo prve dojmove djece si.
Nego da se vratimo na kosu jer ocito sam bila bolesna kad su moji roditelji oblikovali moj stav o sijedima.. Meni iako se trudim biti iznad tako povrsnih trica je bas neukus crna kosa u sedamdesetogodisnjaka...
Shvacam, ne znam ju ali nisam ni ja tako mislila. Mislila sam to kao neki ekstremni patrijarhalni stereotip, a ne njeno osobno misljenje![]()
Posljednje uređivanje od Vlattka : 05.08.2016. at 00:35
ja sam se družila s djecacima, negdje do 11. god.
do tada sam imala samo ljetnu prijateljicu, koja je dolazila baki na ljetovanje u moje malo mjesto
u skoli sam se počela družiti s curama tek 5.-6. razredu
i nisam imala osjećaj da itko ima mišljenje da je tu neš čudno
al zato su bili komentari za mog ljetnog prijatelja kad je prao haljine mojih lutaka
Tako je.
Moj muž je čak rekao da bi nam zakonom zabranio depilaciju. Njemu su dlakave noge seksi.
Ok, ali nema šanse da bih ja imala dlakave noge jer je meni to grozno.
A za dugu kosu? Ja je imam.
Dugu, neki dan sam dosta ošišala pa je sad samo do razine kopče od grudnjaka.
Farbam se. U svoju prirodnu, tamnosmeđu. I nosim ju raspuštenu kad mi to odgovara. Sad po vrućinama ju nosim u punđi.
I ne mogu si zamisliti sebe s kratkom kosom.
Ali,
Hmmm, primjetila sam da protiv duge kose najčašće gunđaju žene koje imaju slabu i tanku kosu i koje nikad nisu i ne mogu imati dugu jer naprosto nemaju kosu za to. Slaba i rijetka kosa nije nikako za puštanje. Izgleda otužno.
Ista priča je s noktima.
Ista!
Uvijek su po mojim noktima pljuvale žene s lošom kvalitetom noktiju.
I sad, što zaključiti?!?
Da nisu žene možda ipak jalne jedna na drugu pa zato nešto "ne vole" ili smatraju lošim?
imam slabu i tanku kosu,nemam dugu nego do brade jer sam svjesna da izgleda jadno ako je duga...znam par starijih gospođa koje dobro nose dugu kosu,sve odreda sa jako gustom....
imam dobru kvalitetu noktiju, manikerka mi je rekla da ni u ludilu nikad ne stavljam gel npr...pa mi je opet ružno vidit nekog sa neonskim ili žiži kanđama...
nemam ni sisa...pa mi je super vidit lijepi puni dekolte,zavidna jesam ali da bi pljuvala,nikad...možda si ga i ja napravim za koju godinu...![]()
imam relativno tanku, ali gustu valovitu kosu
koja izgleda kao griva kad je malo duza
nije točno. moja frizerka koja ima fenomenalnu, gustu i kvalitetnu kosu (koju šiša na kratko) je isto mišljenja da duga kosa ne pristaje starijim ženama, ma kako kosa kvalitetna bila, čini ih starijima nego što jesu
i dijelim njeno mišljenje, rijetko će mi se kad svidjeti duga kosa na starijoj ženi (naklon do poda Marthi Argerich, ali ne sviđa mi se ni njena)
naravno da ima jalnih i žena i muškaraca, ali zaključiti da je riječ samo o zavisti je bezveze
riječ je o različitim ukusima
jer se ni meni ne sviđaju muškarci koji kosu i obrve bojaju u crno ili ćelavi koji puštaju ono par dlaka što imaju pa načešljavaju preko ćelavog dijela
Ne mora biti tako. Ja imam kose valjda za 3 glave, a plus uzasno je zahvalna za sve vrste frizura, jer kako je napravis ona tako stoji. Ipak, ne mogu se sjetiti nijedne zene u starijim godinama kojoj lijepo stoji duga, raspustena kosa. Ok mi je ako je stepenasto osisana, pa neke siskice sa strane i slicno, ali bas ravna opustena kosa... Meni osobno to se ne svidja na starijim damama. Zapravo, to mi lijepo stoji na Severini, Tanji Dragovic i ostalim zenama koje ionako izgledaju kao da im je 20. Ali kad vidim npr. Anu Sasso, odmah dobijem poriv da uzmem skare u ruke. Iako se ona savrseno drzi za svoje godine i izgleda bolje nego ja, ipak se vidi ostarjelo lice i to mi vise nije to.
Nokti su mi, za razliku od kose, losi, tanki, krhki, raspucali, ali lijepo mi je vidjeti duge, sarene, neonske kandze. To sto ih ja nikada necu moci nositi, ne znaci da necu iz jala priznati da na drugim zenama lijepo stoje (bar za moj ukus).
a uostalom, ako je netko zadovoljan svojom "otužnom" rijetkom dugom kosom, ne vidim razliku između tog epiteta i pljuvanja zlobnika
Ja imam tu otužnu kosicu, tanka je, nema je puno, nikad ne može izrasti dulje od malo preko ramena, ali tako je i nosim Farbam se u plavu, nježna plava, jako sam sijeda, rano sam posijedila, iako su mi mnogi rekli da mi birneta moja prirodna bolje stoji, imam svijetle oči i nježno lice pa valjda bolje dolazi do izražaja nego sa plavom. Ne znam, ja sebe ne znam baš objektivno ocijeniti. Ali oduvijek se divim prekrasnoj, dugoj, grivastoj, gustoj kosi i uvijek je ima poriv uzeti u ruke kod drugih žena. Gusta kosa je stvarno eni prelijepa i čini ženu još posebnijom, po mom nekom ukusu.
Što se tiče godina i kose, meni to ne igra nikakvu ulogu. Ili nekome stoji, dobro i lijepo je zna nositi, prema licu, tenu, općem dojmu, ili ne. Opet stvar osobne neke optike.
Posljednje uređivanje od šafran : 05.08.2016. at 10:37
I da ne blajham se, nikad nisam jer bi ostala bez kose. Mješavinu farbe frizerka koristi, lijepa je boja, decenta, sviđa mi se.
A bila sam jedno vrijeme i lila, tj. mahagoni, to je bilo problatično, dobila sam tako divne komplmente za tu boju i kako mi stoji, ali tako se brzo ispirala a na moju kosu nije dolazilo u obzir svaka tri mjeseca farbati cijelu, pa sam se vratila plavoj.
I da htjela sam još reći, moram ići kod frizera, i to me malo nervira jer košta, ovdje je rad jako skup, ali sama ne mogu pošto imam jak crveni pigment, a kosa ipak nije cijala sijeda, isapadala sam žuta, kruzna, svakakva, a i nisam se mogla sama ofarbati da ne uništim kosu nakon nekog vremena jer farbam samo izrast, svaka 3-4 tjedna, ako želim da uvijek izgleda lijepo, tj. onako kako ja to želim.
Pa da, upravo to i htjedoh reći svojim postom, i još malo više![]()
Teta mog muža se farbala do zadnje u crveno, dok nije umrla u 89 godinu. Uvijek je držala do sebe, nije se šminkala, ali lijepo obučena, ofarbana i frizurica uvijek. Izgledala je uvijek mlađe, znala je baš dobro nositi svoje odabire.
Ispada da sam na godisnjem prilicno zapustena: ne sminkam se, ne feniram se, nakon 2 tj pocnu mi se nazirati dlacice...
Ja imam vrlo kratku kosu bas zato sto je ultra gusta, i kad naraste, ne da mi se gnjaviti sa stalnim pranjem i sredivanjem tzv. grive. Za kratku jednostavno treba puno manje vremena, a ja svoje vrijeme radije trosim na neke meni bitnije stvari.
Sad kad sam to rekla, mislim da pola ove teme ode u krivom smjeru jer nabrajamo sto tko od nas radi i misli da je zgodno ili prihvatljivo. Mislim da nije poanta dal netko misli da sve zene moraju imati dugu kosu ili da stare zene (stagod to znacilo) ne smiju imati takvu istu, nego da nam nekakva drustveno naucena ocekivanja zapravo oblikuju stavove. Sad, jel to patrijarhat ili sto, nekako vjerujem da od utjecaja drustva ne mozes u potpunosti pobjeci (osim ak odes zivit u sumu).
Meni muz kaze da sam feministkinja, i definitivno me zivcira sto ni tu gotovo nitko ne raspravlja o tome sto smiju ili moraju muskarci da ne bi izgledali zapusteno, i mislim da je to pravi pokazatelj toga koliko duboko te naucene norme sezu. A opet, i ja depiliram noge, i ne bih izasla van u kratkim hlacama dok su dlakave :p
Meni je najproblematicnije odrzavati neku srednju duzinu kose. Kratku je lako, duga ravna poput moje od kad je duga nekako ravnije i urednije padne. Sto je duza imam manje posla s njom.
Pa ima nas još... Meni je u djetinjstvu muško društvo birala situacija, jednostavno je bilo više dečki nego cura sve dok nije sagrađeno novo naselje u susjedstvu, doselilo se dosta cura, ali među njima je bilo većih harambaša od nas, starosjedilaca. Nekako smo se svi čoporativno zabavljali. Ljeto=kratke hlače i japanke, sendvič sa salamom i jaffa sok na razrjeđivanje, a voće se krade iz obližnjih vrtova. I tako do kraja osnovne škole. Mene je mama pokušavala gooodinama utjerati u haljine, suknje i pete, ali nisam taj tip. Bila je silno nesretna jer ja nisam voljela ni šminku ni žensku odjeću. I danas uglavnom nosim casual krpe, više mi znači da je odjeća od prirodnih materijala i cipele od kože nego da budem u trendu. A moja mama u svojoj 80toj ide ne samo na pedikuru i frizuru nego i na manikuru s trajnim lakom. Nemam ja te standarde![]()
I u stvarnom životu se nejasno izražavam, pa onda pol sata objašnjavam ono što sam rekla za minutuDakle, mislila sam to na način da ti se vjerojatno nije sviđao takav neki stereotip, koji su prihvatile i neke ženske osobe iz okoline, i da je to bilo pod izrazom "ženski sklop".
Što se tiče duge kose, imam ju. Dugu i gustu. I jako me to smara. A kratka mi ružno stoji.
morala sam odjuriti, ionako sam kasnila na plažu, pa nisam stigla obrazložiti do kraju svoju zavist
ja sa divljenjem (ne zavist, ok, mozda malo) gledam žene s kratkom kosom
moja kosa je zeznuta za kratko, malo vlage, il pokisnuti, ovca ovca
a ja bih mia farrow kratku kosu
zene s kratkom kosom su mi krasne
kad je lijepo šišana
i kojima to lijepo stoji
jer za bas kratku kosu treba imati izrazajno lice
poluduga kosa stoji svima
kratka i duga ne
Ja sam imala dugu plavu do pol ledja i nista posla s njom. Operem, posusim, a nekad cak i to. Farbanje svaka 3 mjeseca.
Sad imam bob i puno vise posla oko nje, lako gubi formu i nista ne oprasta...
Sto se tice jednostavnosti, duga je meni zakon.
joj, aleks, i ja bih kratku kosu
stvarno su prelijepe žene koje imaju lijepo lice i kratku frizuru![]()
audrey![]()
aleks ma tebi bi super stajala kratka kosa!
Halle Berry je meni primjer žene kojoj nevjerojatno dobro stoji kratka kosa, duga pomalo sakriva to njeno prekrasno lice i osmijeh.
Makar opet i tamo gdje ima dugu, prekrasno i ženstveno izgleda kada je malo zaliže unazad da joj lice dolazi do izražaja Ili fenirana na push up, ma svejedno, kako god. Mislim da je svaka žena lijepa, neke ni primjetiš dok ne progovore, a onda samo zurš i njih i upijaš.
o da, Halle je stvarno prelijepa i kratka kosa je za nju savršen odabir
Joj me i se vec neko vrijeme vrzma po glavi kratka frizura me ova duga umori zbog treningq stqlno peri susi a to traje s dugom. Frizera odlicnog imam tako da...nek preko ljeta odluka sazrije![]()
Eh da bas neobicno kolio vas ima da niste nastavile maminim stilom
Nasa mama se uvijek dotjerivala i ruz je bio must nekad i sad, a i ja i sestra smo nastavile njenim putem
Upravo se danss pakiram za more idemo na otok bez festi, auta i sl.al ipak sam ponijela za svaki slucaj barem maskaru, olovku za obrve, 2 ruza, 3 laka za nokte (na nogama) jer eto bit ce utrka a tad uvijek imam maskaru a i drugi dio go je blizu Zadra pa mozda bude koji izlazak![]()
A koja je razlika između gela i trajnog laka? Ozbiljno pitam. Imam koma nokte i nikad nisam stavljala gel jer se bojim da bi nakon gela bili još gori.
Ali zato imam gustu, ravnu i jaku kosu (na žalost sijedu, pa ju tašto farbam svaka 3 tjedna), a svejedno kratku. Ošišala se u 6. osnovne i otad osciliram između boba i skroz kratke.
Kad se već postrojavamo
Duga kosa na starijima (bilo kojeg spola) mi se ne sviđa, ali, i to veliko ALI, sve ovisi kako osoba nosi tu kosu. Punđa mi je mrak (valjda zato jer ja nemam živaca puštati tak dugu kosu).
Meni ovisi kako starija osoba nosi tu svoju kosu. Duga kosa u starijih žena obično bude tanka i ne bude lijepo za vidjeti. Ali ako je drži u punđi i nekako fino vezano, zašto ne? Dužina kose mi ovisi o obliku lica i stilu žene. Kratka kosa mi je uvijek bila nešto posebno na ženi koja je zna i može nositi.
Trajni lak izgleda prirodno kao obični, samo što su slojevi laka zapečeni (u kozmetičkoj lampi ili kako se to već zove) pa može bez popravljanja izdržati 2-3 tjedna. Idealno za odlazak na more
Stvarno si disciplinirana (da ne kažem turbo njegovana) s farbanjem svaka 3 tjedna, svaka čast!
Meni je trajni lak bas unistio nokte, a stavila sam ga samo 1x. Nikad vise. Gel nisam stavljala.
Ono što mislim o osobama koje bi me procjenjivale po sređenosti noktiju ili korelaciji duljine kose i godina, bolje da ne napišem. Ne treba mi još jedna opomena.
Nikada nisam "napravila" nokte i nikad neću. Priroda mi je dala nokte, uredno ih režem, lijepo su dugački, uglavnom bez laka, i čudo sam ih zadovoljna. Nikad ne primijećujem kakve tko ima nokte, možda bih vidjela da su prljavi, ali kako ja puno radim u zemlji, "prljavi" nokti su normala za vrijeme rada
A kosa mi je duga i nadam se da će takva ostati sve dok više ne budem imala snage da ju sama perem ili ne budem imala nikoga da mi ju pere. Briga me za godine. Doduše, ljeti je uglavnom labavo zakačena kopčom, ali kad ju spustim, blago se talasa po leđima, ofarbana, naravno.
Ustvari, osobu uvijek vidim u cjelosti, ne tiču me se detalji, meni je važnije kakav netko jest kao ličnost, nego vanjski izgled. A pogotovo ne robujem modi i onome što je IN.