Stranica 40 od 41 PrviPrvi ... 3038394041 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala ti puno. Dr.na rebru ne mogu dobiti pa sam se danas narucila kod privatne kod koje sam isla godinama i radila s njom. Ona kao i dr.na hitnoj kaze da postoje zamjenski ljekovi i da nema smisla da se ovako patim. Mislim da vise stetim bebi ovim stresom. Ja sam grozna mama znam. Normabele sam pila i u prvoj trudnoci i sve je ok s mojom curicom. Vidjet cu sto cemo danas dogovoriti, ovo me tako iscrpljuje, vjerujem da ima pomoci i da ce sve biti ok. Tebi hvala jer si mi se javila. Pisem sto je bilo draga.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

P.s. pisem preko moba i ne znam di su opcije za pp. Oprosti.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da si dobro postupila, već ćeš u razgovoru s psih odlučiti što i kao dalje, bit ćeš pod nadzorom, ne brini se. reci ginekologu sve.
    Sve će biti u redu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U dogovoru s farmakologom s rebra propisan mi je rispolept i zoloft. Normabel je povisen i ako ne bu djelovao onda ga izbacujem i uvodim zoloft. Jucer sam popila novu th.i koliko toliko odspavala. Napetost je jos uvijek prisutna ali ne kao prije. Koliko je vama trebalo da th.pocne djelovati, bojim se da mi moja nece djelovati?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A trebat će neko vrijeme dok ne prodjeluje, kažu da obično treba 2 tjedna, tu negdje i u početku možeš biti više anksiozna, to je mehanizam djelovanja tako da se ne prepadneš.
    Budi strpljiva u početku, prati stanje da znaš reći psihijatrici i nemoj unaprijed misliti da neće djelovati, vidjet ćeš hoće li ili neće, ali veće su šanse da ćeš se smiriti.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cula sam se dr.opce prakse i dala mi je tbl.ali je skepticna u tome da cu moci izdrzati cjelu trudnocu i da beba nece imati posljedica. Ono daj me ubi u pojam ionako sam u komi. Kao nek probam samo s normabelima koji mi ne pomazu. Pa gore je sto se tresem i panicarim nego sto cu piti najmanje doze tbl. Kao da si zelim biti ovakva i namjerno to radim. Ne saj boze nikom panicnih ataka. Kaj bi sad trebala, pobaciti?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Opća praksa nije psihijatar i nije farmakolog uz svo dužno poštovanje. Ono što je tebi bitno je da se stabiliziraš jer vjerujem da ne bi ni u tom stanju mogla izdržati cijelu trudnoću.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nema sanse da bi izdrzala. To je strasno. Nadam se najboljem i vjerujem da ce sve biti ok. Pa ne bi mi dali piti nista bez veze. Pila sam tbl.i u drugoj trudnoci, pa je sve ok. U prvoj sam pazila pa je bio spontani. Zelim si ovu bebu jako. Vidis iz mog potpisa koliko, pa to je cudo da sam ostala vec 3x trudna prirodno. Hvala ti puno sto mi odgovaras to mi jako pomaze. ☺

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nemoj se sada ubijati s tim zastrašivanjima, nisi donijela odluku iz hira nego iz teške situacije i odvagnula si je s liječnicima, vjeruj da će sve biti dobro, majka je na kraju najvažnija za bebu i njeno dobrostanje je temelj bebinog dobrostanja...
    Nitko ne kaže trudnicama s epilepsijom da ukinu terapiju, trudnicama s dijabetesom, trudnicama s tlakom...sve je rizik, ali rizik je i biti rastrojen do granice nefunkcioniranja.

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    ...sve je rizik, ali rizik je i biti rastrojen do granice nefunkcioniranja.
    apsolutno se slažem.

pratim vas pozorno jer ću po svemu sudeći i sama trebati nekakvu podršku. teška anksioznost i rana trudnoća - to je moje trenutno stanje. skinulo me sa svih lijekova, no tjeskoba se vraća kako jenjava utjecaj lijekova.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nitko ne pije ljekove u trudnoci jer mu je dosadno u zivotu. Osobno ne znam kak bi izdrzala do kraja bez th.s onakvim napadima panike. Sad je mila majka kako je bilo. Zato ako nejde nema potrebe biti rastrojen, tvojoj bebi treba mama koja ce moci funkcionirati. Savjetuj se s psihijatrom koji moze kontaktirati farmakologa. Ne mora biti ovako.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Marla, rado bih ti rekla dobro došla u klub, ali nije neka sreća biti u tom našem klubu
    Prati stanje, ako ideš na psihoterapiju,tim bolje, pričaj sa stručnom osobom kako se nositi ako si bez terapije.

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Marla, rado bih ti rekla dobro došla u klub, ali nije neka sreća biti u tom našem klubu
    Prati stanje, ako ideš na psihoterapiju,tim bolje, pričaj sa stručnom osobom kako se nositi ako si bez terapije.
    iako nije neka poseba sreća biti u ovom klubu, svejedno ti hvala na dobrodošlici dobro je biti među ljudima koji razumiju kako si jer i sami prolaze kroz isto/slično.

stanje mi je za sada stabilno. pogoršava se jedino s buđenjem jer sam se mjesecima budila s paničnima, tresom, mučninom i osjećajem da ću izgubiti svijest i umrijeti. i valjda je taj strah ostao povezan s buđenjem, tako da se svako jutro budim u strahu hoće li mi se ponovo događati isto.

ako krenu problemi, a iskreno se nadam da ću makar 1. tromjesečje moći bez lijekova, psihijatrica je rekla da se odmah javim. do sada sam pila antidepresiv (Prozac), antipsihotik i Rivotril. rekla mi je da bi me u slučaju lošeg stanja vratila na Prozac i uvela Normabel umjesto Rivotrila.

iskreno, ja više nikad u životu ne želim prolaziti kroz ono što sam mjesecima prolazila (cjelodnevnu anksioznost), doslovno mi je tijelo bilo fizički umorno i iscrpljeno. kile su mi samo padale i sve sam se gore osjećala. i sad sam izgubila 3 kg iako me tek skinulo s lijekva...nadam se da će mi se to zaustaviti...ipak sam trudna. trebala bih dobivati, a ne gubiti kilograme.

zvučat će nekima možda neshvatljivo i brutalno, ali ja radije nikad više ne bih bila trudna nego bila u onom psihičkom rastrojstvu. iskreno se nadam da će tijelo i hormoni trudnoće uraditi svoje, te da ću moći ovo gurati bez ikakvih lijekova...

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja sam pila prozac kad sam ugledala plusic.Tj.zadnji sam popila dan prije plusica.Moja psih.je tvrdila da je prozac siguran u trudnoci.Ja sam sama odlucila prekinuti i imala sam srecu da su hormoni odradili svoje i nije mi nista trebalo.A tako je i 2god.poslije.Nisam se vratils na ad.
    Ako ne mozes bez lijekova-pij-nije rjesenje ni da se mucis.....ima onih koji idu uz trudnocu.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kakav je zivot bez lijekova mozete naci na staroj temi koju sam u trudnoci otvorila, zvala se Recite mi da sam luda, naci cu i link negdje...to je bila slika moga stanja. Svi su vidjeli sto ja nisam, i da nema ovog foruma, bila bih zavrsila valjda u stezulji. Ima trudnica koje hormoni lijepo smire i ujednace. Ja nisam bila ta. Taj pakao bio je gori od bilo koje krize koju sam prozivjela mimo trudnoce. U konacnici mi je u Petrovu dosla psihijatrica i konstatirala da sam u pretpsihoticnom stanju. Nazalost, kod nas trudnice s takvim problemima nemaju podrsku sustava dok, npr, u Engleskoj postoje drustva i udruge za postpartalnu depresiju...Meni su se ginekolozi podsmjehivali i odmahivali rukom kao sto ja bulaznim..psihijatri su ordinirali lijekove, ali opcenito bili su iudikamo korisniji od ginekologa.

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

ja se neću mnogo misliti da li uzimati terapiju ili ne ukolilko osjetim da ne mogu. znam sigurno da je moja anksioznost mnogo štetnija i za mene i dijete i sve oko mene od samih lijekova. znam sve o lijekovima koje uzimam, znam isto tako da nema velikog broja istraživanja jer se istraživanja ipak ne rade na trudnicama tako da mi nitko ne može obećati da će biti sve u redu. no dosadašnja iskustva pasihijatara kad je trudnoća u pitanju su pokazala da su iskustva pozitivna barem što se Prozaca tiče. možda i ništa ne budem trebala, možda mi kad prođe 1. trimestar nenadano osmijeh dođe na lice, postanem zen-trudnica...nikad se ne zna. vjerujem da to mogu, a da li će mi biti potrebno uzimati psihofarmakoterapiju, to ću još vidjeti.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Super je što znaš malo više o lijekovima i svom poremećaju i da si svjesna situacije...javi se kakvo je stanje.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

pozdrav mame
    Molim iskustva mama s paničnim napadajima i anskioznošćću
    Nisam još trudna ali planiram
    Psihijatrica kaze skinuti samo ad a helex može i mora ostati
    tako da se zato ne mogu odlučiti
    Želim jako...ali majko moa sta ako me ulovi u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

nitko

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kad sam ostala trudna sama sam prestala uzimati th.rezultat je bio teski panicni napadi.gore sam napisala o tome.pila sam th.do 10 tt kad sam opet sama prestala i sve je ok.
    Budes vidjela ako neces moci pij tj.
    S tim da u prvoj trudnoci nisam imala ovih problema.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jeste trudni sada ili ste rodili? Jeli s bebom sve ok?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Imam jos 12tt do kraja.s bebom je sve ok.moja psihijatrica ima puno iskustva s ljekovima u trudnoci i jos nije imala slucaj da je bilo posljedica.ima cak zenu koja doji pod th.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Čitala sam tvoje postove i ne znam sama dali mi pomazu ili odmazu :D
    a koje lijekove piješ...pomješalo mi se sve od početka... znači na početku nisi pila i opet je stanje bilo gore koliko sam shvatila?
    Moja se ne slaže s ljekovima pa idem po drugo misljenje jer mislim da nebi izdržala bez jer sam i u prvoj trudnoći umirala od straha...meni je to sve krenulo nakon prve trudnoće

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moja psih.nije htjela da ptestanem piti terapiju(anksioznost i panicni),prozac sam pila.Onaj dan kad sam ugledala plus ja sam prestala.I nikad vise nisam pocela.
    U ono vrijeme sam se bojala kako ce to ici.S ginom sam zdg.da probam prva 3mj.bez,ali ako ne ide da pijem.
    Postoje lijekovi koji se mogu piti.Posavjetuj se s klinickim farmakologom.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

ellice hvala i tebi na podršci i savjetima
    a što je to klinički farmakolog za to nisam još čula?
    Idem danas kod gina i oovaj tjedan po drugo mišljenje druge psihijatrice
    ali za ovog farmakologa nisam čula
    oni se bave lijekovima ili?
    ne znam dali to ima u rijeci kod mene
    elice tebi je trudnoća uredno prošla? bez napada?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

evo sad sam zvala mamu pa mi je objasnila šta je to jer radi u bolnici ali u kadrovskoj službi
    kod nas je jedan jedini taj farmaakolog i čeka se 6 mj i još sad ide na neki plaćeni dopust

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

cure a helex u trudnoći?
    ja sam trenutno na njemu i na citalopramu

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ileana1, i ja sam pila Xanax/Helex u trudnoći. I antidepresiv.

Probala sam bez lijekova ali nije išlo NIKAKO i onda su me vratili na terapiju.

(Ako ti se da, odi gore skroz na početak teme - prvi post, pa pročitaj - naime, moja malenkost je iz OČAJA otvorila ovu temu na Rodi

jer više nisam znala što napraviti.)

Curka se, hvala Bogu, rodila živa, zdrava i bez apstinencijske krize.

Ako baš hoćeš kod kliničkog farmakologa, možeš li do Zagreba?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Teice, drago mi je da te vidim
    Nadam se da si dobro

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni je drago da tebe vidim

Dugo me nije bilo na Rodi...

Jako teško razdoblje sam prošla..

Rastala se od nevjenčanog supruga koji je tata moje curke a ona (sad će 10 god.) odlučila ostati s tatom...

Nakon što sam 8 godina bila 0-24 h s njom...

Uuuuuh!

Sad se nekako ustabililo pa dolazi k meni svaki drugi vikend - prvih 6 mjeseci nije htjela ni to!

Neću se puno žaliti - kako je bilo, dobro je!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajoj, jako mi je zao
    Nemam ti sto pametno za reci.
    Zelim ti puno srece i stabilnosti! Nadam se da ces s malenom s vremenom ostvariti sto bolji i kvalitetniji odnos.
    Drzi se!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ILEANA1 prvotno napisa Vidi poruku
    Čitala sam tvoje postove i ne znam sama dali mi pomazu ili odmazu :D
    a koje lijekove piješ...pomješalo mi se sve od početka... znači na početku nisi pila i opet je stanje bilo gore koliko sam shvatila?
    Moja se ne slaže s ljekovima pa idem po drugo misljenje jer mislim da nebi izdržala bez jer sam i u prvoj trudnoći umirala od straha...meni je to sve krenulo nakon prve trudnoće
    više se ne sjećam što sam pila prije trudnoće, ali to nije niti važno. kad sam ostala trudna prestala sam, ali sam imala užasne napade panike.
    onda je moja dr. u dogovoru s farmakologom s rebra uvela zoloft i rispolept, koji su pomogli, ali sam ih prestala piti čim mi je bilo bolje.
    ne znam kako bi izdržala bez ljekova jer nisam mogla funkcionirati.
    kad sam u ovoj trudnoći završila na hitnoj psihijatriji isto mi je dr.dala samo normabele, ali nisu pomagali. sva sreća da imam ovu dr.koju jako dugo znam, pa mi je žena pomogla, inače ne znam kako bi izdržala.

što se tiče farmakologa dr.je zvala telefonski na rebro da se savjetuje, nije bilo nikakvog čekanja. ne znam da li tvoja psihijatrica može zvati tako u zagreb? jel bi pomoglo da ti dam mejl na pp od psihijatrice pa ju zamoli za pomoć, dosta je imala slučajeva trudnica na ljekovima?

za helex ne znam i neću ti govoriti jer se radi o ljekovima u trudnoći i svakako treba savjetovati i psihijatra i farmakologa.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moj psih. je rekao da je imao trudnice koje su rodile potpuno zdravu djecu i na metadonu. Mislim, on je radio s ovisnicima i svašta je vidio. Jako puno zna o lijekovima te ga svakako mogu preporučiti. Meni ga je preporučila Teica . Ako želiš,mogu ti poslati PP.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Optimist i nanimira, grlim vas jako

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    više se ne sjećam što sam pila prije trudnoće, ali to nije niti važno. kad sam ostala trudna prestala sam, ali sam imala užasne napade panike.
    onda je moja dr. u dogovoru s farmakologom s rebra uvela zoloft i rispolept, koji su pomogli, ali sam ih prestala piti čim mi je bilo bolje.
    ne znam kako bi izdržala bez ljekova jer nisam mogla funkcionirati.
    kad sam u ovoj trudnoći završila na hitnoj psihijatriji isto mi je dr.dala samo normabele, ali nisu pomagali. sva sreća da imam ovu dr.koju jako dugo znam, pa mi je žena pomogla, inače ne znam kako bi izdržala.

što se tiče farmakologa dr.je zvala telefonski na rebro da se savjetuje, nije bilo nikakvog čekanja. ne znam da li tvoja psihijatrica može zvati tako u zagreb? jel bi pomoglo da ti dam mejl na pp od psihijatrice pa ju zamoli za pomoć, dosta je imala slučajeva trudnica na ljekovima?

za helex ne znam i neću ti govoriti jer se radi o ljekovima u trudnoći i svakako treba savjetovati i psihijatra i farmakologa.
    može hvala ti ....daj mi mail pa ću ja onda s njom razgovarati

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Teice znam čitala sam i tvoje postove sve sam pročitala...jako mi je žao da ti je sad na kraju tako ispalo oko kćeri i hvala ti puno što si se javila

evo ja došla od ginekologice...ne slaže se s mojom psihijatricom i rekla je neka idem po to drugo misljenje i da u ponedjeljak dođem natrag s tim nalazom pa da se dogovorimo za dalje
    Ona se slaže s ad a helex ne...suprotno od moje psihijatrice
    S tim da bi mi ona pisala preporuku za carski i poslala me kod nekog za koga ona zna da bi to napravio

nanimira može hvala ti i ti pošalji....samo ja sam iz rijeke

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Ileana1, i ja sam pila Xanax/Helex u trudnoći. I antidepresiv.

Probala sam bez lijekova ali nije išlo NIKAKO i onda su me vratili na terapiju.

(Ako ti se da, odi gore skroz na početak teme - prvi post, pa pročitaj - naime, moja malenkost je iz OČAJA otvorila ovu temu na Rodi

jer više nisam znala što napraviti.)

Curka se, hvala Bogu, rodila živa, zdrava i bez apstinencijske krize.

Ako baš hoćeš kod kliničkog farmakologa, možeš li do Zagreba?
    probati ću sad sa tim drugim misljenjem da vidim šta će mi reći...pa ako bude potrebe ću ići ako u rijeci ne bude nikoga

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Rijecki KBC ima Odjel za kliničku farmakolgiju. Predstojnica je prof sc Vera VlahovićPancevski (valjda sam tocno sva slova napisala). Nalaze se na prvom katu glavne zgrade, one stare, u Kresimirovoj. Vrlo draga i strucna lijecnica.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ILEANA1 prvotno napisa Vidi poruku
    Teice znam čitala sam i tvoje postove sve sam pročitala...jako mi je žao da ti je sad na kraju tako ispalo oko kćeri i hvala ti puno što si se javila

evo ja došla od ginekologice...ne slaže se s mojom psihijatricom i rekla je neka idem po to drugo misljenje i da u ponedjeljak dođem natrag s tim nalazom pa da se dogovorimo za dalje
    Ona se slaže s ad a helex ne...suprotno od moje psihijatrice
    S tim da bi mi ona pisala preporuku za carski i poslala me kod nekog za koga ona zna da bi to napravio

nanimira može hvala ti i ti pošalji....samo ja sam iz rijeke
    ginekolog nije psihijatar niti farmakolog. da sam slušala svoju dr.opće prakse koja je bila protiv ljekova bila bi u ludnici i vrlo vjerojatno bi pobacila u kojem sam stanju bila.
    zbog čega carski?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Teice jako mi je zao zbog cijele situacije drzi se :hugs:

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Teica

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Beti3 hvala!

A carski ne znam...jos cu razgovarat s njom kad u ponedjeljak donesem nalaz
    Prvi je bio carski i svasta je bilo zato me najvise i strah

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Rijecki KBC ima Odjel za kliničku farmakolgiju. Predstojnica je prof sc Vera VlahovićPancevski (valjda sam tocno sva slova napisala). Nalaze se na prvom katu glavne zgrade, one stare, u Kresimirovoj. Vrlo draga i strucna lijecnica.
    tko me uputi njemu...psihijatar, ginekolog tko?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nisam znala da si vec rodila i da je bilo komplikacija. Onda nema smisla da se patis.
    Ja nisam osobno isla kod farmakologa nego kako sam napisala zvala je moja psihijatrica.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ok Ayan... u petak imam dogovor sa psihijatricom pa ću joj reći za to. A čovječe šta je kilava pa ja sve moram saznavat na sve strane.
    Da imam dečka od 7 godina, nakon te stresne trudnoće je sve to i počelo par dana nakon poroda al onda još nisam ni znala šta me snašlo. Prvo sam obavljala godinu dana razno razne fizičke pretrage i tek onda nakon što sam 5x završila na hitnoj odveli su me na psihijatriju.
    Prva trudnoča je bial užasna, rano prokrvarila, otvorila se u 4mj, mirovala, 3mj bolnice gdje sam svašta doživjela i vidjela, trudnički dijabetis, porod od 12 sati koji su forsirali a on je bio na zadak i na kraju hitni carski nakon 12h maltretiranja.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Grozno. Meni su sad isto predlagali carski ali na kraju mi je vise doktora potvrdilo da mi ga na temelju panicnih napada nece napraviti. Iskreno niti bi to htjela.

Ne znam kako je inace praksa, ova moja dr.je privatnik. Prvo sam isla na razgovor gdje smo vidjeli kakvo je stanje i onda je odredila th. Zatim je zvala kbc rebro i savjetovala se s farmakologom jer ima ljekova koji se ne daju trudnicama. Nakoj toga smo dogovorili konacnu th. Logicno mi je da doktor kontaktira doktora bolje zna o cem se radi.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I sami psihici znaju tj.trebali bi znati sto se moze u trudnoci i dojenju.
    Osobno nisam pila lijekove ,ali psihica je znala sto moze.
    Iako znam da recimo normabel vani ne daju trudnicama i dojiljama ,a kod nas se dijeli na veliko.....
    Dobila sam ga i ja na mirovanju u Petrovoj.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

A u prvoj trudnoći su me redovno krkali apaurinima u bolnici jer sam stalno plakala i bila ful u strahu.
    ne znam baš ću razgovarati sa psihijatricom u petak neka ona onda zove kliničkog farmakologa šta možže šta ne može da više znam na čemu sam

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Hvala vam cure od srca tako je lijepo zati da nisam sama

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisi sama !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor