Ali prije cetiri dana sam bila na uzv i dok nista nije rekao da je hematom ili nešto..jel moguce da se hematom stvorio naknadno? Zovem bolnicu podobnik vec sat vremena i nitko se ne javlja..samo puca linija..zvala sam i doka, ni on se ne javlja..
Ali prije cetiri dana sam bila na uzv i dok nista nije rekao da je hematom ili nešto..jel moguce da se hematom stvorio naknadno? Zovem bolnicu podobnik vec sat vremena i nitko se ne javlja..samo puca linija..zvala sam i doka, ni on se ne javlja..
I ja sam smedarija i krvarila do 12 tt .... Na momente smedi iscjedak pa svjeza krv bila. Imala sam hematom ali dr.govorio svaki pzt da krvarenje nije bilo od hematoma nego pucali kapilari u rodnice i od tuda dolazilo do svjeze krvi .... I zbog toga cim sam imala krvarenje hodala sam skoro do 7 tt vaditi betu svaki drugi dan. Da dr.pratio rast bete.
Ako mozes otidi na hitnu neka napraviju uzv i izvadis kod njih odmah i betu. Inaci oni prvo prvo te posalje na vadenje bete i to za pola sata ili sat vremena bude gotov nalaz
Javio mi se dok..rekao je da uzmem 4 tablete duphastona pa navecer 2..a ako je jace krvarenje da odem u bolnicu..veli ako nije jace od intenziteta menstruacije da onda nema ugroze i da se vidimo po planu (u cet).. E sad molim vas recite koliko je kod vas bilo jako to krvarenje..meni je kao pocetak menstruacije.. Kad se brišem ostane sve na papiru,..imam i dnevni ulozak i na njemu ima dosta tragova krvi..zar toliko krvi moze biti od tih kapilara u rodnici? Ja se opet bojim najgoreg![]()
Tocno tako bilo i kod mene. A pogotovo dok sam isla na wc i na wc papiru sve bilo puno krve... Ali ja nisam cekala nego isla sam na hitnu na uzv i vadenje bete. U to vrijeme koristila sam vagin.utrogestan 3×2 a na hitne mi pojacali na 4×2 i nisam ga onda koristila vaginalno posto to jos vise nadrazila sa tim. Nego sam ga pila .... Oni na hitne tocno znaju koliko treba biti beta za tjedne trudnoci i sve ce ti reci i utjesiti da ne sekiras se.... Kod nas u varazdinu znaju i zadrzati u boln.te par dana dok to ne smiri se krvarenje.....
Uli naz.na hotnu pa njih pitaj oni budu sve rekli.
U prvoj trudnoci sam napunila nekoliko menstrualnih ulozaka prvi dan, a kasnije su izljevi bili povremeni
U drugoj trudnoci je to bila prava menstruacija od 5 dana, mislila sam da postipak nije uspio, cak sam i terapiju prekinula
Kasnije su izljevi bili povremeni, sto crvenog, sto smedjeg, ponekad nije prestajalo
Hematom je posljedica krvarenja koje je nastalo u maternici, uzrok se bas i ne zna
U prvoj t je uzv bio ok, onda za koji dan je pocelo krvarenje i taj dan se i dalj nista nije vidjelo, samo da je plod jos uvijek tu
Na sljedecem uzv za tjedan dana, bio je veliki hematom
Zasto je do toga doslo, ne zna se
Al rodile se dvije zdrave curice u terminu
Vidis ti kak je to nevjetojatno..hvala vam sto ste podijelile svoju pricu sa mnom, pogotovo ti Ginger..ne mogu vjerovati da je od toliko krvarenja na kraju ipak sve bilo dobro..a vidjet cemo kako ce kod mene zavrsiti..
Ja isto nakon 12 tt i nakon toliko krvarenja isto iznosila do kraja trudnocu i rodila 21.3.2016 zdravu djevojcicu....
Prekrasno, nadam se da cu i ja tako..
I ja sam krvarila nakon fet-a. Krenulo sa smedjim iscjetkom u 6tj. Nastavilo se krvarenjem. Hospitalizirali su me na 4 dana i nakon strogog mirovanja i utrogestana 3x2 oralno sve stalo. Na uzv pregledu pri otpustu nije bilo vidljivo od kuda to krvarenje. Na uzv s 8tj vidljiv hematom u resorpciji. Evo me sad na 18+1.
Lijepo je procitati takva iskustva..nadam se da će i meni tako na kraju zavrsiti, sve ok..
Ali sad sam nasla i ugruske![]()
Fuksija, ja bih isto otisla na hitnu. Daj Boze da nije ozbiljno, al da ne bi poslije pozalila...
Fuksija , kakvo stanje ????? Ti javila se na hitnu???????
Evo par informacija.Buduci da imam doma dvije macke odlucila napraviti TORCH (nalaz stigao kad dam vec bila na inhekcijama za ICSI prvi postupak).
Pobjegla mi poruka pa nastavljam....uglavnom preboljela vecinu toga,osim Parvo virusa B19 i Herpesa simplexa 2 (negativni mi IGM i IGG).
Oni kaj me sokiralo je rubeola IGM granicni 0,84 dok su vrijednosti ispod 0,80 kao negativne.Ponavljala nakon mjesec dana opet granicni sada 0,81. Cijepljena kao mala i u skoli i nije mi jasbo odkud to.Danas obavila razgovor s infektologom i zakljucak je da mi je taj kao titar visok i osjetljiv na rubeolu tj.negativno mi je i nema straha.IGG mi je 110.I kao dobro kaj je tak visok bolje ce me stitit,odnosno bebicu kad do toga dode.Eto ako netko bude isao ba TORCH neka ne panicari ko ja!!!
Inace sam danas obavila prvi UZV jer vracam smrzlice ovaj ciklus (nakon nazalost neuspjesnog prvog postupka).
Bernica i Bond nema vas....?
Fuksija, jako mi je žao zbog šokova koje prolaziš u toliko željenoj trudnoći. Iskreno se nadam da će sve biti dobro i da ćeš na ljeto grliti svoje zlato.
Tu sam Mimi .... pratim stalno al nemam zasad nist novo za prijaviti. Cekam uzv u pon i nadam se konačno nekakvom pozitivnom ishodu. Sve je mirno, ne krvarim, stalno sam gladna i spava mi se ali nekih drugih posebnih simptoma nemam... u pon bude 6 tj i koji dan pa se nadam nekoj lijepoj vijesti...betu nisam vise ponavljala... vadila ju dvaput... Fuksija... nadam se da je sve ok ... javi se kad bus mogla... a ti Mimi... sretno sa smrzlicima... nek to bude to... kad ides gore?
Maco papucarice, ne znam sta mogu napraviti, to znaju oni. Ali znam da neke zene u ranoj trudnoci nazalost imaju krvarenje i obracaju se dr. na hitnoj za pomoc. Pretpostavljam da na temelju pregleda, bete i sl.mogu utvrditi stvarno ili bar priblizno stanje i rizik.
Fuksija, gdje si nam? Nadam se da ste i ti i bebica dobro!![]()
Fuksija, draga!!!! Gdje si????? Vjerujem da sve uredu sa tobom i bebicom!!!!!
Evo mehvala svima na brizi..pokusavala sam se cim vise opustiti..spavala sam do podne!! A zaspala sinoc u 22:30h pred telkom)...svasta!
Ugl na hitnu nisam isla jer sam dobila svog doktora na tel i uputio me sto da radim..popila sam duphaston i mirovala..ionako ne bi mogli nista na hitnoj..ak je krenulo, krenulo je..bolje mirovati nego se truckati do bolnice..da nisam dobila doktora i da nisam uzela terapiju, to bi bila druga prica
Eto, danas mi se smirilo krvarenje, samo malo sukrvice..sutra idem na uzv pa cemo vidjeti. Drzite fige..
Uh, super, bas mi je drago!
Samo miruj i dalje i javi sutra sto kaze uzv.![]()
Cure, znam da nije pitanje za obje ali tu ste mi aktivne A hitno mi je. Da li se u Petrovoj treba naručiti za EKG i anestezioloski. Imam nalaze i uputnicu.
Ja sam nedavno isla na histeroskopiju i obavljala sam sve predoperacijske pretrage preko D1 uputnice pa preko internih i EKG i anesteziologa, nisam se morala narucivati.
Super, hvala. Ma i ja sam to sve za histeroskopiju al sam tada bila hospitalizirana tamo dva tjedna prije. Idem onda sutra.
Evo mene sa uzv...
Opet cekanje i igra zivaca..uzas..
Vidi se zumancana vrecica koje nije bilo zadnji put ali srce jos ne kucaa veli dok da bi trebalo..dat ce mi jos tjedan dana vremena pa cemo vidjeti..ako ni tada ne bude kucalo, znamo sta cemo
Sad sam 6+1..zadnji put sam bila 5+1 i srce je kucalo i sve je bilo bolje,i plod je tad bio velik kao sad al je zavrsilo spontanim..
Curke koje imate iskustva, u kojem tjednu je vama srce pocelo kucati?
Fuksija ja mislim da ima vremena jos prokucati, meni je prvi put kucalo sa ravno 6tt, ovaj put jedno sa točno 6tt a drugo sa 6+2tt.
Tako da svakako treba pričekati, mislim da je rano reci sa 6+1 da neće biti dobro.
Držim fige za dalje!
Fuksija, zao mi je sto se cekanje nastavlja... Ali vidis, zadnji put sve ok i puno bolje nego sad, pa nazalost spontani. Nadajmo da ovaj put sve ide lakse i sporije, ali sigurnije! Drzi se!![]()
Fuksija nadam se da će srce idući put kucati. Vjerujem da nije lako čekat.
Kod mog ginekologa je oba puta kucalo sa točno 6+1.
Zeljkica šaljemi navijam za visokuu betu kod tebe, idući put.
Evo i mene... znaci danas mi je 10 dpt trodnevnih embrija i vec nekoliko dana imam grceve ko da cu svaki tren dobit m. Jel to normalno ili se nemam cemu nadat?
Nadaj se Larinaa) fuksija,mojoj prijateljici je tek sa 6+5 prokucaalo,tako da držim figeee
Pozdrav zene drage. Ja sam opet poslusala svoju intuiciju i ipak danas otisla na uzv u zagreb. Jednostavno mi vrag nije dao mira i imala sam pravo. Desilo se ja bi rekla cudo. Uzv je otkrio 2 ploda sa savrsenim otkucajima srca!! Ja sam u totalnom šoku, izgleda da nosim jednojajcane blizance!!!!
Molim iskustva, ima li koga sa jednojajcanim blizancima iz mpo?!?
Mare odlično!!! Cestitam i nek ti je sretno sve dalje, iako nisam vise u ovoj fazi nakon transfera pratim i dalje postove i iščekujem sa svima vama. Sretno svima, Fuksija samo hrabro, odmaraj i ne nerviraj se, Larina nikad ne gubi nadu!
Mare cestitam od srca. Meni je moj embriolog iz Skoplja rekao da su moguce jednojajcane trudnoce od dvodnevnih i trodnevnih embrija al svi misle da se samo blastica moze podijeliti. Nisam to napisala bas iz tog razloga jer bi mnogi mislili ili da nisam skuzila ili da pisem gluposti. Sve u svemu urednu trudnocu ti zelim i nadam se da ce se javiti neka cura sa jednojajcanim.
ajme mare, cestitam!!!
samo polako i nek ste sto duze 3u1
daj mi sad objasnite, jer ne kuzim...
zasto se dvodnevni ne bi dijelili? i oni dodju do faze blastociste
zasto bi se onda samo transferirane blastociste dijelile?
Gabi to sam i ja pitala dr a ona kaze da se u pravilu ne dijele. Pa je zvala i biologicu da joj kaze i tako. Moguce da je to rijetkost u mpo, ali naravno da nije nemoguce i ne zabiljezeno.
Mare čestitam od srca, predivno je čut da nekom uspije kad god pročitam da je nekoj uspjelo srce mi se ispuni radosti ,ja sam sad 8 dpt imala sam 1 js četverostaničnu transfer 2 dan a zanima me jesili imala kakvi simptoma prije?
Mare, pa ne mogu vjerovati! Blizanci! Wow! Mogu si misliti koliko si sretna!
Daj mi molim te reci u kojem si tjednu točno? Zanima me radi otkucaja srca..
Imala sam svakakvih simptoma i nikakvih. 13dpt cak negativan test a beta nakon sat vremena 85! Za 2 dana 301. Bila sam sigurna da nisam trudna obzirom da vec imam 1 dijete i mislila sam da cu odmah prepoznati simptome. Pogledal par stranica unazad, o svemu sam pisala. Cak sam imala smedarenje 26.dc i krvarenje na 4+3. Uglavnom ludilo.
Fuksija danas sam tocno 6tt. Ali dr ima zvjer od uzv. Ne brini, u 1.trudnoci se vidjelo tek sa 6+4. Nema pravila!