Cure trebam pomoc obavili smo sve pretrage i sad trebam kod ginica po uputnicu pa me zanima dali se moramo naruciti ili samo dodjemo s uputnicom
Cure trebam pomoc obavili smo sve pretrage i sad trebam kod ginica po uputnicu pa me zanima dali se moramo naruciti ili samo dodjemo s uputnicom
U subotu trebam donijet pristanak korisnika prava na MPO, ali na papiru nemam žig i potpis od doktorice. Da li su htjeli takav papir ovjerit? Ako budem morala u subotu ovjeravati može savjet koji je najbliži j. bilježnik. Hvala unaprijed.
Jel mozda netko zna koliko treba proci vremena između stimuliranih postupaka?!
Limac mi smo nakon 4mj.
Tinaele uvijek se narucujes 1dc. Il ih nazovi pa tocno provjeti.
Hvala
Zanima me dali se može dan nakon punkcije saznati dali ima oplođenih js i kada je tranfer?
Nakon koliko dana ti je bio transfer od punkcije?
Može i mora.
http://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-me...nutoj-oplodnji
Pravo na obaviještenost
Članak 8.
Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:
– svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku procjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka,
– preporučenim pregledima i zahvatima te planiranim datumima za njihovo obavljanje,
– mogućim prednostima i rizicima obavljanja ili neobavljanja preporučenih pregleda i zahvata,
– svome pravu na odlučivanje o preporučenim pregledima ili zahvatima,
– mogućim zamjenama za preporučene postupke,
– tijeku postupaka prilikom pružanja zdravstvene zaštite,
– daljnjem tijeku pružanja zdravstvene zaštite,
– preporučenom načinu života,
– pravima iz zdravstvenoga osiguranja i postupcima za ostvarivanje tih prava.
Pacijent ima pravo dobiti obavijesti na način koji mu je razumljiv s obzirom na dob, obrazovanje i mentalne sposobnosti.
Pacijenti s invaliditetom imaju pravo dobiti obavijesti u njima pristupačnom obliku.
Članak 9.
Obavijesti iz članka 8. stavka 1. ovoga Zakona na usmeni zahtjev pacijenta obvezan je dati zdravstveni radnik visoke stručne spreme koji pacijentu izravno pruža određeni oblik zdravstvene usluge.
https://www.facebook.com/rodaneplodnost/
Cure koje su imale pozitivnu betu, kakvi su vam bili simptomi nakon tranfera? Ja sam sva na iglama danas 3dpt
Jos nesto, dobila sam za 5dnt decapeptyl injekciju, nije mi jasno cemu ona sluzi zapravo. U 1.postupku mi je nisu dali.
Ja sam imala transver 26.10 i simptoma ne primjećujem baš ništa osim drugi dan onag lagana bol u desnom jajniku al to je valjda od punkcije
Stetno cure!!
Bubo drago mi je da si konacno u postupku i drzim fige![]()
Bokic cure!! Jel mozda ima netko iskustva sa klomifenom?! Danas mi je 13dc i folikul je 16.5mm. Sutra stoperica i u subotu punkcija!! Međutim ja sam dobila danas ovulacijsku sluz...mislim da ce mi pobjeci jajna stanica... Ima li tko pozitivnih iskustva??
LIMAC sluz je normalna i do nekoliko dana prije ovulacije, posljedica je rasta estradiola kako raste folikul. naravno, buduci je rijec o klomifenskom ciklusu bez supresije, uvijek postoji mogucnost da ce folikul puknuti prije punkcije, nasrecu, u tom slucaju ti se ne broji postupak.
ukoliko se to desi, probaj za iduci klomifenski traziti supresiju (cetrotide ili orgalutran).
mene su moji folikuli uvijek docekali, ali su bili "prazni".
sretno!
Bubekice puno hvala!! Malo si me utjesila! Vec mi je jednom puknuo folikul par sati prije punkcije... Ali nadam se da ovaj puta nece! I nisam znala da ako ne dođe do punkcije da se ne broji postupak!!!! To onda znaci da prosli put nisam iskoristila prirodni postupak!? To me veseli jer mi je ostao jossamo jedan stimulirani!!!
Nama treba 4 dana apstinencije...los spermiogram.
ja mislim da je tako, osim ako se nesto nije promijenilo. provjeri s dr.
buba jel imas kakve simptome?
Danas je 8 dpt i ništa posebno malo sam napuhana jutros me malo bolilo u doljnjem dijelu leđa ono više nekakva bol ko pred mengu i prestalo al glava me boli već drugi dan i isto lagana bol juče me malo zabolilo kad sam sjela na stolicu al kratka bol bila par sec al ja nikako nemogu prepisat nijednu bol da su simptomi neznam ni sama šta da mislim.... a kod tebe imali išta ??
Ja isto nista, trbuh mi je napuhan od stimulacije, malo me strcne ali nista strasno. Kad vadis betu?
Ma ne trebaju nam simptomi.. samo pozitivna beta![]()
Drage moje vidim da ima dosta novih cura i nisam baš u toku ponekad malo škicnem jer nemam baš vremena ....šaljem Vam puno ~~~~~~~~~~~ za sve što vam treba da ne nabrajam pa ne preskočim nekoga![]()
![]()
Meni danas poceli pristici po bradi.. strah me da nije pms![]()
Meni je pobjegla jajna stanica....ocito mi nije suđeno u prirodnjacim... Sljedeci ciklus idemo sa zadnjim stimuliranim!
Limac zao mi je. Vidis kod tebe su dva puta napravili gresku i zbilja ih ne razumijem. Ovaj put su ti trebali ranije dati stop i valjda imaju nekakvu evidenciju i karton na koliko mm su u proslom dali stop.
Koliko se sjecam da su cure vec na 16 mm dobivale stop u prirodnom cikkusu.
Limac jel ti dok.Fenzl bila?
limac ma meni su isto ovaj put zaj.. na ultrazvuku mi je rekla da cu imati min 6js i mislila se oce li mi staviti punkciju u utorak i srijedu, cak me je 2 puta bila pregledavala da bude sigurna i rekla mi da dodjem u srijedu. Na kraju sam imala 3js od cega 1 prazna.. znaci da se preracunala i zaj... mi. A taj utorak sam imala iscjedak sto je vje.od pucanja.
Bok curke, evo imam pitanje:dobila sam od svog ginića uputnicu za ponoviti fsh, lh, prolaktin, testosteron ukupni i slobodni, tsh, ft4, atpo i atg a skužila sam da to sve mogu obaviti u vv, dali mogu? I pošto sam tek završila sa stimulacijom neznam kada će ova menga doći a trrebam se naručiti za 3dc dali da zovem onda 1dc pa kažem da trebam tad i tad doći ili kako?
Jel mozda netko zna dal mogu sa jednom D1 uputnicom u vise postupaka?! Ovaj mj bila u prirodnom(pobjegla jajna stanica) , a sad cu krenut u sljedeci postupak.
Drage moje eto mene nakon duzeg vremena,razocaranjano, pitanje, moze li se na VV napraviti HSG, koliko se ceka i trebaju li kakvi nalazi prije pregleda? Moja bolnica mi se zgadila, ne zelim ih ni zvati ni vidjeti.
HSG se može raditi na Merkuru (dakle ista bolnica, ali drugi odjel, druga zgrada) - tako su meni rekli na VV kad sam išla na HSG. No, na kraju sam ga odradila u OB Zabok.