-
Apropo mentorstva-nisu mentori nuzno znalci i sposobni za sve sto treba uceniku. Ima divnih odgojiteljica i uciteljica koje rade mnogo toga dobrog, a nisu ni pomislile na mentorstvo. A ima i onih koje se dice (da ne kazem ku***) magisterijem i mentorstvom pa 2 godine okrecu glavu od djeteta s ocitim ADDom npr. Ima i onih koji ganjaju status mentora radi vece place, a djeci pustaju +12 filmove umjesto obrade nove lekcije. Ima ravnatelja koji frcu nosom da sto ce mi doktorat na ovu temu jer je dovoljno samo dati 2 takvim ucenicima. Ima skolskih logopeda koji me uce da je dovoljno samo voljeti djecu s teskocama i nista posebno ih dirati na satu. Ima roditelja koji mi trpaju svoju djecu u auto da ih vozim kojem god 'dotoru' hocu samo da se ona ne mora s njima baviti.
Ima svega...ponukana ovakvim svakodnevnim situacijama u kojima se nalazim, odlucila sam da necu upirati prstom iskljucivo na ovog ili onog jer su svi 'krivi' podjednako. Ali razumijem i dijelim ogorcenost na neadekvatan sustav skolstva.
Zao mi je sto je tako i sto roditelji imaju ovakva negativna iskustva kao peterlin. I ja sam 'za barikade'.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma