Odbrojavanje 04/2016 by vjerujem u bolje sutra

Thread: Odbrojavanje 04/2016 by vjerujem u bolje sutra

1. MonaLi's Avatar

MonaLi said:

Zelena vilo - čestitaaaaam
    Sretno do kraja i javljaj nam se

2. sarasvati's Avatar

sarasvati said:

Ooooo, vilo!! Zakon! Čestitam!!

Ja nista ne znam sto i kako uoči trudnoće (hvala, Mona!), osim ono sto svi rade, ali znam sto i zasto tijekom trudnoće (koliko se sjecam). Mozda bih trebala razmisliti da si pomognem s nečim. Godina je iza nas.

Giovi, necu ja tako skoro piškiti. Jos dok dođe 28. dan pa prođe neko vrijeme..., onda.

3. sarasvati's Avatar

sarasvati said:

I dobro jutro svima! Ako stignem skuhati, nudim caj!
    Spremam se za posao

4. Giovi said:

Vilo cestitaaaaaaaaaammmm!!! Neka bude, kako kazu,skolski. I ja mislim da taj stres i strah vise igra ulogu sada i zato ne briniiii i ne razmisljaj previse nego uzivaaaaaajjjj!!
    Curke,kavica je skuhana ali s obzirom da je -6 pozurite,ohladiti ce se...

5. Giovi said:

Jutro Nirvana...tek sad sam vidjela tvoju poruku... ja jedino sto imam je taj kalendar na telefonu ali on mi sto se plodnih dana tice sluzi okvirno. On mi najvise pomaze kod pracenja duzine ciklusa,plodne dane bas osjetim pa se po tom osjecaju vodim.

6. Giovi said:

Sarasvati meni i dalje ti mirisis na stupice...

7. November said:

Jutro!

Ja sam jutros prvi put otkad pratim 100 posto sigurna da ovuliram danas. Ustala sam iz kreveta i samo osjetim kako mi se nešto slijeva niz nogu. Već sam pomislila kako je došla vještica, kad ono sluz, ona predivna prozirna sluz!
    Dragi je već bio otišao na posao, malo mi je falilo da ga ne nazovem da se vrati i obavi posao. :D A ko za inat jučer nismo bebili!!! Danas ćemo, i popodne i navečer..

Ja imam kalendar na mobu al to mi je također više za praćenje ciklusa okvirno. Mada evo, sad mi piše kako je danas ovulacija i izgleda da je točno. Al za to trebaju biti baš oni uredni školski ciklusi da se u to može pouzdati (a takvi ciklusi su više iznimka nego pravilo).

Vilo čestitke od srca

8. Giovi said:

Trk kod dragog na posao... :D
    Meni je po toj aplikaciji O isto danas ali probadanje i pritisak i iscjedak su mi bili 9 i 10DC tako da smo mi bebili skoro svaki dan,a nadam se da cemo i danas,za svaki slucaj...
    Napisala sam negdje prije da za ovaj mjesec imam vojni plan...samo cekam da me Mm posalje k vragu... :D

9. marle's Avatar

marle said:

Zelena vila čestitaaaaam!!!

10. Narancica000's Avatar

Narancica000 said:

Zelena vilo cestitam od srca!!!
    Vibram ~~~~~~~~~ da se mrvica drzi svoje mame do termina

Mona, Chiara drzim fige da vasi folikuli prerastu u pravi bozicni poklon - viiiisoku betu! Od srca vam to zelim.

Jagodice, November, Sarasvati, Mami, Giovi, Marle i ostale, na vas prosipam vagon prasine, nek se nadje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

11. Pozitivka said:

Jutro curke,

Giovi hvala za kavicu, moja je bome baš hladna al paše svejedno!
    Chiara i Sarasvati navijam za Božićni +
    Nirvana ja ti koristim od aplikacija FF (fertility friend) i Ovia Fertility - upisujem bazalne (i ostale simptome) jer mjerim svako jutro, ok su mi obje aplikacije, FF pouzdaniji jer mi točnije prikaže kad je bila ovulacija, a Ovia mi je više user friendly-ljepša i šarenija
    MonaLi držim fige za folikul
    Zelena Vilo čestitam, želim ti prekrasnu trudnoću i natovari nas sve s tom trudničkom prašinom!!!

12. tocekica's Avatar

tocekica said:

pvo je već drugi put da mi je nestala poruka...
    da ponovimo;
    Vilo, čestitam ti od srca.
    Giovi, hvala na kavici
    Sarasvati, upravo pijuckam zeleni čaj.
    November znači danas ozbiljna akcija. ja danas počinjem s ozbiljnijim vježbanjem svaki drugi dan do M ili II.Pozitivka, ja koristim FF, ali samo sam prošli mjesec mjerila bazalnu. Od sutra mjerim ponovno...ukočila sam se pa sam na brufenima i zato ne mjerim ovih dana.

13. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Zelena vilo cestitam. Ne brini se, bit ce sve u redu.
    Giovi hvala na kavici.
    Iva jesi kuci ili u bolnici? Kako je proslo?

14. MonaLi's Avatar

MonaLi said:

Hvala curke na navijanju za folikul, ja mu tepam od jutra, da samo raste

15. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Hoce Mona, hoce. U petak opet fm?

16. Giovi said:

Svako jutro jedno jaje, folikulicu snagu daje...ako si gladan jos,voca imam pun kos...
    Folikulicu moj mali sa ciklom se nahrani... da mi budes velik i jak i da za tebe cuje svak... :D

17. tocekica's Avatar

tocekica said:

Quote Originally Posted by MonaLi View Post
    Hvala curke na navijanju za folikul, ja mu tepam od jutra, da samo raste
    ~~~~~~da za par dana tepaš mrvici

18. Nivana said:

Oho,. Posto se uopće ne snalazim,. Još neznam di kad pišem jer još uvijek čekam odobrenje da mi puste post... Malo se pogubim... A i tek sam sad vidjela da ste mi odgovorile...

Uglavnom i ja san u plodnim danima, relativno mi moj kalendar sve to tocno kaze... I hopsalu smo Ko ludi., danas je dan ovulacije,. .. Vidjet ce mo za 14 dana šta ce biti...

Ali već 4 mj ništa ...:/

19. MonaLi's Avatar

MonaLi said:

Giovi - Hahahaha predobro, bas si me nasmijala sada

Chiara - da u petak opet FM, mozda za vikend bude inseminacija vidit ćemo, necu se nista nadati da se ne zbediram u petak.

Tocekica - hvala ti samo da ne pukne prije petka Hehe

20. Munkica's Avatar

Munkica said:

Velike cestitke, Zelena vilo!
    A svima ostalima lijepi i sretni folikuli i debeli endometriji.
    Danas mi je 22. DC, jos 6 dana do bete. Kao i uvijek, simptomi su tu inace ne mjerim redovito bazalnu, ali sam sada iz fore izmjerila temperaturu i visa mi je za 0,5 stupnja nego inace. I imam prozirno zuti iscjedak. Sise otpadaju. Poprilican sam karakter sto se piskenja na testove tice, ali me ovaj ciklus sve nesto kopka. Daleko je utorak!

21. Anka91 said:

Zelena vilo cestitam!
    Mona i ja navijam za folikul.
    Ja stigla od dr za stitnjacu i dalje piti tablete kontrola svakih 6 tjedana.

22. MAMI 2 said:

♥ Lista za: 30.11.2016 ♥

(Ne)čekalice:

anka91~~~~~~~~~~~~~~~81.dc II
    Suncokret1983~~~~~~~~~~~77.dc
    Narancica~~~~~~~~~~~~~~70.dc II
    mono111~~~~~~~~~~~~~~ 55.dc
    Zelena vila~~~~~~~~~~~~~~32.dc II
    sarasvati ~~~~~~~~~~~~~~~26.dc

Odbrojavalice:

angiebanangie~~~~~~~~~~~~20.dc
    Natalie38 ~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
    November~~~~~~~~~~~~~~~17.c
    nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
    Giovi~~~~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
    marle ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
    Jagodicabobica~~~~~~~~~~~10.dc
    mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
    Pozitivka~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
    xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
    Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7.dc
    šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
    Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~~~3.dc

23. MAMI 2 said:

Zelena vilo čestitam!
    Mona ~~~~~~~~~~za petak i dobre vjesti!
    Chiara mislim na tebe.

24. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Mami i ja tebi zelim jedno malo bozicno cudo.

25. MAMI 2 said:

Quote Originally Posted by CHIARA... View Post
    Mami i ja tebi zelim jedno malo bozicno cudo.
    Hvala draga!

26. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Quote Originally Posted by MAMI 2 View Post
    Hvala draga!

Ne znam da li se ovako javno smije postaviti pitanje koje me zanima? Nadam se da nije protiv pravila... Naime, zanima me da li se moze kao prije, kad ostanem trudna da me netko prijavi jer sam trenutno nezaposlena?

27. Giovi said:

Koliko ja znam moze...s time da ti placas troskove zdravstvenog,mirovinskog i ostalih obaveznih minimalnih troskova koje inace placa poslodavac. To bi ti najbolje bilo napraviti kod nekog bivseg gazde za kojeg znas da nije

28. Giovi said:

To bi ti najbolje bilo napraviti kod nekog bivseg gazde za koga znas da nije pokvaren,da je ok i s kojim si ostala u dobrim odnosima. S time da se mozes jos i raspitati na socijalnom o uvjetima koji se moraju ispuniti da bi poslodavac dobio i dodatnu naknadu za zaposlenje nezaposlene pa su ti tako sanse vece.

29. Beti3's Avatar

Beti3 said:

Ne znam da li se ovako javno smije postaviti pitanje koje me zanima? Nadam se da nije protiv pravila... Naime, zanima me da li se moze kao prije, kad ostanem trudna da me netko prijavi jer sam trenutno nezaposlena?
    Radije nemoj, rigorozne su kontrole. I nećeš moći odmah na bolovanje, jer bi u HZZOu zasvirala sirena i odmah bi kaznama sredili tvoga liječnika, a možda i poslodavca.
    Čak i one stvarno zaposlene moraju dokazivati da nisu znale za trudnoću u trenutku zaposlenja i da im je baš tako problematična da moraju na bolovanje, ako je to brzo nakon početka rada.

No, kao nezaposlena mama isto imaš pravo na rodiljni i roditeljski dopust, ako si zdravstveno osigurana u Hrvatskoj. I cijelo to vrijeme ide ti radni staž (od poroda do 1. djetetovog rođendana)

30. Zelena vila's Avatar

Zelena vila said:

cure drage, hvala vam svima!!
    puuno mi znacite jer me u stvarnom svijetu malo tko razumije, pa šutim.. a to mi pak teško pada jer imam potrebu da se za svaku moju mrvicu zna, ma koliko kratko bila sa mnom.. zato vam stvarno hvala na svakoj dobroj želji, cestitki i vibricama

i hocu, javljati cu vam se i dalje, i cekati vaša cuda
    i siiiiiiiiiiipam

31. MAMI 2 said:

♥ Lista za: 01.12.2016 ♥

(Ne)čekalice:

anka91~~~~~~~~~~~~~~~82.dc II
    Suncokret1983~~~~~~~~~~~78.dc
    Narancica~~~~~~~~~~~~~~71.dc II
    mono111~~~~~~~~~~~~~~ 56.dc
    Zelena vila~~~~~~~~~~~~~~33.dc II
    sarasvati ~~~~~~~~~~~~~~~27.dc

Odbrojavalice:

angiebanangie~~~~~~~~~~~~21.dc
    Natalie38 ~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
    November~~~~~~~~~~~~~~~18.c
    nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~14.dc
    Giovi~~~~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
    marle ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
    Jagodicabobica~~~~~~~~~~~11.dc
    mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
    Pozitivka~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
    xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
    Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
    šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~5.dc
    Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~~~4.dc

32. Suncokret1983 said:

Drage trudilice, ja sam zadnjih mjeseci poprilično zabušavala u praćenju ciklusa.
    Drago mi je vidjeti da ima puno novih trudnica

Mami, danas mi je 17 dc.

33. iva_777's Avatar

iva_777 said:

Zelena vilooooo cestitaaaaaam!!! Ajde sada kak se veli sve skolski i lagano!

Mona, Mami, Chiara, Sarasvati ~~~~~~~~~~~~ plusice na sunce!

Chiara doma sam i dobro sam. Sve sam napisala na spontanima. Necu ovdje, ovo je tema za veselje i radost.

Nove curke dobro nam dosle i jos brze nam otisle medju trudnice!

Brojim dane da vam se vratim

34. Giovi said:

Jutro cure....
    Kavica skuhana...
    Zelena vilo, vjerujem da si htjela napisati koliko god tvoja mrvica dugo bila sa tobom i koliko god te tvoja mrvica kasnije sutala u trbuhu... :D
    Iva,neces se ni okrenuti a vec ces biti s nama...

35. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Bok curke. Giovi hvala na kavici.
    Beti nisam odmah mislila otvarati bolovanje nego nakon par mjeseci-4-5.

36. Pozitivka said:

Pozdrav curke,

Giovi koju aplikaciju na mobu koristiš?
    Chiara znam za dva slučaja (sestra i sestrična) koje su nakon što su saznale da su trudne stupile u radni odnos, same su si plaćale doprinose tih par mjeseci dok nisu otišle na porodiljni (tj. gazdi su dale lovu a on je normalno uplaćivao preko poslovnog računa), nisu imali nikakvih problema,a je li to po zakonu vjerojatno ne!

37. Beti3's Avatar

Beti3 said:

Bok curke. Giovi hvala na kavici.
    Beti nisam odmah mislila otvarati bolovanje nego nakon par mjeseci-4-5.
    Bolovanje je problem. Ako se zaposliš, uplaćuješ svaki mjesec doprinose, OK je. Ali, ne smiješ na bolovanje. A ako otvoriš porodiljni nakon manje od 6 mjeseci od zaposlenja, može se dogoditi da te traže novac natrag. Dobro se raspitaj, na vrijeme.
    Od 1.1.2017 vrijedit će novi zakon o porodiljnim naknadama, pa će možda biti drugačije.

Quote Originally Posted by Pozitivka View Post
    Pozdrav curke,

Chiara znam za dva slučaja (sestra i sestrična) koje su nakon što su saznale da su trudne stupile u radni odnos, same su si plaćale doprinose tih par mjeseci dok nisu otišle na porodiljni (tj. gazdi su dale lovu a on je normalno uplaćivao preko poslovnog računa), nisu imali nikakvih problema,a je li to po zakonu vjerojatno ne!
    Ali, nisu išle na bolovanje? Tada je, recimo, OK.
    Iako, ne znam koliko je to potrebno.
    Od 1.1. će majke prijavljene kao nezaposlene imati svaki mjesec, od kad se dijete rodi, preko 2300,00 naknade svaki mjesec do djetetovog 1. rođendana. Kažu da će domaćice i studentice imati i dalje kao do sada 1600 kuma. Treba se na vrijeme prijaviti na Zavod za zapošljavanje, ako će to stvarno biti tako.

38. MonaLi's Avatar

MonaLi said:

Da, bas sam gledala vijesti, povećat ce se i minimalac za porodiljni sa 2600kn na 4000kn, to je vec super.

39. Giovi said:

Quote Originally Posted by Pozitivka View Post
    Pozdrav curke,

Giovi koju aplikaciju na mobu koristiš?
    Koristim "menstrualni kalendar".
    Meni je na hrvatskom naziv. Ikonica je crvena knjizica na kojoj je svijetlo rozi cvjetic. Skinula sam neki dan neki koji se ovdje spomenuo ali mi se uopce nije svidio pa sam ga odmah obrisala.

40. Giovi said:

I skuzila sam kako se odgovara na pojedinu poruku...juhuuuuu...jos da nadjem ove vase smajlice .... :D

41. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Za smajlice kliknes na ovog zutog smajlica.

42. CHIARA...'s Avatar

CHIARA... said:

Beti hvala na odgovoru. Znaci bilo bi ok kad bih onda uplacivala do kraja trudnoce? Bolje da imam radni staz u toj godini.

43. Giovi said:

Za smajlice kliknes na ovog zutog smajlica.
    A nemam nikakvog ponudjenog...mozda jer sam na mobu? Bo... naci cu ih ja... :D

44. Nivana said:

Da li se minimalac za porodiljni odražava na sve županije/ gradove ili...

45. Giovi said:

Quote Originally Posted by Nivana View Post
    Da li se minimalac za porodiljni odražava na sve županije/ gradove ili...
    http://klokanica.24sata.hr/trudnoca/...unu-placu-2262

46. Giovi said:

Ne spominje posebno zupanije tako da bi trebalo biti za cijelu Rh isto,s time da su jucer na dnevniku spominjali da od 1.1.2017. Minimalac raste

47. Nivana said:

Znaci to je samo za zaposlene mame, a one koje nisu zaposlene ostaju na istom... Bas sam gledala na dnevniku da taj zakon povećanja nastupa tek poslje 1.7 ako dođe do toga.. Sve živo čitam da mi sto prije prođu dani... Daj boze da menga ne dođe... Još 10 dana...

48. November said:

Jutro!

Ja ne znam šta je meni sa sluzi ovaj ciklus, imam je na litre. Svako jutro, cijeli dan, svaku večer...Dragi se također čudi :D

Nego, jučer navečer mi se dogodilo nešto, neko titranje u maternici, zapravo ni ne znam gdje točno, ali dolje negdje, kao da mi je leptir unutra i maše krilima :D Trajalo je cca 10 sek, već sam pomislila ovo je sigurno beba hahahah...Što je naravno nemoguće da išta osjetim tako rano...Ali razveselilo me!

49. Giovi said:

Eh da November. Sad pocinje vrijeme svih simptoma i ne simptoma... :D ja sam jucer isla 3 puta na veliku (normalan izgled) nuzdu i pogodi koja mi je prva misao bila s obzirom da idem MOZDA jednom? Hahah... a danas me probudio grozan san da je pocelo sve nesto curiti iz mene i da je na kraju kao loptica na boru visio mali fetus...uzas...od svih mogucih najranijih simptoma sto sam nasla na netu ovi se ne spominju. Mozda sam trebala traziti u kategoriji "psihijatrija"? :O

50. Giovi said:

Divne li poruke za dobro jutro...uf...ispricavam se cure...i zelim vam stvarno dobro jutro i jos ljepsi i uspjesniji dan sa puno sretnih vijesti...