-
hvala casa.
ma ne znam što bih ti rekla, nije baš benigno. Ona (mama kao dijete) dugo nije htjela žvakat i strahovito je izbirljiva, jede samo neku vrstu hrane, pripremljenu na određeni način, voće ne jede nijedno i tak. Ono najizbirljivija odrasla osoba koju poznajem uživo. I sama sam izbirljiva po pitanju nekih namirnica al ovo nije uobičajena izbriljivost, posebno ne za odraslu osobu.
Eh sad kad takva osoba dobije dijete valjda pretpostavlja da će takvo bit i dijete, a možda tu ima i neke geneteske predispozicije.
Uglavnom dijete napunilo 3,4 god još ne žvače hranu, nikad nije pojelo krišku kruha ili bananu jer ne zna žvakat. Cijeli cirkus se rdai i stalno ga se nutka okolo po stanu, podu s hranom (miksanom kao za 8mj bebu).
Ja sam svojedobno sugerirala da potraže pomoć, nešto su jdnom probali, to nije bilo nešto i ostalo je na tome.
Što se tiče atmosfere, mama i tata su u ok odnosima jedino se nisu nekako smašli u roditeljstvu (posebno tata ), ja kad čujem o kakvim oni stavrima proomišljaju i organizaciji a imaju jedno dijete ko da se radi o 8-članoj obitelji u najmanju ruku.Sve im je komplicirano, teško, zahtjevno pa čak i obični izlazak iz stana zahtijeva posebne pripreme.
Eh da tata je jako živčan i napet, dobrim dijelom zbog roditeljstva. Htio bi dijete držati pod staklenim zvonom i poštedit ga ijedne suze i naznake stresa, a to naravno nije moguće i tu nastaju problemi a mama je plaha pa se ne zna suprotstavit.
sorry ako je OT, al taman su se dolučili da dijete krene u vrtić (koji mali zapravo voli) no i ta je praska napuštena jer eto curi mu nos pa bolje da je doma. Žao ni je djeteta jer ako ovako nastave završit će s hospitalizacijom. Valjda će se pokrenut rješavat mu problem žvakanja prije predškolske dobi jer dijete ni u vrtiću ne može ništa pojesti. Čak ni tih par sati od 9-12h što je išao.
A ne dao Bog da mu treba logoped ( a trebat će mu već dobrano kasni u govoru) to će njima bit već žestoka komplikacija i trauma da kako će mali sjedit i surađivat, to je stresno bla bla.. majke mi nekad se pitam s kojeg planeta su oni i kud se baš oboje takvih potrefiše ko par.
a ništa možda se neko čudo dogodi...
Last edited by Lili75; 26.12.2016 at 21:49.