ajd sad ozbiljno-gutam topic ne samo zato što je djelomično ko' žuta štampa, već se poistovjećujom dijelom. Iako naizgled niđe veze s mojim curama, u globalu me isto pati nejedenje. No moje nemaju problema s kilažom, uvijek su u prosjeku ili maaaaaaaalo mršave, ali ništa strašno. Ali ne vole jesti. Ni spavati-ali o tome neću ovdje.
Kod moje starije je najvjerojatnije problem treći krajnik kojeg je lani izvadila i ova dva srezala napola (preporuka pedijatra-vidjet ćemo je li bila dobra). I cijela glava joj je zbog toga bila zaštopana. Bila je čak i nagluha radi toga. I-iako riskiram packu od sirius :D- i mi smo na usisavaču jer je frajla zaista posebna. Ne zna ispuhati nos-koliko god se muž i ja trudimo naučiti ju, ona još jednostavno nema taj klik za puhati nos.
Ne voli žvakati, ne voli jesti crveno, neće isprobavati nove namirnice...povraća ako ju tjeraš silom jesti..do godinu dana nije imala pošteni kruti obrok-ako ne računamo rižine stiropore koje je topila u ustima. Od čega ona raste-ja nemam pojma. Od ljubavi valjda
Isto sam jako dramila oko kašica dok je bila skroz mala. Osjećala sam se kao da sam podbacila kao roditelj. Ali evo je-živa i zdrava (relativno).
Mlađa je divno jela dok nije otkrila igru 'kopiram seku'. Tako da sad ni ona ne jede.
Trudim se imati zajedničke obroke-popodne u pola 6 kad dođe tata s posla-one sjednu s njim za stol i svi jedu-ja sam pored stola s malenom jer mi ne dozovljava sjesti (u to vrijeme mora dojiti i spavati). I svejedno cure onda neće jesti.
to cut a long story short-ja bih prvo uklonila fizičke mogućnosti za slab apetit. Kod moje je to možda bio treći krajnik (zbog kojeg i dan danas ne može npr. gutati više gutljaja zaredom-psihička blokada), kod autoričine kćerke je to možda alergija i sl.
I moram pitati koji je stručnjak odredio jelovnik? Je li to nutricionist? Nutricionist s iskjustvom? Samoprozvani nutricionist? Samoprozvani s iskustvom? Ništa ne kudim-samo mislim da u današnje vrijeme kvazi fitness gurua treba izvagati kome povjeriti svoje zdravlje