-
Forka puno ti hvala
!
Hranu nabavljam na Dolcu-povrće, voće, meso, mliječne proizvode i ribu, orašaste plodove, začinsko bilje. Petkom znam što kuham idući tjedan do petka i tada ili MM petkom obavi plac ili ja u subotu ujutro. Na 5 minuta od stana imam dvije ribarnice koje nemaju dolačku ponudu, ali uglavnom imaju svježu ribu pa se i tamo skrpamo. Još su mi redovite stanice Harissa u Masrykovoj za začine i azijski dućani- dva su mi na ruti do posla. Jako volimo azijsku kuhinju. Kroz tjedan kuham brza i jednostavna jela, za vikende radim svašta.. Ova sva jela su brzo gotova ukoliko imaš sve što ti treba i obaviš dobru pripremu. Primjerice gnudi za petak su od utorka navečer već u semolina brašnu u frižideru jer priprema traje 10 minuta, ali moraju stajati oblikovani i okretati se u semolini 3 dana. A u petak mi treba 10 minuta da ih skuham i pritom napravim umak od maslaca i pržene kadulje. Lungić isto stavim marinirati dan prije pa kad dodjem s posla ili prije posla ako radim popodne treba pola sata da se ispeče i da se reducira umak. Piletina je jako brzo gotova, max 30 minuta, s njom je zeznuto što treba imati bazu azijskih namirnica (shaoxing vino, sezamovo ulje, mirin etc.) koje se ne isplati kupovati samo za jedno jelo. Po mom iskustvu najvažniji je dobar plan- znati unaprijed, kada, što, znati sve korake u nekom receptu etc. te infrastruktura da se nabavi sve što treba. Pošto ja jako puno dnevnog razmišljanja posvećujem kuhanju
jer bih najradije samo to radila onda mi nije teško obaviti sve te predradnje. Već sam jednom pisala da se znam uspavljivati smišljajući menije za idući tjedan
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma